2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Benim kızımda bazen tok olmasına rağmen biberona bir saldırıyordu sanırsın 3 gündür aç kalmış. İçerken vazgeçiyordu, biberonu itiyor, bacaklarını topluyordu sanki gazı varmış gibi. Kucağımıza alıp gaz çıkarmaya çalışıyorken bu defa da yemek arıyordu. Sonra bunun nedeninin ne yemek ne gaz olmadığını, uykunun çok sıkıştırması olduğunu anladık. Normalde ışık ses uyumasına engel değil. Ama böyle anlarda karanlık bir ortamda sessizce uyutuyorum daha rahat dalıyor.

Kızlar geçende de sordum ama cevap alamamıştım ya lohusalık akıntısında kötü koku normal mi. Doktora sordum lohusalık kanamasında olur dedi ama çok ağır bi koku sizler de yaşadınız mı.

Kızlar geçende de sordum ama cevap alamamıştım ya lohusalık akıntısında kötü koku normal mi. Doktora sordum lohusalık kanamasında olur dedi ama çok ağır bi koku sizler de yaşadınız mı.
Canım benim doktorum kötü kokulu akıntı olursa gel demişti

Merhaba kızlar. Dogumdan sonra yazmak nasip olmadi. Birkaç sayfayi okuyabildim. Daha bir hafta olmamisti dogum yapali. Kizim okuldan rsv kapmis 2 gün hastanede yatti. Tabi ben sezaryen dikişleriyle ve bebekle olunca kalamadim yaninda. Annem kaldi ama ben vicdan azabindan üzüntüden aglamaktan bittim resmen. Allahtan sütüm kesilmedi. Sonra oglum da ablasindan rsv kapti.
Bronşitten zatürreye doğru ilerliyordu hastalığı. Hem de 1 günde. Öksürük başladı hastaneye götürdük ve 28 günlükken yatış yaptik. Tam 9 gün kaldik. Cok korktum agladim. Gece gündüz bir yandan emzirdim bir yandan dualar ettim. Cok şükür ki iyilesti çıktık. Ama saturasyonun normale dönmesi 15 günü buldu. Anlayacaginiz dogum sonrasi kabus gibi gecti. Simdi tek sorunumuz gaz. Yeri geliyor sütüm doyurmuyor ve gece bir kereligine mama veriyoruz. Gaz icin biogaia kullaniyoruz.D vitamini saglik ocaginin verdigini kullaniyordum ama yorumlarda güvenilmez falan diye okuyunca evde oceanin da d vit var. Ondan vereyim dedim. Saglik ocagi 3 damla ver demisti. Ocean i kac damla veriyorsunuz? Yarindan itibaren onu vereyim.

Kızlar şimdiden endişem yersizse kusura bakmayın daha önce bi dış gebelik geçirdim ister istemez korkuyorum 7 +3 hamileyim ve bel ağrım bacak ağrısı bazen karın ağrısı sanki adet olacakmışım gibi ağrım oluyor normal mi sizce kanama yok şükür

Çook geçmiş olsun gördüğünüz göreceğiniz bu olsun. Bende korkuyorum rsv veya başka bi virüs almasından rabbim korusun tüm bebekleri çocukları. Ocean bir fıs veriyorum doktor önerisi ile

Hiç yersiz olur mu bi damla gönlüne ferahlık gelirse ne mutlu. Ben ağrılı bir gebeydim hep mesela adet sancısı gibi sancı ile başladım hrpte ağrılı geçti. Her zaman şu söylendi uzanınca dinlenince geçen bir ağrı ise korkma. Ama ağrıya direnmemek ağrı gelince uzanmak lazım aslında o bir uyarı. Anne hadi dinlenelim diyo miniğin. Rabbim sağlıkla kucağına almak nasip etsin.

Teşekkür ederim içimi rahatlattınız

Adet olacakmış gibi ağrı çok normal canım, inşallah sağlıkla ilerler. 7+3 de kese görünür aslında, rahim içi kese gözüktüyse endişelenme hiç ağrılar normal

Çok geçmiş olsun canım. Çocuk doymuyorsa daha fazla mama ver, rahat uyur. mama vermek dünyanın sonu gibi davranma
D vitamininde önemli olan damla başına olan seviye. Seninki hangisi bilemediğim için yorum yapamadım. Bizim bir fısta 400 iu olandan. Bir fıs veriliyor günde

Ocean 400lük olanından kullanman lazım canım aklında olsun bir fıs vermen yeter

Gaz damlaları genelde çoğu bebekte işe yaramıyor n

Ya teyzeler size bir şey soracağım hani demiştim ya benim kız asla beşikte uyumuyor hep kucakta diye, yeni bir şey keşfettik bebişi babası uyumuştu göğsünde uyudu diye aynı pozisyonda koymuş beşiğe ve kesintisiz uyudu. Vücudu yüzüstü kafası yan şekilde. Ben korkuyorum yüzüstü yatırmaya açıkçası Allah korusun kafası döner falan diye ama birkaç kez daha o şekilde yatırıp izledik kendisi pozisyonunu ayarlayabiliyor sağdan sola doğru kafayı çevirip yatabiliyor ve burnunu hiç aşağıda bırakmıyor. Şu an iki aylık. Bebeği böyle yatan var mı acaba ben korkuyorum ama diğer türlü asla uyumuyor çok uykusuz kalıyorum. Yattığı yatak küçük reflü yatağı bugüne kadar kusması 2-3 kez benim kucağımdayken olduğu için o konuda pek tereddüt etmiyorum. Yatak engelliyor belki de kafası yukarıda çünkü. Babası böyle rahat ediyor nefessiz kalmaz kafasını çeviriyor çok rahat boşuna endişe ediyorsun diyor ama içim pek rahat etmiyor

Bu arada gazla ilgili olarak hani herkesin bildiği o bacakları karna doğru çekip bastırma hareketi var ya, o şekilde ben hiç gaz çıkartamıyordum meğer doğru yapmıyormuşuz. Ben çok hafif bastırıyordum, babası biraz daha baskı uyguladı takir takir çıkardı. Ben de biraz daha sert yapıyorum artık hatta geçen inanır mısınız 20 kere mi ne çıkardı ama baya uğraştım. Çok da hassas davranmamak lazım demek ki

Benim iki yeğenim de reflusu olan bebeklerdi ve reflu yatağına hep yüz üstü yattılar ,o şekilde rahatlıyorlardi , kafasını yan çevirince ins sıkıntı olmaz zaten kontrol ediyorsunuz sık sık benim kız öyle yatmayı sevmedi hemen topluyor bacaklari kendini ittiriyor

Çocuk doktorumuz bebeklerin en sevdiği yatma şekli yüzüstü ama evde siz denemeyin dedi , bence risk hala çünkü bazen baygın gibi yatabiliyorlar

Benim ablam hep yüzüstü yatırır bebek asla başka pozisyonda uyumazdı canım. Sıkıntı olmaz bence

Çok geçmiş olsun. Bundan sonra sağlıkla huzurla birbirinizin keyfini çıkarırsınız umarım bebeğinle..

Notuna bayıldım
İşte bende son yaşadığım olaylardan dolayı bu psikolojideyim, bana bir şey olursa bebeğime kim bakacak
Canım ne yaptınız ? Nasıl geçti bugün ?
Sabahtan devlete gittik idrar verme işi çok uzun ve yorucu oldu. Tahlilleri temiz diye başka tetkik yapmadan 1 ay sonra gelin dedi asistan şaka gibi dr değil asistan bakmış dr aktarmış falan resmen dolandırıldık dr sanıyorduk. Sonrasında bayağı kızdık bu nasıl iş diye. İt ite it kuyruğuna aktarıyor bu kadar önemli bir rahatsızlığı. Akşam 5 de özele gittik. Dr çok ilgiliydi. Kanaldaki genişleme değerinin 3. Seviye önemlilikte yani yüksek olduğunu söyledi. İdrarın böbreğe kaçağı var mı diye bakmak için sondalı rontgen çekimine gönderdi. Koştur koştur izmirin akşam trafiğinde yetişmeye çalıştık. Çekim oldu çok şükür reflü yok. Sonra telde konuştuk sünnet olmaaı gerekir ayrıca mesane ve pipi arasında yaprağa benzer bir yapılaşma varsa o da kanal genişliği yapar dedi. Hazır sünnet olurken sistoskopi çekilsin varsa bir şey müdahale edilir dedi ve prof dr yönlendirdi. Dün aradık doktoru hemen getirin yapalım diyor, dedik biz burhaniye de yaşıyoruz uygunluğu ayarlamak lazım. Ücreti nedir dedik. Kendi 8.000 hastanede 5.000 alıyormuş. Sanki şak diye çıkarılacak para gibi. Sünnet ve anjiyo gibi bir işlem için bizce çok yüksek bir meblağ. Akrabamız var anestezi teknikeri ona söyledik devlette yapılabiliyorsa bu işlem oraya yaptıracağız. 1. Ayın sonunda damardan verilen ilaçlı sıvı ile bir çekim daha yapılacak. Dr koruma programına başladı. Antibiyotik veriyoruz olası enfeksiyonu engellemek için. Son durum bu bizde tam olarak ne yaşıyoruz bu konu nereye gidiyor bilmiyoruz. İlgin için teşekkür ederim canım
Evet hızlı büyümüş ama endişelenmeyin bizimde öyle oldu takip edelim dediler çok şükür. Siz ne yaptınız doktor ne dedi? Dün giremedim foruma aklımdasınız
Yukarıya yazdım canım detayı. Sizin ne tür terlikler oldu, neler dediler. Çok geçmiş olsun, ilgin için teşekkür ederim canım
Benim ki de böyle zaten biberona alıştı, kavga dövüş 5 dk emmiyor memeyi, uç zaten silikon uç
Bende bu döngüden çıkamıyorum. Kolay günlerden geçmiyoruz ailecek hastalıklarla uğraşıyoruz, tekim yardım eden yok, uykusuzluk, yeterli beslenememe ve bebeğim çok agresif bir erkek. Yatmayacak, dik duracak, ya yemek yiyecek ya uyuyacak arada oyalayabilmek mümkün değil. Akşam 7 de bi de ağlama krizi başladı 3 gündür dötümüzü yırtsak susmuyor kafayı yicem artık. Bestlak damla aldım ama sıvı şartı var ve iyi beslenme, rezene içtim 3 gün oda doktor işlerinden istikrarlı olmadı. En son solgar b12 aldım dün. Ama yazın o kadar haklı ve iyş geldi ki. Bazı şeyler olmuyorsa olmuyordur. Bende mükemmelliyetçi kafasından sıyrılamıyorum.
Oğluşuma zeka kartları hazırladım
Eki Görüntüle 3189067
Bende aldım canım dün başladım göstermeye çok hoşuna gitti algısı açık bir bebek zaten babasını takip ediyordu mama yerken o zaman takiplere başladığını anlaşmıştık hemen aldım bu seti. Aynaya bakmayı da çok sevdi ama pek aynaya bakmak iyi değildir denir bizde o yüzden çok baktırmak istemiyorum.
Çok geçmiş olsun canım.
Bizim ki de öyle bu hafta eşimde aynı şeyi diyor beni tanımıyor diye. Bende desimmkitanımama değil anne kokusunu bulamama bu. Büyüdüklerinde işler değişiyor.
Bizde de akşam 7 dedi mi başlıyor çığlık çığlığa ağlamaları, ne yapsak susmuyor.
Aynı durumdayız ama keşke bende bu ölü toprağını atıp şu süt meselesini kafada çözebilsem..
İlk doğduğu hafta öyleydik. Gebermiştik yorgunluktan. Hiç gerek yokmuş aslında. Reflü yatağı bu konuda çok işe yarıyor. Bizde ilk günden beri vardı kullandık ama korkuyorduk kusmuğunu yutar diye. Ama dönmüyor du bile yan yatıp kalıyordu. Biraz rahatlayın artık. Arkadan ve önden destekliğin ve yükseklik verin başına hiç bir şey olmaz . Bu arada üstünü örterken dikkat edin yeter o önemli.
Çok geçmiş olsun canım. Bende çok hastayım grip oldum, eşimde hasta bebeğe bulaşmasın diye maske takıyorum ama ne kadar korur bilmiyorum.
Ben ocean kullanıyorum canım devletin verdiğinde katkı maddeleri var ve kabız yapabiliyor
Bende grupta ocean iyi diye yazılınca dün eşime aldırmaya gönderdim ama ocean 2 yaş ve üstü kullanıyor demişler. Eşimde kızdı bana araştırmadan neden aldırıyorsun diye. Acaba siz kullanım içeriğine baktınız mı ne yazıyor.
Ev sürekli dağınık ve üstüme üstüme geliyor. Oturup ağlıyorum yetersizim diye. Ama araştırıp yardımcı bulacağım kendime. Bari evi toplar, yemek yapar. Bakalım bütçeye zararı çok olmazsa.
Çok geçmiş olsun canım.

Selam kızlar bebeği isilik olan anneler.Doktora gittiniz mi herhangi bir krem kullandinizmi acaba.bizim isilik çok fazla sağlık ocağı haftada iki kez duş aldır dedi ama fazlalasiyor geçmiyor.birde antibiyotik krem verdi fazla onermiom diyince kullanmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…