2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 132 47,5%
  • erkek

OY: 137 49,3%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    278
Kizlar bebegin ust dudaginda su toplamasi gibi bisey olmus emen bebeklerde olur dediler ama sizdede oldumu acaba
Evet ilk çocuğum da olmuştu bundada oldu doktor normal dedi
Kızlar doğumdan sonra yanınızda destek birisi kalıyor mu, kalıyorsa kim kalıyor ve ne kadar kalacak? Bizim kırkımız yarın çıkıyor hâlâ kayınvalidem var sağ olsun. Oğlum kolik sanırım. o olmasa çoğu akşam evde yemek pişmez sanırım. Kalmaya devam ederim önemli değil falan diyor ama onun da düzeni var kendince. Arada hem eve hem bebeğe yetemediğimi düşünüp üzülüyorum.
Bejim de annem var ama bu hafta güdecek artık mecbur bir şeyler eksik kalacak zamanla düzenE girer inşalla h

Yerim ben sizi. 😻

Ya canım hemşirelerden aynı şeyi duyuyorum hep. Annelik içgüdüm bu çocuk aç diyor ama umarım yanılıyorumdur. Şimdi bir duş alacağım umarım tam gelir sütüm.
Canım ilk 2-3 gün kolostrum denen koyu kıvamlı süt geliyormuş ondan sonra normal süt inmeye başlıyormuş göğüslere. İlk gün bir çay kaşığı 2. Gün iki çay kaşığı bile alsalar doyuyorlarmış içini ferah tut sen 😊

Kızlar şuna bakın yarım saatten fazla sağdım 🥺
Canım bebeğin emdiğiyle sağdığın süt çok farklıymış öyle kıyaslama gerçekten sık sık emzirdikçe artıyor süt. Hemşire bana emzirdikten sonra 15er dakika sağarsan sütün artar dedi. Bir de ben tahin helvası yiyorum humananın kimyonlu rezene çayını içiyorum bir de dereotu yiyorum onlar da acayip süt arttırıyor denemek istersin belki

Kızlar nurtopu gibi bir lohusa depresyonum oldu 🫤 Sürekli ağlayasım var,bu ikinci bebeğim ilkinde de olmuştu,çabuk atlatırım diyordum ama yaşarken öyle olmuyor 😥😭 Aklınıza gelebilecek her şeye ağlıyorum. Halihazırda her şey yeteri kadar zorken ekstralar çıkıyor,büyük kızım ateşlendi,evimizin su tesisatında arıza oluştu bütün gün sular yoktu,ustalar vs derken ölü balık gibi bakıyorum etrafa. Kızım ağlarken görüyor teselli ediyor beni,sütü bebeklere Allah gönderir,sen dua et gelir sütün diyor mesela,bu kez de beni teselli etti diye hüzünlenip ağlıyorum,bazen de taa 10 yıl öncesine dönüp çocuksuz olmak istiyorum 😭

Daha bir haftalık bebe midesi kayısı kadar kendinizi böyle yıpratmayın gerekirse yarım saatte bir emzirin ama sütünüz varken mama vermeyin kızlar çünkü daha şekerli ve bebeğin damağı ona alışınca memeyi reddeder.
Zaten memeyi reddediyor, biberon hızında gelmesini istiyor,ilk başta süt çokken emiyor,azaldığında bırakıyor,diğer memeye alıyorum dönüşümlü iki tur atıyor biriken süt gidince emmeyle uğraşmıyor biberon çığlıkları atıyor,iki eliyle biberona yapışmasını görmelisiniz,sanki günlerdir aç bırakmışız

Kızlar bebeğimin sağ gözünde çapak oluyor siliyorum tekrar oluyor başına gelen var mı ne yapmalıyım
Bizim daha yeni başımıza geldi. Anne sütü sürdüm. Göz pınarına masaj yaptım ama yinede geçmedi. Doktora götürdüm doktor yenidoğanda olur normal göz pınarı tıkanıklığı mı ne dedi. Damla verdi damla 2 günde geçirdi

Kızlar bebeğimin sağ gözünde çapak oluyor siliyorum tekrar oluyor başına gelen var mı ne yapmalıyım
Damla kullandık canım birde göz pınarı için masaj yapabilirsin internete yazsan çıkar videosu kullandığımız damlada şu

Eklentiler

• D5EABD8B-AACD-4F26-94C0-A8F7797D0B4F.jpeg
    D5EABD8B-AACD-4F26-94C0-A8F7797D0B4F.jpeg
    15,3 KB · Görüntüleme: 30
Kızlar nurtopu gibi bir lohusa depresyonum oldu 🫤 Sürekli ağlayasım var,bu ikinci bebeğim ilkinde de olmuştu,çabuk atlatırım diyordum ama yaşarken öyle olmuyor 😥😭 Aklınıza gelebilecek her şeye ağlıyorum. Halihazırda her şey yeteri kadar zorken ekstralar çıkıyor,büyük kızım ateşlendi,evimizin su tesisatında arıza oluştu bütün gün sular yoktu,ustalar vs derken ölü balık gibi bakıyorum etrafa. Kızım ağlarken görüyor teselli ediyor beni,sütü bebeklere Allah gönderir,sen dua et gelir sütün diyor mesela,bu kez de beni teselli etti diye hüzünlenip ağlıyorum,bazen de taa 10 yıl öncesine dönüp çocuksuz olmak istiyorum 😭
Herkes aynı yollardan geçiyor canım , bi kaç gün öncesine kadar ben neler neler düşündüm bi bilsen . Beynime hükmedemiyordum. Çocuğa yeterli değilim ,yanlışlıkla ya zarar verirsem ,önceki rahat hayatı özleme vs . Ve sonrası aralıksız ağlama krizleri… Ama hormonlar normale dönünce psikoloji de düzeliyor şükür ki . Çok tek kalmamaya çalış zaten düzeleceksin en kısa zamanda hiç takma kafana

İlk bebeğim ama çok fark etmez kaçıncı olduğu bence hatta ikinci çok daha yorucudur dün bütün gün ağladım ruh gibiydim zaten ve evlilik yıldönümümüzdü seneye bugünü hatırlarken gülümseyerek bütün gün ağlamıştım diyeceğim bugün çok daha güzel geçti günümüz yarın daha da güzel olacak inşallah 🙏

Herkes aynı yollardan geçiyor canım , bi kaç gün öncesine kadar ben neler neler düşündüm bi bilsen . Beynime hükmedemiyordum. Çocuğa yeterli değilim ,yanlışlıkla ya zarar verirsem ,önceki rahat hayatı özleme vs . Ve sonrası aralıksız ağlama krizleri… Ama hormonlar normale dönünce psikoloji de düzeliyor şükür ki . Çok tek kalmamaya çalış zaten düzeleceksin en kısa zamanda hiç takma kafana
Evet geçiyor ve iple çekiyorum yeni düzene alışacağım günleri.İnsan içten içe biliyor ama yine de engel olamıyorsun kendine bazen neyse bu da sürecin bir parçası

Günaydın güzel anneler 🥰 dün 1 aylık kontrolumuz ve aşımız vardı. Aşı şükür sıkıntı çıkarmadı. Minnoşum doğum kilosunun üstüne 800 gr almış, boyumuzda 4 cm uzamış 🧿 sütüm çok tazyikli geliyor yapabilecek bisey var mi diye sordum hem doktora hemde sağlık ocagindaki ebeye yapacak bisey yok genelde 2 3 ay gibi düzeliyor sagip buzluğa atabilirsin dediler. Kusmamiz kesinlikle tazyikten dolayı olmazmış, fizyolojik reflu oda 6 ay gibi geçer dedi doktor. Kilo alımı ve boy uzaması güzel olduğu için mama yok emzirmeye devam dedi. Ne zaman gelişimi yavaslarsa refluden dolayı o zaman mama düşünebiliriz dedi. 2.ayda kalça ultrasonu çekilecek, ilk kızımda 1 aylık çekilmişti şimdi neden böyle oldu bilemedim, insan tedirgin oluyor bez değiştirirken

İlk bebeğim ama çok fark etmez kaçıncı olduğu bence hatta ikinci çok daha yorucudur dün bütün gün ağladım ruh gibiydim zaten ve evlilik yıldönümümüzdü seneye bugünü hatırlarken gülümseyerek bütün gün ağlamıştım diyeceğim bugün çok daha güzel geçti günümüz yarın daha da güzel olacak inşallah 🙏
İlk kızımda bizim de evlilik yoldönümümüz lohuslıkla geçmişti,oluyor dediğin gibi bunlar ama olayın tam ortasındayken her zaman pozitif olamıyor insan. İnşallah en kısa zamanda eski ruh halimize dönebiliriz

Kızlar göğüs ucu ağrıları ne zaman geçiyor? Bazen krem bazen ayva çekirdeği jeli sürüyorum yine de emmediği zamanlar bile çok sızlıyor. Özellikle gece uykum varken hiç kaldıramıyorum ağrısını artık. Memede uyumaya da alıştı zaten, öncesinde ne kadar emmiş olursa olsun uyumak için hep meme istiyor.

Ben de aynı durumdayım. Annem gitti büyük boşluğa düştüm derken kayınvalide geldi beni benden etti. Her b.ka karışıyor çocuğun altını alcam çok bez harcıyosun diyo artık bi damla daha çiş yapsa almıcak durumda olan bezi alma diyor kendisi alcak olsa bakıp geri kapatıyor. Çocuğun kafası yamuk deyip duruyor sırtüstü yatırıyor zorla kafasının yanlarından destekleyerek. Çocuk hem sevmiyor hem de başından ayrılamıyorum çok emiyor fazlasını kusuyor diye. Dudaklarındaki emzirme yastığı denilen şişliği aha çocuğun sancısı var deyip beni telaşa veriyor. Sorsanız bana bakmaya geldi benden iş bekliyor. Dün ben süpürim sen sil arkamdan o zamana kadar çocuğun başında bekle dedim beklemedi hem süpürdüm hem çocuğu kontrol ettim sürekli. Her yeri süpürdüm mutfağa geldim ver ben süpürim de sen sil deyip zorla aldı süpürgeyi elimden. Zorlamışım kesi yerim kanamış. Oturuyor benden iş bekliyor resmen çıldırmama ramak kaldı. Küçücük bebeğe pudra aldırdı her yerine boca ederken gördüm aldım kaldırdım pudrayı pudra mı kalmış Allah aşkına o kadar yasaklıyorlar. Sütüm kaçacak o kadar korkuyorum ki bian önce gitse diyorum ama daha 1 aydan fazla kalcak Allah yardımcım olsun diyorum

X