• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Bebeğimin yüzünü görür görmez zaten nasıl kıyacaksın ki dedim bazen çok canım çekiyor git iki nefes al diyorum ama sonra oğluma bakıyorum ve tutuyorum kendimi aslında 2 yıla yakın içmedikten sonra başlamak da hiç mantıklı gelmiyor😅
Yaa bana çok mantıklı geliyo yaa😂 seviyorum napayım

bana da sürekli bebeğin emiş gücü ile artar sağarken azalır diyorlar. Evdeki makineler yeterince güçlü değilmiş. Ben de sadece sağıyorum ve gerçekten azalıyor artık. Azalmadan önce de zaten artmıyordu.. sabitti..
Benimde bu şekilde canım zaten çok yoktu bebekte emmiyor şuan sağma ile gittiği yere kadar artık napalım. Kafama çok taktım bu meseleyi ama hayat bana sağlık olmadıktan sonra bu tarz konuların ikinci planda kaldığını gösterdi. Sağlıkla başında olalımda evlatlarımızın gerisi olduğu kadar artık.

Benimde bu şekilde canım zaten çok yoktu bebekte emmiyor şuan sağma ile gittiği yere kadar artık napalım. Kafama çok taktım bu meseleyi ama hayat bana sağlık olmadıktan sonra bu tarz konuların ikinci planda kaldığını gösterdi. Sağlıkla başında olalımda evlatlarımızın gerisi olduğu kadar artık.
Ben de azaldıkça artık bitti herhalde diyorum sonra bir şeyler yiyor içiyorum ekstra bir tık artıyor giderek artacak sanıyorum ama hiç öyle olmuyor. Ne yapalım bizim çocuklar da mama ile beslenir. Dünyanın sonu değil. Dediğin gibi sağlık olsun yeter ki aç kalacak değiller..

Kadın doğum doktorum beni de çağırdı 40ımda. Hem rahim toparlanmış mı ona bakacak hem keai yerinin iyileşmesine. Gerçi bizim bebenin uzamış sarılığı yüzünden biraz öteledim kendi muayenemi ama siz de bir görünün isterseniz.
Beni ilk 5 günlükken,ikinci olarak 15 günlükken de çağırmıştı yırtıkları tamir ettiği için dikişler düzensiz diye görmek istediğini söyledi,Rahime de baktı ultrasonla her seferinde,40ında da gelirsin dedi. Bu arada dikişlere Madecasol tavsiye etti

bana da sürekli bebeğin emiş gücü ile artar sağarken azalır diyorlar. Evdeki makineler yeterince güçlü değilmiş. Ben de sadece sağıyorum ve gerçekten azalıyor artık. Azalmadan önce de zaten artmıyordu.. sabitti..
Bana da azalıyor gibi geliyor ya herkeste aynı etkiyi yaratmıyor mu nedir,pompanın valflerini değiştirdim 7 senelik belki sorunludur dedim ama sorun bendeymiş hala max 40 sağıyorum😂

Onu biliyorum canım bebek kadar güçlü değil makineler ama benim sanki sütüm az normalde emziriyorum ama yeterli gelmiyor gibi hissediyorum artsın diye sağayım dedim. Ay bilmiyorum ya zaten en çok emzirmeden korkuyordum en çok onda zorlandım cidden

Merhaba öncelikle geçmiş olsun insaAllah güzel haberler alırsınız yarın 🙏🙏 benimde gebeliğimde aynı problem vardı ve doğum sonrası malesef büyüme durmadı 13.5 iken 15.5 oldu nefroloji takipliyiz. Ultrason sonrasında durumun daha net görülmesi için bugün sintigrafi çekindik onun sonucuna göre tedavi uygulancak veya takip edilcek. Bizim büyüme fazla olduğu için duruum böyle sizin oran yüksek değilse sadece büyüme takip edilir endişelenmeyin. İnşallah hayırlı haberler alın ♥️🙏
Sizede çok geçmiş olsun. Sanırım bizim oranlarda yüksek siz yazınca anladım.
16.12.22 de sağ 4.2 mm sol 4.1 mm
19.12.22 de sağ 5.7 mm sol 7 mm
05.01.23 de sağ 10 mm sol 14 mm olarak ölçüldü.

İlk bebek olunca insan her şeyi tek tek düşünüyor ya 🙈
Aynen öyle 🤦🏼‍♀️
Onu da deneyeyim,bugün sütlü bir arkadaşım dut kurusu önerdi bakalım artacak mı ☺️
Ah ahhh nerede bunun kerameti 😂😂😂😂
Normalde 3 saatte 90 cc yiyor. Bazen 2 saatte 60 yiyor geceleri arada 30-60 ekstra verdiğimiz de oluyordu.
Ben de 2.5 3 saatte bir 90ml veriyorum
Ya ben emziriyorum ama kilo alımı az hemşire sütün yeterli dedi ben asla ikna olmuyorum 😅 kafam karışık yani
Ben mama vermeden doyduğunu hissetmiyorum ya sanki boşa emiyor gibi geliyo
😂

Bir de sağdıktan sonra tekrar dolması için 4 saat geçmesi gerekiyor o 4 saat içinde emmek isteyince basıyor yaygarayı,mecbur mama veriyoruz sağdığım zaten max 40 oluyor 2 saniyede yutuyor benim 20 dkda sağdığımı,üzerine 60lık mama içiyor.sağım yapmadığımda daha uzun emiyor gibi geliyor acaba sağmasam mı diyorum bazen
Kızlar ben anlamadım bebek emiyosa niye sağım yapıyosunuz . Bebeğin emmesi sağımdan daha çok tetikliyomuş süt gelmesini ben o yüzden hep emziriyorum gece uyuyacaksam sağıyorum sadece ben mi yanlış yapıyorum ki

Kızlar ben anlamadım bebek emiyosa niye sağım yapıyosunuz . Bebeğin emmesi sağımdan daha çok tetikliyomuş süt gelmesini ben o yüzden hep emziriyorum gece uyuyacaksam sağıyorum sadece ben mi yanlış yapıyorum ki
Ben sütüm var mı diye kontrol ediyorum ama yok 😂😂😂😂😂😂

Bizim ufaklik dun geceden beri sol memeyi emmedi meme tas gibi oldu iyice inatlasti mecbur boyle durumlarda sagiyorum kuzum yoksa sut kanalları tikanir iyice süt gelmez felan diye yoksa direk memeden emiyo biberon bile kullanmıyoruz

Benim bebeğim meme reddi yapıyor uyku sırasında emiyor sadece,sütüm zaten az daha da azalmasın diye sağım yapıyorum ama sağımın da bir etkisini görmedim nasıl artacak süt onun arayışındayım ama sanırım bünye ve genetik yatkınlık ta etkili, annemin de sütü azmış benim gibi

Eklentiler

• A99475C6-EAA2-4967-8897-A749B92F03DD.jpeg
    A99475C6-EAA2-4967-8897-A749B92F03DD.jpeg
    113,2 KB · Görüntüleme: 73
Back