-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #46.461
Doktora sordum bunu. 1 aylık bebek artık kan şekerini ayarlayabilir uyandırmayın geceleri acıkınca kendi kalkar zaten dedi.Kızlar bebekler 1 aylık oldu geceleri 2 2.5 saatte uyandırıyırnusunuz yoksa kendi uyanıncamı besleniyor
Bizimki guluyor konusunca ozlelıkle sabahlarıKızlar bebeğiniz anlamlı bakıp gülümsemeye başladı mı? Benimki mi geç kaldı bizde hala öyle şeyler yok sanki boş bakıyor hala etrafına. Ne zaman iletişim kurabilcez acaba
Yok canım şükür sorun yaşamadıkAy bizde ona gectık cok pis kokuyor bebek almada zorluk cekımı sızın yada kusuyorum ıctıktrn sonra,
Salla canım sen onları.Bana da en son bir hemşire saat başı emzir, sütün çoğalır dedi. Yahu saat başı nasıl emzireyim? Zaten yarım saat emzir, gaz çıkar vs bir saate yaklaşıyor. Bu bebek hangi ara uyuyacak, büyük çocuk ilgi ister oyun ister yemek ister tuvalete gitmek ister hepsini de bir tek benimle yapmak ister. Bebek memede yaşamak ister. İster de ister.
5. Haftada ilk sıçramayı yaşıyor bebekler ve sonrasında sosyal gülümseme başlıyor. Bizde de öyle. 5. Haftayı doğduğu tarihe değil tahmini doğum tarihine göre hesaplayın.Kızlar bebeğiniz anlamlı bakıp gülümsemeye başladı mı? Benimki mi geç kaldı bizde hala öyle şeyler yok sanki boş bakıyor hala etrafına. Ne zaman iletişim kurabilcez acaba
nasıl yani? benim kızım 38+4de doğdu. 40 haftaya göre mi hesaplamam gerekiyor? tam anlayamadim5. Haftada ilk sıçramayı yaşıyor bebekler ve sonrasında sosyal gülümseme başlıyor. Bizde de öyle. 5. Haftayı doğduğu tarihe değil tahmini doğum tarihine göre hesaplayın.
Evet 40. Haftaya göre hesaplamalısınız.nasıl yani? benim kızım 38+4de doğdu. 40 haftaya göre mi hesaplamam gerekiyor? tam anlayamadim
Benim kız da aynıPeki benim oğlan neden uyumuyor arkadaşlar. Gazlanınca anladım da mesela memede uyuyor yerine koyunca hop uyanıyor. Gündüz uyku yok gibi bişey. Neden böyle süt yetiyor doyuyor da anlamadım ki
Bizde de var canım. Geçse bile peşinden çıkıyor yineKızlar bebişimin sivilceleri geçmiyor neden ıluyor bunlar? Doktor önemli değil dedi annem de bebeğin geliştiğini gösteriyor diyor sütün yarıyor diyor
Bizimkide kolik canım nezaman geçiyor bu huysuzluklsrıBir de kolik müzikleri deneyin, kızımda büyük kurtarıcı olmuştu. Ama bi sürü ses denedim fön sesini sevmişti. Açınca kilitlenip kalıyordu hatta uyuyordu. Süpürge sesi, fön sesi, yağmur sesi, aspiratör sesi vs vs deneyin çoğunlukla biri işe yarar. Yarım kundak da deneyin onda işe yarıyor bazen (bebeklerde anne karnındaki keseyi hatırlatıyormuş), hafif sallanmak da sakinleştiriyor.
Her bebek farklıdır farklı zamanlarda gelişim gösterir. Bizimki kırkı çıkınca anlamlı bakmaya başladı 50 günlük filan olunca da ara sıra bize gülmeye başladı, artık konuşunca bizi ilgi ile dinliyorKızlar bebeğiniz anlamlı bakıp gülümsemeye başladı mı? Benimki mi geç kaldı bizde hala öyle şeyler yok sanki boş bakıyor hala etrafına. Ne zaman iletişim kurabilcez acaba
Benim kızım kolik değildi ama çok huysuzdu ne doğru düzgün emer, ne uyur, mamasını bile zorlukla yerdi. Ağlayıp dururduBizimkide kolik canım nezaman geçiyor bu huysuzluklsrı
Bizimkide hiçbişekilde mutlu olmuyor emiyor altını temizliyorum ağlıyor banyo yaptırırken ağlıyor üzerini değiştirirken bile ağlıyor uyku zaten yok süt alerjisi mi diye düşünüyorum aklıma herşey geliyorBenim kızım kolik değildi ama çok huysuzdu ne doğru düzgün emer, ne uyur, mamasını bile zorlukla yerdi. Ağlayıp dururdusırf uyanmasın diye 1 saat kucağımda tutup uyuturdum. Malesef 5.ayda anca düzene girdi. Ama sonra maşallah o kadar uyumlu bir kız oldu ki hiç üzmedi. Şimdi 22 aylık uyuması, emmesi, yemesi, konuşması herşeyi harika. Ama 2 yaş sendromları başladı artık Oğlum kıza göre daha uysal bir bebek çok şükür
Aynni durumlarBir de kizlar uyku biz de de yok yani oyle. Tavsan uykusu derler ya
Kucagimda bakiyorum oh daldi diyorm bi koyuyorum besige gozler faltasi gibi nasi bakiniyo. Poposuna pis pis yapiyorm uykusu varsa ona dayanmiyo ama yoksa hemen bi ciglik. Genelde gece mizirdaninca gozleri kapali olarak popoya pis yapiyorum geri uyuyo zaten sabah 7 ye kadar arada cirlasa da gozleri acamiyogozleri hep kapali yediriyorm gazi cikariyorum falan
Bende konusmuyorum isik oldukca az los ortam ki biraz gece moduna gecsin diye.
Ama uykusuzluk kadar zorlayan bisey yok gercekten, gozlerim acik ruya bile goruyorum
Bana annem cok dedi kundak yap rahat yatar eli kimildadikca uykudan uyanir diye ama bir turlu kiyipta kundak yapamadimBir de kolik müzikleri deneyin, kızımda büyük kurtarıcı olmuştu. Ama bi sürü ses denedim fön sesini sevmişti. Açınca kilitlenip kalıyordu hatta uyuyordu. Süpürge sesi, fön sesi, yağmur sesi, aspiratör sesi vs vs deneyin çoğunlukla biri işe yarar. Yarım kundak da deneyin onda işe yarıyor bazen (bebeklerde anne karnındaki keseyi hatırlatıyormuş), hafif sallanmak da sakinleştiriyor.
Yok yok canim bebekler oyle..bnmkide oyle ne yapsam mutlu olmuyor kucagima aliyorum gezdiriyorum belini tipisliyorum yatiriyorum mutlu degilBizimkide hiçbişekilde mutlu olmuyor emiyor altını temizliyorum ağlıyor banyo yaptırırken ağlıyor üzerini değiştirirken bile ağlıyor uyku zaten yok süt alerjisi mi diye düşünüyorum aklıma herşey geliyor
İnsanın aklına herşey geliyor canımYok yok canim bebekler oyle..bnmkide oyle ne yapsam mutlu olmuyor kucagima aliyorum gezdiriyorum belini tipisliyorum yatiriyorum mutlu degilsadece altini acinca hareketlenip oynuyor guluyor..
Bir su bardağına bir iki çay kasiyi kimyon koyup bir taşım kaynatıyorum süzüp içiyorum kizimada bir çay kaşığı iciriyorum kızım 43 günlük . Biogaiga damla ve flatuben damla da kullanıyorum son 1 haftadır kolik ve gaz krizi olmadı çok şükür .oncelerinde çok çok kötü oluyorduKimyonu nasl veriyosunuz yda iciyosunuz.gazdan uyuyamiyor ve ksuuyir kızım zorlanmsktan artık