2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Canım benim kızımda da hırıltı hep var, burnunu temizlesem de var. Doktora sordum, zamanla atacak onu normal dedi. Burun temizliğini sordum, eskiden anneler burun mu temizliyordu sanki dedi😸 Sürekli yapmayın dedi.
Ama ben yine de huzursuz oluyorum tabi.😕 Neyseki bu konuda yalniz değilmişim. Başka bebeğinde hırıltı olan var mı?

Canım benim kızımda da hırıltı hep var, burnunu temizlesem de var. Doktora sordum, zamanla atacak onu normal dedi. Burun temizliğini sordum, eskiden anneler burun mu temizliyordu sanki dedi😸 Sürekli yapmayın dedi.
Kızlar o hırıltı bizde de vardı doğduğundan beri.şimdi 2 3 gündür hiç yok zamanla geçti cidden.doktor da öyle demişti.

Ama ben yine de huzursuz oluyorum tabi.😕 Neyseki bu konuda yalniz değilmişim. Başka bebeğinde hırıltı olan var mı?
Bizde de var canım. İlk zamanlar çok huzursuz olup defalarca doktoru darlamistim ama doktor zamanla geçecek dedi hep. Sürekli çocuğun burnunu temizlemeye çalışmayın dedi, şu anda çok çok azaldı bu durum gerçekten. Sadece ara ara burnunu kapatan minik sümükcükleri temizliyoruz 😬 onu da çoğu zaman azıcık sf ile yumuşatıp peceteyle çıkarıyorum

Kızlar bana bi yardımcı olur musunuz lütfen özellikle meme+mama ile beslenenler 🤗şimdi kızlar benim sütüm çok yok elimden geleni yaptım ama yok 3 saatte 1 30 Cc anca çıkıyor .ben de tabi oğlum doyamadığı için mama da veriyorum ya kaç cc vereceğimi şaşırdım hipp marka kullanıyorum siz nasıl yapıyorsunuz
Canım meme +mama veriyorum ben de . Ben meme ağrısı çektiğim için mama desteği vermem gerekiyor. Ben bir öğün için 90 cc veriyordum doyuyordu. Ama 2 gündür tam 90 yetmiyor 100 -110 -120 arası değişiyor. Ama memeden hemen sonra mama vermem gerekirse 60-90 arası yetiyor. Biz de hipp kullanıyıruz kutunun üstünde kaçıncı haftada kaç cc verilmesi gerektiği yazıyor. Gerçi şuan bizim haftamızda orada 150 cc yazıyor , biz henüz 150 bitiremiyoruz

Hımm bazen tıkanıp nefes alamıyor gibi oluyor. O zamanlarda yapayım madem ufak hırıltılarda elleşmeyeyim madem. Aynen eskiden buruna süt damlatırlarmış tıkanıklığı açsın diye kayınvalidem öyle diyodu.

Benim de uçtaki yaralarım iyileşti çok şükür ama hala hiç acı duymuyorum diyemem. O kahverengi kısımdaki acılar bence kurulduktan oluyor. Ben mustelanın kremini kullanıyordum onun için o baya iyi geliyordu sen de göğüs için uygun bi nemlendirici sürsen iyi gelebilir.
Olabilir kuru aynı zamanda orası bi deneyyim zeytinyağı süreyim bakalım
Bizde de var canım. İlk zamanlar çok huzursuz olup defalarca doktoru darlamistim ama doktor zamanla geçecek dedi hep. Sürekli çocuğun burnunu temizlemeye çalışmayın dedi, şu anda çok çok azaldı bu durum gerçekten. Sadece ara ara burnunu kapatan minik sümükcükleri temizliyoruz 😬 onu da çoğu zaman azıcık sf ile yumuşatıp peceteyle çıkarıyorum
Ayyy ben bebişi hırpalıyırum yaaa 🙈🙈🙈 sf sık aspiratörle hunharca çek. Ama nasıl sümük boşalıyor büyük insandan çıkmaz o kadar ya. Bizim doktor da olur onların dar henüz solunum yollqrı demişti ama nefes alamıcak diye korkuyoru . Ama bu şekilde de hırpalanıyor çocuk valla . Neyse normalmiş madem çok artmadıkça hırıltı her seferinde yapmıcam artık. Çocuğumq yazık yaaa ağladıkça içim gidiyo

Kızlar, bebeği gazlı olan annelerimiz emmede problem yaşıyor musunuz? Benim bebeğim emerken kıvranıyordu ama bir şekilde emiyordu. 2 gündür memeyi almak istemiyor, çığlık çığlığa. Resmen hayır diyor kafasını sallıyor, ağlıyor. Ne yapacagimi şaşırdım. Sizde de oldu mu böyle? İnşallah sadece bu 2 günde olmuştur ve geçicidir. Yoksa yandım ben😢Zaten emdiginin yarısını kusuyor, bir de boyle yaparsa toptan ac kalacak. Gece emmedi mecburen sütü sağdım. Zaten gece beslemek için uyandirinca iyice gazlaniyor yavrum. Siz 2 aylık bebeğinizin gece kaç saat uyumasına izin veriyorsunuz? Doktorlarınız bir şey dedi mi bu konuda?
Bi dönem benimki de böyleydi kıvranıyırdu memeyi alıp alıp atıyordu ağzından memem de hırpalanıyordu öyle tabi. Gazı olunca yapıyor bi de memeden süt istediği bollukta gelmezse yapıyor benimki. Burnu tıkalıyken de yapabiliyor. Bi de uykusu varsa ama uykuya geçemiyorsa memede huzursuzlanabiliyor bazen. Her durumu değerlendirmeye alıp sebebi bulmaya çalışıyorum ben de. Geceleri de uyandırmıyorum acıkınca kendi uyanıyor zaten. Bazen 2 saat bazen 3 saat bezen de 4 saat uyuyup uyanıyor. Ama genelde gece beslenmemiz 1 kere oluyor. Zaten gece 1 buçukta uyuyo sabit. Gece de 1 kere beslenmeye kalkıyo. Bi daha sabah uyanıyoruz.

bebeginin aglamalarini takip et. mesela benim ki aaauuuu gibi sesler cikartiyor aglarken bu uyumak istedigi anlamina geliyor. Açlik aglamasi genelde damagina degdiriyor gibi nehhh nehh “N”sesi baskin oluyor. Eh eh gibi sesler cikartirsa alti kirli rahatsiz olmus demek. bu sefer cozdum ben aglamasindan anliyorum ne istedigini. oncesinde her aglamasinda mama veriyordum🤪
😂😂😂 benimki de acıkınca ıngaaa diyo bi de hüvee hüve demesi var beni benden alıyo 😂😂😂

Kızlar bu arada bizim de gündüz uykularımız hep yarım saatti. Şimdi en azından gündüz bi uykusunu uzun uyuyo uygulamadan açtığım süpürge sesi sayesinde. Tabi o sesten artık benim kafa da bi milyon oluyo ama yapacak bir şey yok 🤷‍♀️

Dönence kullanan var mı aranizda????? Bende almayı düşünüyorum ama ne alsam emin olamadım...
Ben 🖐🖐 alacaksanız müzikleri güzel olanlardan alın . Ben ikinci el aldım kullanılmamış ürün. Ama müziğini sorgulamak hiç aklıma gelmedi. Ninni çalıyor müzik olarak. Hoşuma gitmedi. Ama oyuncakları kızımın ilgisini çektiği için geri göndermedim. Bazen sesi kısıp telefondan müzik kutusu müziği açıyorum bazen de ninni çalıyor takılıyoruz öyle.

Canım meme +mama veriyorum ben de . Ben meme ağrısı çektiğim için mama desteği vermem gerekiyor. Ben bir öğün için 90 cc veriyordum doyuyordu. Ama 2 gündür tam 90 yetmiyor 100 -110 -120 arası değişiyor. Ama memeden hemen sonra mama vermem gerekirse 60-90 arası yetiyor. Biz de hipp kullanıyıruz kutunun üstünde kaçıncı haftada kaç cc verilmesi gerektiği yazıyor. Gerçi şuan bizim haftamızda orada 150 cc yazıyor , biz henüz 150 bitiremiyoruz
Ya evet işte ben onu anlayamadım ben de 120 veriyorum 150 versem mi acaba memeden sonra fazla mı olur bu arada beni çok az emiyor yani toplam 20-30 cc çıkıyor benden

Bi dönem benimki de böyleydi kıvranıyırdu memeyi alıp alıp atıyordu ağzından memem de hırpalanıyordu öyle tabi. Gazı olunca yapıyor bi de memeden süt istediği bollukta gelmezse yapıyor benimki. Burnu tıkalıyken de yapabiliyor. Bi de uykusu varsa ama uykuya geçemiyorsa memede huzursuzlanabiliyor bazen. Her durumu değerlendirmeye alıp sebebi bulmaya çalışıyorum ben de. Geceleri de uyandırmıyorum acıkınca kendi uyanıyor zaten. Bazen 2 saat bazen 3 saat bezen de 4 saat uyuyup uyanıyor. Ama genelde gece beslenmemiz 1 kere oluyor. Zaten gece 1 buçukta uyuyo sabit. Gece de 1 kere beslenmeye kalkıyo. Bi daha sabah uyanıyoruz.
Bizimki de gazdanmış canım, yine ara ara yapıyor ama ilk yapışına göre daha sakinim. Hemen emzirmeyi bırakıp kaldırıyorum. Meme vermek için ısrar etmiyorum. Biraz dolastiriyirum, çıkarsa eğer gaz çıkartıyorum. Sonra sakinleşince tekrar meme teklif ediyorum. İlk yaptiginda o kadar korkmuştum ki emmeyi bırakacak diye. İnşallah öyle bir şey olmaz.

Evet bu hatayı ilk cocugum da yaptim, bir memeyi tam.biturmeden diger memeye geçiyordum.o zamanlar sosyal medya kullanmıyordum. Bu kadar emzirme danışmanı falan da yoktu. Bilmiyordum hiç... Zaten tek memeyi ancak.emerdi. Sol memeyi emmeye emmeye orayi kuruttu. Ilk 3 ay ayda 800 gr-1 kg arası almıştı. 4-5-6. aylarda ise ayda 500 gram almıştı. Doktor mama başlayalım demişti ancak.biberonu ve mamayı reddetti. Çocuğun iştahsız olduğu o zamandan beliymiş. Sonra ek gida doneminde aşırı zorlandim. Yani diyeceğim o ki bebek kendi sütünü kendi belirliyor, tabi anneden kaynaklı bazı durumlar istisnadır.
Canım ben de her emzirmede tek meme veriyorum. Çünkü bebeğim doğduğundan beri çok kusuyor. Birkaç kere ikinci memeyi vermeye çalıştım bazısında hic almadı, aldığı zamanda olduğu gibi emdigini kustu. O yüzden o nasıl isterse simdilik öyle devam ediyoruz. Kilo olarak da dediğin gibi 600-800 gr arası alıyor. Doktor da bu kadar kusmaya bu kiloyu alıyorsa iyi diyor. Ben de bununla teselli olmaya çalışıyorum.

X