2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım kesin bilgi demi
Yüksek y ve düşük d harfleri var dediğine göre değerlerinde oynama var bunun da anca doktor söyleyebilir neden olduğunu ve tedavisini. Neden kuzenin soracak senin sonuçlarını? Doktor hastanın kendisi olmadan bakıp söylemez ki senin gidip göstermen lazım

Canim benim yanimda evin anahtari yok bir anahtar var oda esimde ciksamda izinsiz gittim diye bence cok kavga ederiz ki oglum 7 aylik kucuk ben tek gitsem çocuklarla tek ilgilenebilirmiyim
Bu söylediğine çok üzüldüm insanın kendi evinin anahtarı neden kendisinde olmaz? Zor değil 5 dk bile sürmüyor bir anahtar yaptırmak eşin kasıtlı mı vermiyor sana evinin anahtarını? Tek gitsen ilgilenirsin hiçbir şey olmaz büyük kızın yardım eder sana altı üstü parka markete gideceksin eşinin alışması lazım onsuz dışarı çıkmana. Ya acil bişey olsa? Çocuk fenalaşsa mesela Allah korusun havale geçirecek kadar ateşi çıksa eşini mi bekleyeceksin doktora yetiştirmek için? Telefonumda dk yok diyosun nasıl haber vereceksin? Canım bak bazı şeyler senin elinde eşini kuralları esnetmen lazım bu böyle olmaz. Çocukları yarım saat parka çıkardın diye seni kimse kaçırmaz korkmasın eşin. Dik durman lazım bazı şeyleri aşman lazım kararlı olman lazım yapabilirsin sen bir bireysin önce kendine inan sonra kendin ve çocukların için birşeyler yap. Bir çocuğun evden çıkmak için okula başlamayı beklemesi çok çok acı

Evet cok acı

Sormustuk doktora karstan geliyoruz sonuclari burda tanıdığımız alabilirmi evet demişti doktor

Evet alistim siddeti bir kere oldu şimdi oldu oda cok uzerine gittim sinirlendi ama affetmiyicem

ALLAH korusun acil birsey olsada kapıyı cek çık diyicek belkide ben cikmiyim diyemi yapiyor anlamiyorum ya

Bakma ben oyle kapiyi cekip cikip gitsem ailemde diyecek durmuyon durdugun yerde önce diyordun kaynanam benimle ugrasiyor oyle boyle cocuk ayri eve de cikti sen durmadın durdugun yerde

Evet alistim siddeti bir kere oldu şimdi oldu oda cok uzerine gittim sinirlendi ama affetmiyicem
Bacim, "üzerine gittim diye siddeti oldu yoksa olmaz, o da 1 kere" diye cumle mi olur? 1 kere yapabilen yine yapar, siddet normal bir şey değil. Kadın cinayetleri de böyle 1 kereden gerceklesiyor pamuk memleketimde.

Affetmeyince esinin hayatında ne degisecek? Hangi davranisi/eylemi yerine getireceksin veya getirmeyeceksin de esin diyecek ki beni affetmedi, çok kötü hissettim bir daha yapmayayim?

Simdi Allah ganı gani rahmet eylesin, zamanında Abraham Maslow diye bir psikolog amca vardi. Maslow amca der ki, insanın ihtiyaclarinda bir piramit vardır.

En altta 1.basamakta "fiziksel" ihtiyaclar; uyuma, nefes alma,yemek vb. Bunun bir üstünde 2.basamakta "guvenlik" gelir; bedenen guvenlik, aile guvenligi, sağlık vb. Bunun bir üstünde 3.basamakta "sevgi" gelir; aile, mahremiyet, sevgi. 4.basamakta "saygı" gelir; ozguven, ozsaygi, başkalarına saygı duyma ve alma vb. Ve en tepede 5.basamakta "kendini gerceklestirme" yer alır.

Şimdi anlattiklarini gozlerim kanaya kanaya okuyorum, bir insanın en temel ihtiyaclarini gerceklestirebildigini goremiyorum. Guvenlik yok, saygı yok, saygı olmayan yerde sevgi de yok +3 bebe var Allah'a emanet, daha evinin anahtarina sahip olamadığın yerde birey de olamiyorsun. Evdeki o çocuklardan farklı bir şeye sahip değilsin yetişkin olmana rağmen. Bu listedekilerin kacina sahipsin? Yapabiliyorsun?

Bu saatten sonra düzen bozamam, sifirdan başlamak zor diyorsan da en azından bebelerin için biraz dik durmayi deneyebilirsin.

Allah yardımcın olsun

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun hepinize sizin bina nasıl peki
Bi hasar yok. Ama cok sallaniyo. Deprem 10 saniye suruyosa biz 40 saniye sallaniyoruz. Halilar yikiliyo kitapliktaki kitaplar dusuyo sampuanlar biblolar... yani buyuk olmaz diyolar ama kayseride 6 lik bi depremde yikilmaz diyemiyorum. Muteahhit bisey olmaz cok saglam yaptik.diyo ama zeminden emin olamiyorum

ALLAH razı olsun nasilda uzun uzun yazmişsiniz yordum sizi kusura bakmayın dediklerinizde hepiniz tek twk cok haklisiniz çocuklarım icin ayaktayım ya sabır sabır cok zor dur ama meyvesi cok tatlıdır derler RABBIM sesimi duyuyor insallah dahada iyi gunlerimiz olacak çocuklarımla buna inanıyorum canım

Canım buyuk cocuk kreşe ana okuluna gitmiyor mu?
Eşine soyle sana da anahtar yaptırsın, ikna et bir şekilde.
Çok da yorum yapamıyorum. Eşin gibi pisliklerin ne yapacağı belli olmaz.
Burada cok guzel oneriler veriyoruz kızlar da bunlar normal insanlar için. Konu sahibi boşanmak istediği an öldürülebilir de. Herkesin hayat şartları aynı değil maalesef

Canım o kadar da degil ya niye öldursun esim beni kizim baska yere cikti okul kaydı diye esim yolllamadii bu sene 1e baslayacak insallah

Sabır tek basina ne hayatini ne esinin davranisini degistirir. Once kendini, durusunu dehistirmen gerekli ki esinin gorusu de davranisi da değissin. Yoksa hayatın boşa sabretmekle, çocuklarımla yasadiklarina uzulmekle gecer

Baya sessiz buralar :) dış dönemi ek gıda derken herkes çil yavrusu gibi dağılmış belliki
Vallahi diş çıkıyor sanıyorum ama çıkmıyor gibi de anlamadım. Sevepsiz ağlıyo gece 2 saat uyutmaya çalışılır mı bi bebe ? Çalışıyorum.. uyutuyorum bırakıyorm çığlıklarla ağlayarak uyanıyo…
Ek gıdayı da bazen yiyo bazen yemiyo…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…