• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Arkadaşlar, size bir sorum var: Ben nasıl besleneceğimi bilemiyorum. Sabah erken çıkıyorum kahvaltı edesim gelmiyor iştahım yok, öğlene doğru zor acıkıyorum bu sefer de vicdan azabı yaşıyorum bebeğimi aç bırakıyorum beslenmiyorum diye. Böyle saçma sapan bir döngü içindeyim. :işsiz:
Bende senin gibiyim yemek yiyemiyorum , bu yüzden hiç yoktan iyidir diye işyerinde midem bulacak gibi olduğunda kuru incir ,ceviz, gün kurusu yiyorum. Yemek yiyebileceğim zamanda protein değeri yüksek olan besinlerden seçiyorum et balık vs sebze yeşillik hepsi bir arada çünkü bir öğün anca düzgün yiyebiliyorum. Meyve tüketmeye çalışıyorum.
Bazen de yemek resimlerine bakıyorum canım çeksin ye yiyeyim diye 😅

Bende sabahları erken kalkıyorum 5 buçuk gibi eşim için bazı günler o günler çok kötü oluyorum dikkat ettim mide bulantısı kusma oluyor erken uyandigim gün o da sanırım karnim aç oluyor ama farkında olmuyorum o yüzden böyle şeyler geliyor başıma 😂😂

Yaaa ciddi misin benim hastanede de maliyetli olur diye doktor sağlık ocağında bı yaptır yapamadiklarini burada yapalım dedi de 🤦🏻‍♀️ ama bende mantar enfeksiyonu başladı çok yoğun doktor hatta şaşırdı fitil verdi hemen o kana karışmış olabilir mi diye düşündüm hemen 🥺

Benim kan tahlillerim daha yeni yapılıyor ya bazı doktorlar hemen yapıyor ama benimki kalbi duyarsak tahliller yapcam dedi haftaya çağırdığı için de bı liste verdi yapabildiklerini sağlık ocağında yaptır yapamadiklarini burada yapalım geldiğinde dedi bir tek folik asit kullanıyorum şuan

Yaa sizde de mi göbek çıktı benim de moralim çok bozuluyor daha şimdiden göbek fırladı diye 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Evet benimkide öyle demişti sağlık ocağında yaptır diye ama fos cıktı. 450 tl verdim bende idrar ve kana çok geldi ama napim ypcak bişey yok :(

Merhaba bende dün 5+4 de keseyi gördüm çok şükürrrr kalp icin 2 hafta sonra gel dedi..

-Sunshine -Sunshine cim benim de kalp atışını ekler misin? 6+2 de duyduk ❤️ Ve şehir istanbul

-Sunshine -Sunshine kuzum benimde 7+3 kalp atışı. Şehir bursa 🌼🐱
Ekledim canlarım hepinizin gözü Aydın rabbim tamamına erdirsin inşallah 💖

Hanımlar beslenmeyle alakalı şunu söyleyebilirim protein alımınıza dikkat edin, hamur işini abartmayın, suyu bol bol tüketin hiçbir şey olmaz inşallah 😌 öğün atlayıp güçten düşmeyin sakın. Bir de tuza şekere ekstra dikkat 😊
Ben tüp mideliyim diyetisyenim bir liste verdi en önemli şey protein 😘 her şeyden azar azar var ama proteini aksatmamak lazım.
Elbet biraz kilolar alınacak strese girmeden minimum da tutabiliriz inşallah 🙈

Evet benimkide öyle demişti sağlık ocağında yaptır diye ama fos cıktı. 450 tl verdim bende idrar ve kana çok geldi ama napim ypcak bişey yok :KK43:
Bende idrar vericem bir de toksoplazma ma mi ne kızamıkçık vs onlar sağlık ocağında bakilmiyormus onları da Memorial de vericem bakalım ne kadar tutacak 😂

Hanımlar beslenmeyle alakalı şunu söyleyebilirim protein alımınıza dikkat edin, hamur işini abartmayın, suyu bol bol tüketin hiçbir şey olmaz inşallah 😌 öğün atlayıp güçten düşmeyin sakın. Bir de tuza şekere ekstra dikkat 😊
Ben tüp mideliyim diyetisyenim bir liste verdi en önemli şey protein 😘 her şeyden azar azar var ama proteini aksatmamak lazım.
Bunu okurken hamurisi yemem dışında bı sorun yok 🙄😂

Sağol kuzucum 😍
Beslenme konusunda baştan sona katılıyorum sana 😘

Bunu okurken hamurisi yemem dışında bı sorun yok 🙄😂
Ya arada kaçamak olur bak ben tüp mideliyim cips de yerim börek de yerim tatlı da yerim. Sadece abartmam kontrolü bırakmam elden kilomda hiç oynama olmazdı. 😅
Hani nefsi körle canın çektiğinde. Bir de mümkün olduğu kadar paketli gıdalardan uzak dur atıyorum evde daha az yağlı börekler, kurabiyeler kekler gibi. Sağlıklı Galetalar yapabilirsiniz evde örneğin. Ben ekmeğimi evde yapıyorum 1 senedir hazır ekmek yiyemez olduk. İçine ruşeymler, tam buğday unu, yulaflar, ceviz, çörek otu, susam, haşhaş bir sürü şey katıyorum. Normal ekmeğe göre daha az yiyorum. Bağırsaklar için de iyi lifli gıdalar hem.

Bende idrar vericem bir de toksoplazma ma mi ne kızamıkçık vs onlar sağlık ocağında bakilmiyormus onları da Memorial de vericem bakalım ne kadar tutacak 😂
Ben dün devlette baktırdım onlara. Bağışıklığım çıktı. Yakınlarınizda varsa

Ya arada kaçamak olur bak ben tüp mideliyim cips de yerim börek de yerim tatlı da yerim. Sadece abartmam kontrolü bırakmam elden kilomda hiç oynama olmazdı. 😅
Hani nefsi körle canın çektiğinde. Bir de mümkün olduğu kadar paketli gıdalardan uzak dur atıyorum evde daha az yağlı börekler, kurabiyeler kekler gibi. Sağlıklı Galetalar yapabilirsiniz evde örneğin. Ben ekmeğimi evde yapıyorum 1 senedir hazır ekmek yiyemez olduk. İçine ruşeymler, tam buğday unu, yulaflar, ceviz, çörek otu, susam, haşhaş bir sürü şey katıyorum. Normal ekmeğe göre daha az yiyorum. Bağırsaklar için de iyi lifli gıdalar hem.
Doğru diyorsun bende yememeye çalışıyorum en son hamile olduğumu bilmeden kol böreği yapmıştım daha da hamur işi yapmadım bıraktım zaten halim yok yemek zor yapiyorum 😂😂 biz dışardan alıyoruz ekmek ama bir tek kahvaltıda yiyorum bende ekmek akşam yemegi falan çok nadir yerim paketlilerden de dediğin gibi uzak durmaya çalışıyorum çok şükür canım da istemiyor inşallah da istemez 😂😂 genelde kuruyemiş meyve yemeye çalışıyorum hep
Ben dün devlette baktırdım onlara. Bağışıklığım çıktı. Yakınlarınizda varsa
Yaa evin dibinde devlet hastanesi var ama kadın doğum binası ayrı o da çok uzak 😔😔ve randevu bulmak imkansız ya o yüzden özelde başlamıştım bende 😔

Tüp bebek sürecine doğru düzgün odaklanmak için geçen sene işimi bıraktım. Sonra ben de sağlıklı yaşama ve beslenme işine ucundan girdim. Ben de ekmeği, yoğurdu evde yapıyorum artık her gün evde yemek yapıyorum yani çalışırken yapamadıklarımın acısını çıkarıyorum. Ama gerçekten farkı hissediyorum eşime de bana da çok iyi geldi 🙏

Merhaba kizlar aslinda dün gece yazmistim ama yollamayimi unuttum gelmedimi anlamadim. 4 haftalik hamileyim bat yarin erken gebelik testi ile ögrendim bu gün 29. günüm zaten. Ogluma hamileyken asiri gögüs agrisi olmustu yine battan önce ama ne zaman gecmisti onu hatirlamiyorum. Bata 9 gün kala bundada gögüs agrisi basladi kiyafet degistiremeyecek kadar cok olmasada bayagi aciyordu ama 3 gündür hafifledi o aci hala dokununca birazcik aciyor. Endiselenmeliyim bu duruma? Birde bunda cok sancilandim sancim hala günde bir kere falan bi geliyor bayagi agriyor dinlenince geciyor. Yurt disindayim kan verme olayi yok doktorumda yok bu gün arayacagim ama ne zamana randevu verir bakalim, muhtemelen 7 hafta gibi alir oda.

Merhaba kizlar aslinda dün gece yazmistim ama yollamayimi unuttum gelmedimi anlamadim. 4 haftalik hamileyim bat yarin erken gebelik testi ile ögrendim bu gün 29. günüm zaten. Ogluma hamileyken asiri gögüs agrisi olmustu yine battan önce ama ne zaman gecmisti onu hatirlamiyorum. Bata 9 gün kala bundada gögüs agrisi basladi kiyafet degistiremeyecek kadar cok olmasada bayagi aciyordu ama 3 gündür hafifledi o aci hala dokununca birazcik aciyor. Endiselenmeliyim bu duruma? Birde bunda cok sancilandim sancim hala günde bir kere falan bi geliyor bayagi agriyor dinlenince geciyor. Yurt disindayim kan verme olayi yok doktorumda yok bu gün arayacagim ama ne zamana randevu verir bakalim, muhtemelen 7 hafta gibi alir oda.
Hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 🥰 bu göğüs ağrısı bazı kişilerde sanırım bir geliyor bir gidiyor benim hep aynı iç çamaşırı takamiyorum takip cikartinca resmen sızlıyor çok kötü ama burada da var belirtileri kaybolup gebeliği sağlıklı olan hiç kafana takma bence aşırı derecede ağrı ve kanama olmadığı sürece bir sorun yoktur bence💞💞

Bu arada sancı olayı ilk haftalarda bende de çok oldu ayakta kalınca nefesim kesiliyordu resmen dinlen dedi doktor o yüzden dinlenince geçti hep şimdi de hafif hafif oluyor azaldı o

Merhaba kizlar aslinda dün gece yazmistim ama yollamayimi unuttum gelmedimi anlamadim. 4 haftalik hamileyim bat yarin erken gebelik testi ile ögrendim bu gün 29. günüm zaten. Ogluma hamileyken asigiri gögüs agrisi olmustu yine battan önce ama ne zaman gecmisti onu hatirlamiyorum. Bata 9 gün kala bundada gögüs agrisi basladi kiyafet degistiremeyecek kadar cok olmasada bayagi aciyordu ama 3 gündür hafifledi o aci hala dokununca birazcik aciyor. Endiselenmeliyim bu duruma? Birde bunda cok sancilandim sancim hala günde bir kere falan bi geliyor bayagi agriyor dinlenince geciyor. Yurt disindayim kan verme olayi yok doktorumda yok bu gün arayacagim ama ne zamana randevu verir bakalim, muhtemelen 7 hafta gibi alir oda.
Hayırlı olsun öncelikle.💐 listeye eklememi isterseniz detaylı bilgileri alabilirim 🥰
Ben yumurtlamamı testler ile takip etmiştim. Yumurtlamanın 3. Günü belirtiler başlamıştı bende. Bat a 6 gün kala öğrendim ben bir de.
Her gebelik kendine özgü, stres yapıyorsanız o da etkiler.
Ben evde sütyen giymeyi bıraktım göğüs ucu sızlamalarım cok azaldı. Mesela Benim 6 haftaya kadar kasık, rahim bölgemde sürekli regl öncesi mini sancılar gibi ağrılarım olurdu.
Onlar azaldı nadiren oluyor mesela. Bir de kabızlık bende buna benzer ağrılar yapıyor onu farkettim.
Stres yapmayın bir sıkıntı olmaz. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🙏🏻

Hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 🥰 bu göğüs ağrısı bazı kişilerde sanırım bir geliyor bir gidiyor benim hep aynı iç çamaşırı takamiyorum takip cikartinca resmen sızlıyor çok kötü ama burada da var belirtileri kaybolup gebeliği sağlıklı olan hiç kafana takma bence aşırı derecede ağrı ve kanama olmadığı sürece bir sorun yoktur bence💞💞
Bu arada sancı olayı ilk haftalarda bende de çok oldu ayakta kalınca nefesim kesiliyordu resmen dinlen dedi doktor o yüzden dinlenince geçti hep şimdi de hafif hafif oluyor azaldı o

Aminn Allah hepimizin kucagina sag salim saglikla almayi nasip etsin insallah🤲 Ikinci gebeliklerde gögüs agrisi o kadar cok olmayabiliyormus ki zaten ilkinden azdi ama ne bileyim insan korkuyor doktora da gidemeyince. Oglumda battan 1-2 gün sonra keseyi görmüstüm ki bundada erken yumurtladim ve yumurtlamanin 5. günü yerlesme kanamasi oldu. Cok aceleci bir bebis gidip yerlesti hemencik :) agrim en son pazartesi asiri fazlaydi sonraki iki gun dinlenebildim birazda olsa, dün yoke hareket edince aksama kadar agridi. Normalde hani hep sey okudum 9-11-14 haftalarda belirtiler azaldi yazan cok olmus daha 4+1 bu gün erken diye korktum. Onun disinda belirti olan agrilarim ve canimin hicbirsey cekmemesi yeme istegimin olmamasi devam ediyor onlar gecmedi. Sukur kanama yada asiri agri yok🤲 Insallah banada bir an once gormek nasip olur saglikli oldugunu bilirsem rahat edecegim.

Aminn Allah hepimizin kucagina sag salim saglikla almayi nasip etsin insallah🤲 Ikinci gebeliklerde gögüs agrisi o kadar cok olmayabiliyormus ki zaten ilkinden azdi ama ne bileyim insan korkuyor doktora da gidemeyince. Oglumda battan 1-2 gün sonra keseyi görmüstüm ki bundada erken yumurtladim ve yumurtlamanin 5. günü yerlesme kanamasi oldu. Cok aceleci bir bebis gidip yerlesti hemencik :) agrim en son pazartesi asiri fazlaydi sonraki iki gun dinlenebildim birazda olsa, dün yoke hareket edince aksama kadar agridi. Normalde hani hep sey okudum 9-11-14 haftalarda belirtiler azaldi yazan cok olmus daha 4+1 bu gün erken diye korktum. Onun disinda belirti olan agrilarim ve canimin hicbirsey cekmemesi yeme istegimin olmamasi devam ediyor onlar gecmedi. Sukur kanama yada asiri agri yok🤲 Insallah banada bir an once gormek nasip olur saglikli oldugunu bilirsem rahat edecegim.
Amiiin🥰🤲🤲
Benim ilk gebeliğim ilk tecrübem çatlatma iğnesi ile oldu adetten 3 gün önce öğrendim ama zaten iğnenin 14. Günü oluyordu doktor da 2 kere kan verdirtti daha da gerek yok dedi 1 hafta sonra gel kese için dedi bende düzenli ilerliyor mu diye bakmak için 2 3 gün sonra idrarda gebelik yaptım yine ötekiler ilk öğrendiğim silik çıkmıştı hep bunda yaptığım kıpkırmızı olmuştu öyle takip etmiştim 😄 kese için gittiğimde de 3 hafta sonra gel kalp icin dedi 😂😂

Vallahi canım hiç yumurta yemek istemiyor. Midem sabahları çok keyifsiz. Zeytin ben de yiyorum midemi bastırıyor ama o kadar... Valla arada bal da yiyorum bazen helva da. :işsiz: Azar azar ama. 2 tane de meyve yiyorum günde öyle bir denge işi kuruyorum kendimce.
Bebek bizi sömürüyo zatwn biz kendimiz için yiyelim ben günlük mutlaka yediğim portakal ve muz var onun dışında ilk günler süt içebiliyodum şimdi içemiyorum zorlamıyorum bi gün yumurta yiyebiliyosam bir gün istemiyorum mesela sabah simitle ıhlamur dışında bişe yemedim bol su içiyorum çaydan tiksindim beslenmem böyle

Hayırlı olsun öncelikle.💐 listeye eklememi isterseniz detaylı bilgileri alabilirim 🥰
Ben yumurtlamamı testler ile takip etmiştim. Yumurtlamanın 3. Günü belirtiler başlamıştı bende. Bat a 6 gün kala öğrendim ben bir de.
Her gebelik kendine özgü, stres yapıyorsanız o da etkiler.
Ben evde sütyen giymeyi bıraktım göğüs ucu sızlamalarım cok azaldı. Mesela Benim 6 haftaya kadar kasık, rahim bölgemde sürekli regl öncesi mini sancılar gibi ağrılarım olurdu.
Onlar azaldı nadiren oluyor mesela. Bir de kabızlık bende buna benzer ağrılar yapıyor onu farkettim.
Stres yapmayın bir sıkıntı olmaz. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🙏🏻

Tesekkur ederim 🥰 daha 4. haftada azaldi diye korktum aslinda tek azalan gogus agrisi belkide daha once emzirmeden kaynakli onlar kendini cabuk adatpe etmis olabilir hamilelige. 5 yasina girecek kücük ergen, sendromlu, hareketli bir oglusum var stress kacinilmaz oluyor :)
Rabbim hepimize saglikla kucagimiza almayi nasip etsin insallah🤲
Sat 27 ocak
Yas 33
Beklenen dogum tarihi netten baktigima göre 3 kasim gösteriyor ama muhtemelen ekim olur diye tahmin ediyorum doktora gidince net yazarim.
2. cocugum

Tesekkur ederim 🥰 daha 4. haftada azaldi diye korktum aslinda tek azalan gogus agrisi belkide daha once emzirmeden kaynakli onlar kendini cabuk adatpe etmis olabilir hamilelige. 5 yasina girecek kücük ergen, sendromlu, hareketli bir oglusum var stress kacinilmaz oluyor :)
Rabbim hepimize saglikla kucagimiza almayi nasip etsin insallah🤲
Sat 27 ocak
Yas 33
Beklenen dogum tarihi netten baktigima göre 3 kasim gösteriyor ama muhtemelen ekim olur diye tahmin ediyorum doktora gidince net yazarim.
2. cocugum
Şöyle söyleyeyim gebelikte göğüs ağrısı diye ısrarla bahsedilen şey olmasa ben farketmezdim. O kadar az oldu benim. Regl öncesi de göğüs sızlaması yaşamam hiç. Herkes farklı geçiriyor gebelik belirtilerini 😌
Allah bağışlasın tam abi olacak yaşta minnoş 😍 muhtemelen ekim olur evet ben eklemeyi yapacağım şimdi yine güncelleriz zamanla.
Tüm dualarımıza çok amin 🙏🏻🙏🏻

Amiiin🥰🤲🤲
Benim ilk gebeliğim ilk tecrübem çatlatma iğnesi ile oldu adetten 3 gün önce öğrendim ama zaten iğnenin 14. Günü oluyordu doktor da 2 kere kan verdirtti daha da gerek yok dedi 1 hafta sonra gel kese için dedi bende düzenli ilerliyor mu diye bakmak için 2 3 gün sonra idrarda gebelik yaptım yine ötekiler ilk öğrendiğim silik çıkmıştı hep bunda yaptığım kıpkırmızı olmuştu öyle takip etmiştim 😄 kese için gittiğimde de 3 hafta sonra gel kalp icin dedi 😂😂

Insan her hamilelikte ilk kez anne oluyormus gibi ayni endiseyi yasiyormus onu anlamis oldum. Aradan 5 yil gecti sanki ilk kez hamile kalmis gibiyim 😀 burda kan almiyorlar, kese icin cagirmiyorlar cok sinir bozucu 😓 o konuda siz türkiye de yasayanlar cok sanslisiniz. Bende ilk hamilelikte tesadufen trdeydim tatilde ondan dolayi kan verip keseye görme sansim olmustu sonra isvicreye dönüp doktoru arayinca ilk 7 haftalikken almisti. Sonra o doktoru degistirdim digerine daha kalbini duymadik dedim cok bakma taraftari degiliz dedi ama benide kirmadi diyeyim oyle bakti :)
Ben 19 subatta sancilandim baya hatta ertesi gün kizlarla toplu test yapacaktik dayanamayip gece yaptim hicte beklemiyordum cikacagini o kadar erken daha 6 gün vardi. Her gün test yapiyorum bende 🙈 cizgiler gittikce koyulasiyor baska turlu takip etme sansim yok. Saglikli olsunlarda hamilelik oyle yada boyle endiseli geciyor sirf bundan birdaha cocuk yapmam diyordum 5 yil sonra yapasim tuttu

Back