Oralarda neden öyle acaba direk kalp atışıyla beraber görüyorsunuz herşeyi herhalde bir yandan iyi hepsi birden çıkıyor aradan bir yandan da kötü acaba sağlıklı mı değil mi olayı varInsan her hamilelikte ilk kez anne oluyormus gibi ayni endiseyi yasiyormus onu anlamis oldum. Aradan 5 yil gecti sanki ilk kez hamile kalmis gibiyimburda kan almiyorlar, kese icin cagirmiyorlar cok sinir bozucu o konuda siz türkiye de yasayanlar cok sanslisiniz. Bende ilk hamilelikte tesadufen trdeydim tatilde ondan dolayi kan verip keseye görme sansim olmustu sonra isvicreye dönüp doktoru arayinca ilk 7 haftalikken almisti. Sonra o doktoru degistirdim digerine daha kalbini duymadik dedim cok bakma taraftari degiliz dedi ama benide kirmadi diyeyim oyle bakti :)
Ben 19 subatta sancilandim baya hatta ertesi gün kizlarla toplu test yapacaktik dayanamayip gece yaptim hicte beklemiyordum cikacagini o kadar erken daha 6 gün vardi. Her gün test yapiyorum bendecizgiler gittikce koyulasiyor baska turlu takip etme sansim yok. Saglikli olsunlarda hamilelik oyle yada boyle endiseli geciyor sirf bundan birdaha cocuk yapmam diyordum 5 yil sonra yapasim tuttu
Şöyle söyleyeyim gebelikte göğüs ağrısı diye ısrarla bahsedilen şey olmasa ben farketmezdim. O kadar az oldu benim. Regl öncesi de göğüs sızlaması yaşamam hiç. Herkes farklı geçiriyor gebelik belirtilerini
Allah bağışlasın tam abi olacak yaşta minnoşmuhtemelen ekim olur evet ben eklemeyi yapacağım şimdi yine güncelleriz zamanla.
Tüm dualarımıza çok amin
Bunlar biraz fazla rahat bebek olusmadan cagirmiyorlar sanirim ikide bir ultrasona bakip zarar vermek istemiyorlar o da saglikli degil pek hatta kalp atisi dinletmek ultrasondan daha zararli diye biliyorum. Benim ana sigortamda yillik 2 kontrol iki ultrason hakkim vardi bebek dusunmeye baslayinca onu degistirdim her defasinda ultrasona girebileyim diye ama ona ragmen ilk doktorum 2. kontrolde ultrasona bakmadi sasirdim sordum kadin dedi her defasinda bakmiyorum ben, birde doguma girmiyordu sinirde olmustum hemen degistirdim. Diger doktorumada böyle boyle oldu dedim anlayisla karsilayip her defasinda gösterdi bize. Mesela oglum 38. haftaya kadar dogum pozisyonundayken o hafta ters dönmüstü ondan dolayi 39. haftada tekrar cagirip bakti oyle olmasa artik dogumu beklerdik. Bunlar cocuklar söz konusu oldugunda fazlaca titizler ilac bile yol dogru duzgun burada cocuklara vermiyorlar kolay kolayOralarda neden öyle acaba direk kalp atışıyla beraber görüyorsunuz herşeyi herhalde bir yandan iyi hepsi birden çıkıyor aradan bir yandan da kötü acaba sağlıklı mı değil mi olayı varbenim doktor da utanmasa keseye de cagirmayacakti herhalde bir sıkıntı olursa 3 haftadan önce gel dedi geçen gittim bende orada bebeği ve kalbi gördük ama dinletmedi dinlemek için de haftaya çağırdı tahminen yanlış hesaplamadıysam 8+0 falan oluyor tam .
Olsun koyulasiyorsa herşey yolundadır bence rabbim bebislerimizi korusun bizlere bağışlasın
Ay son cümleniz ben :) hele doğumdan sonra bi daha asla doğurmam diyodum benim de 5 yaşında oğlan 2017 temmuz annesiydim burda hoş geldiniz çocukların arası iyi yaş farkı olarak artık birçok işini hallediyolar kıskançlık durumu nasıl olur bilmiyorum da :)Insan her hamilelikte ilk kez anne oluyormus gibi ayni endiseyi yasiyormus onu anlamis oldum. Aradan 5 yil gecti sanki ilk kez hamile kalmis gibiyimburda kan almiyorlar, kese icin cagirmiyorlar cok sinir bozucu o konuda siz türkiye de yasayanlar cok sanslisiniz. Bende ilk hamilelikte tesadufen trdeydim tatilde ondan dolayi kan verip keseye görme sansim olmustu sonra isvicreye dönüp doktoru arayinca ilk 7 haftalikken almisti. Sonra o doktoru degistirdim digerine daha kalbini duymadik dedim cok bakma taraftari degiliz dedi ama benide kirmadi diyeyim oyle bakti :)
Ben 19 subatta sancilandim baya hatta ertesi gün kizlarla toplu test yapacaktik dayanamayip gece yaptim hicte beklemiyordum cikacagini o kadar erken daha 6 gün vardi. Her gün test yapiyorum bendecizgiler gittikce koyulasiyor baska turlu takip etme sansim yok. Saglikli olsunlarda hamilelik oyle yada boyle endiseli geciyor sirf bundan birdaha cocuk yapmam diyordum 5 yil sonra yapasim tuttu
Evet duymuştum ultrason falan zararliymis ilk zamanlar kalp dinlemek de çok zararliymis bizim doktor da sanırım dinletmedi o yüzdenBunlar biraz fazla rahat bebek olusmadan cagirmiyorlar sanirim ikide bir ultrasona bakip zarar vermek istemiyorlar o da saglikli degil pek hatta kalp atisi dinletmek ultrasondan daha zararli diye biliyorum. Benim ana sigortamda yillik 2 kontrol iki ultrason hakkim vardi bebek dusunmeye baslayinca onu degistirdim her defasinda ultrasona girebileyim diye ama ona ragmen ilk doktorum 2. kontrolde ultrasona bakmadi sasirdim sordum kadin dedi her defasinda bakmiyorum ben, birde doguma girmiyordu sinirde olmustum hemen degistirdim. Diger doktorumada böyle boyle oldu dedim anlayisla karsilayip her defasinda gösterdi bize. Mesela oglum 38. haftaya kadar dogum pozisyonundayken o hafta ters dönmüstü ondan dolayi 39. haftada tekrar cagirip bakti oyle olmasa artik dogumu beklerdik. Bunlar cocuklar söz konusu oldugunda fazlaca titizler ilac bile yol dogru duzgun burada cocuklara vermiyorlar kolay kolay
HosbuldummmAy son cümleniz ben :) hele doğumdan sonra bi daha asla doğurmam diyodum benim de 5 yaşında oğlan 2017 temmuz annesiydim burda hoş geldiniz çocukların arası iyi yaş farkı olarak artık birçok işini hallediyolar kıskançlık durumu nasıl olur bilmiyorum da :)
Zararli evet ama o sesi duydugumuz bir kac saniye bir ömre bedel bizler icin.Evet duymuştum ultrason falan zararliymis ilk zamanlar kalp dinlemek de çok zararliymis bizim doktor da sanırım dinletmedi o yüzden
Bazı doktorlar gerçekten çok tuhaf ya Allah iyi doktorlarla karşılaştırsın
İlaçsız tedavi istiyorlar orada demek ki
Aslında iyi bence fazla ilaç verilmemesi şimdi doktora git hemen antibiyotik yapistiriyorlar bende hiç sevmem antibiyotik falan doğal çözümlerle ayaklanabilasem hiç istemiyorum da bazen d mecburen içiyorumZararli evet ama o sesi duydugumuz bir kac saniye bir ömre bedel bizler icin.
Normalde agir grip gecirmiyorsak eger öksükle beraber hastalik 3 haftaya kadar suruyor ilac icsekte, icmesekte. Bademciklerden bogazdan bebeklikten beri ceken biri olarak diyorum bunu son 2 yildir falan artik doktora gitmiyorum biktim ve farkettim hicbirsey kullanmasamda oyle yada boyle o agriyi cekiyorum ve ayni zamanda geciyor. Cocuklara ilac secenegi az burda onun disinda hicbir doktorun takviye verdigini göremeyiz. Gercekten hastaysa öksürük 3 haftadan sonra gecmiyorsa yada bronsitse tabiki ilac veriyorlar onun disinda oksuruk surubuymus, balgam sokucuymus verselerde hic bir ise yaramiyor :) insan bir yerden sonra evet bunda doktora goturmeliyim, sunda ilac vermeliyim diye kendi hallediyor isini.
Doktor konusuna gelince cok aminnnnn burda hastaneye saglam girip hasta cikarsin o kadar deli oluyorum :)
Gercekten gerektigi durumlarda hepimiz almak zorundayiz antibiotik ki veriyorlarda sadece cocuklarda hassaslar her konuda. Hatta gecen oylama yapildi burada hayvanlar uzerinde ilac denemesi yapilsin mi yapilmasin mi diye kafayi yemisler hic ilac olmayacak ilerde :) Artik hersey yasak tabiki, insallah hasta olmadan geciririz bu dönemiAslında iyi bence fazla ilaç verilmemesi şimdi doktora git hemen antibiyotik yapistiriyorlar bende hiç sevmem antibiyotik falan doğal çözümlerle ayaklanabilasem hiç istemiyorum da bazen d mecburen içiyorumtabi hamilelikten önceydi
Hersey kisiden kisiye degisiyor benim ilk gebelikte sogandan tiksinmistim sanirim oda 5. aydan sonraydi doguma kadar soganli yemek yapmadim. Ilk uc ay kendini cok kasma ama sonrasinda artik bebekte kilo almaya basliyor yiyebildiklerini azar azar ye. Et sut yumurta da olan vitaminler baska nelerde var bak istersen ona göre secenekleri degerlendir. Benim ilk hamileligimde o sogandan tiksinmek disinda hic sorun yoktu surekli yedim, bunda canim hicbirsey istemiyor senin gibi. tiksinmiyorum ama yinede istemiyor, tatli cok severim canim istemiyor, sevdigim yemekleri yemek istemiyorum, günde 2 ögün yiyorum su anda. Meyveli yogurt dene mesela süt sart degil zaten yogurt daha saglikli, eti ne bileyim soslu dene, yumurtayi haslama degilde pankek yap yada mücver yap gibi gibi secenekleri denersen belki birini yersin yoksada dedigim gibi kendini yorma 12 haftaya kadarKızlar beslenme demişsiniz de ben 20 gün oldu ne et ne yumurta ne süt ne yoğurt ne de yemek yiyebiliyorım herşey kokuyor canım hiçbir şey istemiyor çok acıktığımda mutfağa atıyorum kendimi ya bi makarna ya tost yiyebiliyorım ne zamana kadar sürer bu tiksinti şeyi
EkliyorumMerhabalarrrrBende pazartesi kan verdim değerim bata 4 kala 31 çıktı haftaya tekrar pazartesi kan vericem. Yaş 26 beklenen doğum tarihi 31 ekim
Neyse ki tek değilmişim.Bebek bizi sömürüyo zatwn biz kendimiz için yiyelim ben günlük mutlaka yediğim portakal ve muz var onun dışında ilk günler süt içebiliyodum şimdi içemiyorum zorlamıyorum bi gün yumurta yiyebiliyosam bir gün istemiyorum mesela sabah simitle ıhlamur dışında bişe yemedim bol su içiyorum çaydan tiksindim beslenmem böyle
Benim mide bulantım yok ama mide yanmam var kaç gündür artarak devam eden. Gastrit oluştu sanırım...Bende senin gibiyim yemek yiyemiyorum , bu yüzden hiç yoktan iyidir diye işyerinde midem bulacak gibi olduğunda kuru incir ,ceviz, gün kurusu yiyorum. Yemek yiyebileceğim zamanda protein değeri yüksek olan besinlerden seçiyorum et balık vs sebze yeşillik hepsi bir arada çünkü bir öğün anca düzgün yiyebiliyorum. Meyve tüketmeye çalışıyorum.
Bazen de yemek resimlerine bakıyorum canım çeksin ye yiyeyim diye
Çok teşekkür ederim inşallahhEkliyorumHayırlı olsun güzel haberlerini bekliyoruz
Amiiin inşallah en sorunsuz sıkıntısız şekillerde atlatırızGercekten gerektigi durumlarda hepimiz almak zorundayiz antibiotik ki veriyorlarda sadece cocuklarda hassaslar her konuda. Hatta gecen oylama yapildi burada hayvanlar uzerinde ilac denemesi yapilsin mi yapilmasin mi diye kafayi yemisler hic ilac olmayacak ilerde :) Artik hersey yasak tabiki, insallah hasta olmadan geciririz bu dönemi
Ah canım ya, gelmiş geçmiş olsun inşallah.Benim de geçen bulantı kusma oldu dedim ya öteki günler azaldı istediğimi yedim içtim bugün yine 5 buçukta kalktım yine aynı mide bulantısı bugün kusamadim ama midem boş olduğu için öğürup durdum kolonya ile yapışık yaşıyorum
Evet duymuştum ultrason falan zararliymis ilk zamanlar kalp dinlemek de çok zararliymis bizim doktor da sanırım dinletmedi o yüzden
Bazı doktorlar gerçekten çok tuhaf ya Allah iyi doktorlarla karşılaştırsın
İlaçsız tedavi istiyorlar orada demek ki
Radcım, o tiksinme olayı kiminde doğuma kadar da devam edebiliyor umarım seninki bir an önce biter.Kızlar beslenme demişsiniz de ben 20 gün oldu ne et ne yumurta ne süt ne yoğurt ne de yemek yiyebiliyorım herşey kokuyor canım hiçbir şey istemiyor çok acıktığımda mutfağa atıyorum kendimi ya bi makarna ya tost yiyebiliyorım ne zamana kadar sürer bu tiksinti şeyi
Teşekkür ederimmAh canım ya, gelmiş geçmiş olsun inşallah.
Ben de böyle duydum cericim. Keseyi görmeye gittiğimizde bebişimizi de gördük kalbi atıyordu ama doktor dinletmeyeceğini bebeğe zararlı olabildiğini söyledi o zamanlarda. O yüzden dört gözle 8. haftamı bekliyorum kalp sesi için
Radcım, o tiksinme olayı kiminde doğuma kadar da devam edebiliyor umarım seninki bir an önce biter.
7+5te çağırmıştı işi çıkmış, 8+0da duyacağız inşallah :)Teşekkür ederimm
Geçen bende gördüm haftaya çağırdı beni kalbi duymak için yanlış da hesaplamadıysam 8+0 falan oluyor seni ne zaman çağırdı doktor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?