• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Bebegine tek başina bakan arkadaslar nasil yapiyorsunuz yemek duş tuvalet uyku sanki hic biseye vakit yok😵‍💫
Yemek basit seyler tost yada airfryerda yemekler yapiyorum. En kotu annem yapip gonderiyor. Dus almayida bebegi doyurup uyuttuktan sonra 5dk da hallediyorum. Tuvaleti dersen sutunu isitirken hallediyorum😂.
Uykuda iste firsat buldukca gendelde gunduz daha rahat uyuyor bende o arada uyuyorum yada en azindan uzanip dinleniyorum. 😬

Kızlar benim minnoş kızım gündüz bütün gün uyuyor gece hep uykusuz ayaktayız 🥺🥺🥺🥺 sizde durumlar nasıl bari gece biraz uyusa gerçekten çok zorlanıyorum.

Bir de yarın dr randevumuz vae çocuk doktoruna götüreceğiz. 5. Günde doktor nelere bakıyor nasıl muayene ediyor? Tulum mu alt üst takım mı giydirmek lazım sizce? Ve de dr sormam gereken önemli seyler var mı mutlaka sor dediğiniz

Kızlar ben geceleri uyurken aşırı terliyorum ya. Her uyandığımda üstümü değiştirecek kadar hem de. Lohusalıktan kaynaklı mı bu durum ya çok şaşırıyorum saç diplerim falan ıslanıyor resmen.
Sabaha kadar en az 4 pijama takimi ve çamaşır değiştiriyorum. Her kalktığımda su içinde oluyorum. İlk lohusaligimda hiç böyle değildi.. ama terledikce ödem atılıyor iyi oluyor

Kızlar benim minnoş kızım gündüz bütün gün uyuyor gece hep uykusuz ayaktayız 🥺🥺🥺🥺 sizde durumlar nasıl bari gece biraz uyusa gerçekten çok zorlanıyorum.

Bir de yarın dr randevumuz vae çocuk doktoruna götüreceğiz. 5. Günde doktor nelere bakıyor nasıl muayene ediyor? Tulum mu alt üst takım mı giydirmek lazım sizce? Ve de dr sormam gereken önemli seyler var mı mutlaka sor dediğiniz
Bizim de günü gününe uymuyordu şimdi eskisi gbi değil. Gaz damlası ve gaz masajına başladım 2 gündür düzene girdi uykusu hele dün gece en güzeliydi 2 saat uyku 1 saat uyanık şeklinde gitti sabah 9'a kadar. Senin kaç günlük oldu canım bebeğin benim 20 güne yaklaştı git gide toparlayacaktır sen de ayak uyduracaksın zamanla hiç yıpratma kendini.

İlk muayenede doktor kalbini dinledi boy kiloya baktı. Bebeği soyuyorsun muayane esnasında zıbını kalıyor sadece ben alt-üst takım giydirdim. Sarılığına bakıyor d vitamini yazıyor falan. Kilo alımı iyiyse anne sütüyle devam mamayı zorda kalmadıkça verme dedi mesela. Ben 2 kez götürdüm hep soracaklarımı unuttum bundan sonra not alıp gidicem.

Sabaha kadar en az 4 pijama takimi ve çamaşır değiştiriyorum. Her kalktığımda su içinde oluyorum. İlk lohusaligimda hiç böyle değildi.. ama terledikce ödem atılıyor iyi oluyor
Terlemek üst baş değiştirmek dert değil de valla bi uyanıyoruz direkt bebek emzirmeye başlıyoruz üşütmesek bari bu havalarda.

Sizinle ayni haftam, benim de doktorum sene kaybetmesin diye sanırım 1 ocak i bekleyelim diyor ☺️ bebek biraz iri olduğu için sezeryan olucam muhtemelen
40 dan sonra sezeryan sıkıntı olur mu aklıma birkaç gündür bunu taktim
Aslında bende beklemek çok istiyordum. Doktor 1 Ocak ta prensip olarak almıyorum ama 2 sinde olabilir istiyorsan demişti. Sonradan düşündüm tarihe ben müdahale etmeyeceğim doktor ne zaman uygun derse kabul edeceğim diye. O da 26 sını verdi. Bence de çok zor bir karar bu arada yeni sene de doğması daha iyi olabilir. Ama korkuyorum ben. İlki sezeryandı normal doğum başlayacak diye korkuyorum. Beklettiğimde bebekte bir şey olursa diye korkuyorum. O yüzden kontrol etmekten vazgeçtim zamanını akışına bıraktım.

Aslında bende beklemek çok istiyordum. Doktor 1 Ocak ta prensip olarak almıyorum ama 2 sinde olabilir istiyorsan demişti. Sonradan düşündüm tarihe ben müdahale etmeyeceğim doktor ne zaman uygun derse kabul edeceğim diye. O da 26 sını verdi. Bence de çok zor bir karar bu arada yeni sene de doğması daha iyi olabilir. Ama korkuyorum ben. İlki sezeryandı normal doğum başlayacak diye korkuyorum. Beklettiğimde bebekte bir şey olursa diye korkuyorum. O yüzden kontrol etmekten vazgeçtim zamanını akışına bıraktım.
Benim de ilki sezeryandi.
Bu kizim normal dogumu baslatti 36 haftalik dogdu. Sancim baslayinca gittik hastaneye nst de sanci cikinca doktor hemen sezeryana aldi. Çok şükür sezeryanla ilgili sorun olmadi.

Boyuna kilosuna bezine kulagina bakiyor. D vitamini yaziyor. Uzerini cikariyor bebegin. Ben zibin giydirmistim.

Kızlar ben geceleri uyurken aşırı terliyorum ya. Her uyandığımda üstümü değiştirecek kadar hem de. Lohusalıktan kaynaklı mı bu durum ya çok şaşırıyorum saç diplerim falan ıslanıyor resmen.
Lohusa terler normal. Ben de su icinde kaliyorum.
Cok rahatsiz edici ya

Kızlar göğüs ucu konusunda yardım bekliyorum. Ebe göğüs ucun açık kalsın kuruması lazım dedi. Kuruyuncada semsert oluyor kanıyor. Lansinoh krem tavsiye etti ee o da çok yoğun sürünce hava almıyor kurumuyor. Şimdi ucu kurutcaz mı nemli mi olacak kafam karıştı. Gümüş kapakta kullanıyorum ama onda da süt akınca ıslak kalıyor uç yumuşuyor.
Ben yumusak kalmasi lazm die biliorum.Ayva cekirdegi kullanioeum ben jel kivamina geldi ondan surdum gecti benimki artik gececgimi vardi yoksa cekirdek mi ise yaradi bilmiorum.

Az önce koltuğu yumrukladım ve ağlama krizine girdim. Evde yalnızım. Karnı tok ama uyumak için meme arıyor veriyorum uyuyor emmiyor çekiyorum tekrar aranıyor şuan bile kucağımda nefes nefese kaldı meme aradığı için. Asla ama asla uyumuyor gündü herşey çok güzel ama gece
Tek başina bakmak cok zor . Eşimle bakiyoruz biz. Dün 3 saat ortadan kayboldu tek baktim yuruyecek halim kalmadi. Besige koyuyorum araniyor aç gibi , meme veriyorum itiyor , mama veriyorum cikariyo. Sezeryan yerim agriyor. Geceleri cok zorlar.

Canan Yılmaz canım senin kimdi 🥰
Biraz ayrıntılı bir muayene bekliyoruz ve en doğal hakkımız zaten ilk bebek kafada türlü soru var Murat beye randevu aldım perşembe onu deneyeceğim inşallah memnun kalırım

Kan vermedik canım cihazla ölçüldü en son 6. Günde 13.5 çıktı doktor gayet iyi dedi aslında son birkaç gündür daha rahat kalkıyor sarılık da sadece yüzünde ama içim hiç rahat değil işte

Emsey hastanesinde Murat beye götüreceğim bakalım memnun kalırsam yazarım buraya canım sende yine bir şey duyarsan keşfedersen haberdar et 🥰

Sağ ol canım ama Benim asla adımımı atmayacağım bir hastane özel sebeplerden dolayı keşke başka hastanede olsaymış doktor 🥹

Rahat geçirdim Sezeryan sürecini ama yine de yatmak kalkmak hakikaten zorluyor ama geçiyor canım özellikle 1. Hafta biriminde çok rahatlayacaksın
O cihaz neymis ya keske burdada olsa yavrumun elinden kan alip dueuolar zaten minnacik elleri yavrumun ya.Bugun yine kan verdik 13 cikti persembe tekrar cagirdi doktor 😔

Lohusaliktan canim ben her uyandigimda atlet sutyen hepsini degistryorum sclarimida kurlayip sariyorum.Eger dikkat etmezsem bogazim yanmaya baslio hemen bide sirtim tutuluo

Kızlarcım biz ROP muayenesi olduk. İlk damla dan sonra 15 dk ikinci damladan sonra 45dk bekletiyorlar. Bilginiz olsun bizimkisi acık ağladı ama çok değil darısı tüm muayenesi aşısı olan kardeşlerinin başına kolaycık olsun bitsin hepsi
Şimdi öğleden sonra da hepatit 2.dozumuz var
Rop muayenesi ney

Kızlar göğüs ucu konusunda yardım bekliyorum. Ebe göğüs ucun açık kalsın kuruması lazım dedi. Kuruyuncada semsert oluyor kanıyor. Lansinoh krem tavsiye etti ee o da çok yoğun sürünce hava almıyor kurumuyor. Şimdi ucu kurutcaz mı nemli mi olacak kafam karıştı. Gümüş kapakta kullanıyorum ama onda da süt akınca ıslak kalıyor uç yumuşuyor.
bIr kere yarayi iyilestirirsen bir daha olmuyor. Ben lansinoh krem sürdüm. Bir gün de iki defa da hindistan cevizi yagi sürdüm ama hindistan cevizi yagini yikamadan bebege vermek zararli. Ben o gün hic meme vermedim mama verdim. Silikon gögüs ucu vardi onu da taktim süt icine doldu. Sütte yarayi iyilestiriyor. Iki günde gecti. Sonra her emzirmede lansinoh krem surdum. Ilk aldiginda aciyor ama cok degil zorlanmiyorum yara degil eskisi gibi. Benimki kanamaya baslamisti yarilmisti baya.

Yani bende beklemekten korkuyorum 40+olcam ama doktor 1 ocak i bekleyelim bence sıkıntı yok dedi benim ilk gebelik normal olsun elbette istiyorum ama psikolojik olarak sezeryana da hazırladım kendimi

Back