2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlar bebeğim sadece kucakta uyuyor yerine koyduğım an en fazla 10dk uyuyor. Uykusunu alamayınca sinirlenip, huzursuzlanıyor bu kaç ay böyle devam edecek?
Biraz dinlenmek için duşa giriyorum. Evde babası, ananesi, dayısı var herkes ilgileniyor ama genede yorgunum.

Çocukları 2 yaş ve 2 yaşını geçen anneler sizlere bir sorum var
Sizin de çocuklar nereye gitseniz zorluyor muydu o dönemlerde, veya şu an o yaşlarda olanlar zorlanıyor musunuz

Çocuk mutlu olsun diye onca yorgunluğumuza rağmen dışarıya çıkıyoruz, nerdeyse her gün ağlayarak dönüyor 🙁
Dün okulun pikniği vardı, orda mahvetti bizi. Sürekli parkta oynamak istedi, yemek hazırlanana kadar iki saat oynattım, yemek yiyelim tekrar getircem dedim ama inatlaştı ağladı gelmek istemedi. Zorla getirdim, yemek yemedi ağlamaya devam etti. Sırayla bi babası bir ben başında bekleyip durduk, herkes ortamın tadını çıkardı biz gerildik geldik 😂
Yaklaşık 6 saat kaldık orda, bebeğim gık bile demedi emdi uyudu, kızım bizi peşinde perişan etti, eve geldik banyosunu zor yaptırdık.

Nereye gitsek bu böyle, trambolin var parkın yanında, zıplamak istiyor götürüyorum ama süren doldu dediğimde inmiyor ağlıyor, en az yarım saat zıplıyor ben artık zorla indirip eve götürüyorum, öyle bir ağlıyor ki gören çocuğu dövdük zanneder 😂

Şimdi 26 aylık, ne zaman biter bu krizler, tünelin ucunda ışık var mı 🤦🏻‍♀️
Sabır bacı sabır geçecek

Bebeğin de uyumlu sanırım gün içinde bunları yapmaya fırsat bulabiliyorsan çok güzel. Ben bazen yalnızsam kendime su almaya gidemiyorum mutfağa. Şöyle uyutup bırakayım 1 2 saat işime bakayım gibi bi durum olmuyor. Uyumuyorsa da zaten sürekli ilgi istiyor mesela otomatik sallanan anakucagı var ona koyuyorum 5 dk kadar çok mutlu tam bir işe başlıyorum çığlık çığlığa hemen işi bırakıp geri geliyorum ya da bi uyuyayım diyorum yine aynı.. inşallah biz de bu düzeni kurabiliriz en kısa zamanda 🙏🏼
Bebeğin kaç günlük oldu bilmiyorum ama ilk zamanlar biz de öyleydik, her gün ağlıyordum bir bebek neden uyumaz neden sakin sakin durup etrafı izlemez diyordum.
Buraya da çok yazmıştım Bebeğim durmuyor hep ıkınıyor hep ağlıyor diye ama zamanla düzene girdi her şey.
Gerçekten sadece tek ihtiyacımız olan şey zaman...
Emzik olayı bizi çok rahatlattı açıkçası, emzik olmadığında bizimki de hep ilgi istiyor mızıldanıyor, tek başıma bir şey yapmam mümkün olmuyor.

Çok değil daha iki hafta önce eşim büyük kızımı aldı merkeze gitti, ben bebekle evde tek kaldım. Toplamda 5 saat yoklardı ve ben dolaptaki hazır yemeği ısıtıp yiyemedim bebeğin huysuzluğundan.
Hem zamanın etkisi hem emzik, yavaş yavaş düzenimizi kurduk bir şekilde

Bebeğin kaç günlük oldu bilmiyorum ama ilk zamanlar biz de öyleydik, her gün ağlıyordum bir bebek neden uyumaz neden sakin sakin durup etrafı izlemez diyordum.
Buraya da çok yazmıştım Bebeğim durmuyor hep ıkınıyor hep ağlıyor diye ama zamanla düzene girdi her şey.
Gerçekten sadece tek ihtiyacımız olan şey zaman...
Emzik olayı bizi çok rahatlattı açıkçası, emzik olmadığında bizimki de hep ilgi istiyor mızıldanıyor, tek başıma bir şey yapmam mümkün olmuyor.

Çok değil daha iki hafta önce eşim büyük kızımı aldı merkeze gitti, ben bebekle evde tek kaldım. Toplamda 5 saat yoklardı ve ben dolaptaki hazır yemeği ısıtıp yiyemedim bebeğin huysuzluğundan.
Hem zamanın etkisi hem emzik, yavaş yavaş düzenimizi kurduk bir şekilde
Emzik e nasıl alıştınız yaa almıyor benim kızım keşke alsa biraz rahatlarız

Kızlar bebeğim sadece kucakta uyuyor yerine koyduğım an en fazla 10dk uyuyor. Uykusunu alamayınca sinirlenip, huzursuzlanıyor bu kaç ay böyle devam edecek?
Biraz dinlenmek için duşa giriyorum. Evde babası, ananesi, dayısı var herkes ilgileniyor ama genede yorgunum.
Ayni durumdayız, benim 10.dk bile değildir surem. Yatırır yatırmaz acıyor gözlerini. Yatagina Biraktigima bin pişman oluyorum ben de hal böyle olunca. Gunduz uykusu zaten Hic yok neredeyse. Birakmasaydim da bari biraz kucakta da olsa uyusaydi diyorum. Kac kere Biliyorum ki 2 saat falan wc ihtiyacımı tuttum yeter ki uyusun kucağımda diye. Ilk 3 ay aliskanlik oluşmaz bebeklerde diyorlar, bu aliskanlik değilse nedir bilmiyorum, anlamadim.

Benim sütüm ancak yetiyor sağınca 15-20 cc ancak çıkıyor
Benim de başlarda öyleydi, nasil olacak bu is diye kara kara Düşünüyordum. Sagdikca artti galiba suan da yine cok degil ama 60 cc falan çıkıyor yine de. Ama ne ciksa kardir diyerek sagmaya devam ediyorum. Zorundayım cunku.. Burada arkadaslarin emzirirken diger gogsunden akan sutleri var, hep de duydugumuz şey nasıl oluyor anlamadim, keske bizim de olsaymis.

Bugun bızde asılarımızı olduk . Bacagından yapılan asının yerınden bı kac dk sonra su gıbı ter gıbı bısıler vardı acaba ası tutmadı mı gerı mı cıktı dedım ebeye yok dedı cıkma ıhtımalı olur mu sızce hıc boyle bısı duydunuz mu
Kızlar yasayn olmadı mı bu durumu yada duyan 😢

Ayni durumdayız, benim 10.dk bile değildir surem. Yatırır yatırmaz acıyor gözlerini. Yatagina Biraktigima bin pişman oluyorum ben de hal böyle olunca. Gunduz uykusu zaten Hic yok neredeyse. Birakmasaydim da bari biraz kucakta da olsa uyusaydi diyorum. Kac kere Biliyorum ki 2 saat falan wc ihtiyacımı tuttum yeter ki uyusun kucağımda diye. Ilk 3 ay aliskanlik oluşmaz bebeklerde diyorlar, bu aliskanlik değilse nedir bilmiyorum, anlamadim.
Ağlayan bebeği kucağa almasakta olmuyor. Millet kucağa alışmasın diyor da onu kucaklamadan ilgi göstermeden nasıl büyütücez anlamadım.

Benim de başlarda öyleydi, nasil olacak bu is diye kara kara Düşünüyordum. Sagdikca artti galiba suan da yine cok degil ama 60 cc falan çıkıyor yine de. Ama ne ciksa kardir diyerek sagmaya devam ediyorum. Zorundayım cunku.. Burada arkadaslarin emzirirken diger gogsunden akan sutleri var, hep de duydugumuz şey nasıl oluyor anlamadim, keske bizim de olsaymis.
Benimde birini sağarken öteki akıyor ama en fazla 60cc çıkıyor 2 göğüs toplamından.
Süt yapar denilen ne varsa aldım yiyorum ciddi bir artış yok emmediği sadece sağdığım için.

Ağlayan bebeği kucağa almasakta olmuyor. Millet kucağa alışmasın diyor da onu kucaklamadan ilgi göstermeden nasıl büyütücez anlamadım.
Olmuyor tabiki, sakinleşmiyor ki. Sıcaklık istiyor belli. Suan 2 kolunu da vucuduma sarmış sarilir gibi yine kucagimda uyuyor mesela, yine bırakmadim yatagina. Hic kiyilmiyor bit kadar bebeler zaten. Millet de hakli Kucağa alışınca bir çay suyu koyamicak durumda olma ihtimalimiz var onu da anlıyorum ama o zaman nasil olacağını gosterecek bize millet. Oyle yapma etme demekle olsaymis keske. Herseyin ilaci zaman diyorlar bakalim yarin 40 olacağız biz. Zaman bu defa sadece armutu olgunlaştirmayacak, bizim bebeleri de herhalde olgunlastiracak. Yani umudum o yonde en azindan.. Allah kaldiramayacagimiz yuk vermesin ne diyeyim. İnşallah ünlü bebekleri gibi bizimkiler de yatagina bırakınca mışıl mışıl uykuya dalar zamanla.

Boşver öyle diyenleri
Bebek temas ettikçe sakinleşir
Alışırsa alışsın kucak benim bebek benim diyorum böyle konuşanlara.
Her durumda sen sakin kalmaya çalışarak yumuşak bir tonda konuş bebeğinle, ağladığında telaş yapma, tamam Bebeğim geçecek de sakince.
Bebek her talep ettiğinde ihtiyacı olduğu her anda kucağına al.
26 aylık kızım bile hala kucak anne dediği anda alıyorum sarılıyorum.
Sevgiyle temasla büyüyen çocuk daha sakin sahan uyumlu oluyor

Emzik e nasıl alıştınız yaa almıyor benim kızım keşke alsa biraz rahatlarız
Bizde eşim uğraştı açıkçası ben beceremedim.
Eliyle tuttu atmasın diye ve o anda pış pış diyerek salladı.
İlk zamanları o attı biz verdik, şimdi ağzından zor çekiyoruz 😂

Bir de bazı bebekler taze emziği almıyor kaba geliyor ağızlarına. Ben bu kez kullanılmış emziği kaynatıp verdim daha kolay aldı.

Benimde birini sağarken öteki akıyor ama en fazla 60cc çıkıyor 2 göğüs toplamından.
Süt yapar denilen ne varsa aldım yiyorum ciddi bir artış yok emmediği sadece sağdığım için.
Ben de ayniyim. Midem çöp olacak, tahin helvasini rezene ye bandırip yiyecegim neredeyse yaninda dere otu ile, ama artmayinca artmiyor bence de. Bu sekilde devam edecek diye düşünüyorum inş daha gerileme olmasin yeter ki. Sizin artmamasinin sebebi dediginiz gibi emmediginden herhalde. En cok Bebegin göğsü uyarmasi artiriyormus ya. İnş sizin de emer zamanla bilmiyorum neden emmedigini ama boyle bi dua etmis Olayım

Aynen dediğin gibi hatırlatıyorum canım
Gitmeden konuşuyorum, oynarken de hatırlatıyorum, hepsinde tamam diyor ama gitme zamanı gelince kıyamet kopuyor.

Çoğu zaman daha dışarı çıkmadan enerjimi tüketiyor zaten, üstünü giymez bezini değiştirmez saçını taratmaz hepsi mesele.
Tamam o zaman çıkmıyoruz diyip bırakıyorum, kendi geliyor saçımı tara diye ağlıyor😂
Kendimi sıkmaktan baş ağrım hiç geçmiyor, kafamın içi karıncalanıyor sanki 🥴
Gecicek ama biraz delip gececek öldurmeyip süründürüyor bu sendromlar ama her yaşta yeni bir cinslikleri çıkıyor malesef benim kız 6,5 yaşında olmasına rağmen bazen o bile çıldırtıyor aglamalariyla anne olmak akıl karı bir iş değil malesef eşime diyorum birdaha gelsem dünyaya erkek olarak gelirim diye 😅

Tamamdır havuç yiycem. Bebeğin 1,5 aylık emziriyorum yine elini emmeye devam ediyor bazen ağlıyor . Biberon veriyorum bu sefer biberonu da tutmuyor çekmiyor sütü . Anlamadım gitti
Elini emmesi ellerini tanimaya başladı bu dönemlerde ondan olabilir canım .benim kızımda 1.5 aylık tamamen tok olsa bile elini emmek istiyor. Benim sütüm ilk gunden beri damla damla malesef şöyle bol bol bir sütum olmadı :KK43: hem emiyor hem de mama veriyorum

X