- 17 Ocak 2015
- 2.150
- 1.707
- 34
Kolestaz degerriniz kac acaba kasintidan dolayi kan vermistim ben Alkalen fosfataz diye birsey var sanirim o 151 cikmiş normal deger 40-150 yaziyor cok mu kotu.bilemedim pazartesi kontrolum var doktoruma gostericem sonuclariDün randevum vardı.Bir hafta arayla çağırmıştı.geçtiğimiz hafta bu hafta doğum tarihi konuşuruz demiştik ama kolestazım iyiye gidiyordu.enzimlerim normale döndü diye 38+3 ü bekleriz dedi.aşağı çok baskı olduğunu söyledim önemsemedi.nst istedi.nst yi görünce gel ultrasonla bakalım bir dedi.rahim ağzı kapalı dedi ama cihaz bebeğin başını tam da hissettiğim gibi kasığımın aşağısında gördü ki zaten alt tarafım şiş,üstüm boş artık benim.siz çantanızı hazır edin,bundan sonra gelirse hoşgelir,her saat acilden de olsa giriş yapabilirsiniz dedi.
Şimdi kızlar benim rahatsız olduğum bir konu şu ki ilk gebeliğimde de kolestazım oldu ve çok geç farkedildiğinden hastanede bir ay yatış sonrası 37+2 de sezaryen oldum.beklemenin değerler düşse de tehlikeli olduğu söyleniyordu ve hatta ilk gebeliğimde hiç normal doğum sinyalim dahi yoktu.süreç ona rağmen böyle gelişmişti.
Şu an geceleri vajinal baskıdan ,mide yanması ve bulantısından uyuyamıyorum,ayakta iş yaparken sanki aşağıya sarkmak için canımı yakıyor bacaklarımı reflex olarak cross yapıyorum ister istemez.ishal var.belirtilere rağmen ben belli ki normal doğum yapamayacağım ssvd desteklemiyor çünkü ve başka dr seçeneğim yok burda.ancak en azından bu gebeliğimi macerasız ve planlı ilerlesin sezaryenim istedim.ben normal doğum belirtileri ile o kaos ve karmaşa içinde sezaryene girmek istemiyorum kibebeğim,hissime göre,38 i beklemeyecek sanki ve bir gün apar topar normal doğum zevkine erişir gibi sezaryene koşacağım ilk gebeliğimdeki gibi 37+... bir tarih beklerken (kolestaz sebepli) bu şaşırttı hele ki bebek bu kadar aşağıdayken....siz ne dyorsunuz bu duruma? Bu boşa macera değil mi?
Bence endişelenecek bir şey yok canım geçen benimki de her günküne göre az oynadı sonraki gün gene normale döndü arada oluyor öyleKızlar siz bebeğinizin hareketlerini nasıl takip ediyorsunuz. Benim bebeğim bugün diğer günlere oranlara daha az hareket ediyor öyle hiç hareket etmeme gibi bir durum yok şükür ama daha az . Endişe etmeli miyim bilemiyorum
Insallahİnşallah canım en geç yarına kavuşursun kuzucuğuna ayy nasıl heyecanlı bol bol dinlen canım lazım olacak sana bu dinlenmeler
Dogurcam gene gel eslik etKavuştum.mesajini bekliyorum telefona yapıştım kız. Hadi bir koklasin tespihliyle ilk tepkisi nolcak kucağında bize de anlat
Ay yok sen dogurma sirani bekle daha zamani varmisKavuştum.mesajini bekliyorum telefona yapıştım kız. Hadi bir koklasin tespihliyle ilk tepkisi nolcak kucağında bize de anlat
Kavuşunca anlat cidden senin sıpanın tepkisini bende çok.merak ediom biberona bile atarlanmış bebe baksanaDogurcam gene gel eslik etson 50 dk kaldi Türkiyeyle aramizda 2 saat
Geçmeyen ağrıysa tabiki gitmekte fayda varUzanıyorum geçmiyor, sabah da yorulmadım
Ağrım var ama senin konun önemli iki dk yazıyım. Dün hareketi az diye gittik. Normalde saymıyorum. Rutinini kontrol ediyorum, rutinde hareket etmeyince 45 dk sarstım sola yattım iki kere güçsüz tepki verdi hastaneye gittik, önceki gün yormuştum onun yansımasıdır dedi, nst ultrason kontrolü yaptı iyi çıktı bugün dikkatli kontrol et dediKızlar siz bebeğinizin hareketlerini nasıl takip ediyorsunuz. Benim bebeğim bugün diğer günlere oranlara daha az hareket ediyor öyle hiç hareket etmeme gibi bir durum yok şükür ama daha az . Endişe etmeli miyim bilemiyorum
Canım benimde bigün öyleydi sonra yine hareketliydi bence hergün aynı olmayabilir yerleri de daralıyoKızlar siz bebeğinizin hareketlerini nasıl takip ediyorsunuz. Benim bebeğim bugün diğer günlere oranlara daha az hareket ediyor öyle hiç hareket etmeme gibi bir durum yok şükür ama daha az . Endişe etmeli miyim bilemiyorum
Canım açıkçası ben hiç takip etmedim azda olsa hissediyorsam sorun yoktur diye düşündüm hep çünkü hergün aynı şekilde hareket etmiyorlar azda olsa hareketleri varsa sorun yoktur canım endişe etme hiçKızlar siz bebeğinizin hareketlerini nasıl takip ediyorsunuz. Benim bebeğim bugün diğer günlere oranlara daha az hareket ediyor öyle hiç hareket etmeme gibi bir durum yok şükür ama daha az . Endişe etmeli miyim bilemiyorum
Ara ara oluyor oyle gecenlerde bende panik yaptim sadece durtunce hareket ediyordu ertesi gun nornal hareketlerine donuyor merak etmeyinKızlar siz bebeğinizin hareketlerini nasıl takip ediyorsunuz. Benim bebeğim bugün diğer günlere oranlara daha az hareket ediyor öyle hiç hareket etmeme gibi bir durum yok şükür ama daha az . Endişe etmeli miyim bilemiyorum
Canım açıkçası ben hiç takip etmedim azda olsa hissediyorsam sorun yoktur diye düşündüm hep çünkü hergün aynı şekilde hareket etmiyorlar azda olsa hareketleri varsa sorun yoktur canım endişe etme hiç
Yaa bilemiyorum acile gitmeyi bile düşündük eşimle , saat 6 da çok güzel hareket ediyordu ama sonrasında durdu şimdi çikolata falan yedim bekliyorum oynasın diye oynamazsa giderizCanım benimde bigün öyleydi sonra yine hareketliydi bence hergün aynı olmayabilir yerleri de daralıyo
Doğum sancısı gelip geçer derler ama bende hiç anlamıyorumki bu konulardanAcil, hanımlar fikir verin lütfen. İki saattir hiç rahatlama olmadan karnım semsert, karnımın altından düzensiz ağrılar da giriyor, 20 dk sonra da oldu yarım saat arayla da. Çarşamba sezeryanım var, sizce bunlar doğum sancısı mı? Hastaneye gidiyim mi? Geçmezse gidicem de doğum sancısı mı anlamıyorum ilk hamileliğim
Benimkiler olması gereken seviyeye ilaçla düşürüldü.ben ilk gebeliğimden bilinçli olduğum için ilk belirtide gidip kan verdim daha yükselmeye başladığı anda dahiliyeye gittim kadın doğumcumun yönlendirmesiyle.2 haftada alt ast değerlerim kontrol altına alındı.6.gün kaşıntılarım bitmişti ama ilk gebelikte bilmediim için 10 katına yğkselmişti ve inmesi çok da basit olmadı.sizinki de üst sınırda ama farklı bir değerden bahaediyorsunuz siz tabii.doktorunuz ne diyor?Kolestaz degerriniz kac acaba kasintidan dolayi kan vermistim ben Alkalen fosfataz diye birsey var sanirim o 151 cikmiş normal deger 40-150 yaziyor cok mu kotu.bilemedim pazartesi kontrolum var doktoruma gostericem sonuclari
Sonucum boyle anlarmisiniz saglik ocagindaki biraz yuksek demisti kendi doktoruma gosteremedim dahaBenimkiler olması gereken seviyeye ilaçla düşürüldü.ben ilk gebeliğimden bilinçli olduğum için ilk belirtide gidip kan verdim daha yükselmeye başladığı anda dahiliyeye gittim kadın doğumcumun yönlendirmesiyle.2 haftada alt ast değerlerim kontrol altına alındı.6.gün kaşıntılarım bitmişti ama ilk gebelikte bilmediim için 10 katına yğkselmişti ve inmesi çok da basit olmadı.sizinki de üst sınırda ama farklı bir değerden bahaediyorsunuz siz tabii.doktorunuz ne diyor?