- 27 Eylül 2019
- 2.615
- 2.220
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #46.481
Günde bir kere değil miBir su bardağına bir iki çay kasiyi kimyon koyup bir taşım kaynatıyorum süzüp içiyorum kizimada bir çay kaşığı iciriyorum kızım 43 günlük . Biogaiga damla ve flatuben damla da kullanıyorum son 1 haftadır kolik ve gaz krizi olmadı çok şükür .oncelerinde çok çok kötü oluyordu
Benim kızım 10 yaşında. Yine aynı duygu oluyor içimde. Herkes babası onunla sen küçükle ilgilen dedi ama ben hiç öyle düşünmüyorum. Şartları zorlayıp vakit geçiriyorum. Tabi sizin derdinizi anlatmanız daha zor küçüğe ama. Duygunuzu hissedecektir. Sizin onu ne kadar sevdiğinizi hep anlıyordur. Üzmeyin kendinizi. Zaten öyle hasas bir dönem yaşıyoruz ki, hormonlaR, değişiklikler yeni bir hayat ellerimizde. Zor olsa da iyisinden bakmaya çalışmak iyi geliyor bazen. Daha çok güzel zamanlar paylaşıcaksınız muhakkak. Gökyüzü gibi yaşamımızda küçük bulutlar bunlar. Geçicek…Kızlar herkesin derdi bebeğine yetememek benim derdim iki yaşındaki kızım
Doğumdan sonra kızıma karşı hep eksik yetersiz hissettim kendimi. Ne yapsam az geliyor, sanki hep üzgün mahsun bakıyor gibi, oysa çok mutlu kendi kendine oyunlar kuran oynayan bir çocuk, kardeşini asla kıskanmıyor, bana yardım ediyor ama ben nedense ona karşı hep suçlu hissediyorum kendimi
Benim gibi hisseden var mı merak ettim
Bebeği emzirirken yerde oturup onla hamur, lego vs oynuyorum, kitap okuyorum resim yapıyorız.
Evde sıkılmasın diye günde iki kez ikişer saat dışarı çıkarıyorum bebekle birlikte.
Öğlen ve gece uykusuna ben yatırıyorum, kısacası her an yanında olduğumu hissettirmeye çalışıyorum ama ne yapsam eksikmişim gibi hissediyorum bu da beni aşırı zorluyor.
Bu tempoda aşırı yorgun düştüm, kendime hiç zaman ayıramıyorum, bu psikolojideyken zaten mümkün değil kendime zaman ayırmam
Bebeği emzirirken anne kalk dediği anda bitiyorum ağlayasım geliyor.
Kardeşi olmasını o tercih etmedi, onunla dolu dolu anne kız zamanları yapacağımız günleri bebekle böldüm gibi düşünüyorum.
Kendimi ifade edebildim mi bilmiyorum ama psikolojik olarak iyi değilim, hep bi yetersizlik hissindeyim
Olabilir canım ama bazı bebeklerin de malesef huyu öyleBizimkide hiçbişekilde mutlu olmuyor emiyor altını temizliyorum ağlıyor banyo yaptırırken ağlıyor üzerini değiştirirken bile ağlıyor uyku zaten yok süt alerjisi mi diye düşünüyorum aklıma herşey geliyor
Benim iki bebeğim de istemedi kundak yapınca ellerini çıkarana kadar uğraştılar ağladılarBana annem cok dedi kundak yap rahat yatar eli kimildadikca uykudan uyanir diye ama bir turlu kiyipta kundak yapamadim
Oyle tabi insan dusunuyor acaba neden huzursuz bir yeri mi agriyor falan diyeİnsanın aklına herşey geliyor canım
Ne guzelmis..bnde acikcasi bilmiyorum yapsam bebegim ne tepki verir hic denemedimBenim iki bebeğim de istemedi kundak yapınca ellerini çıkarana kadar uğraştılar ağladılarama arkadaşlarımın bebekleri vardı kundan seven, kundak yapınca uyuyorlarmış
Ayni durumdan muzdaribim gece rahat uyuyor 3 saat araliksizm gunduz kafayi yiyorum bugun oglen 11 den bu saate kdr hic uyimadi butun gun hicbirsey yapamadim kucagmda bebek oyle kalakLdim tam uyuyor gibi oluyor koyuyorum yerine 10 dakka sonra kalkiyor ev islerinin hepsi kalio yemek dahi yiyemiyorum sling aldim en azindan onla isleri yapicam. Sinirlerim bozuldu cokBenim kız da aynı
Benimki kucakta uyumak istiyor, kucakta gezmek istiyor, arabada da uyuyor ama yerine burakınca hemen uyanıyor.Peki benim oğlan neden uyumuyor arkadaşlar. Gazlanınca anladım da mesela memede uyuyor yerine koyunca hop uyanıyor. Gündüz uyku yok gibi bişey. Neden böyle süt yetiyor doyuyor da anlamadım ki
Cnm guneyde yasiyoruz bizBebegimde isilik cikti ince giydirmeye basladi hala gecmedi bilgisi olan varmi bunlar kasinmiyordur ins bebisi rahatsiz etmiyordur bayGda kotu oldu
Bizimki şuan hala aynı kundak yapıyorum sallıyorum yine aynı artık kafayı yemeye ramak kaldıAyni durumdan muzdaribim gece rahat uyuyor 3 saat araliksizm gunduz kafayi yiyorum bugun oglen 11 den bu saate kdr hic uyimadi butun gun hicbirsey yapamadim kucagmda bebek oyle kalakLdim tam uyuyor gibi oluyor koyuyorum yerine 10 dakka sonra kalkiyor ev islerinin hepsi kalio yemek dahi yiyemiyorum sling aldim en azindan onla isleri yapicam. Sinirlerim bozuldu cok
Ben biontech olucam yarın.kizlar asi oldunzmu
Olacak misiniz?
Kimi dr sinovac ol diyo
Kimi dr biontec
Ben kararsizim emzirdigim icin korkuyorum.
Asi karsiti degilim asla heleki bu donemde
Ama emzirince su an napcagmi bilemiyorum
Biontech olacagm ,ben koronada oldum.kizlar asi oldunzmu
Olacak misiniz?
Kimi dr sinovac ol diyo
Kimi dr biontec
Ben kararsizim emzirdigim icin korkuyorum.
Asi karsiti degilim asla heleki bu donemde
Ama emzirince su an napcagmi bilemiyorum
Yalniz degilsin arkadasim sana yazdigimdan beri kac saat gecti neredeyse 12 saattir uyumadi simdi emziriyorum ama orda gozler kapaki takiliyo ara sira cekiyo falan banyo yaptiricam ins sonra uyur snra benmde doktirnkontroluk var yrb kendim dusa girmem lazim tabi zaman bulabilirsemBizimki şuan hala aynı kundak yapıyorum sallıyorum yine aynı artık kafayı yemeye ramak kaldı
Olduktan sonra emzirmeye sorun olmaz dimi yani asi oldugumuz icin su kadar emzirme vs.olacak mi bazi ilac kullaninca oluyo yaBen biontech olucam yarın.
Aşı olmayıp ölen akrabam var.
Emzirdiği için aşı olmayıp yoğunbakımda 10 gün yatan akrabam var.
Biz hala yazlıklara geçemedik çok canım sıkılıyoro değil de çocuğun serin havalarda giydirecek kıyafeti kalmadı. Küçüldü hep altlar.yeni de almak istemiyorum havalar ısınacak diye
Yarın sorarım net bilgi sahibi değilim.Olduktan sonra emzirmeye sorun olmaz dimi yani asi oldugumuz icin su kadar emzirme vs.olacak mi bazi ilac kullaninca oluyo ya
Bende olma taraftariyim Allah korusun cok korkuyorum hastaliktan
Dün aptamil comformil aldım çok garip bi yapısı var jole gibi sütle karıştırıp veriyorum. Bunu nasıl içebiliyor bebekler hayretYok bildiğim hiçbir bebek 3 saati bekleyemez.
Benimki bazen saat başı bile acıkıyor.
Nezaman aç ise ozaman veriom.
Tabi ölçüsü değişiyor zamanlamaya göre.
Önce aptamil conformil veriodum sonra doktor özel raporlu mamaya geçti çok gazlı diye süt alerjisi olabilir dedi.aptamil progomin as kullanıoz şimdi.