• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Terlemek üst baş değiştirmek dert değil de valla bi uyanıyoruz direkt bebek emzirmeye başlıyoruz üşütmesek bari bu havalarda.
Canım daha yataktan kalkmadan ustumu hemen değiştiriyorum. Baş ucumda yedek kıyafetler hazır bekliyor. Hastanede öylece emzirmistim direkt hastalandım.. çok dikkat etmek gerek

Ben yumusak kalmasi lazm die biliorum.Ayva cekirdegi kullanioeum ben jel kivamina geldi ondan surdum gecti benimki artik gececgimi vardi yoksa cekirdek mi ise yaradi bilmiorum.
Ayva çekirdeği bende de az bir şey işe yaradı ama ben emziremiyorum ucunu alıyor inatla öyle olunca da yaralar sürekli tekrarlıyor nasıl çözücsm bu problemi bilmiyorum ağlıyorum artık emzirme saati geldiğinde 😔 bebeği doğru tutuyorum memeyi de doğru tutuyorum ağzına verirken bir şeyler oluyor ve ucunu alıyor sadece

Kızlar benim minnoş kızım gündüz bütün gün uyuyor gece hep uykusuz ayaktayız 🥺🥺🥺🥺 sizde durumlar nasıl bari gece biraz uyusa gerçekten çok zorlanıyorum.

Bir de yarın dr randevumuz vae çocuk doktoruna götüreceğiz. 5. Günde doktor nelere bakıyor nasıl muayene ediyor? Tulum mu alt üst takım mı giydirmek lazım sizce? Ve de dr sormam gereken önemli seyler var mı mutlaka sor dediğiniz
Biz ciplak temiz bezle muayene olduk kuzum sarilik testi yapildii bi tek kalp dinledi doktor erkek oldugu icn testislere bakti sivi varmi yokmu diye tartti sarilik kontrolu yapti vücutta. Gaz icn ilac sor mutlaka mesela yenidoganlrda bazen kalpte üfleme olurmuş onu sorabilirsin 😍

Aslında bende beklemek çok istiyordum. Doktor 1 Ocak ta prensip olarak almıyorum ama 2 sinde olabilir istiyorsan demişti. Sonradan düşündüm tarihe ben müdahale etmeyeceğim doktor ne zaman uygun derse kabul edeceğim diye. O da 26 sını verdi. Bence de çok zor bir karar bu arada yeni sene de doğması daha iyi olabilir. Ama korkuyorum ben. İlki sezeryandı normal doğum başlayacak diye korkuyorum. Beklettiğimde bebekte bir şey olursa diye korkuyorum. O yüzden kontrol etmekten vazgeçtim zamanını akışına bıraktım.
Aslında eski tarihte doğması daha iyi. Ekim kasım aralık doğumlular ilkokul başlama yaşını 1 sene erteleyebiliyorlar.
Yani bende beklemekten korkuyorum 40+olcam ama doktor 1 ocak i bekleyelim bence sıkıntı yok dedi benim ilk gebelik normal olsun elbette istiyorum ama psikolojik olarak sezeryana da hazırladım kendimi
İlk doğumun ve sağlik sıkıntın yoksa normal doğumu denemelisin, sezeryan çok zor bir süreç.

Benim de ilki sezeryandi.
Bu kizim normal dogumu baslatti 36 haftalik dogdu. Sancim baslayinca gittik hastaneye nst de sanci cikinca doktor hemen sezeryana aldi. Çok şükür sezeryanla ilgili sorun olmadi.
Bu biraz içimi rahatlattı teşekkür ederim ❤️ ilkinde bana doktorum 38 olmadan alıyorum ben çünkü normal doğum başlar ve örneğin aç olmazsan anestezi vs riske girer bu sebeple geç kalmamak lazım demişti. Heralde onun etkisiyle böyle düşündüm

İnşallah senin ve bebeğin için en hayırlısı neyse o olur ❤️
Yani bende beklemekten korkuyorum 40+olcam ama doktor 1 ocak i bekleyelim bence sıkıntı yok dedi benim ilk gebelik normal olsun elbette istiyorum ama psikolojik olarak sezeryana da hazırladım kendimi

Sab simplexi devlet karşılıyor mu?
Karşılamıyor canım, eşim birkaç şeyle birlikte aldı ben tam fiyatını bilmiyorum malesef ama çok etkili bir damla
Kızlar ameliyatın üstünden 4 gün geçti ama benim dikişlerim hala ilk günkü gibi acıyor, oturup kalkarken, yürürken, yatarken. Ne zaman geçecek bu veya ne zaman hafifleyecek? Bebem ağlıyor evden birinin yardıma gelmesini bekliyorum çaresizce, hareket edip alamıyorum kucağıma. bu akşam da zaten aşırı huzursuz iyice kötü hissediyorum kendimi.
4 gün daha erken canım 1 haftayı doldurunca iyice toparlarsın birkaç güne daha ihtiyaç var kolay değil derin dikişler olduğu için bir süre zorluyor malesef
Bebek 25 günlük cnm
Bu sefer geçer canım su birikmesi falandır çok fazla oluyormuş belki daha uzun sürmüştür diğer testiniz ne zaman?
Kızlar bugün sezeryanimin 4.gunu ama halen yataktan birinin desteği olmadan kalkamıyorum🥺 Ağrı coK.
Sezeryan olanlar kaçıncı gün toparlanmaya başladınız.??
İlk birkaç gün en zoruydu 1 hafta geçtikten sonra iyice toparlamaya başlamıştım canım
Denedin mi emzik?ben denemedim.oğlum da emzik vermiştim hiç emmedi beni o yüzden endişe ediyorum.çocuk doktoruna sorucam ama.emzik alır mı onu da bilmiyorum gerçi
Bize doktor emzik tavsiye etti ara ara veriyorum emiyor ama ağzından atıyor hep bakıp takmak gerekiyor alıştırmaya da üşeniyorum 😄
Bebegine tek başina bakan arkadaslar nasil yapiyorsunuz yemek duş tuvalet uyku sanki hic biseye vakit yok😵‍💫
Babası gelince ona kitliyorum biraz, bazen sabaha karşı da kitliyorum uyaniyosa eğer, duş almak bile zor geliyo aklıma, saatlerce tuvalete gidemedigim oluyo, yemek desen asla yapamıyorum dışardan söylüyoruz şimdi anneme geldim şehir dışına sağolsun onlar yapıyor şu an ama işte o da Max 1 hafta.

Bizim de günü gününe uymuyordu şimdi eskisi gbi değil. Gaz damlası ve gaz masajına başladım 2 gündür düzene girdi uykusu hele dün gece en güzeliydi 2 saat uyku 1 saat uyanık şeklinde gitti sabah 9'a kadar. Senin kaç günlük oldu canım bebeğin benim 20 güne yaklaştı git gide toparlayacaktır sen de ayak uyduracaksın zamanla hiç yıpratma kendini.

İlk muayenede doktor kalbini dinledi boy kiloya baktı. Bebeği soyuyorsun muayane esnasında zıbını kalıyor sadece ben alt-üst takım giydirdim. Sarılığına bakıyor d vitamini yazıyor falan. Kilo alımı iyiyse anne sütüyle devam mamayı zorda kalmadıkça verme dedi mesela. Ben 2 kez götürdüm hep soracaklarımı unuttum bundan sonra not alıp gidicem.
Çok sağ ol canım benim ❤️
Biz ciplak temiz bezle muayene olduk kuzum sarilik testi yapildii bi tek kalp dinledi doktor erkek oldugu icn testislere bakti sivi varmi yokmu diye tartti sarilik kontrolu yapti vücutta. Gaz icn ilac sor mutlaka mesela yenidoganlrda bazen kalpte üfleme olurmuş onu sorabilirsin 😍
Çok teşekkürler kuzu

Bebegimde guatr cikmis az önce aradilar yarin tekrar gidicez. Bu önemli ciddi bir sey mi bilginiz var mi ? Internette zeka ve gelisim geriligi falan yaziyor.
Beni de aradılar canım. Uykudan yeni uyanmıştım kısa süreli idrak şoku yaşadım 😒 tekrar kan çağırdıla dedim enfeksiyondan hastanede bebek orada da alabilirler dendi. Hemşireye dedim burada alınmıyor dedi ama biz tshına bakabiliriz sizde çıkınca verin dediler. Ben sonra nette okudum tabi ne olduğunu salya sümük ağlayarak hemşireye gittim. Acil istem yapar öğreniriz dediler. Netteki mevzuta kızdılar kafamı bulandırdım diye. Eşime demedim daha hem biz hem babası hastanede yatıyor iyice üzmek istemedim sonuca göre konuşacağım. Hemşireye bugün ilk çıkan değeri de soracağım.
Bir minik tiroid hapı verecekler sabahları aç karnına o hapı vereceksin, hiç bir problem olmayacak. Aynısı yeğenimde olmuştu orta 2 de şimdi hiç sıkıntısı yok. Endokrinolog görmesi gerekecek . Canını sıkma problem değil.geçmiş olsun cok
🤲
Allah sabir versin canim. Ben ilk bebegimi 39 haftalikken kaybetmistim. Çok zordu alismak kabullenmek. Simdi ikinci kizimi kucakladim şifa gibi geldi kuzum. Allah senin de ruhunun şifasini versin insallah.
Allah sabır versin canım.
Bebegine tek başina bakan arkadaslar nasil yapiyorsunuz yemek duş tuvalet uyku sanki hic biseye vakit yok😵‍💫
Tekim ve hastanedeyiz. O iyi olsynda deyip olduğu kadar yaşıyorum her şeyi 🤷‍♀️
Benim kardeşimi sağlık ocağından arayıp kızınızda zeka geriliği var diyip kapatmışlardı, hiç unutmuyorum o günü nasıl ağlamıştı. Sonra çocuk endokrinolojiye gittiler şimdi adını vermeyeyim bir tiroid hapı ile çözüldü problem. 11 yaşında şahane akıllı bir kız kendisi. 🌸
🤲
Topuk kanı sonucuna göre mi söylediler? İlk kızımda sağlık ocagindaki topuk kanında bizimde yüksek çıkmıştı tekrar kan aldılar temiz geldi. Anneden geçen hormonlardan olabiliyor denmişti o zaman. Şimdide hatta hemşire uyardı olabilir diye
Bende gebeliğin ilk zmanı tsh yükseldi 1 ay ikaç kullandım normale döndü. İnşallah ondan öyledir ve 2.testte düşüktür.
Benim topuk kanı temiz geldi ama rutin kan testlerinde tsh biraz yüksek çıktı. Bugün tekrar kan verdik
İnşallah düşüktür canım. Allah hepimizin sonuçlarını düzgün çıkarsın.

kızlar sütünüz artsın diye özellikle yiyip içtiğiniz bir şeyler var mı?
İlk bebeğimde fazla sütten çok çekmiştim o yüzden bunda hiçbir şey yapmıyorum. Ara sıra memeler doldukça 10 20 ml sağıyorum mastıt olmamak için o kadar. Sütü en çok arttıran şey sağmak. Her emzirme sonrası hatta emzirme aralarında dahi az çok demeyip sağarsanız sütün inanılmsz artar. Ve tabii bol şu içmek önemli.

Beni de aradılar canım. Uykudan yeni uyanmıştım kısa süreli idrak şoku yaşadım 😒 tekrar kan çağırdıla dedim enfeksiyondan hastanede bebek orada da alabilirler dendi. Hemşireye dedim burada alınmıyor dedi ama biz tshına bakabiliriz sizde çıkınca verin dediler. Ben sonra nette okudum tabi ne olduğunu salya sümük ağlayarak hemşireye gittim. Acil istem yapar öğreniriz dediler. Netteki mevzuta kızdılar kafamı bulandırdım diye. Eşime demedim daha hem biz hem babası hastanede yatıyor iyice üzmek istemedim sonuca göre konuşacağım. Hemşireye bugün ilk çıkan değeri de soracağım.

🤲

Allah sabır versin canım.

Tekim ve hastanedeyiz. O iyi olsynda deyip olduğu kadar yaşıyorum her şeyi 🤷‍♀️

🤲

Bende gebeliğin ilk zmanı tsh yükseldi 1 ay ikaç kullandım normale döndü. İnşallah ondan öyledir ve 2.testte düşüktür.

İnşallah düşüktür canım. Allah hepimizin sonuçlarını düzgün çıkarsın.
Canım kan aldılar mı? tsh sonucu çıkınca değerini yazar mısın?

Canım kan aldılar mı? tsh sonucu çıkınca değerini yazar mısın?
Canım 10 gibi alacaklar gelmelerini bekliyorum. Sağlık ocağındaki hemşireye de yazdım ilk değer kaç diye oradanda cevap bekliyorum. Belli olunca yazarım. Sizde yazın ama neydi ne oldu. TSH sıkıntısı olan arkadaşlar sizden de bilgi bekliyoruz.

Back