- 19 Mayıs 2011
- 450
- 540
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #41.581
Ah insallah ya oglumda emziremedim sutum azdi vs. Bunda cok istiyoru sadece doymayip sarilik olmasindan endiseliyim.Kuzum fosur fosur gelmesi önemli değilki.
Bebeğinde aynı performansla emebilmesi önemli.
Eğer çok süt gelirse bebek ememezse oda büyük sıkıntı.
Sakın doğal dengeni bozma.
Sana dicekler ,onuda ye süt yapsın bunuda ye şunuda iç dicekler.
Lütfen hiçbirine kanma.
Normal yemek ne yiyosan onu ye(gaz yapanlardan uzak dur tabi)
Extra bol su ve kuru incir kuru kayısı falan acıkınca.
Ben öyle bi hata yaptım memelerim doldu taştı ,bebek ememedi,birikti süt, sağma makinesi mastit yaptı dokuları bozdu falan.
Bebek emmeyi öğrenince zaten süt yapan bikaç şeyi denersin.
Ama şimdiden sakın yüklenme, doğal bi denge var anne memesi ile bebeğin emme gücü arasında.
Merak etme sezaryende olsa normalde olsa süt ineceği zaman iniyor.
Puset diye bahsettiğiniz ana kucağı sanırım benim kafam karışıyor Puset dendikçe Puset bebek arabası aslında.d Ana kucağını da 8 9 Ay kadar kullanıyorsun. Özellikle arabada. Sonra oto koltuğuna geçince normal bebek arabasına geçiş. Ama bence her açıdan kullanışlı ana kucağı. Bir yere gidince içinde taşı gittiğin yerde içinde duruyor falan. Hatta ev tipi anakucağı yoksa evde bile kullanılır. Biz çok kullandık.Zorunluluk olduğunu duymamıştım hiç aşıya yada kontrole gelen bebekler herkes pusette o yüzden almak şart gibi geldi bana. Bizimki 2 tarafında ilk bebeği ben onun eşyalarını dağıtırım artık.
Bende oglumda vermistim. Cocugun sagligi ile riske girip bende dusunmem tabiki acaba mama dan sonra emmede sorun cikar mi .. oglumda sarilik vs yasamadim cnku hemsire dedi kan sekeri dusuk mama takviyesi lazim belki vermeseydim muhtemelen yasardimAslında çok da kafa karışıklığı yaratmak istemem ama ben ilk doğum yaptığımda arkadaşım aradı ve mama ver kimsenin lafına sözüne bakma dedi. Onun İlk çocuğunda kv falan tutturmuş sakın mama verme diye çocuğu sarılıktan hastanede yatmış. İkincisinde kimseyi dinlemedim mama takviyesi yaptım sarılık olmadı çocuğum dedi. Tabi ben arada derede kaldım. Mama verdim hep korkarak günde bir kez. Oğlum zaten hastaneden sarılık la çıktı. Tam doymamış hiç.
Bu defa vermeyi düşünüyorum sütüm hemen gelmezse diye. Çok uzun sürdü çünkü sarılığı.o gece yaşadığım stresleri tekrar yaşamak istemiyorum. O kadar zor uyanıyordu ki uyansa da ememiyordu.
Cok cici oldu dimiKirmizi renkli bisey benimki yani cok ergonomik diyebilirim iclerinede kilif yaptirdim instagramdan bir de minder puset ortusu fkn cok guzel oldu. Tavsiye ederim
Kucakta düşme tehlikesine karşı falan gibi geldi bana. Çünkü gerçekten kucakta taşınırken çok dikkat li olmak gerekiyor ayak takılsa falan. Çocuğun korunması falan çok zor.Yani doğrudur ben sadece mantığı nedir onu anlayamadım,hani şöylemi ki ,bakın biz sağ salim size teslim ettik kişisel pusetinde.artık bizden çıktı olay demek mi isteniyorki.
Canım bizim 2018 mayıs annelerinde bir arkadaş var. İlk bebeğin de emziremedi. Çocuk da emmek istemedi. Baya zorlamıştı.Insallah cnm aklimda olsun insallah gerek kalmaz da oglumda sutum yoktu gelmedi cok da tesvik eden olmadi cahillikte vardi mamayla buyudu insallah bu dogumda nasip olur cok tsk ederim
Ay evet şuan pandemi Bi de. Hastanede yatması ayrı risk. Çok dikkat etmeliyiz. Sarılık olacaklarsa da ışın alacak kadar olmasın inş.Bende oglumda vermistim. Cocugun sagligi ile riske girip bende dusunmem tabiki acaba mama dan sonra emmede sorun cikar mi .. oglumda sarilik vs yasamadim cnku hemsire dedi kan sekeri dusuk mama takviyesi lazim belki vermeseydim muhtemelen yasardim
Hele su pandemi de fototerapi vs insallah gerek kalmaz. Dusunup de stres yapmak da istemiyorum. Rabbim en kolayindan nasip etsin insallah aklimizdakileri❤
Bizimki de belli saatlerde felaket hareketli. Aha çıktı çıkacak diyorum hatta. Özellikle akşam 9 10 gibi. CoşuyorKizlar hareketleri nasil bebislerin karnim evrilip cevriliyo nasi bi hareket insallah 12 mayis i bekler.kasiklarim pert yanlarimda ellerini hissediyorum. B yerde okudum 12 13saat uyurlarmis diyo ay bu uyumuyo tepikliuo hep. Bi gece bismillah diye sicradimsanirim kurtlu bisey olcak bu kiz oglum pek sakindi
Puset, taşıma koltuğu, ana kucağı yazınca çıkan görseller. Bizde arabayla şehir dışına çok çıkıyoruz o yüzden gerekli.Puset diye bahsettiğiniz ana kucağı sanırım benim kafam karışıyor Puset dendikçe Puset bebek arabası aslında.d Ana kucağını da 8 9 Ay kadar kullanıyorsun. Özellikle arabada. Sonra oto koltuğuna geçince normal bebek arabasına geçiş. Ama bence her açıdan kullanışlı ana kucağı. Bir yere gidince içinde taşı gittiğin yerde içinde duruyor falan. Hatta ev tipi anakucağı yoksa evde bile kullanılır. Biz çok kullandık.
Evet ya cok seker oldu ama esim suphe duydu bu minderler cocuk icin iyimi kotu mu diye yuzey biraz yumusak kaliyor sanirsamCok cici oldu dimibende anakucagi icin ortu minder yaptirdim instagramdan pek bi suslu oldu.
Cnm insallah ya goguslerim de pek yok insallah sutle dolar da doyar kuzucukCanım bizim 2018 mayıs annelerinde bir arkadaş var. İlk bebeğin de emziremedi. Çocuk da emmek istemedi. Baya zorlamıştı.
Kıyameti koparıyordu memede.
Mamayla büyüdü. Kısa süre sonra Bi bebeği daha oldu. Öyle güzel emdi ki vallahi. Tam Bi meme delisi oldu. Emzirmeye doydu valla. Sabahlara kadar memedeilk bebeğin de aslında o kadar da diretmemiş öyle bişey demişti. İnsan daha cahil oluyor gerçekyen. Bu defa daha dikkatli olursun doya doya emzirirsin inş sen d e
Kemiklerimin arasina giriyo ara ara korkuyorum aha diyorum keseyi patlatcakBizimki de belli saatlerde felaket hareketli. Aha çıktı çıkacak diyorum hatta. Özellikle akşam 9 10 gibi. Coşuyor
Amin insallah ikinci el aldigim icin daha hijyenik olsun istedim bu denli makinede yikanacagini bilseydim onuda yaptirmazdim ama kilif ise yaricak ayaklari fln deyince kirletmicek sekilde oldu. İnsallah sizde kendi kafaniza gore bir model secersinizBaya emek harcamışsın güle güle kullansın.
Gecen sene kuzenim yaptirmisti bebegine cok memnun kaldi bebek arabasi kismina gecince bile cok rahat etti.Evet ya cok seker oldu ama esim suphe duydu bu minderler cocuk icin iyimi kotu mu diye yuzey biraz yumusak kaliyor sanirsam
İşte ağız alışkanlığı olmuş aslında bebek arabasıdır Puset. Neyse arabası olan için olmazsa olmaz bişey zaten. Onda güvenli seyahat edecek bebek. Rahat rahat uyuyacak.Puset, taşıma koltuğu, ana kucağı yazınca çıkan görseller. Bizde arabayla şehir dışına çok çıkıyoruz o yüzden gerekli.
Aynen canim ya ama iste guvenli bi seyahati olsun diye gerekli . Bi de yikaniyor falan cok iyi yani yikadim ettim hic birsey olmadi. O yizden ikinci el almaktada hic cekinmedim. İlk ikonci el seyimiz bebek arabasi ve puset oldu iyikode almisim tertemiz ustine.minderlerlede sahane oldu 700 liraya halletmis oldum. Su bebek arabasi icin o kdr cok arastirmistik ki esim goze almisti 3bini dedim napiyosun sen . Bi iki yil icin degermi ztn pusetin kullanm omrude kisa arac koltugu tekrar alincak fln bi suru seyGecen sene kuzenim yaptirmisti bebegine cok memnun kaldi bebek arabasi kismina gecince bile cok rahat etti.
Bence daha konforlu sadece ilk hastane cikisini merak ediyorum nasi durucak kaybolcak icinde zaar
Göğüs olması ile hiç ilgisi yok. Onu tamamen at kafandan. O kadar mucizevi bir şey ki.Cnm insallah ya goguslerim de pek yok insallah sutle dolar da doyar kuzucuk
Kemiklerimin arasina giriyo ara ara korkuyorum aha diyorum keseyi patlatcak