- 6 Aralık 2015
- 19.106
- 26.520
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #41.881
Tam tersi durumdayızKızlar Selam ,
Hepinize yazamıyorum malum ilk günler zor.
Hastaneden çıkınca yürüme işi biraz zor oldu sanırım iğneler rahat yürütüyordu.
Ağrım yok şükür ama dikişler zorluyor ,neyseki geçeceğini biliyorum.
Annem ve eşim sürekli ayaktalar 2 çocuk biri bebek.
Hem emiyor hem mama yiyor ,kendim içimden geçen hep buydu.hem bebeğin hem kendi rahatım için.Rabbime sonsuz şükür bu konudada.
Biberonda alıyor memeyi daha çok seviyor o ayrı
Halbuki ilk yediği biberonda mamaydı.
Bi posta emziriyorsam diğer postada mama veriyorum.ben meme probleminden çok acılar çektiğim için kendime o kabusu yaşatmak istemedim.
tavsiyem ; bugünleri kendinize ziyan etmeyin.en keyifli ve rahat hali nasılsa o şekilde hareket edin.
Bu günleri bidaha gelmeyecek.
yakında inşallah tek tek cevap vericem yorumlara.
Herkesede cevap yetiştirmeye devam edicem
Kesinlikle, o zaman zaten çeşit çeşit virüse bakteriye maruz kalıyorlar hastalık kaçınılmaz.Valla ister sezaryen olsun ister normal doğum çocuklar okula gidene kadar öyle ağır hasta olmuyorlar. Ben aşılardancsonra bile ilaç vermemiştim kızıma. Bizimki ne zaman kreşe başladı her ay hasta oldu. O yüzden sezaryen falan hikaye bence.
Benim de doktorum endişeli değil ben de takılmıyorum pek. Ben de küçük doğmuşum zaten o yüzden fazla beklemiyorum doktor max 3 kilo doğar dedi ama bence doğuncaya kadar 3 kiloyu geçer inanıyorum kızımaHaftasına göre gayet iyi dedi canım seninki kaç kilo minyomda olsa haftamız doldurduk cok takılma kiloya hızlı büyüyor bebekler zaten
Ben 40günlükken 2kiloymuşumBenim de doktorum endişeli değil ben de takılmıyorum pek. Ben de küçük doğmuşum zaten o yüzden fazla beklemiyorum doktor max 3 kilo doğar dedi ama bence doğuncaya kadar 3 kiloyu geçer inanıyorum kızıma
Insan ister istemez yapiyor ya stres kafasina takiliyor acaba neden diyeBen 40günlükken 2kiloymuşumşimdi olsa kesin küvözlükdüm Allahın izni ile kolay toparlanır kilosu düşük olan arkadaşlar sizde sakın stres yapmayın
Kendileri dedi düşeceğiz diye. Biz ekstra bir şey demedikBizdende ayni sekilde alacaklar knu nasıl düştüler bende düşürüyim yani 500 tl az pars degil yani yok yere
Belki genetik faktördür ben mesela zayıfım ama eşim 4.5kilo doğmuş baba tarafı kemikli yani ben biraz ona bağlıyorum yoksa yemek olarak aman aman dikkat etmedim acıkınca yedım ekstra bir kilo alsın dıye çabalamadımInsan ister istemez yapiyor ya stres kafasina takiliyor acaba neden diye
Bizimkinde de 1 tur var canım hemde uzun zamandır var herhangi bir sıkıntısı olmadı şimdiye kadar bu 2. Bebeğim ilkinde kordon fln dolanık değildi o zaman doktorum kordon dolanmayan nadir gebelerimdensin demiştiKızlar kontrolden çıktım bebeğin boynunda iki tür kordon dolanması varmış cuma tekrar bakacak doktor. Sezaryen için 7 Mayıs olsun dedik ama cuma kontrolde kordon dolanması üç tura falan çıkarsa yatış verebilirim dedi.
Kordon dolanması durumu yaşayan var mı kızlar
Yok canım bekleniyor ben ilk hamileliğimde de kullanıyordum şimdi de kullanıyorum ilki 39+5 e kadar kendiliğinden gelir diye bekledik bebeğin kilosu 4 e yaklaşınca çatımda hafif basık olunca doktor suni sancıyla doğumu başlatalım dedi de öyle normal doğum denedik 12 saat sancı aldıktan sonra açılma pek olmayınca ben sezaryen istedim eğer ilk gebelikse ve normal doğum bekleniyorsa çok müdahake etmiyor doktorlar genelde sadece 40. Haftadan sonrasını geçirmek istemiyorlar. Şimdi 2. Dede kullanıyorum bunda da 39 daKan sulandirici kullanan kisiler beklenilmiyor mu aceba bende igne kullaniyorum doktorum bise demedi hala
Canım ben bugün yaptırdım testi para almadılar bizden talep bile etmediler sanırım alınmaması gerekiyor eğee almak isterlerse başka özel hastaneler almıyormuş siz niye alıyorsunuz diye sor benceAyrıca kızlar sezeryan olursam eger hastane corona testi yapacak bu ücretli mi olacak hiç sormadım hastane özel normal şartlarda 200tl ye yapılıyordu ama suan istenecek mi bilmiyorum
Tvde kesinlikle ücret vermeyın deniyor
Sizde durum nedir
Sağlıkla kucağına al inşallah canımKızlar benimde yarın nasipse doğumum olacak 11:30 gibi alacak doktorum doğuma tam 39 haftalık olacak bebişBugün son kez kontrole gittim tam 3 kere yarımlar saat nst çekildim bizim ufaklık ilkinde hiç hareket etmedi doktorum nst yi beğenmedim bidaha çekil o da böyle olursa doğuma alabilirim acil dedi Tam soluna yat dedi nst yi çeken ebeler beni sola yatırmadılar vee doktorum 2. Nst den sonra ilkini beğenmemiştim 2. Yi hiç beğenmedim dedi bebeğin kalp atışları çok tek düzeydi ebeler sola yatırmadık dediler doktora sonra doktorum sola yatırıp tekrar çekin dedi neyseki onda gayet iyi çıktı da yarına kaldı doğum Corona testi yaptırdım gece çıkar onun sonucu da 14 aylık bir oğlum var ve hastaneye mecburen onu da götürücez maalesef bakacak kimse yok yakınımızda ki zaten çok küçük daha gece bensiz uyuyamaz inşallah sağ salim sorunsuz atlatırız
Tam tersi durumdayızbenim de kızda emme sorunu olduğu için mecbur mama + emme şeklinde gittik. Sütüm de azdı. İlk aylar hep emzirme ile ilgili sorun yaşadık, içimde ukte kaldı. Bu sefer çok şükür bebek hemen emdi, sütüm de iyi çok şükür. Kontrolde doktor durumu çok iyi mamaya gerek yok dedi, nasıl mutlu oldum halbuki şuan tam bir işkence günün 4te 3ü emzirme ile geçiyor, oğlan gece sabaha kadar emmek istiyor ama yine de mutluyum. Benden emdiği süt ile çiş kaka yapıyor çok değişik geliyor, aaa bende o kadar süt varmıymış vay bee filan modundayım analık delilik işte. İnşallah haftaya öldüm bittim, yeter gari yazmam buraya. Ama emzik de aldı çok şükür, önümüzdeki haftalarda emzik yardımı ile emizrme olayını en azından gece biraz daha düzene sokarım inşallah. İşin ilginç yanı kızda meme uçlarım berbat durumdaydı, bu sefer oğlan o kadar memesine rağmen hiç bişey yok inşallah olmaz da.
Canim benim hayirli saglikli dogumlar olsun ins cocukta kardesiyle yatacak gece oyke dusun biraz zorlar sizi ama belki daha hayirli olur dualarim seninleKızlar benimde yarın nasipse doğumum olacak 11:30 gibi alacak doktorum doğuma tam 39 haftalık olacak bebişBugün son kez kontrole gittim tam 3 kere yarımlar saat nst çekildim bizim ufaklık ilkinde hiç hareket etmedi doktorum nst yi beğenmedim bidaha çekil o da böyle olursa doğuma alabilirim acil dedi Tam soluna yat dedi nst yi çeken ebeler beni sola yatırmadılar vee doktorum 2. Nst den sonra ilkini beğenmemiştim 2. Yi hiç beğenmedim dedi bebeğin kalp atışları çok tek düzeydi ebeler sola yatırmadık dediler doktora sonra doktorum sola yatırıp tekrar çekin dedi neyseki onda gayet iyi çıktı da yarına kaldı doğum Corona testi yaptırdım gece çıkar onun sonucu da 14 aylık bir oğlum var ve hastaneye mecburen onu da götürücez maalesef bakacak kimse yok yakınımızda ki zaten çok küçük daha gece bensiz uyuyamaz inşallah sağ salim sorunsuz atlatırız
Merhaba:)) ben dogum yapmadim daha ama ilk bir ay Amerikan Pediatri dernegine gore emzik kullanilmamali memeden kopmasin diye ben o yuzden vermeyi dusunmuyorum cnmArkadaşlar merhaba ben komşu topiktenim haziran anneleri
Doğum yapan annelere bir sorum olacaktı emzik vermeye ne zaman başladınız?
Iste boyle yapiyorlar herkez doktor kesiliyor..herkezin bir bilgisi kesin var uydurma bilgisi ama..gel yardimci ol de kimse gelmezz uzaktan akil hocaligi yaparlar..takma canim..bn cok zor bir hamilelik gecirdim inan ailemden baska kimsenin umruna gelmedi..aile disinda hepsi boş..
Karı koca ikisi de emekli. Kira sorunu yok. Taksitleri yok. Ayrıca kayinvalideme baba tarafindan miras yoluyla satılan bir yerden 110 bin TL pay düştü geçen yaz. Kendinin de kenarda bir o kadar nakiti varmış, kayinpederim ağzından kaçırmıştı. Allah daha çok versin. Belki öbür tarafa götürecektirDurumumu yok ? Her yıl hediyelerle gidiyorduk bi pijama dahi almazlar artık bu düşşncesizliğide geçiyor görgüsüzlük enayi yerine koymak.
Hiç takmıyorum gerçekten.. ne kadar sevgi verirse o kadar sevgi görür. Mesafe ne güzel sey.. yüz göz olmamak en güzeli.Hiç duyma canım takipta kafanı yorma stres yapma boş yere değmiyor inan
Yani. Öyle bile olmuş olsa bu doğum yapacak bir insana söylenir mi? Ne kadar densizlik.. neye faydan oldu bu 9 ayda? Hiçbir şey. Bir tatlı yapıp yollamadin bile kendin afedersin tepsi tepsi yerken. Biseye ihtiyacın var mı bile demedin.Sonra da kalkmis bana akıl veriyor, hayırlısıyla doğsun yavrumuz diyeceğine. Benim babaannem de böyleydi. Çok sevgisiz ilgisiz bir kadındı.Buna bir cevap yazayım kızım sezeryan ve 20 aylık oldu maşallah diyeyim o kadar güçlü bir bağışıklığı var ki daha hiç öyle ağır hasta olmadı. Ateş düşürücü şurup bile nadiren kullandık. İnşallah böyle devam eder. Evet normal doğumda annenin vajineninden bebeğe bağışıklık sağlayan bazı faydalı bakteriler geçiyor ama onlar olmayınca da çocuk çok hastalıklı olacak filan gibi bişey yok yani
20 gün oldu doğum yapalı henüz vermedim doktor bir ay kontrolünde konuşuruz henüz erken dedi. Vermeyi düşünmüyorum şu an. Zaten benim tosbik de çok uyanık bi şey emziğe kanmaz gibi geliyor.Arkadaşlar merhaba ben komşu topiktenim haziran anneleri
Doğum yapan annelere bir sorum olacaktı emzik vermeye ne zaman başladınız?
Hayırlı huzurlu kolaycacik bir doğum dilerimKızlar benimde yarın nasipse doğumum olacak 11:30 gibi alacak doktorum doğuma tam 39 haftalık olacak bebişBugün son kez kontrole gittim tam 3 kere yarımlar saat nst çekildim bizim ufaklık ilkinde hiç hareket etmedi doktorum nst yi beğenmedim bidaha çekil o da böyle olursa doğuma alabilirim acil dedi Tam soluna yat dedi nst yi çeken ebeler beni sola yatırmadılar vee doktorum 2. Nst den sonra ilkini beğenmemiştim 2. Yi hiç beğenmedim dedi bebeğin kalp atışları çok tek düzeydi ebeler sola yatırmadık dediler doktora sonra doktorum sola yatırıp tekrar çekin dedi neyseki onda gayet iyi çıktı da yarına kaldı doğum Corona testi yaptırdım gece çıkar onun sonucu da 14 aylık bir oğlum var ve hastaneye mecburen onu da götürücez maalesef bakacak kimse yok yakınımızda ki zaten çok küçük daha gece bensiz uyuyamaz inşallah sağ salim sorunsuz atlatırız
Ben basindan beridir hep oyleyim canim hic canimi acitan bir agrisi tekmesi bile olmadi sadece kasılıp birakmasi oluyor onu harrket yerine sayiyorum bide yerleri daraldi iyice ondan hareketleri aazaldiKızlar benimle günü yakın olanlar bebeği nasıl hissediyorsunuz
Benimki çok sakinleşti, minik kıpırtılar dışında pek hissetmiyor gibiyim son iki üç gündür. Can yakıcı hareketleri bitti.
Bazen endişeleniyorum ama doğum da çok yakın normal mi böyle az ve minik hareketler hissetmem