- 26 Aralık 2020
- 1.097
- 475
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #46.441
KatiliyorumYemin ediyorum böyle işgüzar hemşire ve doktorlara uyuz oluyorum.
Benim sağlık ocağndakğ hemşirede böyle.enson azarladım öyle sustu artık.
İstediğim kadar emzirip istediğim kadar mama veririm.
Olmuyo canım öyle ,bazen yetmiyor.
En iyi sen kendin bilirsn canım.
Nasıl sakin ve huzurlu oluyorsa en doğrusu odur.
Kulaklarını işgüzar olan hemşire ve doktorlara tıka.
Ben bebegim birakana kadar emziriyorum zaten doyunca kendi duruyor yada birakiyorKızlar bebegin doydugunu nasıl anlıyorsunuz
Benmki kendisi uyaniyor yoksa ben uyandirmiyorum..Kızlar bebekler 1 aylık oldu geceleri 2 2.5 saatte uyandırıyırnusunuz yoksa kendi uyanıncamı besleniyor
Aynen drda onu onerdı ben ztn cok vermiyorum max gunde 120 cc bazen hıc vermiyorum bazen ıcı yor ama sonra cıkartıyorAlerji gruplarinda okuyodum tadinin kotu oldugunu, vanilya ozu ya da surubu mu ondan katiyolardi. Aklimda kalmis cnm
kızlar 40i çıkan bebekler için bişey yaptınız mi? ben sadece yıkadım. neler yapmak gerek
Doktor kilo alımı iyi 3-4 saatte bir uyandırabilirsin demişti eğer kendi uyanmazsa öyle yapıyorum ama zaten genelde en geç 3-4 saat sonra acıkıp uyanıyor kendi zatenKızlar bebekler 1 aylık oldu geceleri 2 2.5 saatte uyandırıyırnusunuz yoksa kendi uyanıncamı besleniyor
Ayyy demeSen asıl 3 yaş sendromunu gör2 hiçbir şeymiş. Hatta bence 2 deki sendrom bile değil 3 e bakınca.
LC Waikiki'de kısa kollu uzun altlı tulumlar var 2 tane ondan aldım ben 2 tane de kısa kollu tişört-uzun alt şeklinde takım aldım şuan onları giydiriyorum. Çorap da giydiriyorum gaz sancısı korkusundanBiz hala yazlıklara geçemedik çok canım sıkılıyoro değil de çocuğun serin havalarda giydirecek kıyafeti kalmadı. Küçüldü hep altlar.yeni de almak istemiyorum havalar ısınacak diye
Gündüz bizimki de öyle canım ya. Sürekli kucak istiyor pusette azıcık uyuyor beşikte hiç uyumaz oldu gündüzPeki benim oğlan neden uyumuyor arkadaşlar. Gazlanınca anladım da mesela memede uyuyor yerine koyunca hop uyanıyor. Gündüz uyku yok gibi bişey. Neden böyle süt yetiyor doyuyor da anlamadım ki
Valla çocuklar arası bi 9-10 yaş olsa iyiymişBana da en son bir hemşire saat başı emzir, sütün çoğalır dedi. Yahu saat başı nasıl emzireyim? Zaten yarım saat emzir, gaz çıkar vs bir saate yaklaşıyor. Bu bebek hangi ara uyuyacak, büyük çocuk ilgi ister oyun ister yemek ister tuvalete gitmek ister hepsini de bir tek benimle yapmak ister. Bebek memede yaşamak ister. İster de ister.
Aaa gercekten mi biz de gocmeniz hic duymadim yaaKızlar bizdede 20 ve 40 inda bebek drlar onermesede cok az tuzlu su konulur banyo suyuna yıkanilir, bız gocmenız belli yıkama gunlerı var o gunlerde uyulur, 40 tane tas ve altın atılır yıkama suyuna en son sudan anne babada yıkanma suyuna koyar 40 lanır ve ecede serpilir, bana sacma gelsede annem yaptıkomsu da dedın agzına bal suruyırlarmıs onların orda tatlı sozlu olsun DİE, yumurta veriyorlarmış cok degısık seyler var yoreye göre
Aaaa onu kızımda biz de yaptık ama oğlan da yapmayı unuttumKızlar bizdede 20 ve 40 inda bebek drlar onermesede cok az tuzlu su konulur banyo suyuna yıkanilir, bız gocmenız belli yıkama gunlerı var o gunlerde uyulur, 40 tane tas ve altın atılır yıkama suyuna en son sudan anne babada yıkanma suyuna koyar 40 lanır ve ecede serpilir, bana sacma gelsede annem yaptıkomsu da dedın agzına bal suruyırlarmıs onların orda tatlı sozlu olsun DİE, yumurta veriyorlarmış cok degısık seyler var yoreye göre
1 ayı geçen bebekte 24 saat içinde 1 margarin (250 gr) ağırlığında çişli bez olması yeterliymişKızlar bebegin doydugunu nasıl anlıyorsunuz
evet. Benim bebeğimin de kilo alımı iyi çıktı ama gelin görün ki sürekli memede. İnmek istemiyor hiç. Hatta atak haftasında sabahtan akşama kadar memede durdu. Doyduğuna eminim ama istiyor işte. Özellikle birden fazla çocuğu anneleri de anlıyorum sabahtan akşama kadar memede durduracak enerjileri yoktur. Ama bebek memede olmayıp mama verince de durmuyor ki zaten. Huzursuzluk uyanma hali sürekli devam ediyor. Bir de aç mı acaba diye kendimizi yıprattığımızla kalıyoruzMama takviyesi veren kızlar bebek milleti genelde bi huzursuzdur illa aç olduğu için değil yani. Gazı vardır, çiş - kaka yapmıştır, üşümüştür, sıcaklamıştır, uykusu vardır, annesini arıyordur, bi sesten korkmuştur, atak haftasıdır vs vs vs bi sürü sebepten ağlayıp huzursuz olabilirler. Her huzursuzluğu açlığa yormayın yani. Kilo alımı iyiyse, bol bol çiş-kaka yapıyorsa doyuyor demektirhiç strese girmeyin aç mı acaba diye
Mesela diyorlar ya işte 15 saat uyur işte bu aydaki çocuk vs . Yok yani 10 saat olsa öpüp başıma koyuyorumGündüz bizimki de öyle canım ya. Sürekli kucak istiyor pusette azıcık uyuyor beşikte hiç uyumaz oldu gündüzbizde emzik var o olmasa eminim sürekli emmek de ister. Bebek işte meme-kucak seviyorlar huzurlu, güvenli hissettiriyor. Hele bi de anne kokusu ama bize çok yorucu oluyor o ayrı mesele
Bnmde hunduzleri oyle hic uyumuyor saatlerce ayakta olunca gece bayiliyor cnmYa ne güzel saatler bunlar. Neden benim bebegim 45 dk da bir uyaniyor, neden uyumuyor neden