2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Deprem dolayisiyla ben de koruyamadim. Annemlerde kaliyoruz kardesim okula.gidiyo diger herkes calisiyo. Kucak kucak geziyo. Ama azicik sorun okursa sabahina doktora kosuyorum ilerlemesin diye. Cunku korkuyorum.ister istemez hastaneye yatirdiklarinda saturasyonu 86ydi artk cok zor nefes aliyodu.
Aldım evet var ama doktor kompresörlüleri daha iyi buluyor bende meshle veriyorum ama daha kolay
Ben hastanede de mesh kullandim. Cunku gunde 8 dozla baslanmisti 6 ventolin 2 cortair. Hepsinde uyandirip onu vermek cok zor olurdu. Hemsireler doktor falan diger odalardaki annelere goturup gosterdiler bundan alin bebeklerde daha rahat kullanimi diye.

Bexseronun ilk dozu cok agir gelmisti benim buyik.ogluma. oyle her agriya aciya bana misin demez normalde. Ama kolunu kipirdattikca aglamisti. Gece uykusunda kolumu azck oynatsa aglaya aglaya uyanmisti calpol vs fayda etmedi. Pamuga bolca kolonya dokup koluna flasterle sabitledim ben. O agrisini almisti hemsire onermisti

Dogrudur, doktorun listesindeki muhallebi tarifi 1 yaşına kadar su içeriyorsa sadece
Bende verilmez biliyodum doktorum direkt olarak değil tarhana ve muhallebi içinde verebilirsin dedi. Internette bile bi yerde verilmez yazarken bi yerde verilir yazıyor fazlaca bilgi kirliliği olduğu icin ben doktorumuza güveniyorum. Siz doktorunuzun listesindeki muhallebi tarifinin 1 yaşına kadar sadece su içerdiği seklini verirsiniz ben keci sutlusunu.

Ya hamilelikte de böyleydi, tıp dünyasi hep 2 ye ayriliyor bazı noktalarda. Benim doktorum benim özelinde bana şeker yüklemesi yaptırmadı mesela başka doktor 1 kg baklava yesen de aynı şey diyerek yaptirmis. Bu noktada secimlerimizle ilerliyoruz ve tercih ediyoruz.

1 yaşından sonra ben de keci sütü istiyorum, buyukbas hayvana çok fazla antibiyotik veriliyormus ne yazık ki
Kucukbas hayvan sütü daha iyi bu nedenle imkan varsa.

Sutlu veya sutsuz şifa olsun kuzucuklara

Haklısın vallahi ya gerçekten. Aramayla gelen bebek olunca birde üstüne erken doğum olunca hiç biseyi kafama göre yapamiyomusum gibi geliyor sadece bazen annelik içgüdüsüyle hareket ediyorum ama genel olarak doktorun dediklerinden çıkmıyorum yani seçimlerimle ilerleyemiyorum gibi hissediyorum. Sırf 3 ay kuvezde takibini yaptı diye özel muayenesine gidiyorum doktorun aylık 2 bin TL sadece muayene ücreti veriyorum haliyle de körü körüne olmasa da güvenmek istiyorum ama umarım dogruyu yapiyorumdur. Rabbim sağlık versin kuzucuklarimiza şifa olsun yedikleri hersey inşallah

Ya
ya bende devam ediyorum meshle vermeye bizimde satürasyonumuz 86ydı ben aslında hemen doktora götürdüm ama nezle dedi yani doktorlara da güvenemiyorum artık şimdi profesör bulduk bi tane İzmir de oraya götürüyoruz inşallah iyi olur iyi haberler alırız

Sağol canım biz besafe aldık artık indirimde 5 bine düsmüstü

Ben de 5 gun sabah poliklinik aksam acil hastane hastane gezdim. Hic kimse yatis vermedi
Cocuk.yemekten icmekten kesildi surekli uyuyo. Oysa ilk goturdugum gun 92ydi oksijeni ve o bile yatis icin yeterliymis. Araya adam sokup yatirdik cocugu ozel hastanede. Elimde olse kmsenin umrunda dwgildi yani. Ama smdi cok daha iyi. Bi daha hastalanmasinlar insallah

Nasıl yatırmamışlar bizi de her defasında yatırdılar devlette yattık özelde yattık tam yani maddi manevi tükeniyoruz psikolojik olarakta öyle inşallah tekrar yaşamayız o günleri çok zordu

Nasıl yatırmamışlar bizi de her defasında yatırdılar devlette yattık özelde yattık tam yani maddi manevi tükeniyoruz psikolojik olarakta öyle inşallah tekrar yaşamayız o günleri çok zordu
Yok gece 2 kez oksurdu kasimin 28 inde goturdum hemen doktora. O gun doktor oksimetreyle olctu 92 cikti. Bana iyi dedi ama 95 alti iyi diilmis bebeklerde. Sadece burnunu ac atesi cikarsa calpol ver dedi. Aksamina kotulesti acile goturdum ama ates yok. Ishal basladi mamayi azaltti. Ertesi gun hirilti basladi sabah yine doktor ama baska bi doktor aksamina yine acil atesi de cikmaya basladi cunku. Yani aralik 2 ye kadar dolasa dolasa perisan olduk. Devlet ozel bir suru hastaneye gittik ayni hastanede farkli doktorlara gittik. En sonunda artk cocuk odem tutmaya basladi nefes alamaz oldu agzina bi damla mama gitse surup gitse kusmaya basladi. Emzirme danismaninin hemsire oldugu hastanede cocuk doktru vardi hemen o hemsireyi aradim durum bu cocuk kayip gidiyo elimden yatirmadilar dedm. Hemen hastaneye gec ben de doktor hanimi ariyorum dedi. Ama cocuk bayiliyo artk kucagimda bi anda gidiyo. O kadar paniktim ki doktor muayene ederken beni sakinlestirmeye calisti bi yandan. Yatis islemlerini bile beklemeden hemen odaya gonderdi bizi oksijen bagladilar. Korkunc gunlerdi gercekten. Sukur gecti. Smdi oksimetreyle olcuyorum ben ara ara. Gerekirse eve makine de alirim yeter ki cocuk o duruma bi daha gelmesin

Biz şimdi çıktık profösere götürdük bizim bu makinayı önermedi illa kompresörlü olması lazım dik pozisyonda ağzı açık olması lazım ağzından alması lazım dedi bi ilaç yazdı toz koruyucuymus o galiba sigaradan uzak tutun dedi Avm falan bi süre gitmeyin dedi ama ablası için okula gidebilir dedi ağzını burnunu yıkasanız yeter dedi post bronşiolit dedi ataklar olmuş dedi antibiyotik çok kullanmıştık antibiyotik daha kötü yapmış normalde antibiyotik kullanmıyoruz önermiyorum dedi reflüsüne dikkat et dedi o bronşiolit yaparmış galiba emzirip yatırma dedi ek gıda alması gerekiyormuş ama bizimki almıyor 3 saatte bir emzir sürekli emzirme çıt çıtlı zıbını çıt çıtlatma dedi reflüyü tetikliyormuş cok sıkan bişey giydirme dedi klima yok dedi cok rüzgarlı ve soğuk havaya çıkarma ama normal havada gezdirebilirsin dedi

92 gerçekten düşük bi değer bizi 95olmadan çıkarmamıştı doktor sende çok zor geçirmişsin süreci Allah bir daha yaşatmasın inşallah

Doktor da bana emzigini ver agzindan almasin en kaliteli hava burundan alinir demisti hepsi farkli.iste

Cok pimpirikliyim belki ama sık parasetamol kullanımı bebeklikte ileriki yaşlarda alerjiyi tetikliyor. Zorunda kalmadikca vermiyorum
Tabiki canım sık verme zaten drlar bile zorunlu kalmadıkça vermeyin diyor hani çocuk çok huzursuz sa verilir diye dedim çocukta acı çekmesin diye ama en iyi anneler bilir duruma göre hareket eder anne zaten

Tamam canım paylaşırsan sevinirim yumurtayı yemesi güzel başka şeyler de deneyerek devam et sevdikleri şeyler çıkıyo ortaya böylece aslında yemiyo dediğimiz bebek sevdiği şeyleri de iyi yiyo

Geçmiş olsun Bi fikrim yok ama bronşiolit olmasın diye hep burnunu açıyoruz serum fizyolojik yapıyoruz düzenli yaptınız mı buna rağmen mi oldu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…