• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Ben her sabah yumurta yemeye başladım 1 tane yumurta önemli gerçekten. Yanina zeytin muhakkak yiyiroym ve şu aralar bal yeme isteği var şekere dair bi onu yiyorum 😂
Vallahi canım hiç yumurta yemek istemiyor. Midem sabahları çok keyifsiz. Zeytin ben de yiyorum midemi bastırıyor ama o kadar... Valla arada bal da yiyorum bazen helva da. :işsiz: Azar azar ama. 2 tane de meyve yiyorum günde öyle bir denge işi kuruyorum kendimce.

Ben de alacaktım ama çok erken değil mi hamile pantolonları için? Benim basenlerim genişledi kilo almaktan ziyade. 1 beden büyüdüm yani, ileride doğumdan sonra verirsem kiloları inşallah anneme paslayacağım kıyafetlerimi :)
Canım inanır mısın ben 53 kiloydum hamile kaldığımda şimdi 55 i buldum. Ve göbeğim çıktı direkt. belleri o kadar sıkıyordu ki dayanamıyordum. Bana arkadan bak eski halim gibi, birşey değişmedi şimdilik. Hamile pantolonlarının da üzeri olduğu gibi penye ya ayy bir rahatladım anlatamam :)) Zaten artık o doğuma kadar kullanılırmış öyle dediler. En azından şuanda çok rahatladım :)

Canım kendini üzme sakın zaten vücudunda bir besin eksikliği varsa onu bünyen ister. Hele ki bu dönemlerde aşırı iştahlı ve çok yemek de istenen bir şey değil gereksiz fazla kiloya sebep olur. Yeter ki dozunda vitamin ve protein alacak şekilde aç kalma yeterli diye düşünüyorum ben.
Kendim için olsa umursamam da işte zorla da gitmiyor yemek. Akşamları iyi yiyorum yemeğimi. Onun dışında yüklenmiyorum. Dediğin gibi birşey istediğinde bana onu yediriyor vücut. Bir ara alakasız şekilde bulgur pilavına düşmüştüm, bir de brokoli salatasına. Bir baktım ki, folik asit varmış bunlarda.

Canım inanır mısın ben 53 kiloydum hamile kaldığımda şimdi 55 i buldum. Ve göbeğim çıktı direkt. belleri o kadar sıkıyordu ki dayanamıyordum. Bana arkadan bak eski halim gibi, birşey değişmedi şimdilik. Hamile pantolonlarının da üzeri olduğu gibi penye ya ayy bir rahatladım anlatamam :)) Zaten artık o doğuma kadar kullanılırmış öyle dediler. En azından şuanda çok rahatladım :)
Ben de 1 kilo aldım, ama tüp bebek tedavisinden sanırım pek de zayıf halime kaldığım söylenemez. Normal kilomdan 5 kilo fazlayla hamile kaldım. Şu an 66-67 arasıyım. O yüzden de ekstra olarak dikkat etmeye çalışıyorum. Aşırı şekilde ödemim var. Seni anlıyorum benim de göbeğim çıktı ama hep ilaçlardan... Hele eskiden hamile kalıp doğum yapmış arkadaşlarım ay şimdiden vücut mu değişir dikkat et deyince iyice moralim bozuluyor.

Ben de alacaktım ama çok erken değil mi hamile pantolonları için? Benim basenlerim genişledi kilo almaktan ziyade. 1 beden büyüdüm yani, ileride doğumdan sonra verirsem kiloları inşallah anneme paslayacağım kıyafetlerimi :)
Aman bende aldım giymiyorum yaza yatırım 😂 herşeyin fiyatı artıyor sürekli 😂

Ay bende aldım waikiki hamile pantalonundan açık renk kot olanı aldım önümüz yaz giyerim diye. Bende eski pantolonlarım sıkıyor giymiyorum.. 170 tl ye aldım waikiki hamile bölümünde var. Kotonu falan gezdim hiç birşey yoktu

Çok iyi yapmışsın gerçekten çok rahatlatıyor. Ben de aynı mağazanın internet sitesinden iki tane aldım. Birisini 80 TL ye buldum tek kalmış, diğerini de 130 TL ye aldım . Biraz da deneme amaçlı aldım ama çok güzel çıktı. Şimdi yaz gelsin daha güzel şeyler çıkar renk renk alırız bluzlar elbiseler falan inşallah :)

Amin aşkım ya 🤲😍❤️
O değilde mide bulantıların başladı mı😅
Yok kuzum bu saatten sonra da pek başlamaz herhalde 😂 9. haftaya giricez artık en büyük belirtilerim bel sırt ağrısı, yorgunluk arada kasık ağrısı bu 😂
Sadece bi kere canim biseyi çok istedi o da bulunabilecek biseydi, başka da canım bisey çekmedi hiç öyle aşerme falan da yok 12. Haftada bitiyor diyorlar aşerme de😂
Arada sırada hafif midem bulanır o da çok normal şekilde zaten, hamile olmadan önce de neyden midem bulanirsa tiksinirsem aynı yine
Hamile değilim gibi hissediyorum😬

Kendim için olsa umursamam da işte zorla da gitmiyor yemek. Akşamları iyi yiyorum yemeğimi. Onun dışında yüklenmiyorum. Dediğin gibi birşey istediğinde bana onu yediriyor vücut. Bir ara alakasız şekilde bulgur pilavına düşmüştüm, bir de brokoli salatasına. Bir baktım ki, folik asit varmış bunlarda.
Sıkma canını akşam açığı kapatıyorsun sonuçta. Aynen bulgur pilavı da brokoli de muhteşemdir zaten 😍

Ben de 1 kilo aldım, ama tüp bebek tedavisinden sanırım pek de zayıf halime kaldığım söylenemez. Normal kilomdan 5 kilo fazlayla hamile kaldım. Şu an 66-67 arasıyım. O yüzden de ekstra olarak dikkat etmeye çalışıyorum. Aşırı şekilde ödemim var. Seni anlıyorum benim de göbeğim çıktı ama hep ilaçlardan... Hele eskiden hamile kalıp doğum yapmış arkadaşlarım ay şimdiden vücut mu değişir dikkat et deyince iyice moralim bozuluyor.
Vallahi çevremize bakacak olsak ohoo. Hiç umursama kilo alacaksak ta alıcaz. Kimseyi ilgilendirmez. Sen sağlıklı ol bebiş sağlıklı olsun önemli olan o. Hamilelik döneminde de fit kalmaya çalışamayacağım kimse kusura bakmasın. Herkesin vücudu farklı. Sen takılma onlara. Doğumdan sonra yine vermeye çalışırız. Şimdi yediğimize içtiğimize dikkat etmemiz lazım. Ben ilaç kullanmıyorum ama boğazım acayip açık 24 saat yiyebilirim o derece :)

Vallahi çevremize bakacak olsak ohoo. Hiç umursama kilo alacaksak ta alıcaz. Kimseyi ilgilendirmez. Sen sağlıklı ol bebiş sağlıklı olsun önemli olan o. Hamilelik döneminde de fit kalmaya çalışamayacağım kimse kusura bakmasın. Herkesin vücudu farklı. Sen takılma onlara. Doğumdan sonra yine vermeye çalışırız. Şimdi yediğimize içtiğimize dikkat etmemiz lazım. Ben ilaç kullanmıyorum ama boğazım acayip açık 24 saat yiyebilirim o derece :)
İşte insan ister istemez etkileniyor bu laflardan, aslında kilomuza yediklerimize dikkat etmek ileride karşılaşma ihtimalimizin olduğu hamilelik şekeri, doğumda kolaylık, tansiyon vb gibi durumlarda etkili.
O yüzden dikkat ediyorum yoksa kilo tabii ki alacağız. :)

İşte insan ister istemez etkileniyor bu laflardan, aslında kilomuza yediklerimize dikkat etmek ileride karşılaşma ihtimalimizin olduğu hamilelik şekeri, doğumda kolaylık, tansiyon vb gibi durumlarda etkili.
Ben zaten kiloluydum sigarayı bıraktım 1-2 kg koydu üzerine. opuydu transferdi derken şimdiden uçtum. Çok üzülüyorum

Sağlık açısından haklısın tabi Allah korusun, bakalım doktorlar da kilo takibi yapıyor ya ne kadara kadar almak normal falan onları soruşturmak lazım. Tabi gözünü çıkarmadan yiyorum bende, nefsimi körleyip bırakıyorum :) ilk 3 aylık dönemde 4 kiloya kadar almak normal gibisinde birşeyler okumuştum. Ama kimisinin karnı çok büyürmüş hamilelikte annem öyle dedi. Kadın doğru dürüst bişey yiyemezmiş ama Bana hamileyken ikiz sanıyolarmış hatta :) inşallah benim öyle olmaz

Yok kuzum bu saatten sonra da pek başlamaz herhalde 😂 9. haftaya giricez artık en büyük belirtilerim bel sırt ağrısı, yorgunluk arada kasık ağrısı bu 😂
Sadece bi kere canim biseyi çok istedi o da bulunabilecek biseydi, başka da canım bisey çekmedi hiç öyle aşerme falan da yok 12. Haftada bitiyor diyorlar aşerme de😂
Arada sırada hafif midem bulanır o da çok normal şekilde zaten, hamile olmadan önce de neyden midem bulanirsa tiksinirsem aynı yine
Hamile değilim gibi hissediyorum😬
Erkek çocuklarda mide bulanmaz çok diyorlar erkek gibi geldi şuan bana 😀😀
Bende de yok insallahta olmaz 😂
Çok sevindim senin adına aşkım hafif geçirmen güzel 😍

Arkadaşlar, size bir sorum var: Ben nasıl besleneceğimi bilemiyorum. Sabah erken çıkıyorum kahvaltı edesim gelmiyor iştahım yok, öğlene doğru zor acıkıyorum bu sefer de vicdan azabı yaşıyorum bebeğimi aç bırakıyorum beslenmiyorum diye. Böyle saçma sapan bir döngü içindeyim. :işsiz:
Bende sabahları erken kalkıyorum 5 buçuk gibi eşim için bazı günler o günler çok kötü oluyorum dikkat ettim mide bulantısı kusma oluyor erken uyandigim gün o da sanırım karnim aç oluyor ama farkında olmuyorum o yüzden böyle şeyler geliyor başıma 😂😂
AH GITME asm ye ben orda kan tahlili yaptırdım doktora görürdüm. Tsh 3 kusur cıktı doktor yüksek dedi. Kendi yaptı bi daha kan tahlili bu sefer 1.66 cıktı sağlık ocaklari yanlış çıkabiliyor dedi ve gerçekten alakası yok 2side 1 gün araylaydı
Yaaa ciddi misin benim hastanede de maliyetli olur diye doktor sağlık ocağında bı yaptır yapamadiklarini burada yapalım dedi de 🤦🏻‍♀️ ama bende mantar enfeksiyonu başladı çok yoğun doktor hatta şaşırdı fitil verdi hemen o kana karışmış olabilir mi diye düşündüm hemen 🥺
ya evet amacım kese görmek değil de ne bileyim kan testi yapar vitamin verir diye gitmek ıstedi eşim ama bilemedim
Benim kan tahlillerim daha yeni yapılıyor ya bazı doktorlar hemen yapıyor ama benimki kalbi duyarsak tahliller yapcam dedi haftaya çağırdığı için de bı liste verdi yapabildiklerini sağlık ocağında yaptır yapamadiklarini burada yapalım geldiğinde dedi bir tek folik asit kullanıyorum şuan
Yaa sizde de mi göbek çıktı benim de moralim çok bozuluyor daha şimdiden göbek fırladı diye 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Ben zaten kiloluydum sigarayı bıraktım 1-2 kg koydu üzerine. opuydu transferdi derken şimdiden uçtum. Çok üzülüyorum
Bir hamilelik diyetisyeni ile başla derim canım üzülme, ne yapalım bebeklerimiz bizimle. Kilo elbette gidecek. Düzgün beslenmeyle sadece bebeğin kilo alıp annenin almadığını o kadar gördüm ki. 20. haftaya kadar kontrollü şekilde kilo veren bir sürü hamile görüyorum internette.

Bende sabahları erken kalkıyorum 5 buçuk gibi eşim için bazı günler o günler çok kötü oluyorum dikkat ettim mide bulantısı kusma oluyor erken uyandigim gün o da sanırım karnim aç oluyor ama farkında olmuyorum o yüzden böyle şeyler geliyor başıma 😂😂
Mideler iyiden iyiye hassaslaşmaya başladı desene, benim de midem yanmaya başladı kaç gündür.

Sağlık açısından haklısın tabi Allah korusun, bakalım doktorlar da kilo takibi yapıyor ya ne kadara kadar almak normal falan onları soruşturmak lazım. Tabi gözünü çıkarmadan yiyorum bende, nefsimi körleyip bırakıyorum :) ilk 3 aylık dönemde 4 kiloya kadar almak normal gibisinde birşeyler okumuştum. Ama kimisinin karnı çok büyürmüş hamilelikte annem öyle dedi. Kadın doğru dürüst bişey yiyemezmiş ama Bana hamileyken ikiz sanıyolarmış hatta :) inşallah benim öyle olmaz
İç karnın varsa göbek çok fırlamazmış, benim annemin 4. aydan sonra karnı çıkmaya başlamış. Mide bulantısı da olmamış rahat bir hamilelik geçirmiş inşallah ona benzerim :)

Mideler iyiden iyiye hassaslaşmaya başladı desene, benim de midem yanmaya başladı kaç gündür.
Benim de geçen bulantı kusma oldu dedim ya öteki günler azaldı istediğimi yedim içtim bugün yine 5 buçukta kalktım yine aynı mide bulantısı bugün kusamadim ama midem boş olduğu için öğürup durdum kolonya ile yapışık yaşıyorum 😂😂

Back