• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar lohusaların Duaları kabul olur derler lütfen deva ya dua edermisiniz artık elimden hiçbirşey gelmiyor delirmek üzereyim dün entübe edilmiş artık sütünüde içemiyor umutlarımı yitirdim .sanki hiç hamile kalmamıs doğurmamısım . Tek saglıkla yanımda olsaydı da uyumasaydım günlerce saatlerce memede kalsaydı
Dua edecegim Deva bebege canim, Allahim sifa versin minik yavruna

Bebegimde guatr cikmis az önce aradilar yarin tekrar gidicez. Bu önemli ciddi bir sey mi bilginiz var mi ? Internette zeka ve gelisim geriligi falan yaziyor.

Benim topuk kanı temiz geldi ama rutin kan testlerinde tsh biraz yüksek çıktı. Bugün tekrar kan verdik

Beni de aradılar canım. Uykudan yeni uyanmıştım kısa süreli idrak şoku yaşadım 😒 tekrar kan çağırdıla dedim enfeksiyondan hastanede bebek orada da alabilirler dendi. Hemşireye dedim burada alınmıyor dedi ama biz tshına bakabiliriz sizde çıkınca verin dediler. Ben sonra nette okudum tabi ne olduğunu salya sümük ağlayarak hemşireye gittim. Acil istem yapar öğreniriz dediler. Netteki mevzuta kızdılar kafamı bulandırdım diye. Eşime demedim daha hem biz hem babası hastanede yatıyor iyice üzmek istemedim sonuca göre konuşacağım. Hemşireye bugün ilk çıkan değdeğer
Kızlar 5.gün topuk kanı ve elinden kan aldılar. 2 saat sonra eşim gitti sonuçları almaya . Doktor troidin sınırda çıktı demiş. 15.gün tekrar gelin bakalım demiş. Tahlil sonucu falan da vermeniş eline. 2 saat sonra söylediğine göre topuk kanı sonucu değil de elinden aldıkları kanın sonucudur diye düşünüyorum. Topuk kanı için kan gün sonra arıyorlar arayan olmadı beni daha bugün bebeğim 8 günlük. Ayrıca 15.gün tekrar bakacak ama geç değil mi. İnternette araştırdığımdan beri çok kötüyüm kendimi toparlayamıyorum üzüntüden sütüm azaldı

Sezeryan olali 20 gün oldu. Ilaclar bittiginden beri sol taraf uçta ilk gunki gibi agri var. Enfeksiyon yok. Sizde de var mi böyle agri. Normal mi bu acaba. Agrir diyor ebe doktor ama içim rahat etmedi beni çok kısıtlıyor. Agri kesici aliyorum öylr dayanilir oluyor. Ilk sezeryanda böyle olmamişti.
Doktorum kontrolde eliyle bastırdı özellikle uçlarjn daha çok ağrıyacağını söylemişti

Kızlar lohusaların Duaları kabul olur derler lütfen deva ya dua edermisiniz artık elimden hiçbirşey gelmiyor delirmek üzereyim dün entübe edilmiş artık sütünüde içemiyor umutlarımı yitirdim .sanki hiç hamile kalmamıs doğurmamısım . Tek saglıkla yanımda olsaydı da uyumasaydım günlerce saatlerce memede kalsaydı
Rabbim en kısa zamanda şifasını versin devanın ve sağlıkla kucağınıza alıp yuvanıza dönün inşallah 🤲🏻,allahım güç kuvvet versin hem sana hem bebeğine,dualarım seninle 💐

Kızlar 5.gün topuk kanı ve elinden kan aldılar. 2 saat sonra eşim gitti sonuçları almaya . Doktor troidin sınırda çıktı demiş. 15.gün tekrar gelin bakalım demiş. Tahlil sonucu falan da vermeniş eline. 2 saat sonra söylediğine göre topuk kanı sonucu değil de elinden aldıkları kanın sonucudur diye düşünüyorum. Topuk kanı için kan gün sonra arıyorlar arayan olmadı beni daha bugün bebeğim 8 günlük. Ayrıca 15.gün tekrar bakacak ama geç değil mi. İnternette araştırdığımdan beri çok kötüyüm kendimi toparlayamıyorum üzüntüden sütüm azaldı
Dogumdan 10 gün sonra topuk kanina cagiridlar. Sonuclar ciktiktan bir gün sonra da tekrar kan almak icin cagirdilar troid yuksek diye.
Dogumun ikinci günü kizimi yogun bakima alicaz dediler çok agladim sütüm gitti o gün. Bu defa kendimi tutmaya calisiyorum zorla az da olsa geliyor ondan da olmayayim diye.

Canım benim dua edeceğim iyi olacak, entübe isim olarak korkutucu geliyor ama korkma, toparlamasına yardımcı olacak. İyi olacak miniğin sen güçlü ol lütfen

Canım e nabızda görülür kaç çıkmış değer? İnternette araştırdım, 20 nin altındaysa değer zeka için bahsettikleri sorunu teşkil etmezmiş, hemen müdehale edilirse de sorun olmazmış. Çok örülür fark edildiğinde hızlıca ilaçla düşürülebilen bir değer bu. Bahsedilen olumsuz senaryolar ihmal edilen ya da gözden kaçan durumlar için endişe etme. Çok araştırdım çünkü

Evet benim olayım galiba psikolojik olarak az emerse doymaz aç kalır düşüncesi, çünkü kuvozden çıkınca üç gün sonra kontrole gittiğimizde kilo alması gerekirken vermis dedi doktor ve mamaya öyle başladık , emme refleksi tam gelismemisti o zaman ememeden uyuyakaliyordu , şimdi onu aşmam lazım benim🤷
İlk kızım 1.ay kontrolünde sadece 300 gram almıştı, ona rağmen doktorum senin sütun geliyor ama sen emzirmeyi bilmiyorsun diyerek eğitime yonlendirmisti ve ikinci ay 1100 gram almisti kızım. Hep zayıf bir cocuk oldu ama doktorumuz hiç mamaya baslatmadi, sindirimi hızlıydı çünkü. Sende kontrolden sonra daha rahatlamış olacaksın bence, doktorunla konuş iyice 😊

Dualarım deva bebekle canım 🤲 inşallah en kısa sürede evine dönecek iniyorum ❤️
Kızlar hastaneden bize verdikleri kağıtlarda 5.gün 2.topuk kanı sağlık ocağına diyor. Ama biz 5.gün doğum yaptığım hastaneye gitmiştik ilk kontrolü için. Orada da almadılar topuk kanı. Ne olacak şimdi ben bunu şimdi farkettim 🤦🏻‍♀️
Sağlık ocagindaki hemsire haber vermedi mi? Bizim doğduğu gün direk iletişime geçti, hatta aşı tarihlerinin görüntüsünü attı, 2.topuk kanı için 2 gün önceden aradı. İlkinde farklı şehirde olmama rağmen yine aile hekimimizin hemşiresi irtibat halindeydi bizimle

Günaydın kızlar ,ben şimdi hem emziriyorum hem de destek olarak mama veriyorum , bebeğim biraz zayıf ve erken doğduğu için ememeden uyuyakaliyordu mamaya oyke başladık, şimdi güzel emiyor aslında ama az da olsa mama icmeden derin uykuya geçmiyor , mama icmeden doymayacak psikolojisi oluştu bende 😐 26 sında 1 aylık kontrolümüz var doktora soracağım ama benzer durum yaşayan var mı , oğlumda hiç mama vermiyordum ve emerek doyduguna hiç şüphem olmuyordu,bu sefer bir türlü emin olamıyorum 🤷
Canım mama vermek rahatsız ediyorsa sütünü sağıp biberona koy öyle ver. Ben doyduğundan emin olmadığımda öyle yapıyorum.

Kızlar 2 gündür ali çok huysuz. Gazı var, memede uyumak istiyor, memede uyuyunca yatağına yatırıyorum hemen uyanıyor. Tekrar meme tekrar yatak derken sabah zorla yatağında uyuttum, Beyaz gürültü açtım işe yaradı. Gaz damlasını da yeni almıştı rahatladı. Şimdi 2 saattir uyuyor beslenme zamanı geldi ama uyandırmak istemiyorum aynı şeyler olacak diye, ne yapacam bu kısır döngüde kaldım

Arkadaslar bugun kadin dogumda kontrolum vardi normal dogum dikislerimden biri acilmis doktor destek dikisi atacagini söyledi daha önce boyle bisey yasayan var mi

Yani bilmiyorum, topuk kanı sonuçlarını neden göremiyoruz biz onu anlamadım. Değer kaç, hangi değer sıkıntı kaç olması gerekiyor bilgi verseler keşke
Canım normal sınırlarda e nabızdan baktım. Henüz hemşire ile konuşmadım.

Eklentiler

• Screenshot_20221220_114223_tr.gov.saglik.enabiz.jpg
    Screenshot_20221220_114223_tr.gov.saglik.enabiz.jpg
    53 KB · Görüntüleme: 56
Bu psikoloji mahvetti bizi. Bizde 1 aylık olduk 15 dk yı asla geçmiyor o da arada gıdıklıyorum ki emsin. Tam 15 dk olunca bırakıyor. 24 saatte 5 6 kere bezimiz çıkıyor ama altını dğiştiriken de her defasında çiş yapıyor. Ama hala acaba doymuyor mu diye kalbim küt küt. 4 saatte ancak ağlıyor acıkınca. 2 3 saatte ağlamak yok ben zorla veriyorum. 1 ayda 500 gram almış. Vallahi bu emzirme konusu zor iş
500gr ilk ay için gayet iyi bence canım zaten 500-1000gr arası alınır diyor doktorlar da , sonraki ay daha fazla olur 😌 işte bebeklere yetiyor da bize yetmiyor heralde 😅

İlk kızım 1.ay kontrolünde sadece 300 gram almıştı, ona rağmen doktorum senin sütun geliyor ama sen emzirmeyi bilmiyorsun diyerek eğitime yonlendirmisti ve ikinci ay 1100 gram almisti kızım. Hep zayıf bir cocuk oldu ama doktorumuz hiç mamaya baslatmadi, sindirimi hızlıydı çünkü. Sende kontrolden sonra daha rahatlamış olacaksın bence, doktorunla konuş iyice 😊
Kesinlikle biraz da bebeğin yapısı etkili, oğlumda mastit ve aşırı derecede göğüs ucu yarasına rağmen sadece emziriyordum mamanin hiç bahsi geçmemişti ,ilk ay 400-500 Gr galiba ancak almıştı oğlum, inşallah bu sefer rahatlamış olarak döneriz kızımla 🙏

Canım mama vermek rahatsız ediyorsa sütünü sağıp biberona koy öyle ver. Ben doyduğundan emin olmadığımda öyle yapıyorum.
Aslında gün içinde birikince süt öyle de yapıyorum dediğin gibi o zaman daha rahat ediyoruz hem ben ne kadar ictigini goruyorum hem bebek yorulmadan içiyor 😌

500gr ilk ay için gayet iyi bence canım zaten 500-1000gr arası alınır diyor doktorlar da , sonraki ay daha fazla olur 😌 işte bebeklere yetiyor da bize yetmiyor heralde 😅
Analık kafası İstiyorum ki saatlerce emsin 🤣🤣 bizim kız anneannesinin öcünü alıyor benden annemde küçükken yemem için çok koşardım peşimden

Bugun kontrole gittik 8.gun ama dogum kilosunu yakalamamis oglum.Doktor anne sutune ilave nama deneyelim eger yerse sut az geliyordur bi test edelim dedi moralim cok bozuldu. 2 3 gundur zaten uyumuyo bu defa kendimi yetersiz hissstmeye basladim. Bakamiyorum besleyemiyorum diye. Agliyorum ara ara annemde gecicek kendini salma diyo ama bu annelik cok degisik bir hal ya

Back