- 18 Nisan 2021
- 14.885
- 1
- 46.383
- 548
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #33.881
Canım bana topuk kanı temiz dedi sağlık ocağı, sonra hastane kontrolüne gittik, rutin kan aldılar, tsh 6,5 geldi. Yüksek dedi doktor, 1 hafta sonra tekrar kan verin dedi. Dün yine verdik. Bu sefer 5,5 geldi, biraz düşmüş ama yine de normal değerden yüksek. 2 hafta sonra tekrar verin dedi. Şuan beklemedeyizCanım 10 gibi alacaklar gelmelerini bekliyorum. Sağlık ocağındaki hemşireye de yazdım ilk değer kaç diye oradanda cevap bekliyorum. Belli olunca yazarım. Sizde yazın ama neydi ne oldu. TSH sıkıntısı olan arkadaşlar sizden de bilgi bekliyoruz.
Topukta çıkmayıp rutin kontrolde çıkması iyi bişi dimi, sonuçta rakam düşük, arada kan vererek durum kontrolü yapılırCanım bana topuk kanı temiz dedi sağlık ocağı, sonra hastane kontrolüne gittik, rutin kan aldılar, tsh 6,5 geldi. Yüksek dedi doktor, 1 hafta sonra tekrar kan verin dedi. Dün yine verdik. Bu sefer 5,5 geldi, biraz düşmüş ama yine de normal değerden yüksek. 2 hafta sonra tekrar verin dedi. Şuan beklemedeyiz
Her iki dogumumda da tahin çok iyi geldi banakızlar sütünüz artsın diye özellikle yiyip içtiğiniz bir şeyler var mı?
Selam bilgi almak için çabalamıştım.merhaba arkadaşlar eski hesabım Mavigrill 'dü.. Site girişte bi sorun olduğundan uzunca bir süre girememiştim..Gördüğüm kadarıyla hepiniz doğum yapmışsınız ben 25 haftalıkken rahim ağzı yetmezliği sebebiyle erken doğum yaptım 8 saat yaşadı oğlum şimdi bir melek..Acı bir şekilde bizim için süreç yeniden başlıcak hepinizi görmek çok güzel minik yavrularınzı benim yerime kocaman öpün
Yani bilmiyorum, topuk kanı sonuçlarını neden göremiyoruz biz onu anlamadım. Değer kaç, hangi değer sıkıntı kaç olması gerekiyor bilgi verseler keşkeTopukta çıkmayıp rutin kontrolde çıkması iyi bişi dimi, sonuçta rakam düşük, arada kan vererek durum kontrolü yapılır
Canım ben sadece anne sütü veriyorum sarılık riskimiz de vardı Aob uyuşmazlığı yüzünden. Bol bol emzir dediler ama memeden ne kadar alıyor bilemiyorum. Hep bi muamma olunca doktora sordum. Bez say dedi. Kakalı çişli en az 8 bez olması gerekirmiş.Günaydın kızlar ,ben şimdi hem emziriyorum hem de destek olarak mama veriyorum , bebeğim biraz zayıf ve erken doğduğu için ememeden uyuyakaliyordu mamaya oyke başladık, şimdi güzel emiyor aslında ama az da olsa mama icmeden derin uykuya geçmiyor , mama icmeden doymayacak psikolojisi oluştu bende26 sında 1 aylık kontrolümüz var doktora soracağım ama benzer durum yaşayan var mı , oğlumda hiç mama vermiyordum ve emerek doyduguna hiç şüphem olmuyordu,bu sefer bir türlü emin olamıyorum
Bizim de o kadar bez oluyordur bugün daha dikkat edeyim sayısına canım, ya mesela bu sabah yarım saat emdi tabi bu sürede sürekli çekmiyor da memede kalma süresi uzadı en azından yutkunma seslerini de duyuyorum ama bir türlü doyup uykuya geçmiyor ,üstüne mamayı verdim artık ondan sonra uyuduCanım ben sadece anne sütü veriyorum sarılık riskimiz de vardı Aob uyuşmazlığı yüzünden. Bol bol emzir dediler ama memeden ne kadar alıyor bilemiyorum. Hep bi muamma olunca doktora sordum. Bez say dedi. Kakalı çişli en az 8 bez olması gerekirmiş.
Ben mama vermiyorum. Yarım saat emiyor. Son kontrolde 2 günde 80 Gr almıştı. Doktor 3 saatte bir ve her ağladığında emzir dedi. Genelde 2.5 saatte ağlıyorBizim de o kadar bez oluyordur bugün daha dikkat edeyim sayısına canım, ya mesela bu sabah yarım saat emdi tabi bu sürede sürekli çekmiyor da memede kalma süresi uzadı en azından yutkunma seslerini de duyuyorum ama bir türlü doyup uykuya geçmiyor ,üstüne mamayı verdim artık ondan sonra uyudu
İlk kızımda 10 gün meme ve sabah akşam mama ile devam etmiştim, sütüm 3 veya 4.gun gelmişti. Sonra dedim ki benim sütüm kızıma yeter ve mamayi kestim. İlk bi kaç gün sadece akşamları verdim sonra onuda kestim. Bir yerde okumuştum mamanin sindirimi daha zor olduğu için daha çok uyurmus bebekler, 26 sinda doktorunla konuştuktan sonra sende yavaş yavaş azaltarak bırakabilirsin diye düşünüyorumGünaydın kızlar ,ben şimdi hem emziriyorum hem de destek olarak mama veriyorum , bebeğim biraz zayıf ve erken doğduğu için ememeden uyuyakaliyordu mamaya oyke başladık, şimdi güzel emiyor aslında ama az da olsa mama icmeden derin uykuya geçmiyor , mama icmeden doymayacak psikolojisi oluştu bende26 sında 1 aylık kontrolümüz var doktora soracağım ama benzer durum yaşayan var mı , oğlumda hiç mama vermiyordum ve emerek doyduguna hiç şüphem olmuyordu,bu sefer bir türlü emin olamıyorum
Evet benim olayım galiba psikolojik olarak az emerse doymaz aç kalır düşüncesi, çünkü kuvozden çıkınca üç gün sonra kontrole gittiğimizde kilo alması gerekirken vermis dedi doktor ve mamaya öyle başladık , emme refleksi tam gelismemisti o zaman ememeden uyuyakaliyordu , şimdi onu aşmam lazım benimİlk kızımda 10 gün meme ve sabah akşam mama ile devam etmiştim, sütüm 3 veya 4.gun gelmişti. Sonra dedim ki benim sütüm kızıma yeter ve mamayi kestim. İlk bi kaç gün sadece akşamları verdim sonra onuda kestim. Bir yerde okumuştum mamanin sindirimi daha zor olduğu için daha çok uyurmus bebekler, 26 sinda doktorunla konuştuktan sonra sende yavaş yavaş azaltarak bırakabilirsin diye düşünüyorumbu sefer etraf baskısına rağmen sadece 2.gece bir kez mama verdim onu da icmedi zaten, doktorda kızdı emzireceksin ne maması diye, bir daha teklif bile etmedim. Kilo alıyor gibi duruyor ama 28 inde kontrolumuz var bakalım orada belli olacak
Süper zaten sadece anne sütüyle beslemek,cok iyi almış iki günde deBen mama vermiyorum. Yarım saat emiyor. Son kontrolde 2 günde 80 Gr almıştı. Doktor 3 saatte bir ve her ağladığında emzir dedi. Genelde 2.5 saatte ağlıyor
Allah acil şifa versinKızlar lohusaların Duaları kabul olur derler lütfen deva ya dua edermisiniz artık elimden hiçbirşey gelmiyor delirmek üzereyim dün entübe edilmiş artık sütünüde içemiyor umutlarımı yitirdim .sanki hiç hamile kalmamıs doğurmamısım . Tek saglıkla yanımda olsaydı da uyumasaydım günlerce saatlerce memede kalsaydı
Bu biraz içimi rahatlattı teşekkür ederimilkinde bana doktorum 38 olmadan alıyorum ben çünkü normal doğum başlar ve örneğin aç olmazsan anestezi vs riske girer bu sebeple geç kalmamak lazım demişti. Heralde onun etkisiyle böyle düşündüm
bEn de cok korktum basta sinirlerim boşaldi krize girdim resmen.Beni de aradılar canım. Uykudan yeni uyanmıştım kısa süreli idrak şoku yaşadımtekrar kan çağırdıla dedim enfeksiyondan hastanede bebek orada da alabilirler dendi. Hemşireye dedim burada alınmıyor dedi ama biz tshına bakabiliriz sizde çıkınca verin dediler. Ben sonra nette okudum tabi ne olduğunu salya sümük ağlayarak hemşireye gittim. Acil istem yapar öğreniriz dediler. Netteki mevzuta kızdılar kafamı bulandırdım diye. Eşime demedim daha hem biz hem babası hastanede yatıyor iyice üzmek istemedim sonuca göre konuşacağım. Hemşireye bugün ilk çıkan değeri de soracağım.
Allah sabır versin canım.
Tekim ve hastanedeyiz. O iyi olsynda deyip olduğu kadar yaşıyorum her şeyi
Bende gebeliğin ilk zmanı tsh yükseldi 1 ay ikaç kullandım normale döndü. İnşallah ondan öyledir ve 2.testte düşüktür.
İnşallah düşüktür canım. Allah hepimizin sonuçlarını düzgün çıkarsın.
Bu psikoloji mahvetti bizi. Bizde 1 aylık olduk 15 dk yı asla geçmiyor o da arada gıdıklıyorum ki emsin. Tam 15 dk olunca bırakıyor. 24 saatte 5 6 kere bezimiz çıkıyor ama altını dğiştiriken de her defasında çiş yapıyor. Ama hala acaba doymuyor mu diye kalbim küt küt. 4 saatte ancak ağlıyor acıkınca. 2 3 saatte ağlamak yok ben zorla veriyorum. 1 ayda 500 gram almış. Vallahi bu emzirme konusu zor işEvet benim olayım galiba psikolojik olarak az emerse doymaz aç kalır düşüncesi, çünkü kuvozden çıkınca üç gün sonra kontrole gittiğimizde kilo alması gerekirken vermis dedi doktor ve mamaya öyle başladık , emme refleksi tam gelismemisti o zaman ememeden uyuyakaliyordu , şimdi onu aşmam lazım benim
Topuk kanı normal tarama testleri için. Bir sorun varsa arıyorlar. Dua edelim de sonuçlar için aranmayalım :)Yani bilmiyorum, topuk kanı sonuçlarını neden göremiyoruz biz onu anlamadım. Değer kaç, hangi değer sıkıntı kaç olması gerekiyor bilgi verseler keşke
Bırakır yakında mamayı canımGünaydın kızlar ,ben şimdi hem emziriyorum hem de destek olarak mama veriyorum , bebeğim biraz zayıf ve erken doğduğu için ememeden uyuyakaliyordu mamaya oyke başladık, şimdi güzel emiyor aslında ama az da olsa mama icmeden derin uykuya geçmiyor , mama icmeden doymayacak psikolojisi oluştu bende26 sında 1 aylık kontrolümüz var doktora soracağım ama benzer durum yaşayan var mı , oğlumda hiç mama vermiyordum ve emerek doyduguna hiç şüphem olmuyordu,bu sefer bir türlü emin olamıyorum
Allahım yardımcınız olsun canım neyi vardı bebeğinin? Umarım sağlıklı sıhhatli alırsın kucağına.Kızlar lohusaların Duaları kabul olur derler lütfen deva ya dua edermisiniz artık elimden hiçbirşey gelmiyor delirmek üzereyim dün entübe edilmiş artık sütünüde içemiyor umutlarımı yitirdim .sanki hiç hamile kalmamıs doğurmamısım . Tek saglıkla yanımda olsaydı da uyumasaydım günlerce saatlerce memede kalsaydı
Bizim de öyleydi önce sağlık ocağına gittik sonra hastaneye. Sağlık ocağına mutlaka vermelisiniz 2.topuk kanını. Aslında ordaki ebenin araması lazımdı neden aramadı ki? 2 çocuğumda da doğum yaptığım gün arandım ben 5.gün mutlaka getir diye.Kızlar hastaneden bize verdikleri kağıtlarda 5.gün 2.topuk kanı sağlık ocağına diyor. Ama biz 5.gün doğum yaptığım hastaneye gitmiştik ilk kontrolü için. Orada da almadılar topuk kanı. Ne olacak şimdi ben bunu şimdi farkettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?