Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
FArkindayim, istedikce daha cok istiyor. Iyice konfor alani oldu meme. Direniyorum, dikkatini dagitacak seylerle oyalamaya calisiyorum.Memeyi birakmadi suan kizim ise dondugum halde.Yada 2 sene full emxiren arkadaslarimda var ben surekli her istediginde de emziren bir anneyim ama nedir olcut onu etkilememesi.Yani meme disinda bir besin almiyorsa burda yapilmasi gereken mmenin azalmasi bana gore ben onu anlatmak istedim.Tabiki daha emsin ve emsinler ama besin yoksa o zaman anne hayr deme noktasinda olmali.Buna direnmeli cunku fayda zarar iliskisnde cocugun faydasi esas aglayabilir sarilabilir elleyebilir vs vs bu tabi benim dusuncem ve uygulamam ama kisir dongunun kirilmasi icin sart bisi Allah kolaylik versin.
dils3 ayni fikirdeyim, keske yardimci olacak birileri olsa.Büyük geçmiş olsun umarım bu plasenta previa bir an önce geçer. keşke bu süreçte size destek olabilecek bir yakın olsa. Ya da bir yardımcı alsanız geçici olarak.
Benim kızım geçen hafta 1 yaşına girdi. Ve üst dişleri 4 u birden patladı. Zamanını bebeğinizin bünyesi belirliyor. Yaş kontrolünde doktorunuz da sizi rahatlatacaktır.Selam anneler ben Mayıs anneleri grubundanim yardımınıza ihtiyacım var kızım 12 aylık olmak üzere üst yan kesici dişlerinden sadece bir tanesi çıktı 10 gun oldu diğeri çıkmadı dişler beraber mı çıkıyor yoksa bu bir sorun mudur
Merhaba.Selam anneler ben Mayıs anneleri grubundanim yardımınıza ihtiyacım var kızım 12 aylık olmak üzere üst yan kesici dişlerinden sadece bir tanesi çıktı 10 gun oldu diğeri çıkmadı dişler beraber mı çıkıyor yoksa bu bir sorun mudur
İns bu surec kolaylikla gecer Cidden senin oldugu kadar cocuklar icinde zor ama sonucu guzel olacak ins.Kardeslerini el birligiyle hayata tutundurucaklar o zmaan unutur o sorumluluklarin agirligini
Büyük geçmiş olsun umarım bu plasenta previa bir an önce geçer. keşke bu süreçte size destek olabilecek bir yakın olsa. Ya da bir yardımcı alsanız geçici olarak.
Teşekkür ederim. Yardim edecek bir kişi bile yok ne yazık ki. Bir annem var o da ben aramazsam aramaz beni. Mübarek günde günaha girmek istemiyorum ama evimde yemek olmadığını, bulantim olduğunu, ac olduğumu ama halim olmadığını söylediğimde kalkıp yapman lazım diyor, bir çorba olsun kaynat diyor. Gelmez yani 2. Dogumumda mecbur geldi gece ofladi durdu bebeğim ağladıkça zorla gelmiş gibi. Sabah olunca da beni bebekle bırakıp gitti. O gün bugündür çağırmadım hic. Su ara sezaryen olursam bana bebeğe kim bakacak diye serzenişte bulunuyorum o da allah verir gücünü diyor. Büyük kızım anne sen iyiki anneannem gibi değilsin diyor. 12 yaşında çocuk ev süpürüyor kardeşini yediriyor, bana birşeyler pişiriyor. ben de iyi oldukça yapıyorum kanama olunca elden ayaktan kesiliyorum. Inşallah cuma günü hayırlı haber verir doktorum. Ikidils3 ayni fikirdeyim, keske yardimci olacak birileri olsa.
Rabbim gunah yazmasin ama iste birilerinin dogacagi var diye birileri anne oluyor.Benimde babam asla baba olamadi neyse uzulmeyelim tabi bunlarada bu gunelrde gececek ins...zor oluyor ama geciyor evlatlarina saglik guzellik versin sen hep ii anne olursun onlara yanlarinda olursun.Teşekkür ederim. Yardim edecek bir kişi bile yok ne yazık ki. Bir annem var o da ben aramazsam aramaz beni. Mübarek günde günaha girmek istemiyorum ama evimde yemek olmadığını, bulantim olduğunu, ac olduğumu ama halim olmadığını söylediğimde kalkıp yapman lazım diyor, bir çorba olsun kaynat diyor. Gelmez yani 2. Dogumumda mecbur geldi gece ofladi durdu bebeğim ağladıkça zorla gelmiş gibi. Sabah olunca da beni bebekle bırakıp gitti. O gün bugündür çağırmadım hic. Su ara sezaryen olursam bana bebeğe kim bakacak diye serzenişte bulunuyorum o da allah verir gücünü diyor. Büyük kızım anne sen iyiki anneannem gibi değilsin diyor. 12 yaşında çocuk ev süpürüyor kardeşini yediriyor, bana birşeyler pişiriyor. ben de iyi oldukça yapıyorum kanama olunca elden ayaktan kesiliyorum. Inşallah cuma günü hayırlı haber verir doktorum. Iki
Kızımın, eşimin hakkını ödeyemem asla.
Aynen.İns sonu selamet valla anne olmak cok zor.Cocuklar cesit cesit olmayinca olmuo bazen Allah bize dirayet versin domuz gribi ve covid donemi gecirdi 1 ay arayla bende hep meme verdim.Aslambisi yicek hali yoktu bazen elde deil.FArkindayim, istedikce daha cok istiyor. Iyice konfor alani oldu meme. Direniyorum, dikkatini dagitacak seylerle oyalamaya calisiyorum.
20 Nisan'da d gunu vardi, o gece atesi cikti. Ilk defa boyle bir seyle karsilasik. Biraz bekledim halsizlestikce daha cok memede kaldi sut alsin sivi kaybi olmasin diye. Ertesi gun ishal de olunca mumkun oldugunca meme yine. O da biraz dengeleri bozdu. Oncesinde hep yemek sonrasinda keyif memesi yapardi. Neyse toparladi sonra ama aliskanlik kaldi. Meme birakma zor bir dengede olacak benim icin. Ek gidayi arttirsa meme azalacak ama meme azalmasi icin ek gida artmasi lazim! Direnmeye devam!!!!
Oyy geçmiş olsun biz en son 6. Ay kontrolünde götürdük doktora. Burada 6 aya kadar rutin oluyor. Bir hastalansa vs ne kana bakılıyor ne test yapılıyor saçma saçma bir sistem yani.şimdi bir yaş kontrolü için 3 mayısa gün verdi aşı olacak. Ben de balık yağı almayı düşünüyorum size ne önerdiler? Möllers öneren çokmuş ama bilemiyorum ne alacağımıBen 1 yaş kontrolüne goturmemistim bugun gittik.
Hic kilo almamis 9.300 gram zaten hicbir sey yemiyor dedim.
Boyu uzamis 77.5 olmus onemli olan boy dedi.
Demire devam edecek dedi ve hicbir sey yemedigi icin balik yagi takviyeso vermemiz gerekiyor dedi balik yagi basliyoruz.
Oglan yine hasta oldu oksuruyor
Cocuk surekli hasta daha 2 hafta once antibiyotik kullanmisti sinuzit olmustu simdi kulagi falan da kirmiziymis..
Yine antibiyotik...
Sagol canım.Oyy geçmiş olsun biz en son 6. Ay kontrolünde götürdük doktora. Burada 6 aya kadar rutin oluyor. Bir hastalansa vs ne kana bakılıyor ne test yapılıyor saçma saçma bir sistem yani.şimdi bir yaş kontrolü için 3 mayısa gün verdi aşı olacak. Ben de balık yağı almayı düşünüyorum size ne önerdiler? Möllers öneren çokmuş ama bilemiyorum ne alacağımı
İnşallah tadını sever şifa olsun kuzuyaSagol canım.
Möllers evde vardı aslinda abisine onu kullanıyoruz ama kızıma ocean multi fish oil verdi.
Aksamlari 1 tatlı kaşıgı.
Sagol kuzum ama sevmedi maalesefİnşallah tadını sever şifa olsun kuzuya
Teşekkür ederim çok rahatladım ilk çocuk olunca herşeye kafa yorar oldumMerhaba.
Oglum hep iki iki cikartirdi.
Simdi kizima bakiyorum 1 tane cikiyor 15 gun sonra yanindaki geliyor.
Bir sorun oldugunu dusunmuyorum her cocuk farkli.
Sanki benim büyük kızımdan bahsetmişsiniz Birebir aynısı söylediklerinizin bilsem de dahil ama hala yemiyor yemiyor yeniyor. Her sofra öncesi pazarlık yapmasından bıktık. 9 yaşında olacak ve 21 kg. Sağlıklı çok şükür ama çook zayıf.Bazen inanın ne kadar uğraşsak ta her şey olacağına varıyor.. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki ama ne olur bu kadar sıkıntı yapmayın.. İlk kızım 3310 kg doğdu hep formul mama ile beslendi 1 yaşına kadar tontik bir bebek ti. Yürümeye başlayınca zayıfladı. Ek gıdaya 5 aylıkken başladık dr önerisi ile ... Ama ne versem reddediyordu.. Annem parklarda çorba yedirmeye çalışırdı.. Tarhana çorbası ve yoğurt tek yediği ek gıdaydı.. Onun dışında kaşık mamaları ile büyüdü.. Ana okuluna başlayınca arkadaşlarından görür yer dediler .. Yok anacım iki lokma farklı birşey ağzına sürmezdi.. Tadına bak diyorum yok.. Bir zaman sonra yoğurdu da bıraktı.. Kendisini tiksindiriyor tüm yiyeceklerden. Sadece meyve ile yaşar oldu.. 11 yaşına geldi sadece 21 kg sınıfta ondan küçükler bile onu geçti.. Bileklerini görseniz kürdan gibi kaldı... Hele bu süreçte gözümün önünde çocuğuna 3 çeşit yemek ve salata yedirip tabakta kalan artıklar için iştahsız yemiyor bu çocuk demeleri beni nasıl sinir ederdi.. Doktorlar o annelerin yüzünden bana inanmazdı onlara kalsa anne kuruntusu yapıyorum... Sadece su ile yaşadığı dönemler oldu.. Hastane hastane dolaştım iştah şurupları vitaminler hatta iştah açsın diye alerji şurupları verdim... Boyu uzuyor, kan değerleri normal çıkıyor diye sıkıntı yok diyerek gönderiyorlar...
Gelişimi gayet normal ilerledi hatta üstün yetenekliler sınavını kazandı Bilsem öğrencisi.. Başarıları el becerileri her şeyi yerli yerinde şükür.. Ama onu öyle Afrikalılar gibi görmek beni üzüyor.. 2 ay önce dr ek besin mamalarından verdi onu bile içiremiyorum... Anlayacağınız çocuğun karakteri de beslenme konusunda etkili... Ben artık kabullendim eşime çekmiş benim kızım.. Eşimin ailesi de öyle yemekle çok işleri yok.. Ben boğazlı yemek yemeyi seven birisiyim keşke bana çekseydi..
Demem o ki yapmadığım şey kalmadı ama malzeme bu.. Ben de onu yaşatmaya çalışıyorum ne yapayım..
Geçmiş olsun sudocrem içeriğinde çinko var ya çok hızlı etki ediyor mutlaka geçirmiş olması lazım. Krem önerisi sorsan direk sudocrem derdim. Alt bezini hemen kapatma biraz havalandır öyle kapat.Kızlar merhaba bebeğim 1 yaşına geldi ve bugün ilk defa poposunu kırmızı gördüm pişik olmuş. Sudocrem sürüyordum ara ara bugün de sürdüm. Şuan uyuyor bakamadım ama geçmezse önereceğiniz bi krem var mı
Ben ilk bebegimde sudocrem kullndim ama auan doktorlar onermiyor BHA var icinde ve bu bilesen cocuklardaki akyuvar yapisini bozuyormus.Bizimde covid sonrasi ciddi bi pisik sorunumuz oldu halada devam ediyor ara ara bariyer bozuldu bir kere ama zeytinyagi mustela bepanthol vs bisiler idare ediyoruz.Geçmiş olsun sudocrem içeriğinde çinko var ya çok hızlı etki ediyor mutlaka geçirmiş olması lazım. Krem önerisi sorsan direk sudocrem derdim. Alt bezini hemen kapatma biraz havalandır öyle kapat.