- 7 Eylül 2018
- 2.316
- 3.148
- 133
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #35.981
Memeye gelip kendını kasarak arkaya atıyorsa reflü olabılır diyor doktorlar .yada tazyikli süt olabılırBizim ufaklik dun geceden beri sol memeyi emmedi meme tas gibi oldu iyice inatlasti mecbur boyle durumlarda sagiyorum kuzum yoksa sut kanalları tikanir iyice süt gelmez felan diye yoksa direk memeden emiyo biberon bile kullanmıyoruz
Kızlar bi arkadaşım emzirme danışmanından danışma almıştı. Bana aktardıklarını söylüyorum. Sadece sağım yaparsanız sütünüz azalır çünkü bebek kadar güçlü çekemiyolar. Emzirip kalan sütü sadece memeyi boşaltmwk için sağmak gerekiyomuş. Süt kanalları tıkanmasıj diye. Ve de aşırı sağım yapmak tazyikli süte de ssebep oluyo diye okumuştumbana da sürekli bebeğin emiş gücü ile artar sağarken azalır diyorlar. Evdeki makineler yeterince güçlü değilmiş. Ben de sadece sağıyorum ve gerçekten azalıyor artık. Azalmadan önce de zaten artmıyordu.. sabitti..
Benimki o şekikde yapıyor kendini arkaya atıyor reflü de var sanırım sütüm de tazyikkiMemeye gelip kendını kasarak arkaya atıyorsa reflü olabılır diyor doktorlar .yada tazyikli süt olabılır
Bana emzirme danışmanı emzirdikten 1 saat sonra sağım yap günde iki defa yeterli demişti ama o zamanlar daha bir haftalıktı bebeğim şu an yeter mi bilmiyorumKızlar bi arkadaşım emzirme danışmanından danışma almıştı. Bana aktardıklarını söylüyorum. Sadece sağım yaparsanız sütünüz azalır çünkü bebek kadar güçlü çekemiyolar. Emzirip kalan sütü sadece memeyi boşaltmwk için sağmak gerekiyomuş. Süt kanalları tıkanmasıj diye. Ve de aşırı sağım yapmak tazyikli süte de ssebep oluyo diye okumuştum
Ben saat 5te vermeye koşullanmışım emzirmeden veriyorum ama bazen unuttuğum oluyor tabiKızşar d vitamininin hergün unutmadan verıyo musunuz ya ben hep unutuyorum
Maşallah bebişe bizde 350 almışız haftalık doktor bir şey demedi ama ben emziriyorum belki ondan bir şey dememiştir azcık tontiş olacak sanırımBugün kontrolümüz vardı 4 haftalık oldu kızım. Ebemiz biraz fazla yedirdiğimizi söyledi. Haftada 150 gr almasını beklerken 300 gr almış. Mamasını değiştirmiştim. Buna da anlam veremedi ve yanlış buldu. Çünkü bebeğin bağırsakları o mamaya alışıyor. Değiştirince yeniden alışması gerekiyor dedi. Son başladığımız mamadan devam edeceğiz artık. Kızım doğduğunda hastaneden çıkana kadar sürekli ateşi ölçülüyordu her bez değişiminde. Evde o kadar olmasa da biz de ölçüyorduk ama yine ebemiz fazla buldu. Kendi ateşimizi bu sıklıkta ölçmüyoruz sonuçta dedi. Ama benim en son hastanede ölçtüler zaten evde hiç ölçmedim ki
Boyu da 2 haftada 4 cm uzamış görünüyor ama bu kadar uzadığını sanmıyorum. geçen gün dediğim gibi bu bacağını düzgün açıp açmaması ile ilgili bence. Bu gün daha iyi açtı ondan böyle oldu sanırım.
Bizi rahatlatmak için her şey yolunda olması gerektiği gibi dedi ama biraz da çocuğu dürtmeyi bırakalım istedi bence
Bende öyle ya çok seviyorum en büyük keyfimdiYaa bana çok mantıklı geliyo yaaseviyorum napayım
Ben yapmıyorum canım zaten emdiği için sağacak süt kalmıyorKızlar ben anlamadım bebek emiyosa niye sağım yapıyosunuz . Bebeğin emmesi sağımdan daha çok tetikliyomuş süt gelmesini ben o yüzden hep emziriyorum gece uyuyacaksam sağıyorum sadece ben mi yanlış yapıyorum ki
Teşekkür ederim . 15 üzeri problem demişti doktorum gebeliğimde. Sizin hızla büyümüş cihazdan cihaza fark olduğunu biliyorum ve ölçüm yapan kişide farklı olcebiliyor bunu bizzat ultrason çeken doktor ile konuştum. Çok göreceli olduğunu o an bir kaç farklı ölçüm yapabileceğini söylediSizede çok geçmiş olsun. Sanırım bizim oranlarda yüksek siz yazınca anladım.
16.12.22 de sağ 4.2 mm sol 4.1 mm
19.12.22 de sağ 5.7 mm sol 7 mm
05.01.23 de sağ 10 mm sol 14 mm olarak ölçüldü.
Ben de makineyi yanlış kullanıyorum herhalde diyordum başta ama öyle çok da karmaşık bir şey de değil ki.. istesen de yanlış kullanamazsın. Sağarken biraz öne eğil demişti kardeşim yerdeki halıyı mı öpeyim ne yapayım artması içinBana da azalıyor gibi geliyor ya herkeste aynı etkiyi yaratmıyor mu nedir,pompanın valflerini değiştirdim 7 senelik belki sorunludur dedim ama sorun bendeymiş hala max 40 sağıyorum
Benimde tazyikli önden biraz elle sagarak astık .ben yoğun bakımdayken sürekli sagım yaptım geceli gündüzlü bu yuzden orantısız geliyordu artık sagmıyorum sadece emzirme oncesi 2-3dakika elle sagım yapıp emziriyorum.buarada sütün cok olması ayrı tazyikli süt ayrıymıs süt cok oldugu için fıskırmıyo yanı.bunuda yeni duydumBenimki o şekikde yapıyor kendini arkaya atıyor reflü de var sanırım sütüm de tazyikki
Ben de emzirmeden korkuyordum ama hiç takılmıyordum. Su akacak yolunu bulacaktı. Bizim su yolu mamaya ulaştıOnu biliyorum canım bebek kadar güçlü değil makineler ama benim sanki sütüm az normalde emziriyorum ama yeterli gelmiyor gibi hissediyorum artsın diye sağayım dedim. Ay bilmiyorum ya zaten en çok emzirmeden korkuyordum en çok onda zorlandım cidden
Muhtemelen emzirdiğin içindir canım. Benimkisi artık mama ile beslenen bebek diyebiliriz. Ebe k vitaminini kesip d vitaminini düşürmemizi önerdi hatta. Artık anne sütünü hesaba katmıyor bile mamalarda da olduğu için bunlar öyle bir öneri ile geldi. Ama yine de ay sonuna doğru Pediatriye randevumuz var kendi doktoru bir görsün öyle keseyim dedikBen saat 5te vermeye koşullanmışım emzirmeden veriyorum ama bazen unuttuğum oluyor tabi
Maşallah bebişe bizde 350 almışız haftalık doktor bir şey demedi ama ben emziriyorum belki ondan bir şey dememiştir azcık tontiş olacak sanırım
Bende öyle ya çok seviyorum en büyük keyfimdi
Ben yapmıyorum canım zaten emdiği için sağacak süt kalmıyor
Sorma ben de öne eğiliyorum ama olmayınca istersen amuda kalk çıkmıyor o sütBen de makineyi yanlış kullanıyorum herhalde diyordum başta ama öyle çok da karmaşık bir şey de değil ki.. istesen de yanlış kullanamazsın. Sağarken biraz öne eğil demişti kardeşim yerdeki halıyı mı öpeyim ne yapayım artması için
Benimde bazen emerken yay gibi gerinip kendini atiyor arkaya kavga ediyor reflü mu acaba kusuyorda cok ama doktora ne desem gazdandir fazlasini kusar normal olur diyo anlamadim benBenimki o şekikde yapıyor kendini arkaya atıyor reflü de var sanırım sütüm de tazyikki
Yenidoganda baslayip 13 kiloya kadar diyor benim aldığım eggbaby ,burdan bir arkadas memnun olduğunu söylemişti sipariş verdim ama henüz gelmedi . Kanguru oğlumda çok kullandım markete yürüyüşe çok büyük kolaylık hem de bebekler seviyor yakın teması , ama yenidoğan aparatı almamıştım o zaman , şimdi kızım için sling kullanacağım bakalım ins verimli olurSling bende istiyorum kaç aya kadar kullanılıyor
Sling bende istiyorum kaç aya kadar kullanılıyor
Aynen bizimki de böyle yapıyor ve bizim doktor da böyle diyorBenimde bazen emerken yay gibi gerinip kendini atiyor arkaya kavga ediyor reflü mu acaba kusuyorda cok ama doktora ne desem gazdandir fazlasini kusar normal olur diyo anlamadim ben
Ben sizi hastanede görmüşümdür belki 2sinde doğum yaptım 1 hafta hastaneseydimSize bir şey danışmak istiyorum çocuk doktoru kime gidiyorsunuz acaba?
Hastane döneminde kşlo alımı az dşye takip için sağım yaptım ve çok azdı, sağıp verdşm ve mama verdim. Sonra alıştı biberona, silikon uçla çok sinir oluyodu zaten emerkenKızlar ben anlamadım bebek emiyosa niye sağım yapıyosunuz . Bebeğin emmesi sağımdan daha çok tetikliyomuş süt gelmesini ben o yüzden hep emziriyorum gece uyuyacaksam sağıyorum sadece ben mi yanlış yapıyorum ki
Bende istiyorum ama sırt ağrım azar diye korkuyorum.Bana da kanguru sling tarzı şeyler çok pratik geliyor
Banada sağlık ocağındaki hemşire ne kadar küçük detaya takılırsanız o kadar ilaç kullanmak zorunda kalırsınız demiştiBugün kontrolümüz vardı 4 haftalık oldu kızım. Ebemiz biraz fazla yedirdiğimizi söyledi. Haftada 150 gr almasını beklerken 300 gr almış. Mamasını değiştirmiştim. Buna da anlam veremedi ve yanlış buldu. Çünkü bebeğin bağırsakları o mamaya alışıyor. Değiştirince yeniden alışması gerekiyor dedi. Son başladığımız mamadan devam edeceğiz artık. Kızım doğduğunda hastaneden çıkana kadar sürekli ateşi ölçülüyordu her bez değişiminde. Evde o kadar olmasa da biz de ölçüyorduk ama yine ebemiz fazla buldu. Kendi ateşimizi bu sıklıkta ölçmüyoruz sonuçta dedi. Ama benim en son hastanede ölçtüler zaten evde hiç ölçmedim ki
Boyu da 2 haftada 4 cm uzamış görünüyor ama bu kadar uzadığını sanmıyorum. geçen gün dediğim gibi bu bacağını düzgün açıp açmaması ile ilgili bence. Bu gün daha iyi açtı ondan böyle oldu sanırım.
Bizi rahatlatmak için her şey yolunda olması gerektiği gibi dedi ama biraz da çocuğu dürtmeyi bırakalım istedi bence
Canım sling ve kanguru tarzı şeyler ağırlığı orantılı dağıttığı için kucakta taşımaya göre çok daha konforlu oluyor , bazı arkadaşlarım 3 yaşında cocuklarini bile kanguruyla taşırdıHastane döneminde kşlo alımı az dşye takip için sağım yaptım ve çok azdı, sağıp verdşm ve mama verdim. Sonra alıştı biberona, silikon uçla çok sinir oluyodu zaten emerken
Bende istiyorum ama sırt ağrım azar diye korkuyorum.
Banada sağlık ocağındaki hemşire ne kadar küçük detaya takılırsanız o kadar ilaç kullanmak zorunda kalırsınız demişti
Memeler sertlesti emmedikce iyice itti kendini yaaMemeye gelip kendını kasarak arkaya atıyorsa reflü olabılır diyor doktorlar .yada tazyikli süt olabılır
Aynı cihaz ve kişi çekti. Tek fark ilk ikisinde aslan çok tepişti zorla yaptık. Bugün ki çekimde kolay olsun diye ağzına biberon tuttuk sesini çıkarmadan durdu. Bebek büyüyor ondan dolayıda fark vardır ama biranda büyümüş sanki değerTeşekkür ederim . 15 üzeri problem demişti doktorum gebeliğimde. Sizin hızla büyümüş cihazdan cihaza fark olduğunu biliyorum ve ölçüm yapan kişide farklı olcebiliyor bunu bizzat ultrason çeken doktor ile konuştum. Çok göreceli olduğunu o an bir kaç farklı ölçüm yapabileceğini söyledi
Ben 11nde doğum yaptım. 12sinde çıktık. Ben sizi doktor beyin paylaşımında gördüm gökçe bebek demiBen sizi hastanede görmüşümdür belki 2sinde doğum yaptım 1 hafta hastaneseydim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?