2021 Nisan Anneleri

Ne formul mama ne bebek biskuvisi yedi. Ne ekmekler ne atistirmalik cubuklar biskuviler pisirdim...Hamileyken en cok ne yediysen onu sevmesi dogru oldu gercekten. Balik cok yemistim uskumruyu cok seviyor. O benim joker yemegim gibi bir sey ama ondan da biktiracagim diye korkuyorum. 2 gundur onu da yemedi.
Onune parcalari koyuyorum, eliyle alip agzina goturuyor sonra ceviriyor sanki cok istahli, sonra da eliyle cikartip yere atiyor. Devamindakileri de boyle yere atinca yemekten keyif almamaya basliyor. Bu sefer ben vermeye basliyorum, kafa ceviriyor. O sirada oynasin diye kuru ekmekler haslanmis sebzeler veriyorum ki oyalansin ben de yemegimi yiyebileyim. Son olarak onlari da yere atinca yemek tamamlanmis oluyor. Ac kalmasin diye sofradan kalkinca kemik ilik sulu muzlu muhallebi hazirliyorum, simdilerde onu da yemez oldu.
Hala alkis ve el sallama ogretmeye calisiyorum. Zevk aldigi seyler kismina gecemiyoruz sanki. Bir iki sarki var soyledigim ona guluyor. Onlar da benim jokerim gibi. Yemek yerken gordugu sadece biz variz, baska cocuklari gormedi. Eminim onun da cok faydasi olurdu.

Tesekkur ederim oneriler icin. insan benzer seyleri baskasindan duyunca yalniz olmadigini hissediyor ama ben benim kizim gibi minik bir bebek daha gormedim. o kadar moral bozucu ki onu titrek titrek zayif gormek. Mesele kilo olarak az oldugu degil tabi ki, gelisim olarak da geriden geliyor yemeyince kucuk kalinca. Aktivitelere goturuyorum orada anliyorum. Yasitlarinin yaptiklarini yapmiyor, huzursuz, az konusuyor.

Is icin evden ayrilmak zorunda degilim. Oyle durumlarda bebeklerin cok daha kolay memeyi biraktigini gozlemledim. Surekli eliyle meme gosterip meme meme diye agliyor. Umarim kirarim donguyu...o kadar zayif ki otururken cat diye yere devriliyor hala.

Bize bebeğimin çocuk doktoru bir yaşta rutin göz kontrolü yaptırın demişti bugün gittik astigmat çıktı gözlük kullanmasını gerektirecek derecede. Numarasını teyit etmek için bir uzmana daha muayene olacak öyle gözlük alacağız. Güneş gözlüğü alsam mı gerekli mi değil mi takabilir mi acaba derken gündemimiz numaralı gözlük oldu. Lütfen sizler de ihmal etmeyin göz muayenelerini.

Çok gecmis olsun canım.
Düzenli gözluk kullanimiyla normale döner ya da daha fazla ilerlemez insallah.
Biz 3 aylikken falan goturmustuk bir sorun yoktu 1 yasinda tekrar getirirsiniz demisti gecenlerde yine goturduk.
Oglumu da her sene goturuyoruz.

Çok geçmiş olsun.. Bizim 9 aylıkken yapıldı bir sıkıntı çıkmadı. Her yıl getirin dedi doktor..

Bazen inanın ne kadar uğraşsak ta her şey olacağına varıyor.. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki ama ne olur bu kadar sıkıntı yapmayın.. İlk kızım 3310 kg doğdu hep formul mama ile beslendi 1 yaşına kadar tontik bir bebek ti. Yürümeye başlayınca zayıfladı. Ek gıdaya 5 aylıkken başladık dr önerisi ile ... Ama ne versem reddediyordu.. Annem parklarda çorba yedirmeye çalışırdı.. Tarhana çorbası ve yoğurt tek yediği ek gıdaydı.. Onun dışında kaşık mamaları ile büyüdü.. Ana okuluna başlayınca arkadaşlarından görür yer dediler .. Yok anacım iki lokma farklı birşey ağzına sürmezdi.. Tadına bak diyorum yok.. Bir zaman sonra yoğurdu da bıraktı.. Kendisini tiksindiriyor tüm yiyeceklerden. Sadece meyve ile yaşar oldu.. 11 yaşına geldi sadece 21 kg sınıfta ondan küçükler bile onu geçti.. Bileklerini görseniz kürdan gibi kaldı... Hele bu süreçte gözümün önünde çocuğuna 3 çeşit yemek ve salata yedirip tabakta kalan artıklar için iştahsız yemiyor bu çocuk demeleri beni nasıl sinir ederdi.. Doktorlar o annelerin yüzünden bana inanmazdı onlara kalsa anne kuruntusu yapıyorum... Sadece su ile yaşadığı dönemler oldu.. Hastane hastane dolaştım iştah şurupları vitaminler hatta iştah açsın diye alerji şurupları verdim... Boyu uzuyor, kan değerleri normal çıkıyor diye sıkıntı yok diyerek gönderiyorlar...

Gelişimi gayet normal ilerledi hatta üstün yetenekliler sınavını kazandı Bilsem öğrencisi.. Başarıları el becerileri her şeyi yerli yerinde şükür.. Ama onu öyle Afrikalılar gibi görmek beni üzüyor.. 2 ay önce dr ek besin mamalarından verdi onu bile içiremiyorum... Anlayacağınız çocuğun karakteri de beslenme konusunda etkili... Ben artık kabullendim eşime çekmiş benim kızım.. Eşimin ailesi de öyle yemekle çok işleri yok.. Ben boğazlı yemek yemeyi seven birisiyim keşke bana çekseydi..

Demem o ki yapmadığım şey kalmadı ama malzeme bu.. Ben de onu yaşatmaya çalışıyorum ne yapayım..

Masallah kuzuma saglikli olsunlarda gerisi önemli degıl.
Inan bende cok zayiftim evlenirken 34 beden gelinligimi bile bir beden kucultmuslerdi.
Simdi kizima bakıyorum o da cok zayif hicbir sey yediremiyorum maalesef

Kızlar benim yine kanamam var ilayla gidiyoruz bebeği bırakac ak kimse yok dua edin nolu4 bize
Ah kuzum ya insallah gecer hemencecik
Haberdar et bizi de.
Birakacak kimse olmamasi cok zor oluyor gercekten.
Oglum bu sene 4 defa hastanede yatti hepsinde de 7 gün yattik ve bebegimi birakacak kimse olmadigi icin o da benimle hep hastanedeydi
Oglumu kolunda serum oldugu icin tuvalete getir gotur yemegini yedirirken bir taraftan bebek kucagimda kolumun biri sismisti
Insallah hemen atlatirsin bu sureci.

Çok geçmiş olsun sana da canım ya çok zor birşey bu.
Kanama alanı oluşmuş yine plasenta çevresinde doktor rahim ağzında plasentam bu yüzden oluyor dedi, plasenta yerinden ayrılırsa bebeği kaybederiz cuma yine gorucem seni dedi. Nasil zor bir sınav yarabbim. Ağır kaldırma sakin vs va sıraladı. Ilay benimle arabayla götürdüm mecburen arabayı takana kadar 10 kilo Ilay e arabada birkaç kilo e ben yine taşıyorum ağır işte. Ağladı o da yavrum korktu doktordan insanlardan kıpkırmızı oldu yüzü yaş icinde kaldı.
Daha 14 haftadayım 2 gün sonra 15 olucaz inşallah. Hamileliğin sonu çok uzak geliyor

Of ya agir kaldirmama bolumu cok zor bir sey ki nasil olacak ki Ilay daha minicik
Ama sanki biraz yukari cikmamis miydi?

Of ya agir kaldirmama bolumu cok zor bir sey ki nasil olacak ki Ilay daha minicik
Ama sanki biraz yukari cikmamis miydi?
Doktor öyle deyince ben de aynı tepkiyi verdim kapattığı için yükselme dediği şey öyle majör bir yükselme değilmiş. Ama gerçeği öyle duyunca kötü oldum. Plasenta bu kanamalar ile ayrılırsa bebeğe oksijen gidemez bebeği kaybederiz. yaşıyor, oynuyor kimbilir belki de direniyor. Ve benim elimden birşey gelmiyor. Hayatı risk altında bununla basetmekte zorlanıyorum

Oyy Allah yardımcın olsun.. Korktuğunuza uğratmasın inşallah.. Rabbim sağlıkla nasip etsin.

Allah yardımcınız olsun inşallah bir anda herşey çok güzel olur sizin ve bebeğiniz için.

Ayyy kuzum ya insallah oyle degildir insallah rahatı yerindedir kuzucugun oyle seyler dusunme eger oyle olsaydi doktor derdi canı yanıyor direniyor gibi onlar söylüyor.
Bana soylemislerdi çünkü

Is icin evden ayrilmak zorunda degilim. Oyle durumlarda bebeklerin cok daha kolay memeyi biraktigini gozlemledim. Surekli eliyle meme gosterip meme meme diye agliyor. Umarim kirarim donguyu...o kadar zayif ki otururken cat diye yere devriliyor hala.
Memeyi birakmadi suan kizim ise dondugum halde.Yada 2 sene full emxiren arkadaslarimda var ben surekli her istediginde de emziren bir anneyim ama nedir olcut onu etkilememesi.Yani meme disinda bir besin almiyorsa burda yapilmasi gereken mmenin azalmasi bana gore ben onu anlatmak istedim.Tabiki daha emsin ve emsinler ama besin yoksa o zaman anne hayr deme noktasinda olmali.Buna direnmeli cunku fayda zarar iliskisnde cocugun faydasi esas aglayabilir sarilabilir elleyebilir vs vs bu tabi benim dusuncem ve uygulamam ama kisir dongunun kirilmasi icin sart bisi Allah kolaylik versin.

Allah yardımcınız olsun inşallah bir anda herşey çok güzel olur sizin ve bebeğiniz için.

Ayyy kuzum ya insallah oyle degildir insallah rahatı yerindedir kuzucugun oyle seyler dusunme eger oyle olsaydi doktor derdi canı yanıyor direniyor gibi onlar söylüyor.
Bana soylemislerdi çünkü
Teşekkür ederim.dunden beri yatıyorum hic kalkmadım agrım azaldı, kanama azaldı. Azalma kelimesini ağzıma almaya korkuyorum ne zaman desem daha kötü oluyor gibi. Dün büyük kızım birşeyler pişirmiş ben uyumuş kalmışım. Bir uayndim. Ne kadar duygusalım buna duygulandım. Akşam yemeğini de kızım yaptı. Ne büyük sorumluluklar onun için. Inşallah bir an once geçer bu tehlikeler herşey normale döner.

Yapisal bazen ya, gelisimsel durum kilo ile alakasi yok uzmeyin kendinizi.Cok tombul olmasi yada cok zayif olmasi vs vs hep toplum tarafinda belli olcutlerle bize dayatiliyor her cocuk kendi ozelinde kilo aliyoe ya da gelisiyor.

İns bu surec kolaylikla gecer Cidden senin oldugu kadar cocuklar icinde zor ama sonucu guzel olacak ins.Kardeslerini el birligiyle hayata tutundurucaklar o zmaan unutur o sorumluluklarin agirligini

Büyük geçmiş olsun umarım bu plasenta previa bir an önce geçer. keşke bu süreçte size destek olabilecek bir yakın olsa. Ya da bir yardımcı alsanız geçici olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…