2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Hanımlar tecrübelisiniz bana bı yardımcı olurmusunuz. Bebeğim uykuya dalamiyor yaklaşık 2 saat uğraşıyorum sizce normal mi huyu mu böyle 11 günlük. Uykudayken de sesler çıkartıyor.
Yarımkundak öneririm canım kollarını biraz sıkı yap, ürkmesin kolları oynadıkça ürküp uyanıyolar uyuyamıyolar çünkü

Arkadaşlar benim kız iki gün sonra 70 günlük olacak.. sütle ilgili ciddi problemim var ya da benim kız ara ara aldığı biberona alıştı çünkü bi süre emdikten sonra ağlamaya başlıyor, gazını çıkarıp devam etmeye çalışıyoruz yine aynı.
süt artırmak istiyorum ama bi türlü başarılı olamadım. DüZenli sağım yapamıyorum çünkü ne zaman emmek isteyeceği belli olmuyor. Genelde uyuduğum dinlendiğim zamab olmuyor bu ağlama işi ama gün içinde hep aynı şey, ikinci ay sonu kilo alımı az olduğu için de mama takviyesi başladı doktoru, onu da mecbur biberonla veriyorum, anlayacağınız bi kısır döngüye girdik, tavsiyeniz var mı bu sıkıntılarımla ilgili?
Canımm 2. Ay gibi bebekler de meme reddi olabiliyo, uyurken emzir yada ayakta emzirmeyi dene hoplatıp zıplayarak..büyük oğlum da 3 aylık gibi başladı 5 aya kadar uykuda yada gezdirerek emzirdim ama sonunda geçmişti emmeye devam etmişti

Huylari hic birbirini tutmuyor, bir gun hic memeden kalkmak istemezken ertesi gün asla emmiyor emzik yapmaya çalışıyor, ac kaldi diye üzülüyorum, ayni şekilde uykusu da öyle bir gun cok guzel uyudu gündüz, ertesi gün toplasan gunduz uykusu boluk porcuk 1 saat etmemistir. Heh tamam artik emiyor ya da artik guzel uyuyacak demeye gelmiyor. Ertesi gun daha farkli olacak gözü ile bakıyorum ben, siz de oyle yapmaya çalışın isterseniz. Yarin daha kolay olacak gozu ile bakinca belki daha az sinirli daha az mutsuz olursunuz
Gerçekten öyle bir günü bir gününu tutmuyor. Inşallah bir an once bir düzen buluruz ya. Insan öyle huysuz olunca bir sıkıntısı mi vat diye düşünüp telaslaniyor. Dilinden de anlamıyoruz

Kızlar ya bebeğimin altı temiz karnı tok ama uyumuyor ayakta sallarsam dalıyor sonra yine uyanıyor anlamıyorum ben birde kakasını yapamadı fitillemek zorunda kaldım hep bir huzursuz çocuk neden bilmiyorum benimde çok sinirlerim bozuluyor artık

Geldi gelmesine ama çok uğraştım.2 saatte bir sağdım. Gece de 3 saatte bir sağdım. İştahsızdı zaten biraz biraz da dondurucuya attım. 12 ay olana kadar verdim en azından günde bi paket. Sütüm çok değildi maksimum seviyeye geldiğimde(6 aylıkken falan) iki taraftan toplam 100cc ancak çıkıyordu tek sağımda . Sonra sonra azalmaya başladı. Şimdi emzirmek için elimden geleni yapıyorum.kesinlikle çok büykük kolaylıkmış.
Bende gece kalkıp süt sağmaktan üşütüp hasta oldum çok zor gerçekten uğraşmak.
2 gündür ısrarla emzirmeye çalışıyorum. Ağlıyor, sinirleniyor ama mecburum.

Canımm 2. Ay gibi bebekler de meme reddi olabiliyo, uyurken emzir yada ayakta emzirmeyi dene hoplatıp zıplayarak..büyük oğlum da 3 aylık gibi başladı 5 aya kadar uykuda yada gezdirerek emzirdim ama sonunda geçmişti emmeye devam etmişti
Bugün yine ağlarken kalktım ayakta emzirdim, emdi 😅 bundan sonra öyle yapayım, ben de kendimi yiyorum sütüm yetmiyor diye 🤦🏻‍♀️ Geceleri sabahları sıkıntı yok, öğlen ve sonrası bi haller oluyor kıza, çıldırtıyor beni..

Bence hicte kasma kendini bebek emiyorsa emiyor emmiyorsa sal gitsin derim... rahat anne rahat cocuk bunu uc cocuklu bir anne diyor unutma..! Sagip ver yada olmadi mama artij varsin biberonla icsin... sen zaten bilincli bir annesin elinden geleni yapiyorum gerisi bebisine kalmis...
Bende aynı kafadayım emiyorsa emziriyorum emmiyorsa veriyorum mamayı biberonla ilk başlarda çok kötü hissetmiştim ama bebeğim aç kaldı kilo alamadı şekeri vs düştü şimdi doyduğu için mutlu oluyorum en azından

Bence hicte kasma kendini bebek emiyorsa emiyor emmiyorsa sal gitsin derim... rahat anne rahat cocuk bunu uc cocuklu bir anne diyor unutma..! Sagip ver yada olmadi mama artij varsin biberonla icsin... sen zaten bilincli bir annesin elinden geleni yapiyorum gerisi bebisine kalmis...
Kesinlikle rahst olmak gerekiyor. İlk çocukta ben bunalıma girdim çocuk ne emdi ne mama aldı. Üstüne ek gıdada başarısız olduk iyice stres oldum. Kendimi kötü anne hissettim beceriksizmişm gibi geldi. Şimdi diyofum ki ben çok iyi bir anneyim meme alırsa alır mama alırsa mama alır kasmıyorumkafam rahat veveğim huzurlu ben huzurlu. İnanın herşey daha iyi gidiyor bu şekilde. Kimseye kulak asmamak gerek. Millete ne ise ilk sordukları emiyor mu? Mama verdiğini duyunca yaaa neden veriyorsun falan… kime ne

Keşke ben de girebilsem bu kafaya 😢 sanki biberonla mama verirsem dünyanın sonu gelecekmiş gibi hissediyorum, memeyi bırakırsa çok kötü bi anneyim gibi...
Yok canım daha neler. Sen elinden geleni yaparsın olduğu kadar olur kafanda bu kadar büyütüp stres yapma. Bi de dediğim gibi bu aylarda oluyor bu tarz emme sorunları heleki atak haftasında. Sonra zamanla düzeliyor.

Yok canım daha neler. Sen elinden geleni yaparsın olduğu kadar olur kafanda bu kadar büyütüp stres yapma. Bi de dediğim gibi bu aylarda oluyor bu tarz emme sorunları heleki atak haftasında. Sonra zamanla düzeliyor.
1 aydır falan böyle ya, önceleri sadece akşamları oluyordu, şimdi gündüz de oluyor.. neyse ben elimden geleni yapıyorum, inşallah düzelir 🙏🏻

Kızlar ya bebeğimin altı temiz karnı tok ama uyumuyor ayakta sallarsam dalıyor sonra yine uyanıyor anlamıyorum ben birde kakasını yapamadı fitillemek zorunda kaldım hep bir huzursuz çocuk neden bilmiyorum benimde çok sinirlerim bozuluyor artık
Belki karnı ağrıyordur canım veya kucakta uyumak istiyordur. Benim bebeğimde gündüz çoğunlukla kucakta durmak istiyor. Uyuyup beşiğine yatırdıktan bir süre sonra uyanıp başlıyor mızırdanmaya kucağa alınca susup bi zaman sonra uyuyor 😬

Kesinlikle rahst olmak gerekiyor. İlk çocukta ben bunalıma girdim çocuk ne emdi ne mama aldı. Üstüne ek gıdada başarısız olduk iyice stres oldum. Kendimi kötü anne hissettim beceriksizmişm gibi geldi. Şimdi diyofum ki ben çok iyi bir anneyim meme alırsa alır mama alırsa mama alır kasmıyorumkafam rahat veveğim huzurlu ben huzurlu. İnanın herşey daha iyi gidiyor bu şekilde. Kimseye kulak asmamak gerek. Millete ne ise ilk sordukları emiyor mu? Mama verdiğini duyunca yaaa neden veriyorsun falan… kime ne
Hep bu biberon evinize girmesin diyenler yüzünden aslında yok kaşikla ver herkes bi şey diyor kızımda meme reddi vardı ama o hiç emmediki hem emme hem mama alan çok bebek var böyle oldukça annede kendisini çaresiz hissediyor iki haftadır kastım bu konuda sadece emsin diye nasıl mutlu oluyorsak öyle olalım

Bizim sarılıkta uzamış sanırım dün dr gittik bi sorun görmedi anne sütünü kesenler vardı burada bi çözüm aldılarmı

Belki karnı ağrıyordur canım veya kucakta uyumak istiyordur. Benim bebeğimde gündüz çoğunlukla kucakta durmak istiyor. Uyuyup beşiğine yatırdıktan bir süre sonra uyanıp başlıyor mızırdanmaya kucağa alınca susup bi zaman sonra uyuyor 😬
Belkide canım bilmiyorum

X