• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kadın doğum doktorum beni de çağırdı 40ımda. Hem rahim toparlanmış mı ona bakacak hem keai yerinin iyileşmesine. Gerçi bizim bebenin uzamış sarılığı yüzünden biraz öteledim kendi muayenemi ama siz de bir görünün isterseniz.
Şu an nasıl bebişin canım? Gideyim bende o zaman.

Anadolu hastanesinde Asiye hanım var ona gidiyorum yılların doktoru çok iyi. Yasin beye gidiyordum çocuk doktoru olan o da Anadolu hastanesinde ama hiç memnun kalmadım benim psikolojimi çok bozdu o. Asiye hanımı tavsiye ederim. Devlette de Ercan bey var ama çok zor randevu almak

Anadolu hastanesinde Asiye hanım var ona gidiyorum yılların doktoru çok iyi. Yasin beye gidiyordum çocuk doktoru olan o da Anadolu hastanesinde ama hiç memnun kalmadım benim psikolojimi çok bozdu o. Asiye hanımı tavsiye ederim. Devlette de Ercan bey var ama çok zor randevu almak
Benimde doğum yaptığımda asiye hanım vardı ilk kontrolu o yaptı sonra devam ettik asiye hanımla. Yasin beyi bende beğenmedim acilde gitmek zorunda kaldık test yapacaktı testin adını hatirlayamadi falan yarın gel dedi. Ben kardiyoloji uzmanına götürmek istiyorum aslında ama devletten sıra alıyoruz asiye hanima gidince sıra düşüyo. Asiye hanım da gerek yok çocuğu biyere götürmeyin dedi genel kontrol yaptırmak istiyorum aslında.

Herkes Sağınca artıyor diyor devam etmek lazım aslında sağmaya
bana da sürekli bebeğin emiş gücü ile artar sağarken azalır diyorlar. Evdeki makineler yeterince güçlü değilmiş. Ben de sadece sağıyorum ve gerçekten azalıyor artık. Azalmadan önce de zaten artmıyordu.. sabitti..

Benimde doğum yaptığımda asiye hanım vardı ilk kontrolu o yaptı sonra devam ettik asiye hanımla. Yasin beyi bende beğenmedim acilde gitmek zorunda kaldık test yapacaktı testin adını hatirlayamadi falan yarın gel dedi. Ben kardiyoloji uzmanına götürmek istiyorum aslında ama devletten sıra alıyoruz asiye hanima gidince sıra düşüyo. Asiye hanım da gerek yok çocuğu biyere götürmeyin dedi genel kontrol yaptırmak istiyorum aslında.
Ay Yasin bey bana neler dedi ya şuan böyle Travma kaldıysa sebebi odur. Asiye hanım çocuğun yüzüne bakınca anlıyor ne olduğunu. Bi problem yoksa hastanelere çok götürme bence canım her yer hastalık malum. Bi sıkıntı falan mı var kalpte?

bana da sürekli bebeğin emiş gücü ile artar sağarken azalır diyorlar. Evdeki makineler yeterince güçlü değilmiş. Ben de sadece sağıyorum ve gerçekten azalıyor artık. Azalmadan önce de zaten artmıyordu.. sabitti..
Gerçekten mi yaa napcaz o zaman 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Ay Yasin bey bana neler dedi ya şuan böyle Travma kaldıysa sebebi odur. Asiye hanım çocuğun yüzüne bakınca anlıyor ne olduğunu. Bi problem yoksa hastanelere çok götürme bence canım her yer hastalık malum. Bi sıkıntı falan mı var kalpte?
Aslında yok ama aile hekimi genel kontrole götürün demişti. Bide hala ağlarken ıslık çalar gibi ses çıkarıyor bebeğim. Ama tıkanma nefes alamama gibi bir durum yok.

Aslında yok ama aile hekimi genel kontrole götürün demişti. Bide hala ağlarken ıslık çalar gibi ses çıkarıyor bebeğim. Ama tıkanma nefes alamama gibi bir durum yok.
İçinize sinmiyorsa özelde götürün birine devlette randevu sıkıntısı oluyor

Kızlar biliyorsunuz 1 hafta idrar yollarından hastanede yatıp tedavi görmüştü oğlum. Bugün ultrason kontrolü vardı. Böbreğe giden kanallardan bir tanesinde olması gerekenden daha fazla büyüme var, reflü olabilir dedi böbrekte. Çocuk nefrolojisine yönlendirdi doktor. Yarın izmire gidiyoruz sabahtan devlete, öğleden sonra ise özele randevu aldık. Hamileyken böbreklerde herhangi bir sorun yoktu. Anne karnındayken böbrek sorunları olan bebeklerimiz vardı, onların durumu bizimkiyle benzer olan varsa yardımcı olabilir mi süreç hakkında?

Rabbim acil sifalar versin.malezef ultrasonda sıkıntı yok deyip doğumca problem cıkan oluyor biride biziz kalbinde doku katlantısı varmıa nasıl bir şey ise 🤷🏻‍♀️sık sık kontrole gel dedi
Kızlar geçmiş olsun., umarım bir an önce geride kalır bu sorunlar. Sağlıklı huzurlu bir şekilde yaşamaya devam edersiniz bebeklerinizle..

Kızşar d vitamininin hergün unutmadan verıyo musunuz ya ben hep unutuyorum
Her sabah aç karna d vitamini ve k vitamini vermem gerekiyor. Ama kızım çok aç uyandığı için bazen sabah veremiyorum. Gün içinde veriyorum herhalde bir sorun olmaz..
ben kendim d vitaminini haftalık, aylık kullanıyorum. Böyle her gün damla damla gelmek biraz yorucu bence 😂

Bugün kontrolümüz vardı 4 haftalık oldu kızım. Ebemiz biraz fazla yedirdiğimizi söyledi. Haftada 150 gr almasını beklerken 300 gr almış. Mamasını değiştirmiştim. Buna da anlam veremedi ve yanlış buldu. Çünkü bebeğin bağırsakları o mamaya alışıyor. Değiştirince yeniden alışması gerekiyor dedi. Son başladığımız mamadan devam edeceğiz artık. Kızım doğduğunda hastaneden çıkana kadar sürekli ateşi ölçülüyordu her bez değişiminde. Evde o kadar olmasa da biz de ölçüyorduk ama yine ebemiz fazla buldu. Kendi ateşimizi bu sıklıkta ölçmüyoruz sonuçta dedi. Ama benim en son hastanede ölçtüler zaten evde hiç ölçmedim ki 😂
Boyu da 2 haftada 4 cm uzamış görünüyor ama bu kadar uzadığını sanmıyorum. geçen gün dediğim gibi bu bacağını düzgün açıp açmaması ile ilgili bence. Bu gün daha iyi açtı ondan böyle oldu sanırım.

Bizi rahatlatmak için her şey yolunda olması gerektiği gibi dedi ama biraz da çocuğu dürtmeyi bırakalım istedi bence 😂

Bugün kontrolümüz vardı 4 haftalık oldu kızım. Ebemiz biraz fazla yedirdiğimizi söyledi. Haftada 150 gr almasını beklerken 300 gr almış. Mamasını değiştirmiştim. Buna da anlam veremedi ve yanlış buldu. Çünkü bebeğin bağırsakları o mamaya alışıyor. Değiştirince yeniden alışması gerekiyor dedi. Son başladığımız mamadan devam edeceğiz artık. Kızım doğduğunda hastaneden çıkana kadar sürekli ateşi ölçülüyordu her bez değişiminde. Evde o kadar olmasa da biz de ölçüyorduk ama yine ebemiz fazla buldu. Kendi ateşimizi bu sıklıkta ölçmüyoruz sonuçta dedi. Ama benim en son hastanede ölçtüler zaten evde hiç ölçmedim ki 😂
Boyu da 2 haftada 4 cm uzamış görünüyor ama bu kadar uzadığını sanmıyorum. geçen gün dediğim gibi bu bacağını düzgün açıp açmaması ile ilgili bence. Bu gün daha iyi açtı ondan böyle oldu sanırım.

Bizi rahatlatmak için her şey yolunda olması gerektiği gibi dedi ama biraz da çocuğu dürtmeyi bırakalım istedi bence 😂
Ne kadar yediriyorsunuz ki 😂 bende sürekli ateşini ölüyorum nolcak sanki içimiz rahat ediyor 😂😂😂😂

Kızlar biliyorsunuz 1 hafta idrar yollarından hastanede yatıp tedavi görmüştü oğlum. Bugün ultrason kontrolü vardı. Böbreğe giden kanallardan bir tanesinde olması gerekenden daha fazla büyüme var, reflü olabilir dedi böbrekte. Çocuk nefrolojisine yönlendirdi doktor. Yarın izmire gidiyoruz sabahtan devlete, öğleden sonra ise özele randevu aldık. Hamileyken böbreklerde herhangi bir sorun yoktu. Anne karnındayken böbrek sorunları olan bebeklerimiz vardı, onların durumu bizimkiyle benzer olan varsa yardımcı olabilir mi süreç hakkında?
Merhaba öncelikle geçmiş olsun insaAllah güzel haberler alırsınız yarın 🙏🙏 benimde gebeliğimde aynı problem vardı ve doğum sonrası malesef büyüme durmadı 13.5 iken 15.5 oldu nefroloji takipliyiz. Ultrason sonrasında durumun daha net görülmesi için bugün sintigrafi çekindik onun sonucuna göre tedavi uygulancak veya takip edilcek. Bizim büyüme fazla olduğu için durum böyle sizin oran yüksek değilse sadece büyüme takip edilir endişelenmeyin. İnşallah hayırlı haberler alın ♥️🙏

Benimde öyle. Artık emmiyor biberona alıştı zaten. Sütüm az mı çok mu tespit için sağdım üzüntüden çok az geliyordu. Şimdi oğlum memeden emmiyor sinirleniyor. Sağıyorum ne çıkara artık onu verip üstüne mama veriyorum. Bazen 30 cc bazen 60 cc geliyor. 3 saatten önce dolmuyor arka arkaya sağımlarsa az geliyor. İşim olup da sağamazsam ara açılınca daha iyi doluyor.

Benimki alıştı işte memeyi reddediyor. Zaten silikon uçla emziriyordum, oda kayıyor yapışmıyor derken bölünüyordu habire emzirme hepten bıraktı artık☹️

Kas başlangıcında var oğlumun iki gündür bizde de mi aynı durum var acaba.
Aynı durumdayız valla memeyi görünce bile kasıyor kendini,geriye çekiliyor falan,uyku sersemi ne emerse artık😭

Back