2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Eds denedim ama beceremedim, çok hareketli kızım memede, alıyor bırakıyor, çalışmadı bizde eds
Sütün nasıldı peki?
Biberona alternatif olsun dersen memede olmadıysa parmakla da veriyorlar sanırım (gerçi bana pek hijyenik gelmiyor ama ). Serçe parmağı damağına dayayıp onu emerken yandan eds veriyorlar sanırım. Kızım düzgün emmediği için sütüm çok çoktu diyemem ilk 5 ay kilo alımı hep alt sınırda gitti. Mamaya çok yüklenmek istemedim. Aile hekimim korkutmuştu beni. Verdiğin her mama, memedeki sütünden çalar ve zamanla sütün iyice azalır diye. Ben imkan buldukça emzirme sonrası sağıyordum sağdıklarım + mama şeklinde takviye yaptım. 5. Ayda emme düzene girince takviyeye de gerek kalmadı. Hatta 7.ayda mamayı da bıraktık çok şükür. Biraz uğraştıran süreçler ama merak etme zamanla hepsi yoluna giriyor

Gazın mamadan kaynaklı olduğunu mu dusunuyorsunuz .sadece mama ile mi besleniyor bebeğiniz .benim ki hem emiyor hemde mama içiyor
Bende hem emziriyorum hem mama veriyorum sütüm az malesef. Mama da tetikliyor tabi gazı ama bende son 20 gündür arada kaçırıyorum gaz yapcak şeyleri en büyük etken mama bence.

Ben isternette kaşık biberon gördüm biberonun uvunda silikon kaşık var onu dene istersen?

2 gün önce oğlum deliksiz uyudu emmeye bile uyandiramadik O derece ve sarilik yükseldi diye korktuk doktora götürdük. Normalde uyuyan bir çocuk değil. Şükür sarılık 10.5 dan 8.5 a düşmüş. Ama iki gündür de sanki o uyuduğu günün acısını çıkarıyormuş gibi uyumuyor durmuyor da. Kafayı yiyeceğim artık. Elimizde dolaşmaktan ezildi yemin ediyorum. Gazi da çıkıyor aslında derdi ne anlamadım ya.

Canim grubumuzun kurucusu sen nerelerdeydin. Oncelikle bebisin hayirli olsyn. İlk tavsiyem biberonu birakabiliyorsan birakip bebek besleme katateri alman . Biberondan kolay yolla beslendigi icin emmek ve ugrasmak istemiyor. Ben sabaha karsi uyumak istedigimde bu dedigim sistemle eds sistemi deniyor babasi besliyor. Serce parmagina bantliyo katateri o sekilde sutu veriyor bu sekilde meme reddini onleyebilirsin.
İkinci olarak sutu arttirmanin tek yolu bebegin emmesi ve bol su icmek. Bebek emip kahverengi kismi uyarmazsa oksitosin hormonu salgılanmiyor. Birde duzenli sagamiyorum ne zaman uyancagi belli olmadigi icin demissin ama duzenli sagmana gerek yok sagdin diyelim bebek uyandi sutun bitmez . Bebek memene geldigi zmn sut uretimi yeniden baslar. Ayrica iki saate bir saatini kur evdeysen eger sartlarin uygunsa bebegi sen uyandir hatta bir bucuk saate bir bir kur bebegi uyandir alt degistir fkn ztn geciyo zmn boylelikle iki saatte bir emzirmis olursun .kilo alimida artar. ve Korkma eger ssgim yapcaksan sagdiginda sut gelmeyince sut bitti sanma yani o anlik bitti bebek gelince memeye basliyodun yine uretmeye. Ve iki saatte bir emzirebiliyosan emzir emziremiyosun sağ muhakkaak hic gelmese bile sagmaya calis.
Bir de elektrikli pompa haric mochiyi oneririm bebek bir gogusten emerken aslibda diger memede uyariliyor ve sut doluyor bebek emerken mochiyi diger goguse tak acaip ise ysriyor ve tek emmede diger jemedende gelecek olan sutu saklamis oluyorsun.

Sunu da unutma duzenli sagim cok guzel evet sut arttirir ama asil sut arttiran sey bebeginin memede olmasidir sagim areola kismini uyarmaz .
Bunun disinda stres yapma sdc bebeginle ten temasinda ol basindan sacli derisinden op kokla yine oksitosin hormonu devreye giriyor.
Benim bildiklerim bunlar canim butun annelerin ins bol bol sutleri olur

Ben isternette kaşık biberon gördüm biberonun uvunda silikon kaşık var onu dene istersen?
Kaşık biberon bende almıştım ama cok kullanisli olmadi bizim icin cok hava yutuyor sanki cocuk gaz oluyordu sonrasinda eds de buldum ben çözümü ama tabi her bebis ayni degil ins hepimiz guzel guzel emziririz hicbirseye gerek kalmadan

Canim ya bizdede ayni durumlar oluyor bi iki gun guzel uyuyor sonrasında diyosun ki cocugun etini kopariyolar sanki asla uyumuyor ve aglama nobeti gibi nobet basliyor. Bi yerimi aciyor diye dusunmeden edemiyorum. Cok zor gercekteb. Buyuk ihtimal buyime atagi falan yasiyordur. Allah hepimize kolaylik versin. Bugun bizde cok zor uyuttuk .

A
Büyüme atağıdır. Öyle oluyor o gün aşırı uyuyorlarmış sonra uyumuyolar

Bir düzen oturtabilitiz inşallah çok zormus valla ya

Huylari hic birbirini tutmuyor, bir gun hic memeden kalkmak istemezken ertesi gün asla emmiyor emzik yapmaya çalışıyor, ac kaldi diye üzülüyorum, ayni şekilde uykusu da öyle bir gun cok guzel uyudu gündüz, ertesi gün toplasan gunduz uykusu boluk porcuk 1 saat etmemistir. Heh tamam artik emiyor ya da artik guzel uyuyacak demeye gelmiyor. Ertesi gun daha farkli olacak gözü ile bakıyorum ben, siz de oyle yapmaya çalışın isterseniz. Yarin daha kolay olacak gozu ile bakinca belki daha az sinirli daha az mutsuz olursunuz

Benim de 38.gün bugün sünnet yaptırdık. Eşim hiç istemedi ben direttim.tedirginim biraz. Antibiyotik şurup verdi Agulmentine. Reçetede 2 aydan küçük çocuklara verilmez yazıyor oysaki
Benim de eşim istememişti hiç. Moda oldu küçükken sünnet yaptırmak diyip durdu. Ama şiödi arkadaşlarının çocuklarını görüyor ne kadar zor olduğunu. Bize hiç ilaç vermemişti. Sonradan biz krem almıştık eczaneden.

Memeyle kavga edince napıyorsunuz? Benimki de bana vurup tırmalamaktan emmiyor.
Biberonu ilk alırken öğürüyor sonra sonuna kadar bitiriyor.
Ayağa kalkıp emziriyorum sağa sola sallanıyorum. Zıplıyorum falan
Durmazsa yine acil kolik sesini açıyorum son ses. Yine Durmazsa o an emziremiyorum çünkü genzine kaçıyo süt ağlarken nefessiz kalıyor. Çok uzun sürdü kızımın ya. Uyanıkken hep ağlıyor ama memede. Uyku sersemi iyi emiyor.

Dün gece biz de aynıydık hiç uyumadık hep ağladık gaz yokken de ve hep kucaktaydık büyüme ayağından mı kaynaklanıyormuş

Kelin ilacı olsa kendi başına sürer öncebizde aynı durumdayız ama ilk çocugumda stres sıkıntı dert edindim sonuç değişmedi.
Bunda herşey akışına bıraktım.
Rastgele büyütüyorum rahatça kasmadan.
Herşey daha kolay oluyor böyle olunca.
Emiosa emiyo emmiyosa mama hazırlıom.
Doktorumda günde 100-120cc anne sütü alıyorsa dertlenme yeterli bağışıklık için gerisi doyması için dedi.

Keşke ben de girebilsem bu kafaya sanki biberonla mama verirsem dünyanın sonu gelecekmiş gibi hissediyorum, memeyi bırakırsa çok kötü bi anneyim gibi...

Biz her kakada lavaboda yıkıyoruz cnm ılık su ile çişlerde de ılım su hazırlayıp pamuğu ılık su ile ıslatıp siliyoruz. Daha ıslam mendime geçmedik ama bir ay sonra geçeriz. Kakalarda yine yıkamaya devam ederim ama dışarda değilsem. Maşallah diyeyim pişik olmadık. Ama kremi baya dolduruyorum pişik olmasın diye. Sık değiştirmeye çalışıyorum. Her uyanmada değiştiriyorum. En fazla 4 saat aynı bez kalıyor o da gece 3-4 saat uyursa. Alt değiştirmek için uyandırmıyorum yani.

Keşke ben de girebilsem bu kafaya sanki biberonla mama verirsem dünyanın sonu gelecekmiş gibi hissediyorum, memeyi bırakırsa çok kötü bi anneyim gibi...
Bence hicte kasma kendini bebek emiyorsa emiyor emmiyorsa sal gitsin derim... rahat anne rahat cocuk bunu uc cocuklu bir anne diyor unutma..! Sagip ver yada olmadi mama artij varsin biberonla icsin... sen zaten bilincli bir annesin elinden geleni yapiyorum gerisi bebisine kalmis...

Gündüz en çok 2 saat gece de en çok 3,5 saat uyuyor canım ama bu ideal hali. Yoksa gündüz yarım saat sonra gaz yüzünden uyandığı da çok oluyor. Gece daha uzun uyumaya başladı gibi ama. Bi de gece uyandığında çok konuşmuyorum onunla uykusu çok açılmasın diye. Lambayı da açmıyorum koridorun ışığıyla alt değişim işini emzirme işini hallediyorum. Bi de yarım kundak çok kurtarıcı uykuya rahat geçiyor. Emzik de alsa tadından yenmezdi ama almadı avent ultra airı. Şimdi bibs sipariş ettik bakalım knu alacak mı. Onu da almazsa daha emzik alamam valla. Almazsa almasın sonra bıraktırmakla uğraşmam en azından diyip rahatlatıyım kendimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…