2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ağlayan bebeği kucağa almasakta olmuyor. Millet kucağa alışmasın diyor da onu kucaklamadan ilgi göstermeden nasıl büyütücez anlamadım.
Evet kucağa alışınca zor ama ayaklanınca azda büyüyünce kucağa çağırsanda gelmiolar sen boşver al kucağına doya doya.kimseyi dinleme.doyasıya kucakla sev.tabi ağır taşımak zor oluyo ama yinede değer🤲

Elini benim kız da emiyor ama açlıktan olduğunu düşünmüyorum genelde mutlu mutlu takılırken yapıyor. Çok fazla mama veriyorsan o da bebeği tok tutacağı için bebeğin seni emme süresiyle orantılı süt üretimi de azalacak. Ben başlarda mama veriyordum sonra bir kaç gün aç da kalsa sadece emzirdim ve süt bebeğin ihtiyacına göre arttı. Şöyle düşün bebekler büyüdükçe mideleri de büyüyor ve süt buna uygun şekilde artmasa bebekler hep aç kalırdı ama mama takviyesiyle bunun önüne geçiyoruz.
Mama çok vermiyorum htta hiç vermiyorum ama birden böyle azaldı. Bende takviye etmeye başladım yine. Bizimki elini emiyor açsa galiba ya , yada bi sıkıntısı varsa. Mutluykeb agu bugu yapıyor birşeyleri inceliyor

Elini emmesi ellerini tanimaya başladı bu dönemlerde ondan olabilir canım .benim kızımda 1.5 aylık tamamen tok olsa bile elini emmek istiyor. Benim sütüm ilk gunden beri damla damla malesef şöyle bol bol bir sütum olmadı :KK43: hem emiyor hem de mama veriyorum
İnşallah olur inşallah allah rızkını arttırsın yavrunun. Biri bana dediki sütün artmıyosa üzülme, bebeğinin rızkı o kadarmış yani dedi. Bi gönlüme su serpildi

Evet esnek likralı penye bir kumaş uzunluğu 5 metre eni 50 santim gibi kenarlarina sadece overlok çekilmiş hiç dikis yok sadece tam ortasına etiket koymuşlar bağlarken o etiketi tam ortaya denk getiriyorsun iki tarafta eşit uzunlukta olsun diye çok basit bişey ama hazır alındığında fiyat olarak nedense pahalıya geliyor
Tamam canım ben Bi sorayım eşe dosta çevresinde kumaşçı olan varsa aldırırım

Bugün hava yağmurlu yine. Ama ben yazlık tulum giydirdim artık 🙈 ev sıcak çünkü nem var. Ben bunalıyorum o da bunalır diye düşündüm 😁
😂 o yazlık tulumlara sadece uzaktan bakiyorum daha giydirmeye başlamadım ama giydirmek istiyorum Artık ince giydiriyorum üşüyor kalın giydiriyorum isilik oluyor bende şaşırdım valla 🤷‍♀️

İkinci çocuk konusu olmuş, büyük oğlum şuan 3.5 yaşında, o kadar zahmetli ve zor bir bebekti ki sürekli ağlayan gazı hiç bitmeyen,akşama kadar ağzıma lokma koyamadığını bilirim, bende travma olmuştu resmen yenidoğan bebek görünce tüylerim diken diken olurdu 😂 6 ay gaz ve kolik ağlamaları hiç bitmedi stres den o kadar zayıflamıştım ki..sonrası güzel gitti 2 yıl emdi, tam 2 yaşında çiş olayını hallettik vs gibi..şimdi küçük oğlum 45 günlük çok şükür büyüğe göre sakin bende sakin ve rahatım bu da etkiliyo bence, gazı var tabi ki kucak istemeleri var..
kızlar kesinlikle geçiyor az sabır, ilk 3 ay geçsin de biraz daha düzene gircek inşalalh 😍

İkinci çocuk konusu olmuş, büyük oğlum şuan 3.5 yaşında, o kadar zahmetli ve zor bir bebekti ki sürekli ağlayan gazı hiç bitmeyen,akşama kadar ağzıma lokma koyamadığını bilirim, bende travma olmuştu resmen yenidoğan bebek görünce tüylerim diken diken olurdu 😂 6 ay gaz ve kolik ağlamaları hiç bitmedi stres den o kadar zayıflamıştım ki..sonrası güzel gitti 2 yıl emdi, tam 2 yaşında çiş olayını hallettik vs gibi..şimdi küçük oğlum 45 günlük çok şükür büyüğe göre sakin bende sakin ve rahatım bu da etkiliyo bence, gazı var tabi ki kucak istemeleri var..
kızlar kesinlikle geçiyor az sabır, ilk 3 ay geçsin de biraz daha düzene gircek inşalalh 😍
gerçekten mi ilk üç ay geçince normale dönecek mi herşey

2.cocuk deyince...benim kızım da 1.sinif. kardeşini çok seviyor. ama bize kok sokturuyor. sürekli kapıları çarpıyor ilgi istiyor. bahçeye indiriyoruz çıkmak istemiyor. bana değil ama babasına sürekli vuruyor. o da bağırıyor karşısında :KK43: ailemden uzaktayım. covid den dolayı kimseyle görüşmüyorum.. bazı sebeplerden eşim çalışmıyor. ben öğretmenim ama doğum izindeyim. ağustosun sonunda iznim bitiyor. ücretsiz izne ayrilamam adam çalışmıyor... ağustos 'ta memlekete tayin istiycem çıkacak mı bilmiyorum. her şeyi kadar belirsiz ki... adamla her gün kavga halindeyiz. evin tüm.isini yapıyor ama stresinden dolayı hep gergin mutsuz... Allah tan başka dayanağım yok yani...bana da dua edin

Kızlar bebek bakımı ve ev işlerine nasıl vakit ayırıyorsunuz ya da nasıl bi rutine oturttunuz ? Ben hiçbir şeye tam anlamıyla yetemiyorum. Ne eve, ne bebeğe ne de kendime.. Ev işleri için hafta içi bi abla geliyor yarım gün yemek temizlik yapıyor. Annem her sabah 8 de bize geliyor akşama kadar kalıyor yanımda ama yine de çok tükenmiş ve eksik hissediyorum. Dün annem gelmedi kafayı yiyecektim hiç uyumadı hiç bir şekilde oyalayamadım, o ağladıkça ben de ağladım. bi düzene uyamıyorum. Eski planlı ve düzenli günlerimi çok özlüyorum 😢
40 gün annem yanımdaydı cnm sonra da annemle beraber Mersine geldik haftaya Ankaraya geri döneceğiz ondan sonra çekirdek aile olarak kalacağız nasıl yapcam işleri hiç bilmiyorum. Haftada bir tam gün gelecek birini ayarlıcam sanırım. Ama o bile yetersiz olabilir 😐 daha fazla da ben alamam bütçem yetmez. Artık saldım çayıra mevlam kayıra mı olur ne olur bilmiyorum. Aile yanında yaşayanlar şanslı

İnşallah olur inşallah allah rızkını arttırsın yavrunun. Biri bana dediki sütün artmıyosa üzülme, bebeğinin rızkı o kadarmış yani dedi. Bi gönlüme su serpildi
İnşallah canım. Ben çok fazla üzülmüyorum artık çünkü elimden geleni yaptım hala da çaylar içmeye devam ediyorum azicikta gelse sagmaya çalışıyorum. Mama yada anne sütü önemli olan kızımın doyup mutlu olması tabiiki gönül sadece anne sütü olsun isterdi ama böyle olacakmis demekki.

İyiliğine iyidir ama herşeye karışıp herşeyden haberdar olmak istemesi sinir bozucu oluyor ben aman kırılmasın diye lafini esirgeyen biride değilim yüzüne Allah'tan sen kayınvalidem değilsin olsaydin cekemezdim şimdiye on kere bosanmistik dedim içten içe aliniyordur da kesin,ama bana bişey demiyor esime söylüyor ama eşim sağolsun bana karışmadığı için boşver konuşsun dursun sen istedigini yap diyor
Eşim de oğlan hemen sünnet olsun taraftari kendisinin sünnetle ilgili çok güzel anısı yok çünkü o çekmesin bilmesin o acıyı diyor zaten sünnet düğünü olayina da karşıyız karı koca adı üstünde Peygamberimizin sünneti kutlanilacak bişey değil sonuçta
Eşin de senin gibi düşünüyorsa gerisi boş zaten canım. Konuşsun dursun 😁
En kısa zamanda sağlıkla atlatırsınız inş.

Oğlun nasıl uyuyor canım, zor oluyor mu uykuya geçişi
Bizde bebek genelde akşam 7den sonra uyuyor, kızım da 21-22 arası uyuyor, akşam saatlerimiz daha sakin geçiyor böylece.
Yemekleri eşim yapıyor bizde. Mutfakla bağlantım nerdeyse tamamen koptu diyebilirim 😂
Markete pazara gidiyor, onları yerleştiriyor, dolabı kontrol ediyor bozulan varsa atıyor.
Ben yaparsam bulaşıkları topluyorum makinayı yerleştiriyorum, mutfakla başka ilişkim yok uzun zamandır 🙈
Canım yanına yatıyoruz o şekilde uyuyor ama ikimizi birden istiyor uzun zamandır. Eskiden sadece benimle uyurdu.uykuyq da çok zor geçiyor. Bu akşam yine kriz yaşadık. Üç kapı gezdi bugün. Babasıyla kahvaltı sonra kreş sonra babasının okulu. Ama yok yorgunluk ne yok bu çocuktq. İnsan sızar kalır ama yok onu geçtim zorla bağırış çağırış uyuyor bide 🥴
Biz de roller tam tersi. Eşim makineyi boşaltıyor işte arada 😁 ama onun bana en büyük iyiliği bazen oğlumu alıp yanınds götürmesi. Bebek ne gğzke erken yatıyor mış sizde. Bizim kızın gece gündüzü ters. Gündüz uyuyor gece ayakta. Nasıl normale dönecek bakalım

Kızlar mama yı bırakıp sadece anne sütüne dönmeye çalışıyorum bebeğimin bazı bezleri kuru oluyor önceden her bezi çişliydi sütüm yetersiz mi acaba aç mı kalıyor

Çocukları 2 yaş ve 2 yaşını geçen anneler sizlere bir sorum var
Sizin de çocuklar nereye gitseniz zorluyor muydu o dönemlerde, veya şu an o yaşlarda olanlar zorlanıyor musunuz

Çocuk mutlu olsun diye onca yorgunluğumuza rağmen dışarıya çıkıyoruz, nerdeyse her gün ağlayarak dönüyor 🙁
Dün okulun pikniği vardı, orda mahvetti bizi. Sürekli parkta oynamak istedi, yemek hazırlanana kadar iki saat oynattım, yemek yiyelim tekrar getircem dedim ama inatlaştı ağladı gelmek istemedi. Zorla getirdim, yemek yemedi ağlamaya devam etti. Sırayla bi babası bir ben başında bekleyip durduk, herkes ortamın tadını çıkardı biz gerildik geldik 😂
Yaklaşık 6 saat kaldık orda, bebeğim gık bile demedi emdi uyudu, kızım bizi peşinde perişan etti, eve geldik banyosunu zor yaptırdık.

Nereye gitsek bu böyle, trambolin var parkın yanında, zıplamak istiyor götürüyorum ama süren doldu dediğimde inmiyor ağlıyor, en az yarım saat zıplıyor ben artık zorla indirip eve götürüyorum, öyle bir ağlıyor ki gören çocuğu dövdük zanneder 😂

Şimdi 26 aylık, ne zaman biter bu krizler, tünelin ucunda ışık var mı 🤦🏻‍♀️
O donem bizde o sekildeydik oyun alanindan cikarmakda zorlaniyorduk enerjisi bitmeyen bir cocuk zaten 8 yasina geldi hala da cok enerjik 3 yasinda krese baslayinca rahatlamistim ben tum gun enerjisini orada atinca evde sakin oluyordu.

Kızlar bebeğim sadece kucakta uyuyor yerine koyduğım an en fazla 10dk uyuyor. Uykusunu alamayınca sinirlenip, huzursuzlanıyor bu kaç ay böyle devam edecek?
Biraz dinlenmek için duşa giriyorum. Evde babası, ananesi, dayısı var herkes ilgileniyor ama genede yorgunum.
Umaeıım devam etmez 😥 oğlumda hiç bitmedi o. O yüzden beşiğini kullanmadık hiç. Bizim yatakta emzirerek uyuttum nefes bile almadan kalktım yanından.tabi ona rağmen akşam ve gece uyanma sayısının hatrı sayılır 🥴

X