Biz doğum kilosunu yakaladığından beri 3 saatte bir besleme uyuyorsa 4 saat olabilir diye yönlendirildik. Başta sarılık olduğu için 3 saati geçmedik ama sarılık azalınca ve kızımızın da acıkınca uyandığını görünce biraz ona bıraktık. Önceleri kontrol ondaydı ama saat kurup takip ediyordum. artık saat de kurmuyorum. Ne zaman yiyecek kendisi karar veriyor.
Deftere not edeyim bari.. hayatta aldığı ilk sorumluluk; acıkınca anlatmak, ilk karar : ne zaman yiyeceğini seçmek
Notuna bayıldım
Kızlar bugün korkunç bir gün geçirdim. Birkaç gündür dikişin olduğu yer içerden ağrıyordu. Ayrıca 1 haftadır kabızlık sorunum var. Kabızlık dediğim her gün tuvalete çıktım ama yapı olarak sert şekilde yapıyordum. Bugün bebeğim kontrolü içim hastaneye gittik, dönüş yolunda bana bir sancı geldi. Gaz sancısı ama hayatımda böyle bir şey yaşamadım diyebilirim. Sürüne sürüne eve geldim, hayatımda böyle bir ağrı yaşamadım. Ağrı tüm karnıma makatıma dikişlerime yayıldı sancı gelince. Eşim gitti lavman aldı onu yapınca kendime geldim. Tekrar aynı şeyi yaşamaktan ölümüne korkuyorum, travma yaşadım resmen.
Bu olaydan sonra bama bişi olursa bebeğime ne olacak site saçma sapan bir psikolojiye girdim, durup durup ağlıyorum bazen. Tekrar aynı şeyi yaşayacam diye de korkuyorum. Lütfen dikkat edin
İşte bende son yaşadığım olaylardan dolayı bu psikolojideyim, bana bir şey olursa bebeğime kim bakacak
Canım ne yaptınız ? Nasıl geçti bugün ?
Sabahtan devlete gittik idrar verme işi çok uzun ve yorucu oldu. Tahlilleri temiz diye başka tetkik yapmadan 1 ay sonra gelin dedi asistan
şaka gibi dr değil asistan bakmış dr aktarmış falan resmen dolandırıldık dr sanıyorduk. Sonrasında bayağı kızdık bu nasıl iş diye. İt ite it kuyruğuna aktarıyor bu kadar önemli bir rahatsızlığı. Akşam 5 de özele gittik. Dr çok ilgiliydi. Kanaldaki genişleme değerinin 3. Seviye önemlilikte yani yüksek olduğunu söyledi. İdrarın böbreğe kaçağı var mı diye bakmak için sondalı rontgen çekimine gönderdi. Koştur koştur izmirin akşam trafiğinde yetişmeye çalıştık. Çekim oldu çok şükür reflü yok. Sonra telde konuştuk sünnet olmaaı gerekir ayrıca mesane ve pipi arasında yaprağa benzer bir yapılaşma varsa o da kanal genişliği yapar dedi. Hazır sünnet olurken sistoskopi çekilsin varsa bir şey müdahale edilir dedi ve prof dr yönlendirdi. Dün aradık doktoru hemen getirin yapalım diyor, dedik biz burhaniye de yaşıyoruz uygunluğu ayarlamak lazım. Ücreti nedir dedik. Kendi 8.000 hastanede 5.000 alıyormuş. Sanki şak diye çıkarılacak para gibi. Sünnet ve anjiyo gibi bir işlem için bizce çok yüksek bir meblağ. Akrabamız var anestezi teknikeri ona söyledik devlette yapılabiliyorsa bu işlem oraya yaptıracağız. 1. Ayın sonunda damardan verilen ilaçlı sıvı ile bir çekim daha yapılacak. Dr koruma programına başladı. Antibiyotik veriyoruz olası enfeksiyonu engellemek için. Son durum bu bizde tam olarak ne yaşıyoruz bu konu nereye gidiyor bilmiyoruz. İlgin için teşekkür ederim canım
Evet hızlı büyümüş ama endişelenmeyin bizimde öyle oldu takip edelim dediler çok şükür. Siz ne yaptınız doktor ne dedi? Dün giremedim foruma aklımdasınız
Yukarıya yazdım canım detayı. Sizin ne tür terlikler oldu, neler dediler. Çok geçmiş olsun, ilgin için teşekkür ederim canım
Benim göğüsler de yara olmuştu başlarda artık iyileşti şimdi emerken sorun olmuyor.ama işte memeyi boşaltma sıkıntısı var.başta 2 dakika falan süt çok olduğu için iyi emiyor sorunsuz çekiyor yutuyor görüyorum.sonra sütün tazyiği azalınca aşırı sinirleniyor çekmek istemiyor bırakıp bırakıp tutuyor memeyi
Benim ki de böyle zaten biberona alıştı, kavga dövüş 5 dk emmiyor memeyi, uç zaten silikon uç
Bu süt mama konusu gerçekten can sıkıcı. Belki anne süt vermek istemiyor, belki göğüsleri bozulsun istemiyor. Bu onu kötü anne yapmaz. Ya da ben mesela sağlıklı beslenemiyorum çok . Kaldı ki benim sütümde kesinlikle bazı minerallar eksiktir , balik, Tavuk yiyemiyorum hiç . Sütümde Omega 3 hak getire ama mamada var. Buram buram balık yağı kokuyor mama. Bence süt canı isterse geliyor , istemezse gelmiyor. Neler neler denemedim . Yok arkadaş.
Bana da sütüm az geliyor deyince ah vah yapıyorlar, sanki dünyanın sonu , artık ben sadece gülüp geçiyorum. Çünkü ilerde aynı kişiler bebeğim kilo almazsa bu defa da sütün yaramıyor , mama ver derler. Elin ağzı torba değil ki büzesin. Bu yüzden hiç takmıyorum, şu güzel günlerin tadını çıkartıyorum
Bende bu döngüden çıkamıyorum. Kolay günlerden geçmiyoruz ailecek hastalıklarla uğraşıyoruz, tekim yardım eden yok, uykusuzluk, yeterli beslenememe ve bebeğim çok agresif bir erkek. Yatmayacak, dik duracak, ya yemek yiyecek ya uyuyacak arada oyalayabilmek mümkün değil. Akşam 7 de bi de ağlama krizi başladı 3 gündür dötümüzü yırtsak susmuyor kafayı yicem artık. Bestlak damla aldım ama sıvı şartı var ve iyi beslenme, rezene içtim 3 gün oda doktor işlerinden istikrarlı olmadı. En son solgar b12 aldım dün. Ama yazın o kadar haklı ve iyş geldi ki. Bazı şeyler olmuyorsa olmuyordur. Bende mükemmelliyetçi kafasından sıyrılamıyorum.
Oğluşuma zeka kartları hazırladım
Eki Görüntüle 3189067
Bende aldım canım dün başladım göstermeye çok hoşuna gitti algısı açık bir bebek zaten babasını takip ediyordu mama yerken o zaman takiplere başladığını anlaşmıştık hemen aldım bu seti. Aynaya bakmayı da çok sevdi ama pek aynaya bakmak iyi değildir denir bizde o yüzden çok baktırmak istemiyorum.
Bugün doktora gittik sarılığımız hala geçmediği hem vücudunda hem yüzünde olduğu için uzamış sarılık dedi doktor kan ve idrar verdik anne sütü sarılığı mı değil mi diye sonuçların çoğu temiz çıktı büyük ihtimalle anne sütü sarılığı en son 14. Günde 9 olan sarılık değerimiz 1. Ayda 16 olmuş başına böyle bir şey gelen var mı doktorla daha konuşmadık
Çok geçmiş olsun canım.
Kızlar ya bizim bebiş babasını tanımıyor. Önceden çok net bir ayrım yoktu aramızda kucakta susuyordu ama bugün avaz avaz bağırırken babası hiç susturamadı ben aliyorum anında susuyor. Babasına veriyorum ağlıyor ben alıyorum susuyor. E zaten ben biraz dinleneyim diye babasına kitleyecektim ağlayınca da kıyamıyorum ne olacak böyle. Ayni şeyi yaşayan var mı?
Bizim ki de öyle bu hafta eşimde aynı şeyi diyor beni tanımıyor diye. Bende desimmkitanımama değil anne kokusunu bulamama bu. Büyüdüklerinde işler değişiyor.
Kizlar gece uyumayan bebe gunduzde uyumuyo artik yikiyoruz masaj yapıyoruz gaz cikartiyoruz yok 10dk uyuyo sonra ciyakliyo aldik arabaya koyduk gezdirmeye cikardik esimle arabada uydu eve geldi 10.dk yine uyandi 3 gundur böyleyiz artik sinirlerim mahvoldu sizde varmi bu durumlar
Bizde de akşam 7 dedi mi başlıyor çığlık çığlığa ağlamaları, ne yapsak susmuyor.
Kesinlikle katılıyorum. Doğum yaptığım günden beri kiminle konuşsam yaşlısı, genci, yeni anne olanı, beş çocuk büyüteni fark etmiyor, merhabadan sonra süt soruyor. Az geldiğini söyleyince de vazgeçme devam et artacak diyor herkes. Bütün bu laflar bir kulağımdan giriyor diğerinden çıkıyor.
Kızım mama ile besleniyor çok da güzel besleniyor afiyet olsun yediği mamalar. Bu satırları kızım kucağımda yazıyorum. Karnı tok, altı temiz, gazı yok ve kucağımda.. birlikte keyif yapıyoruz. Sağlıklı mutlu keyifli bir bebek daha ne isterim ? Bir ay az da olsa anne sütü aldı. Devamı gelsin ben de isterdim. Gelmediyse gelmedi yapacak bir şey yok. Kızımız hayatımıza eşsiz bir güzellik getirdi ve bu günlerin tadını çıkarıyoruz.
Aynı durumdayız ama keşke bende bu ölü toprağını atıp şu süt meselesini kafada çözebilsem..
Kızlar gece bebişinizi nasıl takip ediyorsunuz? Ben ve eşim dönüşümlü olarak gece hep ayaktayız ve bebeği izliyoruz. Aman kusmuğu boğazına aman bi aksilik yaşanmasın vs diye. Birimiz kesinlikle ayakta.
Biz mi abartıyoruz. Siz gece nasıl yapıyorsunuz
İlk doğduğu hafta öyleydik. Gebermiştik yorgunluktan. Hiç gerek yokmuş aslında. Reflü yatağı bu konuda çok işe yarıyor. Bizde ilk günden beri vardı kullandık ama korkuyorduk kusmuğunu yutar diye. Ama dönmüyor du bile yan yatıp kalıyordu. Biraz rahatlayın artık. Arkadan ve önden destekliğin ve yükseklik verin başına hiç bir şey olmaz . Bu arada üstünü örterken dikkat edin yeter o önemli.
Kizlar ya tum sayfalari okuyamiorum kusura bakmayin nasilsiniz?Biz haata olduk ya domz grbimi neyse artik.Buyuk kizim okuldan aldi sanirim ateslendi oksuruk sonra gecmisti 3 gun sonra tekrar ateslendi.Simdi onun atesi gecti buseferde ben ve ortanca kizim kotuyuz.Belim sirtim bacaklarim hic tutmuo igne batriolar sanki.Bu gecede atesim yukseldi.simdide oksuruge cevrdi.baslarda maske takmadimda simdi bebege maskeyle yaklasiorum ama cocuklar nasil soz dinlsyecek bilmiorm.Sizdede boyle olup bebege gecen oldu mu neler yaptiniz
Çok geçmiş olsun canım. Bende çok hastayım grip oldum, eşimde hasta bebeğe bulaşmasın diye maske takıyorum ama ne kadar korur bilmiyorum.
Ben ocean kullanıyorum canım devletin verdiğinde katkı maddeleri var ve kabız yapabiliyor
Bende grupta ocean iyi diye yazılınca dün eşime aldırmaya gönderdim ama ocean 2 yaş ve üstü kullanıyor demişler. Eşimde kızdı bana araştırmadan neden aldırıyorsun diye. Acaba siz kullanım içeriğine baktınız mı ne yazıyor.
Kızlar toplanın silikon uçsuz emzirme için fikrim var. Biz gündüz artık 1 2 defa normal emiyoruz. Nasıl alıştı derseniz çok aç olmadığında keyfi emmelerde silikonsuz verdim başlarda tutmadı felan şimdi çok şükür tutuyor (kahverenginin tamamjnj alamıyor çünkü memem düz yapılı yani kahverengi öne doğru çıkık değil) denemek isterseniz diye yazayım dedim
Bir de bizim bebe uyurken ben hiç detaylı iş yapmıyorum üstün körü mutfağı topla çamaşırı yıka as o kadar (öyle sil süpür olayı yok) çünkü reflüden dolayı bir anda kusuyor duyamam diye yapmıyorum. Ama bi yandan da böyle olduğum için kendimi beceriksiz gibi hissediyorum çoğunuz işini gücünü yapıyor galiba
Ev sürekli dağınık ve üstüme üstüme geliyor. Oturup ağlıyorum yetersizim diye. Ama araştırıp yardımcı bulacağım kendime. Bari evi toplar, yemek yapar. Bakalım bütçeye zararı çok olmazsa.
Merhaba kızlar. Dogumdan sonra yazmak nasip olmadi. Birkaç sayfayi okuyabildim. Daha bir hafta olmamisti dogum yapali. Kizim okuldan rsv kapmis 2 gün hastanede yatti. Tabi ben sezaryen dikişleriyle ve bebekle olunca kalamadim yaninda. Annem kaldi ama ben vicdan azabindan üzüntüden aglamaktan bittim resmen. Allahtan sütüm kesilmedi. Sonra oglum da ablasindan rsv kapti.
Bronşitten zatürreye doğru ilerliyordu hastalığı. Hem de 1 günde. Öksürük başladı hastaneye götürdük ve 28 günlükken yatış yaptik. Tam 9 gün kaldik. Cok korktum agladim. Gece gündüz bir yandan emzirdim bir yandan dualar ettim. Cok şükür ki iyilesti çıktık. Ama saturasyonun normale dönmesi 15 günü buldu. Anlayacaginiz dogum sonrasi kabus gibi gecti. Simdi tek sorunumuz gaz. Yeri geliyor sütüm doyurmuyor ve gece bir kereligine mama veriyoruz. Gaz icin biogaia kullaniyoruz.D vitamini saglik ocaginin verdigini kullaniyordum ama yorumlarda güvenilmez falan diye okuyunca evde oceanin da d vit var. Ondan vereyim dedim. Saglik ocagi 3 damla ver demisti. Ocean i kac damla veriyorsunuz? Yarindan itibaren onu vereyim.
Çok geçmiş olsun canım.