2021 Nisan Anneleri

Yaaa masallah subhanallah cennet kokulu cok sevdim gercekten ❣

Ahh kuzum cok merak ettim sen yazmayinca. Cok gecmis olsun bendede var o agrilar ama dedigin gibi. Oglusada masallah Benim oglum kuveze alindi dogumdan sonra.
Fırsat bulamadım yazmak için canım gözünaydın seninde Allah analı babalı büyütsün inşallah hayırdır neden kuvöze alındı okuyamadım sayfaları

Hayırlı olsun cnm analı babalı büyüsün ne mutlu geçmiş olsun
Ayyy yerim ya, nasıl özendim bak suratı nasıl bişi memeyi görünce saklanmayı unuttu desene
Kim senin su doktorun nerde banada sole tam benim aradgim doktor
Hahaha benim doktor doğal doğumcu ya çok çok rahat adam ikiz normal doğum yaptırdı dikişsiz ama hep diyor gebeme göre tavır alırım kimi gebe bişi olmaz dimi dimi diye resmen beni sıkıştırıyor ozaman onları normal doğum olarak görmüyorum diyor, gebe bana güvenecek ama en çok ben ona güveneceğim diyor normal doğum kolkola olan bir doğum şekli o kolu bırakırsa ben bişi yapamam diyor çok doğru aslında bak diyor atalarımız tarlada doğurdu yapabilirsiniz şartımız sakin olmak der hep, muayehanesinde kontrole gelip merdivende ıkınmaya başlayan gebesi oldu doğurttu muayehaneden hastaneye geçtiler hemde sezeryan sonrası vajinal doğumdu ondan bende bir rahatlık sonumuz hayrola

Merhaba herkese Oncelikle tebrikleriniz, dualariniz icin cok cok tesekkur ederim. Allahimiza hamdolsun cok cok guzel bir dogum hikayemiz oldu.

Sali gunu doktorum kontrolde 2 cm acilma oldugunu, Cuma gunu tekrar gelip muayene olmam gerektigini eger acilmam 3 cm olmussa yatis yaptiracagini soylemisti. Eger haftaici suyum gelirse ya da siddetli agrim olursa daha erkenden de gelmem gerektigini soylemisti. Haftaici adet sancisi seklinde ama hafif hafif agrilarim oldugu icin hastaneye gitmedim. Bu sabah saat 8 bucukta Nst ye girdim, doktor ara ara agrilarimin gorundugunu soyledi ve muayene etti. 3.5 cm acilmam oldugunu, bebegin suyunda sizinti gorundugunu, bu yuzden antibiyotik yapilacagini soyledi. Dogumhanede ebelerin gosterecegi hareketleri yaparak kasilmalarim geldiginde acilmalarimin hizlanacagini soyledi. Esimle birlikte dogumhaneye alindik.

Dogumhanede once kiyafetlerimi cikarmami istediler, bana onluk ve naylon bir kulot camasir verdiler. Cesitli seyler imzalattilar, hastalik vs ile ilgili sorular sordular. Sonra ebe damar yolumu acti, cesitli testler icin kanlarim alindi, kovid testi icin suruntu yapildi, ardindan antibiyotik igne yapildi. Sonra tekrar nst ye bakildi. Ardindan lavman yapildi. Bu siralarda pek bir agri hissetmiyordum ama karnimda sertlesme vardi. Zaten 2 gun evvel de evde adet agrisi seklinde gun icinde ve aksam agrilarim geliyordu. Yine birkac kez suyum mu geliyor acaba gibi dusundugum tuvalet sonrasi ve dus esnasinda gelen az miktarda akintilarim olmustu.

Sonrasinda baş ebe geldi. Esimle beni dogum hakkinda bilgilendirmeye basladi. Onceki dogumunuzda ah keske soyle de yapsaydim, su eksik olmustu diye dusundugunuz sizi uzen seyler var miydi nelerdi, lutfen soyleyin her hayalinizi gerceklestirmeye haziriz dedi. Biz de esimle oyle bakakaldik. Esim soz aldi, aslinda bizim onceki dogumumuz da guzeldi, hatta ben dogum olana kadar hep esimin yanindaydim, sadece tam dogum esnasinda odadan cikmistim, 5 dk sonra dogmustu zaten dedi. Ebe hemen araya girdi, lutfen bu sefer hic cikmayin, o en guzel dogum anina siz de sahit olun, hatta sizden ricam lutfen bebegin gobek kordonunu da babasi olarak siz kesin dedi. Esim oyle bir imkan var mi, cok mutlu olurum dedi. Benim zaten direkt gonlum fetholdu. Ben soz aldim bu sefer, dedim ki benim onceki dogumumdan hatirladigim uzuldugum tek sey kizimi dogar dogmaz kucagima koyduklarinda, cok tecrubesiz ve saskinlikla sadece bakakalmistim, hic dokunmayi, sarilmayi akil edememistim, sadece oyle bakmistim ona, bu sefer sarilmayi dokunmayi cok istiyorum dedim. Ebe dedi ki, zaten hemen dogar dogmaz sizi emzirtecegiz. Benim gonlum yine fetholdu. Ardindan ebe odayi karartti, 2 tane kokulu mum getirdi, bana sordu ne cesit bir koku istedigimi, ben de lavanta rahatlatiyor diye duymustum dedim, hemen onlari yakti, ardindan bir hoparlorle kus civiltilari sesi acti, bileklerime portakal cicegi esansi surdu ve yatagin ayak ucuna yere bir pilates matı serdi. Ve bir de öreke getirdi. Sonra agrilarim kasilmalarim geldiginde nasil squat hareketleri yapmam gerektigini gosterdi.

Ama hala cok bir agri hissetmiyordum. Sadece cok az adet sancisi seklindeydi ve karnim cok sertti. Ben yine de o sertlesme anlarinda ve hafif agri anlarinda squat yapmaya basladim. Geri kalan zamanlarda da oda icinde surekli yuruyordum. Sanirim boyle squat yapmalarimla acilmalarim artti ve agrilarim da sıklaşmaya basladi. Agrilarim yine adet sancisi seklindeydi. Squatlara surekli devam ettim. Doktorum bir ara geldi, nasil oldugumu sordu. Ben de iyi oldugumu, hurma gibi bir seyler yiyip, su icme iznim olup olmadigini sordum. Doktorum hurma yiyebilecegimi ama pirinc gibi seyler asla yutmamam gerektigini soyledi. Nasil yani ne pirinci dedim. Bazi kisiler okunmus pirinc yutuyorlar, sonra dogum esnasinda ikinirken cigerlerine kacabiliyor dedi. Cok sasirdim ilk defa duymustum boyle bir sey. Suyumu ictim ve yanimda getirdigim Fatma ana eli otunu ebemin de onayiyla acilmasi icin suya koydum.

Velhasil agrilarim artik siddetlenmeye basliyordu. Ebe gelip belime masajlar yapmaya basladi, esime tarif etti, esim de ebe olmadigi zaman masaj gorevini devralmis oldu. Agrilarim cok kisa surede cok sıklasmaya ve siddetlenmeye basladi. Bu sirada Cuma saati yaklasmaya baslamisti, ebe yanimiza gelerek istersek Yasin suresini hoparlorden acabilecegini soyledi. Memnuniyetle istedik. Ben de bu arada squat artik yapmiyordum, örekeye kollarimi ve basimi yaslayarak dizlerimi de yere koyarak rahat bir pozisyon bulmustum kendime. Kisa bir muddet aglamaya basladim, ve aklima bebek isteyen yakinlarim geldi, onlara dua ettim. Agrim gecince yine ayaga dogrulup yuruyordum, agrim geldiginde yine örekenin yanina gidip ayni pozisyonu aliyordum. Sonradan örekeye degil de yere secdeye gitmek istedigimi farkettim. Agrilarim geldiginde hep secde pozisyonu almaya basladim. Ebe bu kadar sık gelen agrilarla acilmamin artmis olabilecegini ve muayene etmek istedigini soyledi. Muayenede 6 cm oldugunu soyledi. Sonra doktorum geldi, o muayene etti 5.5 cm oldugunu soyledi. Ardindan su kesesini acmasinin dogumu hizlandirmada fayda saglayacagini belirterek su kesemi acti.

Agrilarim geldiginde ben Allahim diye soyleniyordum, doktorum bu sekilde bir inleme yapmamami, surekli nefes alip vermem gerektigini, tam agri esnasinda nefesimi tutarak ikinmamin acilmama cok etki edecegini soyledi. Sonra benim agrilarim daha da siddetlendi. Ben yine secde pozisyonuna gectim. Ebem ara ara gelip kalcama, sirtima, omuzlarima, bacaklarima, avuclarima cesitli akupressler yapmaya basladi. (hatirlayanlar belki olur onceki mesajlarimdan birinde dogumu tetikleyici ve agrilari hafifletici akupunktur noktalarindan bahsetmistim, ben de evde kendim uyguluyordum zaten, ebemin de ayni akupunktur noktalarina masajlar yaptigini gorunce cok mutlu oldum) Bu masajlardan sonra belime sicak su torbasi bagladi.

Ardindan agrilarim geldiginde doktorumun tavsiyesi kulagimda cinladi, "inleme sadece nefes alip ver ve hatta nefesini tutarak ikin". Simdiye kadar hep ikinamiyor olusumdan uzuluyordum, kizimi dogum yaparken de guzel ikinamadigimi dusunmustum hep. Bunu ebeme soyledim. Bana ikin diyorsunuz ama ben ikinmayi bilmiyorum dedim, zaten kizimda da ikinamadim dedim. Ebem de peki ikinamadiginiz icin herhangi bir mudahale yaptilar mi, karniniza bastirmak gibi dedi. Ben de hayir karnima kimse bastirmamisti dedim. O zaman siz zaten ikinmayi biliyormussunuz ki, bastirmamislar. Korkmayin, endiselenmeyin, hepimiz ikinmayi biliyoruz, siz de biliyorsunuz, bunu yapabilirsiniz dedi. Gercekten 2-3 deneme sonrasinda secde pozisyonundayken ikinabildigimi farkettim. Agrilarim geldiginde hic inlemeden sadece ikindim ikindim hem daha hizli rahatlama sagladi, hem de icten ice acildigimi dusundum. Kendi kendimle gurur duydum. Simdi kesin doktor muayene ettiginde acilmam yuksek cikacak diye kendimi motive ettim.

Kisa bir sure sonra doktorum geldi, muayene ettiginde 9 cm olmus oldugunu soyledi. Ben şok oldum, bu kadar da hizli acilma olacagini tahmin etmiyordum. Hemen catala ayaklarimi koymami ve dogumun yakin oldugunu soyledi. Ebelerin yardimiyla catal pozisyonuna gectim. Doktorum eline bir jel alarak icime sıktı ve perine masajları yapmaya basladi. O perine masajlari sirasinda icimden guldur guldur bir seyler geldigini hissettim. Gercekten o an cok guclu bir ikinma istegi geldi. Ebe esime onluk giydirmek istedi, cunku kordonu esim kesecekti, esim ama benim cumaya gitmem gerekiyor ben onluk giyemem dedi. Doktor dogumun coktan basladigini soyledi, esim bir anda afalladi, nasil yani hemen simdi mi dogum olacak, a o zaman olur cumaya daha 15 dk var sayilir dedi. Doktorum evet evet geliyor bebek dedi. Guclu bir sekilde gelen 2 kez agrilarimin ikisinde de guzelce bir ikinmayla bebegin basi bir anda doguverdi. Geri kalan kismi da cok hizla cikti. Hemen bebegi ciplak tenime yatirdilar. Esim bebegin kordonunu kestiginde ezan okunuyordu. Emzirmeye basladim, optum, kokladim, sarildim, oksadim, esim de dokundu yanagini sevdi. Ebem hatira fotografimizi cekti. Ve esim hemen camiye gitti. Bebegimi de muayene icin yanimdan goturduler.

Doktorum aslinda hic kesi atmadigini ama bebegin dogarken basinin yanindan elini de sokmus oldugunu, bu sebeple kendiliginden hafif bir yirtigimin oldugunu soyledi. Gercekten de basi ciktiginda yusyuvarlak bir sey cikmis hissi yasamamistim, acaba yanindan hissettigim sey kulagi miydi diye dusunmustum, megersem eliymis. Ama sadece basinin cikmasiyla bile nasil bir rahatlama geliyor size anlatamam, sonrasinda bacaklari kollari cikiyor ama hic umrumda degil, hic agri aci filan duymadim, tamamen bir rahatlama hissi kusatti beni. Ardindan plasenta dogumu yapildi ve dikisim atildi. Yaklasik bunlarin hepsi toplam 15 dk surdu. Doktorum beni tebrik edip yanimdan ayrildi.

Ardindan bana serum bagladilar. Altima ped koydular. Hasta bakici abla gelip etrafi yerleri temizledi, paspasladi. Serum bittikten sonra da yine bir yarim saat kadar durdum, ebeler ara ara gelip karnima bastirip rahmimden kan akisini sagladi. Cok usudugumu hissediyordum, adeta tirtir titriyordum. Sanirim kan kaybindan oturuydu. Sonra tekrar doktorum geldi ve odama cikabilecegimi soyledi. Esim camiden gelmis, bana pijamalarimi, ustumu basimi getirmis. Beni giydirdiler ve yataktan sedyeye aldilar. Ardindan odamiza ciktik.

Bu kadar uzun uzadiya detaylica yazdim ama aslinda baktigimda yasadigim bunca sey sadece 2 saat icinde olmus. Ebemin örekeyi getirdigi saat 11 bucuktu ve benim dogumum 1i ceyrek gece oldu. Bu kadar hizli bir dogumu hic hayal bile etmiyordum. Rabbim tum bebek bekleyen herkese bizim yasadigimizdan cok cok cok daha guzel, hayallerinin ötesinde dogumlar nasip eylesin. Hicbir sey imkansiz degil. Bol bol dua edin. Daha baska sorulariniz olursa firsat buldukca cevaplayabilirim insaallah. Hepiniz Allaha emanet olun.

Son düzenleme:
Herşeyi bizlerle paylastigin için teşekkürler, harika bir doğum olmuş. Mutlulukla büyütün bebeğinizi.
Darısı bizlere olsun insallah...

Öylesine duygulanarak ve mutlu şekilde okudum ki inanılmaz da öğretici olmuş Canım benim pamuğuna kavuşturan Allah’a şükürler olsun maşallah size ağladım resmennnn ONTK Rabbim sağsalim evlatlarınıza kavuşturdu canım benim seni de tebrik ediyorum maşallah sizlere

Kızlar belime vuran bir ağrı var aslında sanki biri parmakla basıyormuş gibi ara ara vuruyor ve uyuyup uyanmama rağmen de geçmiyor karnım da bugün baya sertleşmeye başladı 36+1 deyim şuan sizce yaklaşıyor muyuz

Tebrik ederim, gözün aydin
Yaaaa ne kadar tatlı gözlerim doldu okurken
Maşallah ikinizede. Ne kadar güzel bir doğum olmuş. Allah sağlıklı uzun ömür versin bebeğine. Analı babalı büyüsün

Ağrı esnasında karnında sivrilme oluyor mu?
Benim.de 1 saattir kasılmam var takipteyim akşam yemeğinde de vajinada inanılmaz bir agrım oldu. Bugün nasıl özendiysem kızlara kendi kendimi doğuma teşvik ettim.resmen. Inşallah geçer de uyurum.acayip uykum geldi

Oyyy Maşaallah ya darısı başıma çok Harika çok içim kabardı nasıl imrendim sanki senle doğurdum tekrar, çok teşekkürler herşeyi yazdığın için tüm korkularım uçtu gitti sanırım epiduralde almadın bende dayanabilirsem istemiyorum bu sefer saati anı herşeyi Harika gelişmiş, Rabbim banada nasip etsin inşaallah dua ediyorum sürekli otumda hazır kendimde secde pozisyonunu bende deneyeceğim ve nefes tutup ıkınmayı tüm bu bilgiler için çok sağol o duyguyu tekrar yaşamak ve eşimle banada nasip olsun inş bizdede eşim olacak ve kordonu kesecek inş, o anları görsün istiyorum çünkü çok mucizevi bir an gerçekten kuş gibi oluyorsun, tekrar hayırlı olsun canımmm

Yok canım karnımda ki sertleşme ara ara oluyor ama belimde ki kramp şuan tamamen ağrıya döndü hep orada sanki napsam bilemedim başka hiçbirşeyim yok ama belim ciddi ağrıyor

Canım doktorlar karnın alt bölgesinde yani kasıkta olan adet sancılarına yalancı sancı olduğunu söylüyorlar ama sen yine de takip et baktım geçmiyor yarın doktoruna bir uğra yada telefonla konuş.
O ağrılarım geçti neyse ki gece tekrar olursa mutlaka giderim artık
Bendede olmustu doktorum dayanamazsan gel erken alalim demisti. Doktorunu ara sor bu tür durumlarda canim
Doktorumun numarası yok, mail attım, ağrım geçmeseydi hemen hastaneye geçip aratacaktım
Gözünüz aydın

İnanılmaz duygulandım sağlıkla büyütün bebeğinizi maşallah size

Yok canım karnımda ki sertleşme ara ara oluyor ama belimde ki kramp şuan tamamen ağrıya döndü hep orada sanki napsam bilemedim başka hiçbirşeyim yok ama belim ciddi ağrıyor
Sadece bel ağrısı bebek sinirlerine baskı yapıyor olabilir. Çok hareketsiz ya da çok ayakta kalmaktan da ağrıyor olabilir. Belki bebek pozisyon degistordiyse oradaki bağları geriyor olabilir. Eğer geçmezse doktorunu bilgilendi seni çok zorluyorsa.

Canım benim çok teşekkür ederim muhakkak takip edeceğim bu gece

Maşallah sübhanallah okurken içim gitti.. Nasıl ozlediyse seni tadını çıkarmış resmen minnoş

Evet dün rahatladim uyudum mis gibi simdi her 3 saate 1 pompa getiriyorlar sütüm gelsin diye sagiyolar. Insallah gelir sütüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…