2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ben basindan beridir hep oyleyim canim hic canimi acitan bir agrisi tekmesi bile olmadi sadece kasılıp birakmasi oluyor onu harrket yerine sayiyorum bide yerleri daraldi iyice ondan hareketleri aazaldi
Evet aslında doğru, yerleri azaldı hareketleri eskisi gibi olmuyor ama endişelendim yine de.
Doğum zamanı geldi hala doğmadı ya ne olsa acaba bir sıkıntı mı var diye düşünmeden duramıyorum.
İkinci doğum da olsa panik aynı panik

Selam kizlar kasilma dedigimiz seyi nasil anliyorsunuz.
Mesela benim artik surekli olarak tekrarlayan daha cok sag tarafimda sanki bebegimin topugu veya poposu karnimdan cikacakmis gibi bir toplanma ve gerginlik hali oluyor bazen farkli bolgelerde oluyor karnim sertlediyor ben bunu kasilma olarak goruyorum sizde durumlar nasil yani kasilma olarak hissrttigimiz braxton hicks denilen kasilmalar sizce bunlar mi ?
Birde bebek hareketleri ve hickiriklari var onlar ztn kasilma degil.

Bana gün içinde adet sancısı gibi sancılar geliyor birkaç kez ben onları kasılma diye adlandırıyorum ne ki bu kasılma hakikaten ben de nasıl ayırt edilir bilmiyorum

Şu sezeryan dan Bi tek ben korkuyorum herhalde, ilk doğumum normal ve çok zor olmasına rağmen sezeryan beni ürkütüyor. Gece gündüz dua ediyorum sezeryan olmak zorunda kalmıyim diye. Ama sonum oraya doğru gidiyor galiba.

3 4 gundur benimkide baya baya azalmisti ama 2 gundur artti..belli olmuyor bazen hareketli oluyor bebisler bazende cok az hareket ediyorlar..bide yerleri daraldi oda etkili tabi

Yoo tek degilsin bende korkuyorumama korksakta yapacak bir sey yok..

Bende korkuyorum sezaryenden. Belden aşagisi uyusturulacagi için baş agrisi veya baska sikintilar yasarim diye. Ama yapacak bir sey yok işte

Şimdiden kolaylıklar diliyorum, hastanede çocukla biraz zor olabilir ama gelip geçiyor işte sonra da size güzel bir hatıra olur kardeşinin doğumuna beraber gitmiştik diye

Arkadaşlar merhaba ben komşu topiktenim haziran anneleri
Doğum yapan annelere bir sorum olacaktı emzik vermeye ne zaman başladınız?
Benim sezeryan doğumdu, bebek odaya gelir gelmez işitme testi yapmak için hemşireler ağzına emzik vermiş. Odaya bi geldim ağzında emzik. Aslında kızmadım değil, ya meme reddi yapıp beni emmeseydi diye ama çok şükür oğlum beni de emdi. Normalde planım 2 haftalık olduktan sonra vermekti ama gece sabaha kadar memede durmak istiyor ben artık kucağımdayken uyuyakalıyorum kucağımdan düşüreceğim diye o yüzden 5.gündem itibaren gece 1-2 sefer emzik verdim. Eğer beni emmesi problemli olsa vermezdim önce emmesini düzene sokardım.

Hiç korkma canım zaten belden aşağısı uyuşuk olduğundan hiç bişey hissetmiyorsun yatıp bekliyorsun ameliyathanede, hatta ben beklemekten sıkıldım bir an evvel bitse de bebeğime kavuşsam artık diye. Hayırlısı neyse o nasip olsun inşallah

Ben doktora sordum yerleri daraldığı için dedi. Böyle tekme değil de kayma şeklimde dönme şeklinde hareketleri

Canım küvezde dediğin benim galiba Sağ olasın Allah razı olsun canım Evet annem yok kaybettim 2 sene önce babam da yok Onu da 6 sene önce kaybettim 25 yaşındayım ama ikisi de kanserden ayrıldılar bu dünyadan kızım hala küvezde her gün gün veriyorlar O gün gelince çıkmıyor süreç beni yoruyor direnmeye çalışıyorum Günde 3 kez emzirmeye gidiyorum sürekli 7/24 süt sağıyorum emzirmeye gittiğimde Sadece yarım saatim var ve bebeğim tutup emmeye başlarsa seviniyorum bazen emmek istemiyor uyuyor o zaman moralim bozuluyor sürekli süt götürüyorum onlar besliyorlar biberondan Bugün doğum yapalı 6 gün oldu ve ben sadece doğumda öptüm kızımı hala daha öpemedim kokusunu bilmiyorum ağzımdan maskeyi çıkartamıyorum ödemi gidince Vücudu çok zayıf kaldı aldığım hiçbir kıyafeti çıkınca olmaz Prematüre kıyafetler aldık Rabbim çıkıpta giydirmeyi nasip etsin inşallah Allah'ım Kimseyi evladından ayırmasın çok zormuş o kadar küçük o kadar aciz ki emerken satürasyonu düşüyormuş oksijeni rahat alıp veremiyormuş küçük olduğu için yoruluyormuş tıkanıyormuş O yüzden Doktor sen evdeyken anlamazsın burada kalması gerekir Biz sürekli monitörden takip ediyoruz diyor En azından bir doğum kilosuna gelsin öyle çıkarayım dedi orası Onun için çok iyi Biz böyle bakamayız eminim buna Çünkü o kadar küçük ki yeni doğan bebeğin yarısı kadar kilosu 1920 grama düşmüş 2 kilo 70 gram doğmuştu 1930 gram olmuş sadece 10 gram almış Doktor biraz büyümesini bekliyor kızlar Sizden ricam Dualarınızı eksik etmeyin Şu mübarek günlerde zümram sağlığına kavuşup çıksın inşallah Ben de ağlıyorum Sürekli, kadın doğuma kontrole gittim Herkes puset de getiriyor bebeğini doğumdan sonra. Benim elim boş Karnımı tuta tuta gidip geliyorum Hastaneye ne uyuduğumu biliyorum ne dinlene biliyorum lohusalığım sürekli git gel de geçiyor sürekli sırtım ağrıyor perişanım süt sağarken hep uyuya kalıyorum gözlerim kapalı sağıyorum 2 saate bir Rabbim inşallah Bu günlerin mükafatını bize sağlıklıca kavuşturarak verir evladımın hepiyi günlerini gösterir inşallah eşim doğumdan sonra dün ilk defa gördü diyor ki ne kadar küçülmüş ödemi gidince Biz ona evde bakamayız burada olması Onun için daha iyi o kadar küçük ki ben bakmaya Korkarım diyor kulağına ezan okuyup adını koymuş O da duygusal O da ağlıyor dua ediyor Allah her şeyin hayırlısını versin kimseyi evladı ile imtihan etmesin en zoru buymuş

Ah canım Allah yardımcınız olsun. Çabucak toparlayıp çıksın inş bebeğin. Orda kesinlikle daha iyi. Kısa zamanda toparlar inş.o kadar gelişti ki. Her şey.
Dün haberde izledim 380 gr bebeği yaşatmışlar 23 haftalık. 4 kilo olmuş taburcu oluyordu hastaneden onlar o kadar güçlüler ki.
Senin yavrun çok daha iyi çok daha çabuk toparlayacak.
Çok şükür sütün de geliyor o kuvvetlendirecek onu. Kendini çok üzüp de sütünü de etkileme Allah korusun. Bu kısa bir süreç sadece bir imtihan öyle düşün sadece.

İnşaAllah canm bende öyle düşünüyorum gelip geçecek inşallah tabii oradaki hemşirelerde dedi 500 gram bebek geldi 24 haftada biz onu 2 kilo yaptık büyüttük annesine verdik dedi benim bebeğinin genel durumu iyi ama emerken oksijeni düştüğü için burada gözetim altında kalması gerekiyor dedi Bir de gerçekten çok zayıf ben ona bir şey olacak diye korkudan 24 saat uyumam Muhtemelen evde olsa sezeryan ağrım 3-4 gün beni hayattan soğuttu resmen Ben de bu sayede evde iyileşip toparlanıyorum lohusalığı atlatmaya çalışıyorum ilk günlerde nasıl bakar mısım bilmiyorum Her şeyde bir hayır var işte. Kızlar size tavsiyem imkan var ise Gümüş göğüs kapağı alın O kadar çok iyi geldi ki bana sürekli süt sağıyorum emzirmeye giderken çıkarıyorum sadece kapağı orada uğraşmayayım mikrop olmasın diye o zaman bile atlete deyince ucuz sızlıyor sürekli kapalı taktığımdan hiç Ağrı sızı hissetmiyorum Elhamdülillah 2 saate bir sağmama rağmen alınması gereken en önemli şeylerden biri Gümüş göğüs kapağıymış haberiniz olsun.

Ah camim benim ya gercekten cok zor bi durum ama en azından orada güvende olduğunu bilmek bi nebzede su serpiyordur yüreğine butun dualarim seninle ve nebeginle insallah en kisa surede toparlanacaktir bir an once buyusun annesinin koynuna gelsin insallah metanetli olmaya calis güçlü ol birakma kendini demesi kolay biliyorim yasamasi cok zor ama eminim ki gecicek bu gunler canim saglicakla eve gotureceksiniz

aynı durumdayız. bana da bebeğin kilosu şu an fazla dedi doktor. yemeyi iyice azalttım. Allah ım inşallah bebegim ve benim için hayırlısıyla yine normal doğum nasip etsin istiyorum. sezeryandan korkuyorum ben de inşallah ikimizin ve isteyen herkesin bir avaz da normal doğum olur insallah arkadaşım

Ücretli bizim hastanede banada bilgi vermediler ama internette okumuştum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…