-
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
- #34.961
Sab simplex i 6sar saat arayla gunde 4 kere 8 damla,biogaiayi günde 1 kere 5 damla olarak ver dedi yanliz ufacik seyler nekadar pahali ya şasirdim yeterki iyi gelsin şu gaza daCanım bizde de var. Biri geçiyor diğeri çıkıyor. Yenidoğan aknesi bu. Hiçbir şey yapmana gerek yok, bir süre sonra geçiyor. Yağ vs süreyim deme daha kötü yaparsın
Biz de sab simplex ve biogaia birlikte kullanıyoruz. Ne zaman ve Kaçar damla veriyorsun?
Canım sağmaya ve emzirmeye devam et, artacaktır. Ayrıca bebeğinin bez sayısı iyiyse yetiyordur endişe etme. Yetmezse yeri göğü inletir fark edersin zaten
Maalesef çok pahalı iflas.Sab simplex i 6sar saat arayla gunde 4 kere 8 damla,biogaiayi günde 1 kere 5 damla olarak ver dedi yanliz ufacik seyler nekadar pahali ya şasirdim yeterki iyi gelsin şu gaza da
1 hafta 10 gün bile yapmayabilirmiş canım. Bebeklerde normal karşılanıyor
Kızlar çok sağ olun ilk bebek olunca insan tedirgin oluyorKaka yapmama genelde mama beslenmesinde oluyor. İlk çocuğumda çok kötü şeyler yaşadım ve sütüm gelmedi senin sütün yok vs denince kendi evimde de değildim doğumda mama verdim bende ilk zaman yapan bebek mama sonrası tam 8 gün kaka yapmadı artık dayanamadım dr a götürdüm biogaia verdiler evdekiler de poposunu uyardı zeytinyağı ile sonra yapmıştı. Kendi evime geçtikten sonra meme kampı yaptım bebem ağlıyor ben ağlıyorum ama zafer inananların oldu o süt o memeye indi. Sonra fışkırmaya başladı hatta sütün yok diyenlerin yüzüne foşlatasım bile geldi2 sene emdi kuzum. Yani demem o ki kendinizi strese sokmayın benden 1 damla bile gelmiyordu, sağma makinesi ile bebeğin emmesi aynı değil çünkü emzirirken bir bağ oluşuyor aranızda ve tam kafanızın ön tarafında serotonin salgılanmaya başlıyor. Makinede bu olmuyor maalesef ilerleyen zamanlarda çalışacak anneler yapacaklarsa onlarda sağarken bebekleri emiyormuş duygusuna girerse daha kolay ve çok sağım yapabilir.
Canım ben artık çok fazla şapka giydirmiyorum. Hep şapkayla durması konak oluşumuna yol açıyormuş ve ağlarken çok terletiyorKızlar bebekleriniz terliyor mu? Benimkinin özellikle kafası çok terliyor
Yağ mı yok ama bepantol iyi geliyor gibi bizimki iltihaplı gibi sankiCanım bizde de var. Biri geçiyor diğeri çıkıyor. Yenidoğan aknesi bu. Hiçbir şey yapmana gerek yok, bir süre sonra geçiyor. Yağ vs süreyim deme daha kötü yaparsın
Biz de sab simplex ve biogaia birlikte kullanıyoruz. Ne zaman ve Kaçar damla veriyorsun?
Canım sağmaya ve emzirmeye devam et, artacaktır. Ayrıca bebeğinin bez sayısı iyiyse yetiyordur endişe etme. Yetmezse yeri göğü inletir fark edersin zaten
Ucu beyaz olabilir canım. Yenidoğan aknesi diye arsştırabilirsinYağ mı yok ama bepantol iyi geliyor gibi bizimki iltihaplı gibi sanki
Yarın tam 1 aylık oluyoruz. 1 aylık fotisi çekeyim diyorum ne yapsam
Yaramı deştin resmenBen de mamayı bırakmak istiyorum ama bu kadar az olunca da içime sinmiyor aç kalıyor gibi geliyor kuzum
Hem emzirip hem mama veriyorum bebeğim 2 gündür kakasını da yapmıyor
Benimki de 75cc mama yiyor. Bazen mama öncesi emiyor 10dk falan bazen emmiyorYaramı deştin resmenBen de zaten zar zor meme tutturabiliyorum,emzirip sağdığımda maksimum gördüğüm 40 cc oldu,bebeğim bugün bir haftalık oldu,emzirmenin üzerine 45 cc mama içiyor bir de sağdığım 30 ccyi
Ayni döngüdeyiz kisir döngü uyusun diye emziriyorm gaz giriyo cocuga gaz çıkartmaya calisyrz kaka yapiyo alt aliyrz uykusu kaciyo yine meme veriyiz yne gaaz boyle gidiyo kactir basa aliyoruz unuttum
Şu an aynı kısır döngünün içindeyim kaçıncı kere emzirdiğimi bilmiyorum göğsümde uyuyor yatağa koyunca başlıyor ağlamaya
Bu arada dün gece o kadar zor ve uykusuz bi gece geçirdim ki yazılanları zor okuyorum cevap veremiyorum. Doğum yapan arkadaşlar inşallah iyisinizdir@Justmavi nasılsınız canım?
Dün bebiş acayip ağladı sakinleştirip yatırıyorum tekrar ağlamaya başlıyo. Kucakta durmak ve sürekli emmek istedi. Emmek için ortaklığı ayağa kaldırıyor 1 saat olmadan tekrar emmek istiyor memeyi vermeyince sinirleniyor verince kusuyor ne yapcam sasırdım. Bebesi bu kadar sık emmek isteyen sonra da kusan var mı? Çocuk doktorumdan da memnun değilim yeni bi çocuk doktoru bulmam lazım şu sık emmek isteme ve kusma mevzusunu sormam lazım
Bebelere uyumama güncellemesi mi geldi bende anlamıyorumBu gecede yine uykusuz gecirdik yatiriyoruz 10 dk sonra uyaniyo 10dk.lik uyku zamanibda da hep soyleniyo gibi homurdaniyo. Canli ceset gibi geziyoruz evde bunlar ne zaman duzene girecek ya
Daha bir haftalık bebe midesi kayısı kadar kendinizi böyle yıpratmayın gerekirse yarım saatte bir emzirin ama sütünüz varken mama vermeyin kızlar çünkü daha şekerli ve bebeğin damağı ona alışınca memeyi reddeder.Yaramı deştin resmenBen de zaten zar zor meme tutturabiliyorum,emzirip sağdığımda maksimum gördüğüm 40 cc oldu,bebeğim bugün bir haftalık oldu,emzirmenin üzerine 45 cc mama içiyor bir de sağdığım 30 ccyi
Çok normal canım biz 9 ay üzerine yapmış olacağız bekliyorum yani kesin acıyacak önceki hamileliğimde öyle olmuştu ama sonra geçiyor o hisKızlarcım bebekler dışında size sorum olacakben normal doğumla başlayıp sezeryana döndüm bebek kanala felan girmişti.
Şimdi 40ımız çıktı bizim bey de haliyle sıra bende dedi. Ancak benim ağrılı oldu ilk seferim. Şimdi korkuyorum bir daha yapmaya. Normal mi ağrı olması vajinada
Sorma bugün zarla zorla ana kucağında sallayarak uyuttuk ama dün hiç uyumamıştı çok yıprattı beni deBebelere uyumama güncellemesi mi geldi bende anlamıyorum
Saatleece emmek istiyor tam uyuyor gibi oluyoe yatırıyoruz iki dakika sonra uyanıyor ağlıyor
Ne zaman düZelecek bunlar
21 günlük. Günde 2 sefer 20 şer damlaKızlar nurse haveys damlasını kullanan var mı aranızda ?? Onu bebeğinizde kaç damla veriyosunuz bi de bebeğiniz kaç günlük
Evet benim oğlumda da var yenidogan aknesi. Zamanla azalacak diyor doktorlarKızlar Yanakları bu sekılde hergün yenileri cıkıyor iki yanagında da var uçları beyaz iltihaplı gibi sizin bebişlerde de var mı? Sizce normal mi
Sürekli yan yatırmak da kafa yapısını bozuyor. Eğer reflu yatağı varsa sürekli yan yatirmaniza gerek yokNormali o bende öyle yatıyordum kaynanam laneti gelene kadar. Bebeğimin kafası doğumundan beri azcık geriye doğru çıkık ama kötü durmuyor söylemesen kimse anlamıyor. Kaynanam pazar günü geldi geldiğinden beri çocuğun kafayı yamuk kafası çekiç gibi deyip sırtüstü yatırıyor her seferinde. Anlatıyorum derdimi kussa kendini kurtaramaz kafası düzelir zamanla diye inatla dediğini yapıyor bide kafasını yanlardan iyice destekliyo ki kusarsa hiç kurtaramasın kendini diye herhalde. Çok stresliyim ya sütüm gidicek diye ödüm kopuyor
Pes etmek yok, evdeysen meme kampını öneririm. Her 15dk 30 dkkada bir emzirme, ne kadar çok memede durma o kadar çok süt salınımı. Bunu hastane makinesiyle 10ml bile sütü çıkmayan biri olarak söylüyorum. Tabi destek şart yani ya eşin gelince yemek yapıcan ya da eşin veya başkası yapacak, ama tünelin sonunda ışık var. Ve anason,kekik(et üstüne konan değil ince uzun taneli aktarda var),rezene 100 gr alıp hepsinden 1 çay kaşığı french presste demle, hem sütün artar hem bebeğin gazına etkisi olur.Zaten az olan sütüm giderek azalıyor yakında sağınca hiç çıkmayacak herhalde. İlginç şekilde hiç bir şey fayda etmiyor.. önerdikleri takviyeler, sık sağma vs.. Gittiği yere kadar devam edeceğim tabiki. Ama resmen mama ile besleniyor kızım ara öğün olarak azıcık anne sütü içiyor