- 28 Kasım 2012
- 7.030
- 4.605
- Konu Sahibi KirazHanim
- #44.041
13. Gündü sanırım.Kaçıncı günde başladın sen peki?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
13. Gündü sanırım.Kaçıncı günde başladın sen peki?
Sağol canım. Bizim kıskançlık gümbür gümbür başladı. Çok üzgünüm o yüzden. İki seferdir çocuğu emzirirken yastıkla vuruyor bize. Kızdım ben de tabi. Dün de hem çişini hem kakasını yaptı altına. Ne yapıcam hiç bilmiyorum. Sabretmeye çalışıyorum. Tamamen düzen değişti tabi.Oyy Allah kolaylık versin cnm bnm kızlar hiç emmedikleri için emzirirken fln umursamıyorlar memeyi ama oğlanı sevmeye çalışıyorlar korkuyorum birşey yaparlar canını acitirlar diye onlarda çok küçük birşey bilmiyorlar çünkü kakali bezi doktora sordum doyuyor ki yapıyor dedi mama verdim üç kez doymuyor diye iki kez 10 ml içti bir kezde 25 ml anca içti doktor gerek yok gibi ama birkaç gün daha verebilirsin mama sonra keseriz dedi odem atmasina ragmen kilosu ayni cikti dogum kilosuyla yetiyordur sutun kilo kaybetmemis dedi bizede her doktor ayri telden caliyor iste
Ya evet iyi aslında. Niye öyle dedi anlamadım hiç dediğim gibi bunlara takılan biri hiç değil. İyi Gününde değildi sanırım resmen kafayı bozdum dünden beri. Emzirme sonrası mama verdim çocuğa.zorlsdım da biraz almayınca . Tüm emdiğini de kustu sonraNesi azmış yaa gayet iyi almış bence.
Geçmiş olsun canım. En kısa sürede kavuşun inş birbirinizeSlm bayanlar..sukur bugun sabah 5 te dogumum gerceklesti..normal dogum yaptim ve cokta guzel gecti ama bebegimi kuveze aldilar nefes problemi varmis..gogus kafesinde hava birikmis..dogru duzgum goremedim bilee lutfen dualarinizi eksik etmeyin bebegim icin
Ya ilk günler bizim oğlan da öyleydi de çok şükür 2.haftadan sonra daha iyi uyumaya başladı. Emzik de veriyorum ben ara sıra, özellikle uykuya dalması için iyi oluyor. Bi de anakucağını da seviyor içine battaniye tarzı ni örtü koydum o kucaklama hissi veriyor sanırım yemek yerken filan mutfakta ona koyuyorum daha sakin duruyor. Bak emzik ve ana kucağı olayını dene, hatta kundak da dene. Bizimi malesef kundağı hiç sevmedi yaş benim eşim Allahtan evde, iyi kötü faydası oluyor gene. O olmasa huni yakardım herhalde yalnız başına ikiz filan hüyütenlerin Allah yardımcısı olsun.Hatırlıyorum canım senin de küçük daha kıyamam.
Bizim bebek hiç uyumuyor sıkıntı orda.
Kucağımızda harika uyuyor ama beşiğe koyduğumuz anda ağlamaya başlıyor.
Biliyorum aslında bu dönem böyle geçecek normali bu ama yine de yıpratıcı oluyor.
Bugün ilk kez iki çocukla yalnız kaldım, inan sabahtan beri daha tuvalete gidemedim eşimi bekliyorum
Öğlen de büyüğü uyuttum, bebeği de yanıma beşiğe koydum bir yandan salladım bir yandan da biraz gözlerimi kapattım iyi geldi. Şimdi yine kucakta
Kızımdayaken uyurken değilde emerken yapıyorlardı testi. Bu bebekte de emzik verip yapmışlarBizim de öyle büyük ihtimalle ama yne de biraz canım sıkıldı.
Bir de bu testte uyuması gerekiyor diyor doktor ama ne mümkün uyutmak.
Dün çıkarken “haftaya uyutmuş olarak getirin mümkünse” dedi, ben de keşke uyusa biz de en çok bunu istiyoruz bir haftadır dedim
Ya bu doktorlarda felaket tellalı. Kızımda 3.gün kontrole gittiğimizde 300 grama yakın kilo vermiş çıktı doktor bizi azarladı aç kalmış bu çocuk hastaneye yatırırım hemen mamayı arttırın bilmem ne. Meğer zaten bebekler ilk günler ödem atarmış bizimki de ödem atmış, tabi bunu çok sonra öğrendim. Sonrasında da kızım ek gıda dönemine kadar hep sınırda kilo aldı. Meğer çocuk süt mama değil yemek istiyorumuş. Şimdi dikkat etmesem tosuncuk olacakYa evet iyi aslında. Niye öyle dedi anlamadım hiç dediğim gibi bunlara takılan biri hiç değil. İyi Gününde değildi sanırım resmen kafayı bozdum dünden beri. Emzirme sonrası mama verdim çocuğa.zorlsdım da biraz almayınca . Tüm emdiğini de kustu sonra
Bunlar bebeklere uygun yapılıyormuş bi zararı yok diye biliyorum. Hatta o pozisyonu seviyor bebekler ayakları karınlarına çekilmiş pozisyon da olduklarından karınları rahatlıyorArkadaşlar kafama takılan biseyi danışmak istiyorum. Ana kucaginda bu markayı kullanan var mı? Şimdi ben gün içinde uyuttugumda park yataginin içindeki reflü yatağında uyumak istemiyor, koyduğum an hemen uyanıyor. Bu anakucaginda cogunlukla gunduz uyuyor ama yüzeyi sert değil, böyle bı gomuluyo biraz içine. Acaba omurga gelişimi acisindan yanlış mı yapıyorum bunda uyutarak
Eki Görüntüle 2851969
Bakış açını değiştirirsen şöylede olabilir mesela bebeğin çok iştahlı olabilir.normal beslenen bir beneğe sütün yeterdi belkide.mesela benimki çok iştahlı,mama yese üstüne emmek istio ,emiyo 1 saat üstüne mama yiyo.sen dengeyi kurarsın zamanla.Aynen öyle düşünmeye başladım yetmiyor sütüm günde 3 yâda 4 defa mama veriyorum 40 ve 60 arası günde 200 civarı.tansiyon ve uykusuzluk etkiliyor sanırım Yok sütüm yanı.
Ya evet öyledir bazı doktorlar. Oğlumda gittiğimiz dr öyleydi. Ağlayarak çıkmıştım. Sütün yetmiyor sütün yok çocuk aç kalmış bilmem ne. Sonra bu Dr a gittik de moral vermişti. Hep der kilo önemli değil diye. Ama bu defa üzdüYa bu doktorlarda felaket tellalı. Kızımda 3.gün kontrole gittiğimizde 300 grama yakın kilo vermiş çıktı doktor bizi azarladı aç kalmış bu çocuk hastaneye yatırırım hemen mamayı arttırın bilmem ne. Meğer zaten bebekler ilk günler ödem atarmış bizimki de ödem atmış, tabi bunu çok sonra öğrendim. Sonrasında da kızım ek gıda dönemine kadar hep sınırda kilo aldı. Meğer çocuk süt mama değil yemek istiyorumuş. Şimdi dikkat etmesem tosuncuk olacak
Bende mama götürmeyi düşünüyorum. Orada emzirdim uyuyor ama o jeli sürünce uyanıyorCanım mama yap 3 saat 24 derece altında bozulmuyor hastaneye girmeden içir
Biz 5 gün sonra verdik, hastanede verdik ikinciyi de. Sağlık ocağında da verilebiliyo dediğin gibikızlar ilk topuk kanunu hastanede verdik. 2. ne zaman veriliyor sağlık ocagina
Bize doktorumuz biogaiya önerdi günde 1 seferde 5 damla şeklinde. Bi de 10-15 günde etki gösteriyomuş 5. Gün hemen başla dedi gaz sancıları başlamadan. 8 gündür damlatıyoruz ama yine de oluyo biraz sancıları kuzumun.Gaz damlasi kaç günden sonra başlanıyor ve hamgi marka iyi acaba fikri olan var mi
Oyle mi dersin üzüm saatler yatınca dedim bir hata mı yapıyorum. Bugün çok enerjisiz ve yorgunum.Bunlar bebeklere uygun yapılıyormuş bi zararı yok diye biliyorum. Hatta o pozisyonu seviyor bebekler ayakları karınlarına çekilmiş pozisyon da olduklarından karınları rahatlıyor
Ay ilk bebeğim öyleydi.Yenidoğanlarin günde 16 17 saat uyuduklari yazıyo, bizimki toplasan gun içinde 5 6 saat anca uyuyo. Sizlerin de bebisleri böyle mi ya helak oldum artık.
Benim isteksizlik yok ama idrar yaparken ara ara ağrı oluyor. Bir de kaşıntı oluyor.Kızlaaaaaaaar,sezaryen sonrası idrar yapma isteği gelmeyen var mı????
22gün oldu ,idrar torbamın dolduğunu hissetmiyorum hala ,yani 1 gün çişimi yapmasam ,idrara sıkışma isteğim yok!!!!!!!
Benim gibi olan var mı?
İlk doğumdada idrar sıkıntım vardı hatırlıyorum ama böyle bişey oldumu hatırlamıyorum.
Doktora gidicem ama benim gibi olan varmı acaba??????