2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Yemin ediyorum böyle işgüzar hemşire ve doktorlara uyuz oluyorum.
Benim sağlık ocağndakğ hemşirede böyle.enson azarladım öyle sustu artık.
İstediğim kadar emzirip istediğim kadar mama veririm.
Olmuyo canım öyle ,bazen yetmiyor.
En iyi sen kendin bilirsn canım.
Nasıl sakin ve huzurlu oluyorsa en doğrusu odur.
Kulaklarını işgüzar olan hemşire ve doktorlara tıka.
Katiliyorum

kızlar 40i çıkan bebekler için bişey yaptınız mi? ben sadece yıkadım. neler yapmak gerek

Aslında 40 gezmesi olayı var. Banyosunu yaptırdıktan sonra, dini bütün, aile hayatı düzgün, hâli vakti yerinde birinin yanına götürüyorsun bebişi. Orda küçük hediyeler verirler, yumurta taş altın vs adetleri var. Alnına ve çenesine un sürerler. Ben ilk çocuğumu 40 gezmesine götürmüştüm. Ama şimdi pandemi var diye çekindim açıkçası. Bu saydiklarimi kırk banyosu ile kendimiz yaptık artık. Banyo suyu da akarsuya dökülüyor
Kırkınız hayırlı olsun canım

Bir de kizlar uyku biz de de yok yani oyle. Tavsan uykusu derler ya
Kucagimda bakiyorum oh daldi diyorm bi koyuyorum besige gozler faltasi gibi nasi bakiniyo. Poposuna pis pis yapiyorm uykusu varsa ona dayanmiyo ama yoksa hemen bi ciglik. Genelde gece mizirdaninca gozleri kapali olarak popoya pis yapiyorum geri uyuyo zaten sabah 7 ye kadar arada cirlasa da gozleri acamiyo🤣 gozleri hep kapali yediriyorm gazi cikariyorum falan
Bende konusmuyorum isik oldukca az los ortam ki biraz gece moduna gecsin diye.
Ama uykusuzluk kadar zorlayan bisey yok gercekten, gozlerim acik ruya bile goruyorum 🤣

Kızlar bizdede 20 ve 40 inda bebek drlar onermesede cok az tuzlu su konulur banyo suyuna yıkanilir, bız gocmenız belli yıkama gunlerı var o gunlerde uyulur, 40 tane tas ve altın atılır yıkama suyuna en son sudan anne babada yıkanma suyuna koyar 40 lanır ve ecede serpilir, bana sacma gelsede annem yaptı 🤪😄 komsu da dedın agzına bal suruyırlarmıs onların orda tatlı sozlu olsun DİE, yumurta veriyorlarmış cok degısık seyler var yoreye göre

Sen asıl 3 yaş sendromunu gör 🥴 2 hiçbir şeymiş. Hatta bence 2 deki sendrom bile değil 3 e bakınca.
Ayyy deme 🤦🏻‍♀️ melek gibi uysal kızım gitti yerine bi ergen geldi resmen. Aslında istediği şeylere bile gıcıklık olsun diye ilk başta hayır diyor 🤦🏻‍♀️ ıııı ittemem (istemem), hayıy, olmaz sürekli böyle 😬 mesela banyo yapmıcam diye ağlıyor banyoya girince de bu sefer sudan çıkmıcam diye ağlıyor. Altını açmak işkence oldu, benzinde kaka olsa bile sürekli kaçıyor. Eskiden kendi gelirdi kaka yaptım açalım diye 😬 3 yaş daha beterse düşünemiyorum.

Biz hala yazlıklara geçemedik çok canım sıkılıyor 🥴 o değil de çocuğun serin havalarda giydirecek kıyafeti kalmadı. Küçüldü hep altlar.yeni de almak istemiyorum havalar ısınacak diye
LC Waikiki'de kısa kollu uzun altlı tulumlar var 2 tane ondan aldım ben 2 tane de kısa kollu tişört-uzun alt şeklinde takım aldım şuan onları giydiriyorum. Çorap da giydiriyorum gaz sancısı korkusundan 🤦🏻‍♀️ ama izmirde havalar ısınmaya başladı bi kaç güne şorta geçiş yaparız herhalde bi kaç hafta sonra da tek askılı zıbın zamanı gelir

Peki benim oğlan neden uyumuyor arkadaşlar. Gazlanınca anladım da mesela memede uyuyor yerine koyunca hop uyanıyor. Gündüz uyku yok gibi bişey. Neden böyle süt yetiyor doyuyor da anlamadım ki
Gündüz bizimki de öyle canım ya. Sürekli kucak istiyor pusette azıcık uyuyor beşikte hiç uyumaz oldu gündüz 😬 bizde emzik var o olmasa eminim sürekli emmek de ister. Bebek işte meme-kucak seviyorlar huzurlu, güvenli hissettiriyor. Hele bi de anne kokusu 🥰 ama bize çok yorucu oluyor o ayrı mesele 😬

Bana da en son bir hemşire saat başı emzir, sütün çoğalır dedi. Yahu saat başı nasıl emzireyim? Zaten yarım saat emzir, gaz çıkar vs bir saate yaklaşıyor. Bu bebek hangi ara uyuyacak, büyük çocuk ilgi ister oyun ister yemek ister tuvalete gitmek ister hepsini de bir tek benimle yapmak ister. Bebek memede yaşamak ister. İster de ister.
Valla çocuklar arası bi 9-10 yaş olsa iyiymiş 🤪 evde 2 bebek perişan olduk bizde. İkiz bakmaktan beter

Kızlar bizdede 20 ve 40 inda bebek drlar onermesede cok az tuzlu su konulur banyo suyuna yıkanilir, bız gocmenız belli yıkama gunlerı var o gunlerde uyulur, 40 tane tas ve altın atılır yıkama suyuna en son sudan anne babada yıkanma suyuna koyar 40 lanır ve ecede serpilir, bana sacma gelsede annem yaptı 🤪😄 komsu da dedın agzına bal suruyırlarmıs onların orda tatlı sozlu olsun DİE, yumurta veriyorlarmış cok degısık seyler var yoreye göre
Aaa gercekten mi biz de gocmeniz hic duymadim yaa 🙈

Aaaa onu kızımda biz de yaptık ama oğlan da yapmayı unuttum 😬 2 aylık oldu şimdi yapsam olur mu ki 🤪

Mama takviyesi veren kızlar bebek milleti genelde bi huzursuzdur illa aç olduğu için değil yani. Gazı vardır, çiş - kaka yapmıştır, üşümüştür, sıcaklamıştır, uykusu vardır, annesini arıyordur, bi sesten korkmuştur, atak haftasıdır vs vs vs bi sürü sebepten ağlayıp huzursuz olabilirler. Her huzursuzluğu açlığa yormayın yani. Kilo alımı iyiyse, bol bol çiş-kaka yapıyorsa doyuyor demektir 🥰 hiç strese girmeyin aç mı acaba diye

Bir de kolik müzikleri deneyin, kızımda büyük kurtarıcı olmuştu. Ama bi sürü ses denedim fön sesini sevmişti. Açınca kilitlenip kalıyordu hatta uyuyordu. Süpürge sesi, fön sesi, yağmur sesi, aspiratör sesi vs vs deneyin çoğunlukla biri işe yarar. Yarım kundak da deneyin onda işe yarıyor bazen (bebeklerde anne karnındaki keseyi hatırlatıyormuş), hafif sallanmak da sakinleştiriyor.

Mama takviyesi veren kızlar bebek milleti genelde bi huzursuzdur illa aç olduğu için değil yani. Gazı vardır, çiş - kaka yapmıştır, üşümüştür, sıcaklamıştır, uykusu vardır, annesini arıyordur, bi sesten korkmuştur, atak haftasıdır vs vs vs bi sürü sebepten ağlayıp huzursuz olabilirler. Her huzursuzluğu açlığa yormayın yani. Kilo alımı iyiyse, bol bol çiş-kaka yapıyorsa doyuyor demektir 🥰 hiç strese girmeyin aç mı acaba diye
evet. Benim bebeğimin de kilo alımı iyi çıktı ama gelin görün ki sürekli memede. İnmek istemiyor hiç. Hatta atak haftasında sabahtan akşama kadar memede durdu. Doyduğuna eminim ama istiyor işte. Özellikle birden fazla çocuğu anneleri de anlıyorum sabahtan akşama kadar memede durduracak enerjileri yoktur. Ama bebek memede olmayıp mama verince de durmuyor ki zaten. Huzursuzluk uyanma hali sürekli devam ediyor. Bir de aç mı acaba diye kendimizi yıprattığımızla kalıyoruz

Gündüz bizimki de öyle canım ya. Sürekli kucak istiyor pusette azıcık uyuyor beşikte hiç uyumaz oldu gündüz 😬 bizde emzik var o olmasa eminim sürekli emmek de ister. Bebek işte meme-kucak seviyorlar huzurlu, güvenli hissettiriyor. Hele bi de anne kokusu 🥰 ama bize çok yorucu oluyor o ayrı mesele 😬
Mesela diyorlar ya işte 15 saat uyur işte bu aydaki çocuk vs . Yok yani 10 saat olsa öpüp başıma koyuyorum

X