2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Çocukları 2 yaş ve 2 yaşını geçen anneler sizlere bir sorum var
Sizin de çocuklar nereye gitseniz zorluyor muydu o dönemlerde, veya şu an o yaşlarda olanlar zorlanıyor musunuz

Çocuk mutlu olsun diye onca yorgunluğumuza rağmen dışarıya çıkıyoruz, nerdeyse her gün ağlayarak dönüyor 🙁
Dün okulun pikniği vardı, orda mahvetti bizi. Sürekli parkta oynamak istedi, yemek hazırlanana kadar iki saat oynattım, yemek yiyelim tekrar getircem dedim ama inatlaştı ağladı gelmek istemedi. Zorla getirdim, yemek yemedi ağlamaya devam etti. Sırayla bi babası bir ben başında bekleyip durduk, herkes ortamın tadını çıkardı biz gerildik geldik 😂
Yaklaşık 6 saat kaldık orda, bebeğim gık bile demedi emdi uyudu, kızım bizi peşinde perişan etti, eve geldik banyosunu zor yaptırdık.

Nereye gitsek bu böyle, trambolin var parkın yanında, zıplamak istiyor götürüyorum ama süren doldu dediğimde inmiyor ağlıyor, en az yarım saat zıplıyor ben artık zorla indirip eve götürüyorum, öyle bir ağlıyor ki gören çocuğu dövdük zanneder 😂

Şimdi 26 aylık, ne zaman biter bu krizler, tünelin ucunda ışık var mı 🤦🏻‍♀️
3 yaştan bildiriyorum buralar daha beter sakın gelmeyin 🤪🙈

Emzik e nasıl alıştınız yaa almıyor benim kızım keşke alsa biraz rahatlarız
Benim kız da almıyordu. Alıştı biraz. Hala çok istekli değil ama özellikle uyku zamanı istiyor. Şöyle alıştırdım normalde yatar pozisyonda öğürüyor Du çok. Sırtını göğsüme dayadım yüzü dışa dönüp. Sık sık o pozisyonda denedim ağzına dokundurdum gezdirdim. Öyle öyle tuttu şükür. Ama bizimki çok uzın sürmez gibi

Benim de başlarda öyleydi, nasil olacak bu is diye kara kara Düşünüyordum. Sagdikca artti galiba suan da yine cok degil ama 60 cc falan çıkıyor yine de. Ama ne ciksa kardir diyerek sagmaya devam ediyorum. Zorundayım cunku.. Burada arkadaslarin emzirirken diger gogsunden akan sutleri var, hep de duydugumuz şey nasıl oluyor anlamadim, keske bizim de olsaymis.
Emzirirken Diğer göğüsten akma olayı süt bolluğundan değil bence canım. Öyle olsa benim akmaz. Benim de öyle bol sütüm olmadı hiç. Ama yetti bence çok şükür oğlumda. Kızımda da yeter umarım. Bebek emmeye başladığı anda göğse süt iniyor ikisine birden. Göğsüm sızlıyor çok fena. O arada en başta Bi akıyor ıslatıyor üstümü.

Ağlayan bebeği kucağa almasakta olmuyor. Millet kucağa alışmasın diyor da onu kucaklamadan ilgi göstermeden nasıl büyütücez anlamadım.
Şuan çok küçükler. Almadan olur mu hiç ne diyorlarsa boşa diyorlar. Alışma evresi değil annesine ihtiyacı olduğu dönem. İnsan sıcaklığı istiyorlar. Ayrıca daha yeni görüp tepki vermeye başladılar. Bir süre sonra ellerine oyuncak vereceğiz oyun halısına yatıp oyalanacaklar. Etrafa ilgileri artacak ana kucağında olmak bile keyif verecek etrafı rahat izleyecekler.
Bunu böyle dediğime bakmayın ama benim oğlum tam bş kucak bebesi ydi. Ona rağmen bir sekilde oyalanıyprlar

😂 o yazlık tulumlara sadece uzaktan bakiyorum daha giydirmeye başlamadım ama giydirmek istiyorum Artık ince giydiriyorum üşüyor kalın giydiriyorum isilik oluyor bende şaşırdım valla 🤷‍♀️
Biz geçtik çok şükür 😍 ama şimdi de çok sıcak oldu valla😁😁

Eklentiler

• IMG_20210626_104546.jpg
    IMG_20210626_104546.jpg
    54,8 KB · Görüntüleme: 60
2.cocuk deyince...benim kızım da 1.sinif. kardeşini çok seviyor. ama bize kok sokturuyor. sürekli kapıları çarpıyor ilgi istiyor. bahçeye indiriyoruz çıkmak istemiyor. bana değil ama babasına sürekli vuruyor. o da bağırıyor karşısında :KK43: ailemden uzaktayım. covid den dolayı kimseyle görüşmüyorum.. bazı sebeplerden eşim çalışmıyor. ben öğretmenim ama doğum izindeyim. ağustosun sonunda iznim bitiyor. ücretsiz izne ayrilamam adam çalışmıyor... ağustos 'ta memlekete tayin istiycem çıkacak mı bilmiyorum. her şeyi kadar belirsiz ki... adamla her gün kavga halindeyiz. evin tüm.isini yapıyor ama stresinden dolayı hep gergin mutsuz... Allah tan başka dayanağım yok yani...bana da dua edin
Allah yardımcın olsun canım. ☹️ Çalışmak zorunda olmak hissi bile çok zordur eminim.
Ne güzel atanmışsın ama işin var öyle düşün. Ben yıllardır bekliyorum. Eşim de ek iş yapıyor haliyle. Bu zamanda yetişmek mümkün dğeil masraflara. İnş tayinin olur da biraz nefes alırsın

40 gün annem yanımdaydı cnm sonra da annemle beraber Mersine geldik haftaya Ankaraya geri döneceğiz ondan sonra çekirdek aile olarak kalacağız nasıl yapcam işleri hiç bilmiyorum. Haftada bir tam gün gelecek birini ayarlıcam sanırım. Ama o bile yetersiz olabilir 😐 daha fazla da ben alamam bütçem yetmez. Artık saldım çayıra mevlam kayıra mı olur ne olur bilmiyorum. Aile yanında yaşayanlar şanslı
Bence haftada iki yarım gün yap sen onu 😁

Kızlar bebek bakımı ve ev işlerine nasıl vakit ayırıyorsunuz ya da nasıl bi rutine oturttunuz ? Ben hiçbir şeye tam anlamıyla yetemiyorum. Ne eve, ne bebeğe ne de kendime.. Ev işleri için hafta içi bi abla geliyor yarım gün yemek temizlik yapıyor. Annem her sabah 8 de bize geliyor akşama kadar kalıyor yanımda ama yine de çok tükenmiş ve eksik hissediyorum. Dün annem gelmedi kafayı yiyecektim hiç uyumadı hiç bir şekilde oyalayamadım, o ağladıkça ben de ağladım. bi düzene uyamıyorum. Eski planlı ve düzenli günlerimi çok özlüyorum 😢
Ben de tükenmiş hissediyorum. Annem yanimda, o olmasa sanırım basedemezdim. Eşim akşam geç geliyor, dolayısıyla bütün gun yok. Biz annemle dönüşümlü bakıyoruz. Ben emziriyorum annem uyutuyor. Ya da ben oyaliyorum annem yemek yapıyor. Gece de emziriyorum anneme veriyorum annem uyuyup yatırıyor. Her bir buçuk iki saate bir kalkıp emziriyorum. Dün gece annem biraz uyusun ben bakayim dedim, gece 3 e kadar uyumadı, artık ayakta duracak halim kalmamışti..

Bunun dışında annem çocuğa bakarken ben de evi toparlama, makineye çamaşır atma bulasiklari yıkama.vs gibi basit işleri yapıyorum hızlıca. Gaz sancısı olmadığı zamanlar uysal ve sakin. Bakımı da kolay oluyor. Ama sancısı gelince hepimiz pert oluyoruz.

Dün acikhavaya çıktık, ilk kez bebekle dışarda yemek yiyelim dedik. Tam yemeğimiz geldi bı lokma aldım, uyandi aglamaya başladı arabasinda. Hadii teskin et emzir yeniden uyut derken zaten yemek yalan oldu. Küçük cocukla dışarı çıkmak çok zor ve yıpratıcı. En güvenli ve rahat yer evmis onu anladım.

Benim sütüm ancak yetiyor sağınca 15-20 cc ancak çıkıyor
Canım onları dolabın soğutucu kısmında biriktir aynı ısıya gelince birleştir buzluğa at, günde 3-4 kere sağsan 50-60 cc civarı birikir. Bi de hep aynı saatte hiç ihmal etmeden düzenli sağarsan memeler alışır zamanla daha fazla süt çıkmaya başlar. Eğer süt stoğu yapman gerekiyorsa diye diyorum. Bi de power pump diye bi süt sağma stili var ara da yapılıyor sağımda daha fazla süt çıkması için bi araştır istersen

Kızlar bebek bakımı ve ev işlerine nasıl vakit ayırıyorsunuz ya da nasıl bi rutine oturttunuz ? Ben hiçbir şeye tam anlamıyla yetemiyorum. Ne eve, ne bebeğe ne de kendime.. Ev işleri için hafta içi bi abla geliyor yarım gün yemek temizlik yapıyor. Annem her sabah 8 de bize geliyor akşama kadar kalıyor yanımda ama yine de çok tükenmiş ve eksik hissediyorum. Dün annem gelmedi kafayı yiyecektim hiç uyumadı hiç bir şekilde oyalayamadım, o ağladıkça ben de ağladım. bi düzene uyamıyorum. Eski planlı ve düzenli günlerimi çok özlüyorum 😢
Ya bazen sürekli bebeğe bakıyor olmakta bunaltıyor insanı, eşim bebeğe bakarken ben yemek filan yapıyorum o bile rahatlatıyor değişiklik oluyor 😅 ama çok şanslısın ne güzel hem yardımcı hem annen var ❤️

Kızlar benim iki üç gündür sütüm azaldı. Bebeğe yetmiyor. Napıcam ben. Niye böyle ya. Tam diyorum oldu işte süt var başa sarıyoruz. Damla damla geliyor öğlenleri akşamları falan. Neden böyle oluyor ki
Bebekte bol çiş var mı? Günde 5-6 kere çişli veya kaka bez çıkıyorsa haftalık kilo alımı iyiyse sütün damla damla olmasına takılma. Bi de gece emzirmeyi ihmal etme canım o sütü arttırıyor

Ev aldı başını gidiyor salonda topladigim ütüler küçük bir tepecik oluşturdu utulenmeyi bekliyor lazım olanı utuleyip giyiyoruz 🥴 robot süpürge var bende iki günde bir onu çalıştırıyorum ama yerleri kaç zaman oldu silemedim toz desen iki arada bir derede yarım yamalak alıyorum annem 20 gün kaldi gitti o varken yemek yapıyordu bende evi dip köşe temizleyebiliyordum ama gittikten sonra yemek bir gün yapıyorsam bir gün yapamıyorum genelde birde 6,5 yaşında kızım var onun karnını doyurmak amacın kendim ikinci plandayim öz bakimda sabahları yüz yıkamak diş fırçalamak ve de 2 günde bir duş daha ne olsun 😅 ama kızımı hergün yikamam gerekiyor çünkü bahçeye çıkıp köstebek gibi toz ter içinde eve geliyor 😂 oglanida anca üç günde bir yikayabiliyoruz eşim işten geç geldiği için dün oğlanın ve kızın çamaşırlarını makinaya atacaktım lekeliler var elimde citileyip atmam lazım yarısını citiledim yarısı kaldı bugünde kalan yarisini citileyip makinayı calistiracagim İnşallah 😊
Robot süpürge iş görüyor mu? Ev hergün kırıntı, toz oluyor ama hergün süpürge yapmam imkansız haftada bir anca 😬 robot süpürge olunca ne kadar zaman temiz kalıyor ev?

Hiçbir şeye yetişemiyorum canım. Gündüz hiç uyumuyor zaten. Annem 40 gün geldi artık gelmiyor. Bazen ben gidiyorum.Ne temizlik yapabiliyorum ne bebekle tam ilgilenebiliyorum çok eksik hissediyorum. Haftada bir yarım gün bi abla ayarladım ben de o şekilde yapıcam. Çamaşır yıkayabilirsem şükrediyorum. Ha bide bebeğin ütüsü var onu da arada kim gelirse o yapıyor
Ben kızımda hiç ütü yapmadım nerdeyse, bu bebekte de yapmıyorum 🙈 bence sen de uğraşma. Zıbınlar zaten 60 derecede yıkatıyorum. Kıyafetleri de katarken eşimle düzleştirerek katılıyorum. Çok çok kırışık olan olursa onu ütülüyorum sadece. Ütüyü hiç sevmem, sevsem de vakit yok zaten 😬

Gerçekten 2. Çocuğu yapan insanlara çılgın gözüyle bakıyorum artık. İlerleyen dönemde düşüncem değişir mi bilmiyorum ama 2. Çocuk fikri bile o kadar korkunç geliyor ki. başedebilenleri, hala ruhen ve fiziken sağlam kalabilenleri tebrik ediyorum. Bu hayatta üstesinden gelemeyeceğiniz şey yok bence 🤭
3.yü 4.yü yapanlar var 😬 benim ikinci istemeden oldu gibi bişey bi de kızla arasında 20 ay var cidden zor. İkinciyi kesinlikle ilk çocuk kreş yaşına gelince yapın. Hiç olmazsa o kreşte olur rahat rahat bebeğe bakarsınız.

X