2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Bizim ufaklik dun geceden beri sol memeyi emmedi meme tas gibi oldu iyice inatlasti mecbur boyle durumlarda sagiyorum kuzum yoksa sut kanalları tikanir iyice süt gelmez felan diye yoksa direk memeden emiyo biberon bile kullanmıyoruz
Memeye gelip kendını kasarak arkaya atıyorsa reflü olabılır diyor doktorlar .yada tazyikli süt olabılır

Kızlar bi arkadaşım emzirme danışmanından danışma almıştı. Bana aktardıklarını söylüyorum. Sadece sağım yaparsanız sütünüz azalır çünkü bebek kadar güçlü çekemiyolar. Emzirip kalan sütü sadece memeyi boşaltmwk için sağmak gerekiyomuş. Süt kanalları tıkanmasıj diye. Ve de aşırı sağım yapmak tazyikli süte de ssebep oluyo diye okumuştum

Bana emzirme danışmanı emzirdikten 1 saat sonra sağım yap günde iki defa yeterli demişti ama o zamanlar daha bir haftalıktı bebeğim şu an yeter mi bilmiyorum

Kızşar d vitamininin hergün unutmadan verıyo musunuz ya ben hep unutuyorum
Ben saat 5te vermeye koşullanmışım emzirmeden veriyorum ama bazen unuttuğum oluyor tabi
Maşallah bebişe bizde 350 almışız haftalık doktor bir şey demedi ama ben emziriyorum belki ondan bir şey dememiştir azcık tontiş olacak sanırım

Yaa bana çok mantıklı geliyo yaa seviyorum napayım
Bende öyle ya çok seviyorum en büyük keyfimdi
Ben yapmıyorum canım zaten emdiği için sağacak süt kalmıyor

Sizede çok geçmiş olsun. Sanırım bizim oranlarda yüksek siz yazınca anladım.
16.12.22 de sağ 4.2 mm sol 4.1 mm
19.12.22 de sağ 5.7 mm sol 7 mm
05.01.23 de sağ 10 mm sol 14 mm olarak ölçüldü.
Teşekkür ederim . 15 üzeri problem demişti doktorum gebeliğimde. Sizin hızla büyümüş cihazdan cihaza fark olduğunu biliyorum ve ölçüm yapan kişide farklı olcebiliyor bunu bizzat ultrason çeken doktor ile konuştum. Çok göreceli olduğunu o an bir kaç farklı ölçüm yapabileceğini söyledi

Bana da azalıyor gibi geliyor ya herkeste aynı etkiyi yaratmıyor mu nedir,pompanın valflerini değiştirdim 7 senelik belki sorunludur dedim ama sorun bendeymiş hala max 40 sağıyorum
Ben de makineyi yanlış kullanıyorum herhalde diyordum başta ama öyle çok da karmaşık bir şey de değil ki.. istesen de yanlış kullanamazsın. Sağarken biraz öne eğil demişti kardeşim yerdeki halıyı mı öpeyim ne yapayım artması için

Benimki o şekikde yapıyor kendini arkaya atıyor reflü de var sanırım sütüm de tazyikki
Benimde tazyikli önden biraz elle sagarak astık .ben yoğun bakımdayken sürekli sagım yaptım geceli gündüzlü bu yuzden orantısız geliyordu artık sagmıyorum sadece emzirme oncesi 2-3dakika elle sagım yapıp emziriyorum.buarada sütün cok olması ayrı tazyikli süt ayrıymıs süt cok oldugu için fıskırmıyo yanı.bunuda yeni duydum

Ben de emzirmeden korkuyordum ama hiç takılmıyordum. Su akacak yolunu bulacaktı. Bizim su yolu mamaya ulaştı

Muhtemelen emzirdiğin içindir canım. Benimkisi artık mama ile beslenen bebek diyebiliriz. Ebe k vitaminini kesip d vitaminini düşürmemizi önerdi hatta. Artık anne sütünü hesaba katmıyor bile mamalarda da olduğu için bunlar öyle bir öneri ile geldi. Ama yine de ay sonuna doğru Pediatriye randevumuz var kendi doktoru bir görsün öyle keseyim dedik

Sorma ben de öne eğiliyorum ama olmayınca istersen amuda kalk çıkmıyor o süt

Sling bende istiyorum kaç aya kadar kullanılıyor
Yenidoganda baslayip 13 kiloya kadar diyor benim aldığım eggbaby ,burdan bir arkadas memnun olduğunu söylemişti sipariş verdim ama henüz gelmedi . Kanguru oğlumda çok kullandım markete yürüyüşe çok büyük kolaylık hem de bebekler seviyor yakın teması , ama yenidoğan aparatı almamıştım o zaman , şimdi kızım için sling kullanacağım bakalım ins verimli olur
Sling bende istiyorum kaç aya kadar kullanılıyor

Hastane döneminde kşlo alımı az dşye takip için sağım yaptım ve çok azdı, sağıp verdşm ve mama verdim. Sonra alıştı biberona, silikon uçla çok sinir oluyodu zaten emerken
Bana da kanguru sling tarzı şeyler çok pratik geliyor
Bende istiyorum ama sırt ağrım azar diye korkuyorum.
Banada sağlık ocağındaki hemşire ne kadar küçük detaya takılırsanız o kadar ilaç kullanmak zorunda kalırsınız demişti

Canım sling ve kanguru tarzı şeyler ağırlığı orantılı dağıttığı için kucakta taşımaya göre çok daha konforlu oluyor , bazı arkadaşlarım 3 yaşında cocuklarini bile kanguruyla taşırdı ben o kadar tasimadim ama yine de bebeğim ona girmek istemeyene kadar hep taktım dışarda , yürümeye başlayınca kanguruyla girmek istemedi

Aynı cihaz ve kişi çekti. Tek fark ilk ikisinde aslan çok tepişti zorla yaptık. Bugün ki çekimde kolay olsun diye ağzına biberon tuttuk sesini çıkarmadan durdu. Bebek büyüyor ondan dolayıda fark vardır ama biranda büyümüş sanki değer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…