- 7 Eylül 2018
- 2.316
- 3.148
-
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
- #34.941
Dediğiniz herseye dikkat edıyorum zaten virüs kaynaklı yoğun bakımdan bi kac gün önce cıktı hijyen ve öpmek konusunda hassasım ben sütüm mü etkiliyor dıye düşünmüştüm sagolunÇok mu elliyor öpüyorsunuz? Ve ortam da çok mu sıcak? Atopik dermatit diyorlar genelde bu döküntülere çocuk dr nuza başvurun ne olur ne olmaz yatıştırıcı birşeyler verebilir. Siz kişisel hijyeninize dikkat edin bebeğin giysilerini kaynatın ve ayrı yıkayın sadece sabunla ve iyi durulama ve kurutma gerek. Herşeyden oluyor olabilir. Geçmiş olsun.
Aynen öyle.ama gecmek yerine genişliyor ve yayılıyor gıbı doktora göstersem iyi olur teşekkür ederim cevap içinBebişte yenidoğan aknesi diye biliyorum bugün hemşireye sorduk az da olsa kızımın yüzünde vardı , Türkçesi aynen böyle midir bilemiyorum canım .
Kullan bence canım rahat edersin biraz kafasını desteklemen gerekebilir sadeceYa bende kanguru aldım yenidoğandqn itibaren kullanılır diyor ama cesaret edemiyorum çok küçük diye. Aslında büyük kolaylık gerçekten
Tüm vücut yan yatırmak doğru değil diye biliyorum çünkü yüzüstü dönme ihtimalleri oluyor, vücut düz kafa yan olmaliymış. Bir süre ben de öyle yatırdım ama şimdi hep düz yatırıyorumKızlar ben tüm vücut yan yaptırıyorum yanlış mı?
Bu kvler neden böyle yaNormali o bende öyle yatıyordum kaynanam laneti gelene kadar. Bebeğimin kafası doğumundan beri azcık geriye doğru çıkık ama kötü durmuyor söylemesen kimse anlamıyor. Kaynanam pazar günü geldi geldiğinden beri çocuğun kafayı yamuk kafası çekiç gibi deyip sırtüstü yatırıyor her seferinde. Anlatıyorum derdimi kussa kendini kurtaramaz kafası düzelir zamanla diye inatla dediğini yapıyor bide kafasını yanlardan iyice destekliyo ki kusarsa hiç kurtaramasın kendini diye herhalde. Çok stresliyim ya sütüm gidicek diye ödüm kopuyor
Hem mama hem anne sütü veriyorum canımanne sütü veriyorsan sadece normalmiş canım haftada 1 bile yapsa olurmuş
Yanında oluyorum ama uyurken zaten daha tam dönemiyorlar yaKullan bence canım rahat edersin biraz kafasını desteklemen gerekebilir sadece
Tüm vücut yan yatırmak doğru değil diye biliyorum çünkü yüzüstü dönme ihtimalleri oluyor, vücut düz kafa yan olmaliymış. Bir süre ben de öyle yatırdım ama şimdi hep düz yatırıyorum
Geniz akıntısı var mı acaba. Benimki de kusuyordu balgam çıkıyordu.Bizim kızın 2 gündür midesi bulanıyor bayağı öğürüyor. Neden olabilir acaba? Bugün 4 saat sonunda memeyi tuttu ondan önce emzirmeye çalışınca da öğürdü hep
Ya oğlumun da öyle baya şimdi boynuna doğruda oluyor. Dr diğer oğlumda sütten demişti ama bu kadar çok olmamıştı. Yüzünün her yeri dolu. Deterjandan olsa vücudunda olur.Kızlar Yanakları bu sekılde hergün yenileri cıkıyor iki yanagında da var uçları beyaz iltihaplı gibi sizin bebişlerde de var mı? Sizce normal mi
Bende vücuduyla beraber yan yatırmak istiyorum ama dönerse yüzüstü kapaklanir diye korkuyorum . Şimdi benimkiler de vücut düz kafa 90 ° yan yatıyorlarHastanede ebeler vücüduyla yan yatirdı evde de ilk 1 hafta yan yatırdık sonra vucüt duz kafası yan sekilde yatiyor
Şimdi bu düz kafa yastığı çıkık düzleşsin diye mi yoksa kafanın arkası dümdüz olmasın diye mi . Benim oğlumun da çıkık ben de düz mü yatirsam diye dusunuyodumÖyle saçma şey mi olur tam tersi çıkık olan makbul sırt üstü yatarak tepsi gibi mi olsun? Ben öyle olsun diye 15 dk ka da bir çevirip bir sağ bir sol yatırıyordum oğlumu,
Aynen deterjandan olsa kafasında alnında falan olur sapka takıyoruz. Umarım alerjil degildir cok zor olur bizim için ben doktora sorunca yazarım sanaGeniz akıntısı var mı acaba. Benimki de kusuyordu balgam çıkıyordu.
Ya oğlumun da öyle baya şimdi boynuna doğruda oluyor. Dr diğer oğlumda sütten demişti ama bu kadar çok olmamıştı. Yüzünün her yeri dolu. Deterjandan olsa vücudunda olur.
Canım ben de sağdığımda aynen bu şekilde çok az geliyor ama bebis memede emerken bazen onu ayırıyorum bir de bakıyorum ki baya akıyor. Bebeklerin cekimi ile makine bir değil olarak düşündüm ben de sağmayı bıraktım çünkü moralimi bozuyordu. Şimdi mama ve emzirme ikisi bir arada gidiyoruz son 2 gündür de mamayi azalttım bugun sadece 1 defa 45 cc mama verdim geri kalanda hep emzirdim ama 6. çişli bezi değiştirdim bebek emdikce gitgide de artıyor süt miktarı.Kızlar şuna bakın yarım saatten fazla sağdım
Kızlar şuna bakın yarım saatten fazla sağdım
Sütünüzü su ısıtıp biberonu içine daldırarak ısıtın sakın cezve vs ile ısıtmayın ve zaten kaynar da olmayacak. Sağdığınızdaki sıcaklığı ölçün o sıcaklıkta olsun. Ayrıca günde 6 bez çıkıyorsa bebek doyuyor demektir. Bebek altın sarısı kaka yapıyorsa sütünüz doyurucu demektir.Kızlar benim sütüm çok yok galiba ya siz kaç dk sağıyorsunuz sütünüzü bir de nasıl ısıtıp veriyorsunuz
Dümdüz olmasın şekli düzgün olsun diye. Çünkü şu an su gibi kafası ve sürekli kafa üstü yatarsa dümdüz oluyor arkası ve yüzü de öyle yanlara doğru genişçe yuvarlak bir yüz oluyor.Şimdi bu düz kafa yastığı çıkık düzleşsin diye mi yoksa kafanın arkası dümdüz olmasın diye mi . Benim oğlumun da çıkık ben de düz mü yatirsam diye dusunuyodum
Canım bizde de var. Biri geçiyor diğeri çıkıyor. Yenidoğan aknesi bu. Hiçbir şey yapmana gerek yok, bir süre sonra geçiyor. Yağ vs süreyim deme daha kötü yaparsınKızlar Yanakları bu sekılde hergün yenileri cıkıyor iki yanagında da var uçları beyaz iltihaplı gibi sizin bebişlerde de var mı? Sizce normal mi
Biz de sab simplex ve biogaia birlikte kullanıyoruz. Ne zaman ve Kaçar damla veriyorsun?Arkadaslar bugun 1 aylik kontrolumuz vardi doktor sab simplex ve biogaiayi birlikte kullanmami söyledi umarim gaz sıkintimiza biraz iyi gelir 4ay sürecek bu gaz problemi yapacak pek bisey yok maalesef dedi birde emzirirken 10dk emzir gazini cikar tekrar öyle devam et daha az gazi olur dedi
Canım sağmaya ve emzirmeye devam et, artacaktır. Ayrıca bebeğinin bez sayısı iyiyse yetiyordur endişe etme. Yetmezse yeri göğü inletir fark edersin zatenKızlar şuna bakın yarım saatten fazla sağdım
Ben de mamayı bırakmak istiyorum ama bu kadar az olunca da içime sinmiyor aç kalıyor gibi geliyor kuzumCanım ben de sağdığımda aynen bu şekilde çok az geliyor ama bebis memede emerken bazen onu ayırıyorum bir de bakıyorum ki baya akıyor. Bebeklerin cekimi ile makine bir değil olarak düşündüm ben de sağmayı bıraktım çünkü moralimi bozuyordu. Şimdi mama ve emzirme ikisi bir arada gidiyoruz son 2 gündür de mamayi azalttım bugun sadece 1 defa 45 cc mama verdim geri kalanda hep emzirdim ama 6. çişli bezi değiştirdim bebek emdikce gitgide de artıyor süt miktarı.
Hem emzirip hem mama veriyorum bebeğim 2 gündür kakasını da yapmıyorSütünüzü su ısıtıp biberonu içine daldırarak ısıtın sakın cezve vs ile ısıtmayın ve zaten kaynar da olmayacak. Sağdığınızdaki sıcaklığı ölçün o sıcaklıkta olsun. Ayrıca günde 6 bez çıkıyorsa bebek doyuyor demektir. Bebek altın sarısı kaka yapıyorsa sütünüz doyurucu demektir.
Her emzirdiğimde altını değiştiriyorum hep ıslak oluyor 2,5 3 saatte bir. Ama 2 gündür kaka yapmıyorCanım sağmaya ve emzirmeye devam et, artacaktır. Ayrıca bebeğinin bez sayısı iyiyse yetiyordur endişe etme. Yetmezse yeri göğü inletir fark edersin zaten
1 hafta 10 gün bile yapmayabilirmiş canım. Bebeklerde normal karşılanıyorHer emzirdiğimde altını değiştiriyorum hep ıslak oluyor 2,5 3 saatte bir. Ama 2 gündür kaka yapmıyor
Kaka yapmama genelde mama beslenmesinde oluyor. İlk çocuğumda çok kötü şeyler yaşadım ve sütüm gelmedi senin sütün yok vs denince kendi evimde de değildim doğumda mama verdim bende ilk zaman yapan bebek mama sonrası tam 8 gün kaka yapmadı artık dayanamadım dr a götürdüm biogaia verdiler evdekiler de poposunu uyardı zeytinyağı ile sonra yapmıştı. Kendi evime geçtikten sonra meme kampı yaptım bebem ağlıyor ben ağlıyorum ama zafer inananların oldu o süt o memeye indi. Sonra fışkırmaya başladı hatta sütün yok diyenlerin yüzüne foşlatasım bile geldiBen de mamayı bırakmak istiyorum ama bu kadar az olunca da içime sinmiyor aç kalıyor gibi geliyor kuzum
Hem emzirip hem mama veriyorum bebeğim 2 gündür kakasını da yapmıyor
Ben vucut duz kafa yan yatiriyorum ama hemen kafasini düz yapiyo öyle yatiyo yan yatiramiyorum bi türlüBende vücuduyla beraber yan yatırmak istiyorum ama dönerse yüzüstü kapaklanir diye korkuyorum . Şimdi benimkiler de vücut düz kafa 90 ° yan yatıyorlar