• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Yürütecin zararlı olduğunu ben de okudum ama bi de hoppala var ya onlar da zararlı mı acaba ? Yabancı bebek sayfalarında falan çok görüyorum bebekler aşırı eğleniyor onda. Almayı da düşünüyorum ama bilgim yok zararı konusunda.
onu ben de düşünüyorum çok hoşuma gidiyor. Bilgisi olan varsa yazabilir mi 😊

tadını çıkar bence, benim kızım nerdeyse emmeyi bırakmak üzere ve çok üzülüyorum.
Canım çok üzüldüm, emmeyi bırakmak istemesi üzücü durum umarım düzelir. Bizde de meme reddi vardı bir kaç kez tekrarladı şuan iyi. Ama yine de uyumadı gerekiyor her saat uyanması normal değil
Benim kız yeni doğduğunda bile saat başı emmeye kalkmıyordu, nesi normalmiş 😅
Aynen ya, 2 aylıkken mışıl mışıl uyuyordu üç dört saatte kalkar emerdi. Şimdi maks 2 saatte bir uyanıyop emip yatıyor. Bunu kitaplar ve diğer doktorlar diş çıkarmaya bağlıyot o huzursuzluğa.
Saat başı emmek istemesi bebeğe de işkence bence hiç de normal değil bu ayda. Doktorlar 7 saat bile uyusa kan şekeri düşmez artık depoları oluştu diyor. Sonuçta uyku süresi de çok önemli bebek için, tek konu emmeleri değil ki.
Bencede. Sütüm yetmiyor mu diyorum ama imkansız yani kendisi bırakıyor emmeyi. Tamamen diş çıkaracağından bence. Atak döneminde de böyle meme ihtiyacı çok oluyormuş. Bizde dr alerji var sanırım zaten ishali devam ediyor. Yani uyusa çok güzel olacak. gündüz de emiyor yni istekli istekli. Uyku eğitimini 6.ayda vermeye çalışıcam inşalşah böyle gitmez.

Sizinkilerin uykuları nasıl peki kızlar?

Canım çok üzüldüm, emmeyi bırakmak istemesi üzücü durum umarım düzelir. Bizde de meme reddi vardı bir kaç kez tekrarladı şuan iyi. Ama yine de uyumadı gerekiyor her saat uyanması normal değil

Aynen ya, 2 aylıkken mışıl mışıl uyuyordu üç dört saatte kalkar emerdi. Şimdi maks 2 saatte bir uyanıyop emip yatıyor. Bunu kitaplar ve diğer doktorlar diş çıkarmaya bağlıyot o huzursuzluğa.

Bencede. Sütüm yetmiyor mu diyorum ama imkansız yani kendisi bırakıyor emmeyi. Tamamen diş çıkaracağından bence. Atak döneminde de böyle meme ihtiyacı çok oluyormuş. Bizde dr alerji var sanırım zaten ishali devam ediyor. Yani uyusa çok güzel olacak. gündüz de emiyor yni istekli istekli. Uyku eğitimini 6.ayda vermeye çalışıcam inşalşah böyle gitmez.

Sizinkilerin uykuları nasıl peki kızlar?
Bizim önceden akşam 7 gibi uyur 2 kez emmek için kalkar sonra da 6 buçuk en geç 7 de uyanırdı. Şu an berbat durumda uykular. 7 de uyuyor 11 gibi emziriyorum sonra 2 saatte bir uyanıyor bazen saat başı. Ve 4 te güne başlıyor 😞

Yürütecin zararlı olduğunu ben de okudum ama bi de hoppala var ya onlar da zararlı mı acaba ? Yabancı bebek sayfalarında falan çok görüyorum bebekler aşırı eğleniyor onda. Almayı da düşünüyorum ama bilgim yok zararı konusunda.
Sanirim hoppala daha zararsiz internette 6. Ayini doldurup basini ve sirtini dik tutan, desteksiz oturan bebekler icin 15 dk kadar birakabilirsiniz diyor. Bizimki de hoplamayi cok seviyor kollarim kopuyo ama ben onu da almicam. Ne olur ne olmaz🤔 soyle bir yazi buldum hoppalayla alakali

Kızlar dün hastanedeydik alerji için. Deri testi yapıldı herhangi bir alerji çıkmadı. Ardından kanda da bakıldı yine alerji çıkmadı. Doktor 2 hafta kuralıyla deneyelim tek tek besinleri dedi. Hepsini birden kesersen sütun azalır dedi. Zaten iki gündür azalmış gibi eskiden sagdigimda tek memeden 2 saatte bir 40 ml 50 ml çıkardı şimdi 10 ml zor çıkıyor. Uzun zamandır saymıyordum ya göğüsler sağımı unuttu ya da azaldı. Bir de hem adetim hem de ishal salgınına yakalandim onlardan mi bilmiyorum. Oğlanın cismi bezleri iyi gene. Anlamadım valla.

Kızlar dün hastanedeydik alerji için. Deri testi yapıldı herhangi bir alerji çıkmadı. Ardından kanda da bakıldı yine alerji çıkmadı. Doktor 2 hafta kuralıyla deneyelim tek tek besinleri dedi. Hepsini birden kesersen sütun azalır dedi. Zaten iki gündür azalmış gibi eskiden sagdigimda tek memeden 2 saatte bir 40 ml 50 ml çıkardı şimdi 10 ml zor çıkıyor. Uzun zamandır saymıyordum ya göğüsler sağımı unuttu ya da azaldı. Bir de hem adetim hem de ishal salgınına yakalandim onlardan mi bilmiyorum. Oğlanın cismi bezleri iyi gene. Anlamadım valla.
Alerji bu kadar küçükken deride çıkmıyor, kanda da çıkmaması normal.

Uyanınca emmeden uyumuyor ki benimki nasıl emzirmeyecez. Sallıyorum uyumuyor memeye alıyorum emerken uyuyor yatırıyorum

Bizimki de ayni kucagima alir almaz kafa atiyo emzir diye, gece yanimda yatiyosa ve uyanmissa donup tisortumu cekistiriyor. Ama hata yaptik emzirerek uyutarak. Beslenmeyle uykuyu birbirine karistirdilar, ac olmasa bile uykusu varken emmek istiyorlar. Bu davranisi maalesef biz ogrettik, bi de emdikce gazi oluyor ve o yuzden de sık uyaniyolar

Bir an once emmeden uyutmayi denemeliyiz ama bunun icin birazcik guce ihtiyacim var, gece ona bakabilicek enerjiye. Su ataklar bitsin once gunduz emme saatlerini uzaticam oyalicam sonra gece hemen meme vermicem sallicam kucagimda pispislicam koycam. Hala uyumuyosa en son care vericem. Ben suan agladigi an yanima yatirip meme veriyorum geceleri😔 o yuzden bazen saat basi bile degil surekli uyaniyo iki cekiyo birakip uyuyor

Bizim önceden akşam 7 gibi uyur 2 kez emmek için kalkar sonra da 6 buçuk en geç 7 de uyanırdı. Şu an berbat durumda uykular. 7 de uyuyor 11 gibi emziriyorum sonra 2 saatte bir uyanıyor bazen saat başı. Ve 4 te güne başlıyor 😞
Bizimki 9:30-10 gibi uyuyor. Dün 1 de uyandı. Sonra emdi uyudu ve hyret 4 de uyandı. Sonra 7:30. Ama normal şartlarda 10 yatıuro 12 uyanıyor sonra 2 sonra 3-4-5 diye gidiyo yani. Sizinkide baya zormuş.

Bir de bizimki gazlıyken gece 4 de güne başlardı. Gaz problemi geçince onu bıraktı. O saatler tam gaz çıkarma saatleri metabolizma açısından.

İstersen uyku saatini biraz ileriye çek bu şekilde senin için daha zor olur 😞

Yürüteç konuşulmuş. Bugün tam da bu çıktı karşıma.

Eklentiler

• 7326F724-C1F2-48AF-8426-D11DB5213EF1.jpeg
    7326F724-C1F2-48AF-8426-D11DB5213EF1.jpeg
    244,9 KB · Görüntüleme: 39
  • F57718FF-8D3D-4916-BB8A-10F8EDA5B6F2.jpeg
    F57718FF-8D3D-4916-BB8A-10F8EDA5B6F2.jpeg
    230,4 KB · Görüntüleme: 43
Yani ortalığı yıkarsa mecbur emzircez ama başka türlü uyuyorsa da emmeden uyutmayı denemek lazımmış
Denedim valla uyumadı. 4.ayı da bitsin de öyle denerim. Dün gece 9 da yatırdım 10 da kalktı uyumadı daha sonra 12.de uyutabildim. 1.30 da kalktı tekrar. Emzirdim sonra 2 gibi uyudu sonra 6 da kalktı ilk kez. Bakalım bu gece de öyle olursa azıcık uykusu düzelmiş derim. Gündüzler yine kısa yarim saat

Bizimki de ayni kucagima alir almaz kafa atiyo emzir diye, gece yanimda yatiyosa ve uyanmissa donup tisortumu cekistiriyor. Ama hata yaptik emzirerek uyutarak. Beslenmeyle uykuyu birbirine karistirdilar, ac olmasa bile uykusu varken emmek istiyorlar. Bu davranisi maalesef biz ogrettik, bi de emdikce gazi oluyor ve o yuzden de sık uyaniyolar

Bir an once emmeden uyutmayi denemeliyiz ama bunun icin birazcik guce ihtiyacim var, gece ona bakabilicek enerjiye. Su ataklar bitsin once gunduz emme saatlerini uzaticam oyalicam sonra gece hemen meme vermicem sallicam kucagimda pispislicam koycam. Hala uyumuyosa en son care vericem. Ben suan agladigi an yanima yatirip meme veriyorum geceleri😔 o yuzden bazen saat basi bile degil surekli uyaniyo iki cekiyo birakip uyuyor
Benimki geceleri gündüzden daha uzun emiyor. Uyuyor da emerken. 4.ayı tamamlayalım bende denerim tekrar ama kıyamıyorum işte. Emzirmezsem daha çok debelenip daha çok uykusuz kalıyor. Uykusunu da daha fazla acıyor o zamanda hemen uyuyamıyor. Öyle de yazık değil mi. 🥺

Back