• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar toplanın silikon uçsuz emzirme için fikrim var. Biz gündüz artık 1 2 defa normal emiyoruz. Nasıl alıştı derseniz çok aç olmadığında keyfi emmelerde silikonsuz verdim başlarda tutmadı felan şimdi çok şükür tutuyor (kahverenginin tamamjnj alamıyor çünkü memem düz yapılı yani kahverengi öne doğru çıkık değil) denemek isterseniz diye yazayım dedim

Bir de bizim bebe uyurken ben hiç detaylı iş yapmıyorum üstün körü mutfağı topla çamaşırı yıka as o kadar (öyle sil süpür olayı yok) çünkü reflüden dolayı bir anda kusuyor duyamam diye yapmıyorum. Ama bi yandan da böyle olduğum için kendimi beceriksiz gibi hissediyorum çoğunuz işini gücünü yapıyor galiba
Hiç ev işi de yemek de yapamiyorum, kahvaltı etmeye bile vakit bulamıyorum genelde

Canım emzik veriyor musun?
Evet canım veriyorum. Beni emzik olarak kullanmasına dayanamayıp vermiştim ama şimdi onu da almıyor. Bakıyor süt gelmiyor atıyor.
muhtemelen konuşulmuştur, d vitamini ne kullanıyorsunuz devletin verdiği hakkında düşünceleriniz neler benim aklım karışık güven duygum kalmamış sanırım verilen ürüne bile
Ocean aldık biz de verilene güvenmeyip. Doktorumuz da çok temiz değil dedi ocean tavsiye etti
Benim de yara ve yarık içinde igne batırıyorlar gibi ve umudum kalmadı gececeginden ne kullanirsam kullanayım çocuk emdikce o yarik yeri yine kanırtıyor resmen doğru yerleştirme tekniklerini de deniyorum yok olmuyor damaklari arasında kestiriyorum alt cenesi dışa dönük değil içe dönük kilitliyor o doğru emmeyi beceremezse hiç geçecek gibi durmuyor. Her emzirme saati ruhum bedenden ayrılıyor sanki Allah düşmanıma vermesin bu acıyı gerçekten çok zormuş. 3 ay mühlet verdim kuş agizliya eğer emmeyi beceremezse sağıp veririm sonra da mama 5 aylıkken falan da ek gıda başlarız ne yapayım elimden geleni yaptım.
Canım duygularıma tercüman olmuşsun. Ben bittim artık. Geçen mastit de olmuştum antibiyotik kullandım şimdi yine oldum. Sanırım bu uçtaki yaralardan kaynaklı oluyor. Çok zor gerçekten Allah yardımcımız olsun inşallah bir an evvel geçer şu yaralar da kolaylıkla emziririz.
Bir de bizim bebe uyurken ben hiç detaylı iş yapmıyorum üstün körü mutfağı topla çamaşırı yıka as o kadar (öyle sil süpür olayı yok) çünkü reflüden dolayı bir anda kusuyor duyamam diye yapmıyorum. Ama bi yandan da böyle olduğum için kendimi beceriksiz gibi hissediyorum çoğunuz işini gücünü yapıyor galiba
Benim bebe üstüm dışında uyumadığı için ben iş yapmayı bırak tuvalete gidemiyorum. Tek başıma bakamıyorum annemi çağırıyorum hergün 🤦🏻‍♀️ birimiz bakarken birimiz iş yapıyoruz üstünkörü. Şu bebe büyüsün iş miş umrumda değil
Aynı canım benim de iğne deler gibi ağrıyor. Bir de emdikçe sırtımda bir noktada böyle çeker gibi ağrıyor, sende de oldu mu öyle bi şey? Ben zeytinyağı sürüyorum sonra pedle kapatıyorum. Kalkanlar bende bir işe yaramadı. Gerçi bu da bir işe yaramadı ama göğüs pedi daha kolayıma geliyor. Bazen sütümü sürüp kurumasını bekliyorum. Hiçbir şey iyi gelmiyor gerçi acıya alıştım gibi artık.
O sırttan çekme bende de oluyor. Neden oluyor anlamadım çok berbat bişey. Benim artık Allaha sığınmaktan başka çarem kalmadı denemediğim şey kalmadı. Ağlayarak emziriyorum
Kızlar bu bebişlerin sırtında düğme mi var yatırır yatırmaz basıyor çığlığı
Kesinlikle var bir buton 🤦🏻‍♀️ ne zaman bitecek bu halleri acaba

Evet canım veriyorum. Beni emzik olarak kullanmasına dayanamayıp vermiştim ama şimdi onu da almıyor. Bakıyor süt gelmiyor atıyor.

Ocean aldık biz de verilene güvenmeyip. Doktorumuz da çok temiz değil dedi ocean tavsiye etti

Canım duygularıma tercüman olmuşsun. Ben bittim artık. Geçen mastit de olmuştum antibiyotik kullandım şimdi yine oldum. Sanırım bu uçtaki yaralardan kaynaklı oluyor. Çok zor gerçekten Allah yardımcımız olsun inşallah bir an evvel geçer şu yaralar da kolaylıkla emziririz.

Benim bebe üstüm dışında uyumadığı için ben iş yapmayı bırak tuvalete gidemiyorum. Tek başıma bakamıyorum annemi çağırıyorum hergün 🤦🏻‍♀️ birimiz bakarken birimiz iş yapıyoruz üstünkörü. Şu bebe büyüsün iş miş umrumda değil

O sırttan çekme bende de oluyor. Neden oluyor anlamadım çok berbat bişey. Benim artık Allaha sığınmaktan başka çarem kalmadı denemediğim şey kalmadı. Ağlayarak emziriyorum

Kesinlikle var bir buton 🤦🏻‍♀️ ne zaman bitecek bu halleri acaba
Canım mastit nasıl oluyor? Belirtisi ne tam olarak. Mememde sertlik vs yok şuan ama bastırınca acıyor. Bu mastit başlangıcı mi oluyor acaba? Sağım yapıp emziriyorum halbuki

Etkinlik vakti ❤️
IMG_20230110_211148.jpg

Bebeğe geçmemesi için maske takıp bol bol emzirmekten başka yapılacak bişey yok gibi sanki. Anne sütü en güzel antibiyotik ve bağışıklık güçlendirici sonuçta. Benim büyük çocuklar da hastalandılar bu dönemde çok dikkat etmek lazım ya emen bebeğin burun tıkanıklığı çok zor çabucak atlatırsınız umarım çok geçmiş olsun

Geçmiş olsun canım umarım en kısa zamanda atlatirsiniz bir daha gelmez evinize hastalık 🤲 çocukların kaç yaşında bilmiyorum ama biz büyük kızıma daha hamileyken opmemesi gerektiğini hasta olursa ilac kullanmayacağını vs anlatmistik. Öpmek istediğinde göbeğinden veya ayağından kıyafetin üstünden opmesine izin verdik. 2 haftalikken eşim ve kızım ağır hastalandı hatta ananem vardı yanımda onada bulaştı. Büyükler ayrı odada takıldı ama kızım hep geldi yanımıza şükür ufakliga bisey olmadı 🧿 emzirmen en büyük ilaç bebeğine diye biliyorum. Maskeni tak bol bol emzir ❤️

Geçmiş olsun canım umarım bir an önce toparlarsınız ve bebeğine de bulaşmadan hepiniz atlatırsınız

Evde başka çocuk varsa kaçınılmaz oluyor eve hastalık gelmesi. Geçmiş olsun.

Ne güzel canım kızın anlattığınıza göre davranıyorsa harika.. umarım hiç hastalık olmaz ama gelirse de kolayca atlatırsınız.

bu konuda hiç düşünmedik ve konuşmadık ama doktorunun önerdiği bütün aşıları yaptırırız..
Bugun cok dehset gecti ya oglen 1 den 8 e kadar agladi ben atesten halsizlikten ayakta duramiordum pert oldum resmen ya.Bide annem tutturdu mama verme sagma emzir ya ondan cocuk o hale geldi bilmiorum.En son kizdim bugunumu buldun dedim hastayim zaten halim yok bide diger kizlarim da bugun cok yaramazlardi onlarda kucagimda gezdi dehset bir gundu.En son 8 e dgru dayanamdim.mama yaptim verdim.biraz daha cizikladi sonrada uyudu.

Canım mastit nasıl oluyor? Belirtisi ne tam olarak. Mememde sertlik vs yok şuan ama bastırınca acıyor. Bu mastit başlangıcı mi oluyor acaba? Sağım yapıp emziriyorum halbuki
Bir ağırlık gibi ağrı vardı sabah. Sanki böyle darbe almış gibi. Şimdi göğüsümün orası kızarmış. Ben de emzirip sağıyorum ona rağmen oldu hiç anlamadım.

Bugun cok dehset gecti ya oglen 1 den 8 e kadar agladi ben atesten halsizlikten ayakta duramiordum pert oldum resmen ya.Bide annem tutturdu mama verme sagma emzir ya ondan cocuk o hale geldi bilmiorum.En son kizdim bugunumu buldun dedim hastayim zaten halim yok bide diger kizlarim da bugun cok yaramazlardi onlarda kucagimda gezdi dehset bir gundu.En son 8 e dgru dayanamdim.mama yaptim verdim.biraz daha cizikladi sonrada uyudu.
İnşallah yarın sabah güzel bir güne uyanırsınız 🤲 senin için çok zor olmuş bugün 😔

Artık yavaştan uyku rutini uygulamak lazım ilk bebeğimde her akşam banyoya girerdik göbeği düştüğü andan beri. Ama o ya bebeğiydi. Bunda korkuyorum hasta olur diye her akşam banyo yaptırmaya. Gerçi banyo yaptı diye hiçbir bebek hasta olmaz ama Allah korusun olur da hasta olursa çevremdeki herkes beni ve banyoyu suçlar o dırdırları çekemem 😬

Bugün doktora gittik sarılığımız hala geçmediği hem vücudunda hem yüzünde olduğu için uzamış sarılık dedi doktor kan ve idrar verdik anne sütü sarılığı mı değil mi diye sonuçların çoğu temiz çıktı büyük ihtimalle anne sütü sarılığı en son 14. Günde 9 olan sarılık değerimiz 1. Ayda 16 olmuş başına böyle bir şey gelen var mı doktorla daha konuşmadık
Peki rengindeki sarılık arttı mı canım yoksa hiç anlaşılmıyor mu?

2 g0ndğr zor geçiyor kızşar akşamları 8den gece 12ye kadar hiç uyumuyor resmen memede bile tükendim resmen
Benim bebeğim de 9 buçuktan 2 ye kadar uyumuyor sürekli mızırdanıyor.. emmekte istemiyor memede savaş veriyoruz resmen sürekli kendini çekiyor huzursuzlanıyor ne yapacağımızı şaşırdık artık.. emzik kabul ediyor ama ağzında emzik varken bile homurdanıyor kıvranıyor. Nurse Harveys gaz damlası kullanıyoruz ama sanırım ise yaramadı 😔

İnşallah yarın sabah güzel bir güne uyanırsınız 🤲 senin için çok zor olmuş bugün 😔
Amiin amiin İnsallah aynen ya derdine derman olamamak daha kotu kivranio yavrum ama bisey yapamiorum.Suan hepmizn bebisleri ayni sanirim saatlerdir uyumuyor mememi emmek istemio dahada cok aglio mememe yatirinca.Biz dogum sancisi cektik miniklerde gaz sancisi cekio.Yavrum benim ya hele ki tam uykuya dalacak sanci gelio dudaklarini buzuo yavastan aglamaya baslio cok uzuluorm😔💕

Amiin amiin İnsallah aynen ya derdine derman olamamak daha kotu kivranio yavrum ama bisey yapamiorum.Suan hepmizn bebisleri ayni sanirim saatlerdir uyumuyor mememi emmek istemio dahada cok aglio mememe yatirinca.Biz dogum sancisi cektik miniklerde gaz sancisi cekio.Yavrum benim ya hele ki tam uykuya dalacak sanci gelio dudaklarini buzuo yavastan aglamaya baslio cok uzuluorm😔💕
Gaz damlası vs kullanmıyor musunuz kuzu

Çok geçmiş olsun canım. Bebekler annelerinin enerjisini aldığı için de daha huzursuz olabilir. Neyse ki sonunda sakinleşmiş. Diğer kızların da belki her zamanki kadar ilgi bekledi ama insan hastayken enerjisi olmuyor ki. Kendine katlanamıyor sen 3 çocuğa bakıyorsun. İyi bile üstesinden gelmişsin. Umarım yarın çok daha iyi bir gün olur.

2 g0ndğr zor geçiyor kızşar akşamları 8den gece 12ye kadar hiç uyumuyor resmen memede bile tükendim resmen

Ne olacak bu halimiz bilmiyorum 😔 benimkide memede sürekli ayırdığım zaman kıyameti koparıyor çok üzülüyorum ben de tükendim artık
Zor bir gün olmuş ama umarım yarın çok daha iyi olur. Sizin bebekler en güzel en keyifli yeri bulmuşlar kendilerine göre ama hayatta daha nice güzellikler var sizin onlara vereceğiniz. Bir an önce memeyi sadece beslenmek için kullanmaya başlarlar umarım.

Back