2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 132 47,5%
  • erkek

OY: 137 49,3%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    278
Çok mu elliyor öpüyorsunuz? Ve ortam da çok mu sıcak? Atopik dermatit diyorlar genelde bu döküntülere çocuk dr nuza başvurun ne olur ne olmaz yatıştırıcı birşeyler verebilir. Siz kişisel hijyeninize dikkat edin bebeğin giysilerini kaynatın ve ayrı yıkayın sadece sabunla ve iyi durulama ve kurutma gerek. Herşeyden oluyor olabilir. Geçmiş olsun.
Dediğiniz herseye dikkat edıyorum zaten virüs kaynaklı yoğun bakımdan bi kac gün önce cıktı hijyen ve öpmek konusunda hassasım ben sütüm mü etkiliyor dıye düşünmüştüm sagolun

Ya bende kanguru aldım yenidoğandqn itibaren kullanılır diyor ama cesaret edemiyorum çok küçük diye. Aslında büyük kolaylık gerçekten
Kullan bence canım rahat edersin biraz kafasını desteklemen gerekebilir sadece
Kızlar ben tüm vücut yan yaptırıyorum yanlış mı?
Tüm vücut yan yatırmak doğru değil diye biliyorum çünkü yüzüstü dönme ihtimalleri oluyor, vücut düz kafa yan olmaliymış. Bir süre ben de öyle yatırdım ama şimdi hep düz yatırıyorum

Normali o bende öyle yatıyordum kaynanam laneti gelene kadar. Bebeğimin kafası doğumundan beri azcık geriye doğru çıkık ama kötü durmuyor söylemesen kimse anlamıyor. Kaynanam pazar günü geldi geldiğinden beri çocuğun kafayı yamuk kafası çekiç gibi deyip sırtüstü yatırıyor her seferinde. Anlatıyorum derdimi kussa kendini kurtaramaz kafası düzelir zamanla diye inatla dediğini yapıyor bide kafasını yanlardan iyice destekliyo ki kusarsa hiç kurtaramasın kendini diye herhalde. Çok stresliyim ya sütüm gidicek diye ödüm kopuyor
Bu kvler neden böyle ya 🤦🏼‍♀️
anne sütü veriyorsan sadece normalmiş canım haftada 1 bile yapsa olurmuş
Hem mama hem anne sütü veriyorum canım
Kullan bence canım rahat edersin biraz kafasını desteklemen gerekebilir sadece

Tüm vücut yan yatırmak doğru değil diye biliyorum çünkü yüzüstü dönme ihtimalleri oluyor, vücut düz kafa yan olmaliymış. Bir süre ben de öyle yatırdım ama şimdi hep düz yatırıyorum
Yanında oluyorum ama uyurken zaten daha tam dönemiyorlar ya

Kızlar benim sütüm çok yok galiba ya siz kaç dk sağıyorsunuz sütünüzü bir de nasıl ısıtıp veriyorsunuz

Bizim kızın 2 gündür midesi bulanıyor bayağı öğürüyor. Neden olabilir acaba? Bugün 4 saat sonunda memeyi tuttu ondan önce emzirmeye çalışınca da öğürdü hep 😔
Geniz akıntısı var mı acaba. Benimki de kusuyordu balgam çıkıyordu.
Kızlar Yanakları bu sekılde hergün yenileri cıkıyor iki yanagında da var uçları beyaz iltihaplı gibi sizin bebişlerde de var mı? Sizce normal mi
Ya oğlumun da öyle baya şimdi boynuna doğruda oluyor. Dr diğer oğlumda sütten demişti ama bu kadar çok olmamıştı. Yüzünün her yeri dolu. Deterjandan olsa vücudunda olur.

Öyle saçma şey mi olur tam tersi çıkık olan makbul sırt üstü yatarak tepsi gibi mi olsun? Ben öyle olsun diye 15 dk ka da bir çevirip bir sağ bir sol yatırıyordum oğlumu,
Şimdi bu düz kafa yastığı çıkık düzleşsin diye mi yoksa kafanın arkası dümdüz olmasın diye mi . Benim oğlumun da çıkık ben de düz mü yatirsam diye dusunuyodum

Geniz akıntısı var mı acaba. Benimki de kusuyordu balgam çıkıyordu.

Ya oğlumun da öyle baya şimdi boynuna doğruda oluyor. Dr diğer oğlumda sütten demişti ama bu kadar çok olmamıştı. Yüzünün her yeri dolu. Deterjandan olsa vücudunda olur.
Aynen deterjandan olsa kafasında alnında falan olur sapka takıyoruz. Umarım alerjil degildir cok zor olur bizim için ben doktora sorunca yazarım sana

Kızlar şuna bakın yarım saatten fazla sağdım 🥺

Eklentiler

• IMG_20221228_182027.jpg
    IMG_20221228_182027.jpg
    72,2 KB · Görüntüleme: 78
Canım ben de sağdığımda aynen bu şekilde çok az geliyor ama bebis memede emerken bazen onu ayırıyorum bir de bakıyorum ki baya akıyor. Bebeklerin cekimi ile makine bir değil olarak düşündüm ben de sağmayı bıraktım çünkü moralimi bozuyordu. Şimdi mama ve emzirme ikisi bir arada gidiyoruz son 2 gündür de mamayi azalttım bugun sadece 1 defa 45 cc mama verdim geri kalanda hep emzirdim ama 6. çişli bezi değiştirdim bebek emdikce gitgide de artıyor süt miktarı.

Kızlar benim sütüm çok yok galiba ya siz kaç dk sağıyorsunuz sütünüzü bir de nasıl ısıtıp veriyorsunuz
Sütünüzü su ısıtıp biberonu içine daldırarak ısıtın sakın cezve vs ile ısıtmayın ve zaten kaynar da olmayacak. Sağdığınızdaki sıcaklığı ölçün o sıcaklıkta olsun. Ayrıca günde 6 bez çıkıyorsa bebek doyuyor demektir. Bebek altın sarısı kaka yapıyorsa sütünüz doyurucu demektir. 🥰

Şimdi bu düz kafa yastığı çıkık düzleşsin diye mi yoksa kafanın arkası dümdüz olmasın diye mi . Benim oğlumun da çıkık ben de düz mü yatirsam diye dusunuyodum
Dümdüz olmasın şekli düzgün olsun diye. Çünkü şu an su gibi kafası ve sürekli kafa üstü yatarsa dümdüz oluyor arkası ve yüzü de öyle yanlara doğru genişçe yuvarlak bir yüz oluyor.

Kızlar Yanakları bu sekılde hergün yenileri cıkıyor iki yanagında da var uçları beyaz iltihaplı gibi sizin bebişlerde de var mı? Sizce normal mi
Canım bizde de var. Biri geçiyor diğeri çıkıyor. Yenidoğan aknesi bu. Hiçbir şey yapmana gerek yok, bir süre sonra geçiyor. Yağ vs süreyim deme daha kötü yaparsın
Arkadaslar bugun 1 aylik kontrolumuz vardi doktor sab simplex ve biogaiayi birlikte kullanmami söyledi umarim gaz sıkintimiza biraz iyi gelir 4ay sürecek bu gaz problemi yapacak pek bisey yok maalesef dedi birde emzirirken 10dk emzir gazini cikar tekrar öyle devam et daha az gazi olur dedi
Biz de sab simplex ve biogaia birlikte kullanıyoruz. Ne zaman ve Kaçar damla veriyorsun?
Canım sağmaya ve emzirmeye devam et, artacaktır. Ayrıca bebeğinin bez sayısı iyiyse yetiyordur endişe etme. Yetmezse yeri göğü inletir fark edersin zaten 😂

Canım ben de sağdığımda aynen bu şekilde çok az geliyor ama bebis memede emerken bazen onu ayırıyorum bir de bakıyorum ki baya akıyor. Bebeklerin cekimi ile makine bir değil olarak düşündüm ben de sağmayı bıraktım çünkü moralimi bozuyordu. Şimdi mama ve emzirme ikisi bir arada gidiyoruz son 2 gündür de mamayi azalttım bugun sadece 1 defa 45 cc mama verdim geri kalanda hep emzirdim ama 6. çişli bezi değiştirdim bebek emdikce gitgide de artıyor süt miktarı.
Ben de mamayı bırakmak istiyorum ama bu kadar az olunca da içime sinmiyor aç kalıyor gibi geliyor kuzum 😔
Sütünüzü su ısıtıp biberonu içine daldırarak ısıtın sakın cezve vs ile ısıtmayın ve zaten kaynar da olmayacak. Sağdığınızdaki sıcaklığı ölçün o sıcaklıkta olsun. Ayrıca günde 6 bez çıkıyorsa bebek doyuyor demektir. Bebek altın sarısı kaka yapıyorsa sütünüz doyurucu demektir. 🥰
Hem emzirip hem mama veriyorum bebeğim 2 gündür kakasını da yapmıyor 😔

Canım sağmaya ve emzirmeye devam et, artacaktır. Ayrıca bebeğinin bez sayısı iyiyse yetiyordur endişe etme. Yetmezse yeri göğü inletir fark edersin zaten 😂
Her emzirdiğimde altını değiştiriyorum hep ıslak oluyor 2,5 3 saatte bir. Ama 2 gündür kaka yapmıyor

Ben de mamayı bırakmak istiyorum ama bu kadar az olunca da içime sinmiyor aç kalıyor gibi geliyor kuzum 😔

Hem emzirip hem mama veriyorum bebeğim 2 gündür kakasını da yapmıyor 😔
Kaka yapmama genelde mama beslenmesinde oluyor. İlk çocuğumda çok kötü şeyler yaşadım ve sütüm gelmedi senin sütün yok vs denince kendi evimde de değildim doğumda mama verdim bende ilk zaman yapan bebek mama sonrası tam 8 gün kaka yapmadı artık dayanamadım dr a götürdüm biogaia verdiler evdekiler de poposunu uyardı zeytinyağı ile sonra yapmıştı. Kendi evime geçtikten sonra meme kampı yaptım bebem ağlıyor ben ağlıyorum ama zafer inananların oldu o süt o memeye indi. Sonra fışkırmaya başladı hatta sütün yok diyenlerin yüzüne foşlatasım bile geldi 😂 2 sene emdi kuzum. Yani demem o ki kendinizi strese sokmayın benden 1 damla bile gelmiyordu, sağma makinesi ile bebeğin emmesi aynı değil çünkü emzirirken bir bağ oluşuyor aranızda ve tam kafanızın ön tarafında serotonin salgılanmaya başlıyor. Makinede bu olmuyor maalesef ilerleyen zamanlarda çalışacak anneler yapacaklarsa onlarda sağarken bebekleri emiyormuş duygusuna girerse daha kolay ve çok sağım yapabilir. 🥰

X