- 6 Aralık 2015
- 19.106
- 26.520
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #46.081
Biberona alternatif olsun dersen memede olmadıysa parmakla da veriyorlar sanırım (gerçi bana pek hijyenik gelmiyor amaEds denedim ama beceremedim, çok hareketli kızım memede, alıyor bırakıyor, çalışmadı bizde eds
Sütün nasıldı peki?
Bende hem emziriyorum hem mama veriyorum sütüm az malesef. Mama da tetikliyor tabi gazı ama bende son 20 gündür arada kaçırıyorum gaz yapcak şeyleri en büyük etken mama bence.Gazın mamadan kaynaklı olduğunu mu dusunuyorsunuz .sadece mama ile mi besleniyor bebeğiniz .benim ki hem emiyor hemde mama içiyor
Ben isternette kaşık biberon gördüm biberonun uvunda silikon kaşık var onu dene istersen?Arkadaşlar benim kız iki gün sonra 70 günlük olacak.. sütle ilgili ciddi problemim var ya da benim kız ara ara aldığı biberona alıştı çünkü bi süre emdikten sonra ağlamaya başlıyor, gazını çıkarıp devam etmeye çalışıyoruz yine aynı.
süt artırmak istiyorum ama bi türlü başarılı olamadım. DüZenli sağım yapamıyorum çünkü ne zaman emmek isteyeceği belli olmuyor. Genelde uyuduğum dinlendiğim zamab olmuyor bu ağlama işi ama gün içinde hep aynı şey, ikinci ay sonu kilo alımı az olduğu için de mama takviyesi başladı doktoru, onu da mecbur biberonla veriyorum, anlayacağınız bi kısır döngüye girdik, tavsiyeniz var mı bu sıkıntılarımla ilgili?
Canim grubumuzun kurucusu sen nerelerdeydin. Oncelikle bebisin hayirli olsyn. İlk tavsiyem biberonu birakabiliyorsan birakip bebek besleme katateri alman . Biberondan kolay yolla beslendigi icin emmek ve ugrasmak istemiyor. Ben sabaha karsi uyumak istedigimde bu dedigim sistemle eds sistemi deniyor babasi besliyor. Serce parmagina bantliyo katateri o sekilde sutu veriyor bu sekilde meme reddini onleyebilirsin.Arkadaşlar benim kız iki gün sonra 70 günlük olacak.. sütle ilgili ciddi problemim var ya da benim kız ara ara aldığı biberona alıştı çünkü bi süre emdikten sonra ağlamaya başlıyor, gazını çıkarıp devam etmeye çalışıyoruz yine aynı.
süt artırmak istiyorum ama bi türlü başarılı olamadım. DüZenli sağım yapamıyorum çünkü ne zaman emmek isteyeceği belli olmuyor. Genelde uyuduğum dinlendiğim zamab olmuyor bu ağlama işi ama gün içinde hep aynı şey, ikinci ay sonu kilo alımı az olduğu için de mama takviyesi başladı doktoru, onu da mecbur biberonla veriyorum, anlayacağınız bi kısır döngüye girdik, tavsiyeniz var mı bu sıkıntılarımla ilgili?
Kaşık biberon bende almıştım ama cok kullanisli olmadi bizim icin cok hava yutuyor sanki cocuk gaz oluyordu sonrasinda eds de buldum ben çözümü ama tabi her bebis ayni degil ins hepimiz guzel guzel emziririz hicbirseye gerek kalmadanBen isternette kaşık biberon gördüm biberonun uvunda silikon kaşık var onu dene istersen?
Canim ya bizdede ayni durumlar oluyor bi iki gun guzel uyuyor sonrasında diyosun ki cocugun etini kopariyolar sanki asla uyumuyor ve aglama nobeti gibi nobet basliyor. Bi yerimi aciyor diye dusunmeden edemiyorum. Cok zor gercekteb. Buyuk ihtimal buyime atagi falan yasiyordur. Allah hepimize kolaylik versin. Bugun bizde cok zor uyuttuk .2 gün önce oğlum deliksiz uyudu emmeye bile uyandiramadik O derece ve sarilik yükseldi diye korktuk doktora götürdük. Normalde uyuyan bir çocuk değil. Şükür sarılık 10.5 dan 8.5 a düşmüş. Ama iki gündür de sanki o uyuduğu günün acısını çıkarıyormuş gibi uyumuyor durmuyor da. Kafayı yiyeceğim artık. Elimizde dolaşmaktan ezildi yemin ediyorum. Gazi da çıkıyor aslında derdi ne anlamadım ya.
Büyüme atağıdır. Öyle oluyor o gün aşırı uyuyorlarmış sonra uyumuyolar2 gün önce oğlum deliksiz uyudu emmeye bile uyandiramadik O derece ve sarilik yükseldi diye korktuk doktora götürdük. Normalde uyuyan bir çocuk değil. Şükür sarılık 10.5 dan 8.5 a düşmüş. Ama iki gündür de sanki o uyuduğu günün acısını çıkarıyormuş gibi uyumuyor durmuyor da. Kafayı yiyeceğim artık. Elimizde dolaşmaktan ezildi yemin ediyorum. Gazi da çıkıyor aslında derdi ne anlamadım ya.
Hadi ya inşallah bir önce düzene girer yaA
Büyüme atağıdır. Öyle oluyor o gün aşırı uyuyorlarmış sonra uyumuyolar
Bir düzen oturtabilitiz inşallah çok zormus valla yaCanim ya bizdede ayni durumlar oluyor bi iki gun guzel uyuyor sonrasında diyosun ki cocugun etini kopariyolar sanki asla uyumuyor ve aglama nobeti gibi nobet basliyor. Bi yerimi aciyor diye dusunmeden edemiyorum. Cok zor gercekteb. Buyuk ihtimal buyime atagi falan yasiyordur. Allah hepimize kolaylik versin. Bugun bizde cok zor uyuttuk .
Benimde bir de eğer açıksa geliyorYok canım emzirirken takıyorum. Kızım memeyi alınca süt iniyor göğüslerim sızlıyor. Zaten o arada diğer memeden süt sızmaya başlıyor. O zaman takıyorum. Diğer zamanlarda o kadar süt gelmiyor
Huylari hic birbirini tutmuyor, bir gun hic memeden kalkmak istemezken ertesi gün asla emmiyor emzik yapmaya çalışıyor, ac kaldi diye üzülüyorum, ayni şekilde uykusu da öyle bir gun cok guzel uyudu gündüz, ertesi gün toplasan gunduz uykusu boluk porcuk 1 saat etmemistir. Heh tamam artik emiyor ya da artik guzel uyuyacak demeye gelmiyor. Ertesi gun daha farkli olacak gözü ile bakıyorum ben, siz de oyle yapmaya çalışın isterseniz. Yarin daha kolay olacak gozu ile bakinca belki daha az sinirli daha az mutsuz olursunuz2 gün önce oğlum deliksiz uyudu emmeye bile uyandiramadik O derece ve sarilik yükseldi diye korktuk doktora götürdük. Normalde uyuyan bir çocuk değil. Şükür sarılık 10.5 dan 8.5 a düşmüş. Ama iki gündür de sanki o uyuduğu günün acısını çıkarıyormuş gibi uyumuyor durmuyor da. Kafayı yiyeceğim artık. Elimizde dolaşmaktan ezildi yemin ediyorum. Gazi da çıkıyor aslında derdi ne anlamadım ya.
Benim de eşim istememişti hiç. Moda oldu küçükken sünnet yaptırmak diyip durdu. Ama şiödi arkadaşlarının çocuklarını görüyor ne kadar zor olduğunu. Bize hiç ilaç vermemişti. Sonradan biz krem almıştık eczaneden.Benim de 38.gün bugün sünnet yaptırdık. Eşim hiç istemedi ben direttim.tedirginim biraz. Antibiyotik şurup verdi Agulmentine. Reçetede 2 aydan küçük çocuklara verilmez yazıyor oysaki
Ayağa kalkıp emziriyorum sağa sola sallanıyorum. Zıplıyorum falanMemeyle kavga edince napıyorsunuz? Benimki de bana vurup tırmalamaktan emmiyor.
Biberonu ilk alırken öğürüyor sonra sonuna kadar bitiriyor.
Dün gece biz de aynıydık hiç uyumadık hep ağladık gaz yokken de ve hep kucaktaydık büyüme ayağından mı kaynaklanıyormuşCanim ya bizdede ayni durumlar oluyor bi iki gun guzel uyuyor sonrasında diyosun ki cocugun etini kopariyolar sanki asla uyumuyor ve aglama nobeti gibi nobet basliyor. Bi yerimi aciyor diye dusunmeden edemiyorum. Cok zor gercekteb. Buyuk ihtimal buyime atagi falan yasiyordur. Allah hepimize kolaylik versin. Bugun bizde cok zor uyuttuk .
Kelin ilacı olsa kendi başına sürer önceArkadaşlar benim kız iki gün sonra 70 günlük olacak.. sütle ilgili ciddi problemim var ya da benim kız ara ara aldığı biberona alıştı çünkü bi süre emdikten sonra ağlamaya başlıyor, gazını çıkarıp devam etmeye çalışıyoruz yine aynı.
Keşke ben de girebilsem bu kafayaKelin ilacı olsa kendi başına sürer öncebizde aynı durumdayız ama ilk çocugumda stres sıkıntı dert edindim sonuç değişmedi.
Bunda herşey akışına bıraktım.
Rastgele büyütüyorum rahatça kasmadan.
Herşey daha kolay oluyor böyle olunca.
Emiosa emiyo emmiyosa mama hazırlıom.
Doktorumda günde 100-120cc anne sütü alıyorsa dertlenme yeterli bağışıklık için gerisi doyması için dedi.
Biz her kakada lavaboda yıkıyoruz cnm ılık su ile çişlerde de ılım su hazırlayıp pamuğu ılık su ile ıslatıp siliyoruz. Daha ıslam mendime geçmedik ama bir ay sonra geçeriz. Kakalarda yine yıkamaya devam ederim ama dışarda değilsem. Maşallah diyeyim pişik olmadık. Ama kremi baya dolduruyorum pişik olmasın diye. Sık değiştirmeye çalışıyorum. Her uyanmada değiştiriyorum. En fazla 4 saat aynı bez kalıyor o da gece 3-4 saat uyursa. Alt değiştirmek için uyandırmıyorum yani.Bende en başından beri içeriği temiz oldugu icin sleepy bio natural olanini kullanıyorum bi pakette normal naturali vardi bir numara kullaniyorum bebik biraz ufak benim. Yalniz bi pisik problemi yaşadık ondan mi degil mi bilemedim ilk zmnlar pisik kremi cok surmuyodum ondanda olabilir. Pampersta denedim ama burdan alinan degil abd den alinmisti baska bi versiyonu. Sonuc olarak hepsinde yanlardan ta da belden taşma yasadim. Buyuk mu geliyor anlamadim. En sonda karsrim bio naturalle devam oldu. Bebegin altinda 7 24 kalacak birsey en aozndan kimyasal orani en dusuk olani olsun dedim. Silmeyide bio natural islak mendil ve deep wipes probiyotikliyle bazende islak pamukla yapiyordum. Simdi yikiyorum en iyis bu sekilde oldu yikayip bebek pamugu ile kurulama yontemine gectik dissridayken islak mendil kullanmaya karar verdim. Siz silmeyi nasil yapiyorsunuz.
Bence hicte kasma kendini bebek emiyorsa emiyor emmiyorsa sal gitsin derim... rahat anne rahat cocuk bunu uc cocuklu bir anne diyor unutma..! Sagip ver yada olmadi mama artij varsin biberonla icsin... sen zaten bilincli bir annesin elinden geleni yapiyorum gerisi bebisine kalmis...Keşke ben de girebilsem bu kafayasanki biberonla mama verirsem dünyanın sonu gelecekmiş gibi hissediyorum, memeyi bırakırsa çok kötü bi anneyim gibi...
Gündüz en çok 2 saat gece de en çok 3,5 saat uyuyor canım ama bu ideal hali. Yoksa gündüz yarım saat sonra gaz yüzünden uyandığı da çok oluyor. Gece daha uzun uyumaya başladı gibi ama. Bi de gece uyandığında çok konuşmuyorum onunla uykusu çok açılmasın diye. Lambayı da açmıyorum koridorun ışığıyla alt değişim işini emzirme işini hallediyorum. Bi de yarım kundak çok kurtarıcı uykuya rahat geçiyor. Emzik de alsa tadından yenmezdi ama almadı avent ultra airı. Şimdi bibs sipariş ettik bakalım knu alacak mı. Onu da almazsa daha emzik alamam valla. Almazsa almasın sonra bıraktırmakla uğraşmam en azından diyip rahatlatıyım kendimiKızlar bebekleriniz gündüz aralıksız kaç saat uyanık kalıyor? Gece uykusuna kaçta geçiyor? Hep aynı saatlerde uyutabiliyor musunuz? Biz kucakta ya da ana kucağında sallamadan, ya da emmeden uyutamıyoruz. Yatağına yatırıp pışpışla uyutmak mucize olurdu sanırım.