• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    121
Günaydın iyi haftalar anneler.
Çalışabilir raporu alan oldu mu aramızda? çalışabilir raporunu 32+0 da aldık, 37. hafta ayrıca çalışamaz raporuna gerek yok değil mi?
Merhaba

Önceden 37 de de gerekiyordu ama artık gerekiyormuş. Sadece 37 den önce fikir değiştirip çalışmak istersen o zaman doktora tekrar rapor için gidiyormuşuz.

İlk gebeliğimde çok olurdu. Doktorum korkma yüksek tansiyondan iyidir derdi. Kullandığım ilaç yan etki yapıyordu nabzın kaç çıkıyor?
nabzıma bakmadım galiba o an . Ya ekstra yeni kullandığım bir ilacım yok . Progestanı gebeliğin başından beridir ağızdan alıyorum bi etkisini görmedim

Ben de 32+0 yani 24 subatta rapor alacaktim ama doktor istersen 21 subat(cuma) veriyim daha karli olur dedi. Nasil daha kârlı oluyorsa haftasonu rapora dahil olmus olcak durduk yere 🤷‍♀️

Günaydın iyi haftalar anneler.
Çalışabilir raporu alan oldu mu aramızda? çalışabilir raporunu 32+0 da aldık, 37. hafta ayrıca çalışamaz raporuna gerek yok değil mi?
Ben henüz almadım tam 32+0 da mı gitmek lazım onu da bilmiyorum doktorum 32 de gelirsin dedi birde ben 37 değil de 34 e kadar çalışmayı düşünüyorum şu tarihe kadar çalışabilir yazabiliyor mu yoksa çalışabilir verecek sonra ben çalışmak istemediğimde gidip tekrar çalışamaz mi alacağım kafam karıştı 🥲

Ben henüz almadım tam 32+0 da mı gitmek lazım onu da bilmiyorum doktorum 32 de gelirsin dedi birde ben 37 değil de 34 e kadar çalışmayı düşünüyorum şu tarihe kadar çalışabilir yazabiliyor mu yoksa çalışabilir verecek sonra ben çalışmak istemediğimde gidip tekrar çalışamaz mi alacağım kafam karıştı 🥲
32+0 da gel dedi bana ama daha gec veya erken gidince ona gore tarihi degistiriyo galiba. 34 te tekrar gidip çalışamaz almaniz gerekiyor. Yoksa 37ye çalışacak gibi varsayiliyor

Raporlar konusunda kafalar karışık :D doktorun sekreteri biliyordur diyeceğim ama geçen sefer özel sağlık sigortası ile ilgili bizi çok yanlış yönlendirdi pek güvenim kalmadı :D biraz nette araştırayım en iyisi :)

Evet tekrar gitmeniz gerekiyormuş, ben doktoruma sordum geçen hafta öyle dedi bana. Ama 37 ye kadar çalışacaksanız gitmeyeceksiniz tekrar.

kızlar merhaba,
göğüs pompası
ateş ölçer
telsiz
almak istiyorum fakat bir türlü karar veremedim. önerileriniz var mıdır? özellikle göğüs pompasında eller serbest çok kullanışlı duruyor ama çekim gücü yetersiz diyenler olmuş. avent elektrikli pompa mı alsam acaba bilemedim. aventte de iki model var farkını anlayamadım ama fiyatları yarıyarıya. siz ne dersiniz?

kızlar merhaba,
göğüs pompası
ateş ölçer
telsiz
almak istiyorum fakat bir türlü karar veremedim. önerileriniz var mıdır? özellikle göğüs pompasında eller serbest çok kullanışlı duruyor ama çekim gücü yetersiz diyenler olmuş. avent elektrikli pompa mı alsam acaba bilemedim. aventte de iki model var farkını anlayamadım ama fiyatları yarıyarıya. siz ne dersiniz?
selam,
göğüs pompası : 1 adet elektrikli geldi, 1 adet de eller serbest aldım. Eller serbesti işe döndüğümde kullanmak için aldım. Kasım indiriminde çok ucuza geliyordu. (1 pide fiyatına). Elektrikli avent pahalı olanın özellikleri ekstra (16 fonksyon vs. yurtdışı yorumları çok iyiydi). o dönemde araştırmıştım. Saçma sapan hediye için teşekkürler yazıp 5 yıldız veren yorumlar midemi bulandırdığı için yurtdışı yorumlarını amazon üzerinden okumuştum.
ateş ölçer: ben de çok kararsızım. alından ölçen verdiler bir adet ama kardeşim onu kullanamadık dedi. Kulak içinden ölçeni de eşim araştırmış biz bunu kullanamayız dedi. Napcaz bilmiyorum
telsiz : kamera aldık. telsiz konusunda maalesef bilgim yok.

kızlar merhaba,
göğüs pompası
ateş ölçer
telsiz
Ben pompayı mochi aldım eller serbest olandan 15 seviye varmış ve gücüyle ilgili yorumlar çok iyiydi. Ateş ölçer nexus aldım hem alından hem kulaktan ölçüyor bir tane de koltuk altı için braun aldım. Telsiz almadım henüz. Elektrikli pompanın başında durmak prize bağlı olmak bence bir süre sonra sıkıntı olur gibi mochiyle en azından bir yere bağlı olmadan hareket ederim diye düşündüm

Evet tekrar gitmeniz gerekiyormuş, ben doktoruma sordum geçen hafta öyle dedi bana. Ama 37 ye kadar çalışacaksanız gitmeyeceksiniz tekrar.
Peki bu süreçte 32 den 37 ye kadar olan sürede rapor alırsak nasıl oluyor doğum izninden düşüyor ama sonra çalışmaya devam edebiliyor muyum 🤨 biraz karışık oldu ama 😅

Peki bu süreçte 32 den 37 ye kadar olan sürede rapor alırsak nasıl oluyor doğum izninden düşüyor ama sonra çalışmaya devam edebiliyor muyum 🤨 biraz karışık oldu ama 😅
37 den sonra hiç bir şekilde çalışma yok, 32 se çalışamaz raporu aldın, 34 de yeniden çalışabilir raporu aldın, 2 hafta doğum izninden düşüyor.

selam,
göğüs pompası : 1 adet elektrikli geldi, 1 adet de eller serbest aldım. Eller serbesti işe döndüğümde kullanmak için aldım. Kasım indiriminde çok ucuza geliyordu. (1 pide fiyatına). Elektrikli avent pahalı olanın özellikleri ekstra (16 fonksyon vs. yurtdışı yorumları çok iyiydi). o dönemde araştırmıştım. Saçma sapan hediye için teşekkürler yazıp 5 yıldız veren yorumlar midemi bulandırdığı için yurtdışı yorumlarını amazon üzerinden okumuştum.
ateş ölçer: ben de çok kararsızım. alından ölçen verdiler bir adet ama kardeşim onu kullanamadık dedi. Kulak içinden ölçeni de eşim araştırmış biz bunu kullanamayız dedi. Napcaz bilmiyorum
telsiz : kamera aldık. telsiz konusunda maalesef bilgim yok.
eller serbest olan model evde iş yaparken de çok rahat oluyormuş ama sanırım dediğiniz gibi hem eller serbest hem de elektrikli olması daha iyi gibi.
ateş ölçer en iyisi koltuk altı diyorlar ama sonrasında kulaktan olan alına göre daha iyimiş sanırım. eşiniz neden kullanamayız dedi?
kameraya telefondan bakıyorsunuz değil mi? rahat oluyor mu?

kızlar merhaba,
göğüs pompası
ateş ölçer
telsiz
Pompa Lansinoh tekli elektrikli aldim

Ates olcer braun kulaktan olcen aldim

Telsiz degil de kamera aldim. Telefona baglanan degil kendi monitoru olandan aldim cunku telefona baglananlara sarj dayanmaz. Markasi bebevo olmasi lazim.

Ben pompayı mochi aldım eller serbest olandan 15 seviye varmış ve gücüyle ilgili yorumlar çok iyiydi. Ateş ölçer nexus aldım hem alından hem kulaktan ölçüyor bir tane de koltuk altı için braun aldım. Telsiz almadım henüz. Elektrikli pompanın başında durmak prize bağlı olmak bence bir süre sonra sıkıntı olur gibi mochiyle en azından bir yere bağlı olmadan hareket ederim diye düşündüm
göğüs pompası konusunda çok haklısınız. ben de sürekli onu beklemek istemiyorum aslında... ateş ölçerin hem alından hem kulaktan olması çok iyiymiş duymamıştım ben, bir bakayım. teşekkür ederim

kızlar merhaba,
göğüs pompası
ateş ölçer
telsiz
Pompa lansinoh elektrikli, ateş ölçer nexus, telsiz yerine kamera tercih ettik xiaomi c400.

K kokkosh arkadaş açıklamış, dediği gibi 37.haftadan sonra çalışmak yok. Normalde 8 hafta önce 8 hafta sonra izin kullanıyorsun devlette.

K kokkosh arkadaş açıklamış, dediği gibi 37.haftadan sonra çalışmak yok. Normalde 8 hafta önce 8 hafta sonra izin kullanıyorsun devlette.
Aslında sormak istediğim daha farklıydı ama kendimi ifade edememişim 32 de çalışabilir raporu aldım sonrasında hasta oldum sağlık ocağından ya da hastaneden 2-3 günlük istirahat raporu aldım. O istirahat raporundan sonra çalışmaya devam edebiliyor muyum yoksa edemiyor muyum? Çünkü 32 den sonra istirahat raporu hastalık izni verilince 8 haftalık izninden düşüyor. Yıllık izin de kullanılmıyor benim 34. Haftada izne çıkmak isteme sebebim 2 günlük işimin olması o 2 gün işimi halledip 37 ye kadar çalışabilir miyim onu merak etmiştim 😅

Back
X