2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Aptamil hipp bebelac sma hangi mamayı kullanıyorsunuz kızlar ben biraz baktım ama bilemedim. Mesela hipp 2 çeşidi var farkı ne hangisini kullanmam lazim.

Canım ben de her emzirmede tek meme veriyorum. Çünkü bebeğim doğduğundan beri çok kusuyor. Birkaç kere ikinci memeyi vermeye çalıştım bazısında hic almadı, aldığı zamanda olduğu gibi emdigini kustu. O yüzden o nasıl isterse simdilik öyle devam ediyoruz. Kilo olarak da dediğin gibi 600-800 gr arası alıyor. Doktor da bu kadar kusmaya bu kiloyu alıyorsa iyi diyor. Ben de bununla teselli olmaya çalışıyorum.
1.ayinda hunharca iki memeyi emdiği oluyordu ama şu anda benimki de tek memeyi emiyor. Geceleri uyku sırasında ikisini de vermeye çalışıyorum ancak almıyor.

Aptamil hipp bebelac sma hangi mamayı kullanıyorsunuz kızlar ben biraz baktım ama bilemedim. Mesela hipp 2 çeşidi var farkı ne hangisini kullanmam lazim.
Ben ilk hipp combiotic almıştım ama bebeğimde gaz yaptı cnm. Sonra mama kullanmadık. Görümcem doktor ve kendi oğluna aptamil kullandı hep. Şu anda 1.5 yaşında ve masallah sağlıklı ve gürbüz bir çocuk.

Kızlar bana bi yardımcı olur musunuz lütfen özellikle meme+mama ile beslenenler 🤗şimdi kızlar benim sütüm çok yok elimden geleni yaptım ama yok 3 saatte 1 30 Cc anca çıkıyor .ben de tabi oğlum doyamadığı için mama da veriyorum ya kaç cc vereceğimi şaşırdım hipp marka kullanıyorum siz nasıl yapıyorsunuz
Hipp combiotik kullanıyorum ben benmki sık içiyo bi biberonu tam bitirmediğü için sadece gece 1 kere 120 cc veriyorum onun dışında hep 90 cc

Kızlar bana bi yardımcı olur musunuz lütfen özellikle meme+mama ile beslenenler 🤗şimdi kızlar benim sütüm çok yok elimden geleni yaptım ama yok 3 saatte 1 30 Cc anca çıkıyor .ben de tabi oğlum doyamadığı için mama da veriyorum ya kaç cc vereceğimi şaşırdım hipp marka kullanıyorum siz nasıl yapıyorsunuz
Benimde sütüm çok yok maalesef, günde 2 veya 3 defa mamayla destek veriyorum. Her defasında 90 cc yapıyorum çoğu zaman birazı kalıyor ama gelişimi iyi. Sütü arttırmak için çok şey deniyorum ve en faydasını gördüğüm şey incir ve dur kurusunu kaynatıyorum ve suyunu gün boyu içiyorum. Biraz iyi geldi, deneyin isterseniz

Hipp combiotik de + probiyotik var mama içerikleri için instada gıda analizleri var inceleyin bütün mamaların içeriğini aradaki farkı söylüyor

Benimde sütüm çok yok maalesef, günde 2 veya 3 defa mamayla destek veriyorum. Her defasında 90 cc yapıyorum çoğu zaman birazı kalıyor ama gelişimi iyi. Sütü arttırmak için çok şey deniyorum ve en faydasını gördüğüm şey incir ve dur kurusunu kaynatıyorum ve suyunu gün boyu içiyorum. Biraz iyi geldi, deneyin isterseniz
Dut kurusu ve inciri ben de çok.yaptim.cnm. faydasini gördüm. Dereotunu da lütfen deneyin ama her gün yenilecek. Bugün kahvaltıda dereotu yemedim ve sütüm az oldu sanki diğer günlere göre. Sabah omlete koyuyorum hem.yemesi kolay oluyor hem de süt yapıyor.

Bir kac gun sonra 2 aylık olacagız ve idrar yolu enfeksiyonu cıktı antibiyotik kullanacağız boyle Bı durumla karsılasan var mı cok kucuk degil mi antibiyotik ııcn
Çok geçmiş olsun cnm. Bebeğin kız mi erkek mi? Neden olmuş acaba? Idrar yolu tedavi edilmezse Allah korusun böbreklere zarar verir bu nedenle tedirgin olma. Doktorun en doğru tedaviyi uygular

Çok geçmiş olsun cnm. Bebeğin kız mi erkek mi? Neden olmuş acaba? Idrar yolu tedavi edilmezse Allah korusun böbreklere zarar verir bu nedenle tedirgin olma. Doktorun en doğru tedaviyi uygular
Bebegım kız. Neden oldu ben de anlamadım ama huzursuz Du Bı kac gundur gazdan yapıyor sanıyorduk yeni ogrendık ilacı yarın yazacak 1 tahlil daha ıstedı onun sonucuna gore baslayacak mıs

Bebegım kız. Neden oldu ben de anlamadım ama huzursuz Du Bı kac gundur gazdan yapıyor sanıyorduk yeni ogrendık ilacı yarın yazacak 1 tahlil daha ıstedı onun sonucuna gore baslayacak mıs
Benim de ilk bebeğim kız. Altını temizlerken dikkat etmissindir mutlaka ama bizim yine de kaka yaptığında çok bulaşıyordu özel bölgesine. Doktor her defa musluğun Altında ılık su ile yıkayın demişti bize. Biz zaman zaman kaynamış suya pamuk.batirip o şekilde sildik. Islak mendil kullanmamaya çalıştım. Ama gece mecbur kullanıyordum.

Canım ben Sma kullanıyorum. Benim sütum bitti gibi bisey. Ortalama 2 3 saatte bir 120 cc veriyorum.Aptamil ve bebelac gold kullandım lakin onlar çok gaz ve sanci yaptı. Sma da rahatca geyirip gaz çıkartabiliyor.
Olabilir kuru aynı zamanda orası bi deneyyim zeytinyağı süreyim bakalım

Ayyy ben bebişi hırpalıyırum yaaa 🙈🙈🙈 sf sık aspiratörle hunharca çek. Ama nasıl sümük boşalıyor büyük insandan çıkmaz o kadar ya. Bizim doktor da olur onların dar henüz solunum yollqrı demişti ama nefes alamıcak diye korkuyoru . Ama bu şekilde de hırpalanıyor çocuk valla . Neyse normalmiş madem çok artmadıkça hırıltı her seferinde yapmıcam artık. Çocuğumq yazık yaaa ağladıkça içim gidiyo
Canım aspiratör çok fazla kullanma burunda ödem yapabilirmiş. Doktor uçta kalırsa hafifçe çekersin dedi.

Benim de ilk bebeğim kız. Altını temizlerken dikkat etmissindir mutlaka ama bizim yine de kaka yaptığında çok bulaşıyordu özel bölgesine. Doktor her defa musluğun Altında ılık su ile yıkayın demişti bize. Biz zaman zaman kaynamış suya pamuk.batirip o şekilde sildik. Islak mendil kullanmamaya çalıştım. Ama gece mecbur kullanıyordum.
Islak mendil hıc kullanmadım hep su ve pamuk yapıyorum tam anlamıyla yapamaıdm demekkı

Canım benimki çok açken full konsantre memede ama akşam baba geldikten sonra sürekli babaya dönüp bakiyo😬 memede agulamaya falan çalışıyo 😅

Dün bizimki de beşikte uyurken parmaklarını emiyodu hemde derin uykuda 😂 aç zannedip aldım emzireyim diye ama boşa uykusunu açtım, keyfî emiyomus🤷
Kebap yiyor sanki :)
Sabah 7de değiştiriyorum bez hiç.bi zaman gece almadım bezini . Desteklimi uyuyı biz sallanıyoruz maalesef bi 10 dk filan sallıyorum bide sürekli eee eee diyorum eee dediğim zaman uyku olduğunu anlıyor bizim daha salyalarımızda başlamadı kızım çok geç çıkarmıştı sanırım oğlumda öyle olacak ilk gün belki verim alamayabilirsin bi kaç gün dene bence oda anlar artık uyku vakti olduğunu büyüdüler çünkü
Otururken sallıyorum istemiyor, ayakta sallıyorum sürekli belim koptu. Emzirirken de oturarak istemiyor neden anlamadım. Hep ayakta istiyor. Uyuyor kucakta koyuyorum yerine hemen geri uyanıyor. Gündüz hic uyumuyor nerdeyse. Bugün dediğin gibi yaptım. Sekizi gecerek duş, masaj , emme ... Uyuyor koyuyorum geri uyanıyor , onda anca uyudu bakalım uyanmazsa
Bu dönemde ellerini keşfediyolarmış o yüzden emiyolarmış sürekli. Ben de tekrar kundak yapmaya başlamıştım ama kundağın içinden de elini zorla ağzına götürmeye çalıştığı için vazgeçtim artık yapmaktan.
Doktor bize diş etleri sertleşiyor , dişe yer yapıyor dedi. Bende owli kundak aldim hiç kullanamiyorum.kollari çıkararak koysam hemen uyanacak
Bizde de var canım. İlk zamanlar çok huzursuz olup defalarca doktoru darlamistim ama doktor zamanla geçecek dedi hep. Sürekli çocuğun burnunu temizlemeye çalışmayın dedi, şu anda çok çok azaldı bu durum gerçekten. Sadece ara ara burnunu kapatan minik sümükcükleri temizliyoruz 😬 onu da çoğu zaman azıcık sf ile yumuşatıp peceteyle çıkarıyorum
Canım ben hergun sf ile temizliyorum burnu. Buranın havasi ve evin içi cok kuru. Temizlemesem sümüklü ses cikiyor burnundan . Bi güzel sümük cikiyorki ben rahatlıyorum. Doktora sormuştum zararı yok , sf kullandıktan sonra aspiratör zarar vermez demişti ama tereddütte kalıyorum her temizleme de. Bebekler şimdi burundan nefes alıp veriyor , ağızdan alıp vermiyorlarmış. O yüzden temizleyin burnunu dedi doktor.
Olabilir kuru aynı zamanda orası bi deneyyim zeytinyağı süreyim bakalım

Ayyy ben bebişi hırpalıyırum yaaa 🙈🙈🙈 sf sık aspiratörle hunharca çek. Ama nasıl sümük boşalıyor büyük insandan çıkmaz o kadar ya. Bizim doktor da olur onların dar henüz solunum yollqrı demişti ama nefes alamıcak diye korkuyoru . Ama bu şekilde de hırpalanıyor çocuk valla . Neyse normalmiş madem çok artmadıkça hırıltı her seferinde yapmıcam artık. Çocuğumq yazık yaaa ağladıkça içim gidiyo
Hırıltı bizde de var canım o ayrı , ama sümük hırıltısı da ayrı anlaşılıyor sümük olduğu

X