2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Benim bebeğimizde vardı şimdi bunu okuyunca telaşlandım bizim dr neden sık çağırmadı iki hagta dedi haftasonu giyecektim hareketlerini takip et dedi ama yer değiştirme gibi kızımın hareketleri daha hafifde değilde aktif değil yani yeri olmadığı içindir belki bilemedim telaşlandım şimdi.

Canım bilmiyorum ki
Ya duyduklarımızdan da çok etkileniyoruz Bir arkadaşla konuştum beni kordon dolanması görür görmez iki saat içinde sezaryene aldılar eve bile göndermediler seni nasıl bıraktı ki dedi. Tabi bunu duyunca ben de etkilendim ama o arkadaşın nst de kalp atışları düzensiz çıkmış ve hareketlerin azaldığını bariz hissederek gitmiş. Doktorla az önce telefonda konuştum yine, öyle apar topar sezaryene alacak bir durum yok cuma bakacağım ama cuma o gün hazilikli gel dedi.
Sen hareketlerine dikkat et canım

Kızlar bende hastaneye gıttım kılomuz artmamıs pek 3280de kalmıs bir haftada 50gr almıs sadece
Doktor cok onemsemedi nst de sancı cıkmadı
Ancak kan sulandırıcı kullandığım için 38i gecırmek ıstemıyor haftaya kadar dogum başlamazsa sezeryan yapacağım dedi
Artık hayırlısı bakalım ne olacak sag salim doğsunlarda sezeryan normal farketmez🤲😔

Selam kızlar bende cuma sezeryana alinacam ilk benimde çok korkuyorum ben ilçede oturuyorum yarın ile gidecez annemlerde kalacam doğumdan sonra şansımıza yasaklar geldi ins bir sorun olmaz ay ameliyat sonrasından çok korkuyorum bir taraftanda heyecanlıyım bir bebeğim olacak çok tuhafıma gidiyor ama bir yandan da artık dayanamıyorum midem beni çok zorluyor kaburgalarim bana batıyor uyuyamıyorum artık Allah hepimizin yardımcısı olsun 😊

Geldim doktordan kızlar çatı muayenesi yaptı ama üstten basıkmış ve beni zorlarmış oyüzden sezeryana döndük 10 mayısa gün verdi
Aynı gün doğumumuz olacak 🙂

Kızlar bende hastaneye gıttım kılomuz artmamıs pek 3280de kalmıs bir haftada 50gr almıs sadece
Ancak kan sulandırıcı kullandığım için 38i gecırmek ıstemıyor haftaya kadar dogum başlamazsa sezeryan yapacağım dedi
Artık hayırlısı bakalım ne olacak sag salim doğsunlarda sezeryan normal farketmez🤲😔
Haftasına göre kilosu iyi değil mi? Benim bebek biraz minyon olunca mı nedir 3 kilonun üstü sanırım normal geliyor bana

Geldim doktordan kızlar çatı muayenesi yaptı ama üstten basıkmış ve beni zorlarmış oyüzden sezeryana döndük 10 mayısa gün verdi
Benim de aynı öyleydi. Normalde kubbe gibi olurmuş ama basıkmış bende. Çatı darlığından farklı Bi şey bu da sanırım

Kan sulandirici kullanan kisiler beklenilmiyor mu aceba bende igne kullaniyorum doktorum bise demedi hala

Kızlar çatıya normal vajinal muayene gibi mi bakıyorlar yoksa bi aletle falan mı?

Aynı gün doğumumuz olacak 🙂

Haftasına göre kilosu iyi değil mi? Benim bebek biraz minyon olunca mı nedir 3 kilonun üstü sanırım normal geliyor bana
Haftasına göre gayet iyi dedi canım seninki kaç kilo minyomda olsa haftamız doldurduk cok takılma kiloya hızlı büyüyor bebekler zaten
Kan sulandirici kullanan kisiler beklenilmiyor mu aceba bende igne kullaniyorum doktorum bise demedi hala
Doktorum hafta ilerledikçe plasenta yaşlanıyor iğne kullansan bile pıhtı atabilir riske atmak istemiyorum
bu yuzden dedi salıya kadar dogum olmazsa salı randevuda sezeryan için gun verecek

ıkı gun içinde de sezeryan ile alırız bebeği dedi

tabi doktordan doktora da görüş farklılığı olabilir bilmiyorum
ilk bebegım olacak Rabbım nasip ederse

Ayrıca kızlar sezeryan olursam eger hastane corona testi yapacak bu ücretli mi olacak hiç sormadım hastane özel normal şartlarda 200tl ye yapılıyordu ama suan istenecek mi bilmiyorum
Tvde kesinlikle ücret vermeyın deniyor
Sizde durum nedir

Ayrıca kızlar sezeryan olursam eger hastane corona testi yapacak bu ücretli mi olacak hiç sormadım hastane özel normal şartlarda 200tl ye yapılıyordu ama suan istenecek mi bilmiyorum
Tvde kesinlikle ücret vermeyın deniyor
Sizde durum nedir
Bİzden test için eşimle kişi başı 250 tl aldılar. AMa tabuecu olurken ödememizde onu düştüler.

Benim kayınvalidem sezeryan olacağımı duyunca suratını bı eksitti himm falan yaptı. Sonra da söylediği abuk lafa bakın, sezeryanla dogan bebeklerin bağışıklığı düşük oluyomus, öyle duymusmus! ben de ne alakası var hiç böyle bir bilimsel veri duymadim dedim. Zaten gıcık oluyordum hepten oldum. İlgisiz sevgisiz kadın.
Buna bir cevap yazayım kızım sezeryan ve 20 aylık oldu maşallah diyeyim o kadar güçlü bir bağışıklığı var ki daha hiç öyle ağır hasta olmadı. Ateş düşürücü şurup bile nadiren kullandık. İnşallah böyle devam eder. Evet normal doğumda annenin vajineninden bebeğe bağışıklık sağlayan bazı faydalı bakteriler geçiyor ama onlar olmayınca da çocuk çok hastalıklı olacak filan gibi bişey yok yani

Haftasına göre gayet iyi dedi canım seninki kaç kilo minyomda olsa haftamız doldurduk cok takılma kiloya hızlı büyüyor bebekler zaten

Doktorum hafta ilerledikçe plasenta yaşlanıyor iğne kullansan bile pıhtı atabilir riske atmak istemiyorum
bu yuzden dedi salıya kadar dogum olmazsa salı randevuda sezeryan için gun verecek

ıkı gun içinde de sezeryan ile alırız bebeği dedi

tabi doktordan doktora da görüş farklılığı olabilir bilmiyorum
ilk bebegım olacak Rabbım nasip ederse
Bende kan sulandırıcı ecopirin kullanıyordum. 37. Haftada kestik 38+4 te sezaryen olacağım.

Buna bir cevap yazayım kızım sezeryan ve 20 aylık oldu maşallah diyeyim o kadar güçlü bir bağışıklığı var ki daha hiç öyle ağır hasta olmadı. Ateş düşürücü şurup bile nadiren kullandık. İnşallah böyle devam eder. Evet normal doğumda annenin vajineninden bebeğe bağışıklık sağlayan bazı faydalı bakteriler geçiyor ama onlar olmayınca da çocuk çok hastalıklı olacak filan gibi bişey yok yani
Valla ister sezaryen olsun ister normal doğum çocuklar okula gidene kadar öyle ağır hasta olmuyorlar. Ben aşılardancsonra bile ilaç vermemiştim kızıma. Bizimki ne zaman kreşe başladı her ay hasta oldu. O yüzden sezaryen falan hikaye bence.

X