- 22 Ağustos 2015
- 8.935
- 10.662
- 38
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #41.561
Yani doğrudur ben sadece mantığı nedir onu anlayamadım,hani şöylemi ki ,bakın biz sağ salim size teslim ettik kişisel pusetinde.artık bizden çıktı olay demek mi isteniyorki.Ingilteredede oyle..hani zorunlu olup olmadigini bilmiyorum ama kontrole gittigimde goruyorum hep pusetle cikariyorlar
Amiiiin çok aminnnInsallh bir solukta dogumun gerceklesir canim saglikla sihatle bebegini kucagina alirsinbebisinde seninde iyi haberlerinizi bekliyoruz insallhh
Hayırlısıyla kucağına alırsın ins canim dualarım seninle güzel haberlerini bekliyoruzKızlar heyecanım dorukta , sabah 10.30-11.00 gibi doğuma gircem nasipse.
Bu duygu karmaşasını unutmam diodum ilkinden ama unutmuşum ,insan bukadar çok farklı duyguyu aynı anda nasıl hissedebilir ya.
Hepinizin dua larına talibim , inşallah burda 1 ay sonra hepimiz bebeklerimizin çiş kakasını konuşuyor oluruz
Yok bence oyle degil..hani belki bebegin rahatligi icin bide iste caga ayak uydurma modernlesmeYani doğrudur ben sadece mantığı nedir onu anlayamadım,hani şöylemi ki ,bakın biz sağ salim size teslim ettik kişisel pusetinde.artık bizden çıktı olay demek mi isteniyorki.
Allah razı olsun cnm , hepimizin yardımcısı olsunHayırlısıyla kucağına alırsın ins canim dualarım seninle güzel haberlerini bekliyoruzbende heyecanlıyım ister istemez güzel bir olay insanın bir canlıyı dünyaya getirmesi ins her şey güzel geçecek
Kirmizi renkli bisey benimki yani cok ergonomik diyebilirim iclerinede kilif yaptirdim instagramdan bir de minder puset ortusu fkn cok guzel oldu. Tavsiye ederimSeninki de çok şıkmış bende bu modellerden alıcam.
Ama bebek en rahat ana baba kucağında olmazmıkiii yani zorunlu olmasını anlamaya çalışmaktayımYok bence oyle degil..hani belki bebegin rahatligi icin bide iste caga ayak uydurma modernlesme
Bu arada ikinci elleri 1100 1500 civariydi ben 700 tl ye sahibindende bulmustum bazi seyleri ikinci el aldim acaip bir kâr elde ettik cokta guzel olduSeninki de çok şıkmış bende bu modellerden alıcam.
Cunku cocugun guvenli bi sekilde yolculu ketmesi gerekiyor aracta . Dunyadaki butun ulkelerde bu kural vardir Turkiye ye anca geldim olmasi gereken en onemli sey bu.Bizim hastane de puset şartı koydu neden böyle bir durum var anlamadım .bebeği battaniyeye sarıp kucaklayıp götüremezsin dediler
Modernlesme degil cocugun sagligiyla alakali bi durum bu. Yillardir gelismis ulkelerde bu sekilde. Cocugun guvenli bir sekilde hastaneden cikisini saglamak amacli kucaklayip gotururken olduda ayagin takıldı düştü veya aracta kaza yaptin nolcak bunlar bence cok cok onemli puset olamdan yenidogan bi cocugun dissri cikarilmasi akil kari degilAma bebek en rahat ana baba kucağında olmazmıkiii yani zorunlu olmasını anlamaya çalışmaktayımnyse bizim hastanede yok zaten öle bişey , modernleşme kısmı mantıklı olabilir ama önce başka şeylerimi örnek alsak acaba gelişmiş ülkelerin
Bende Kraft baston model aldım travel sistem kime sorduysam onermedi hem çok ağır kullanışlı değil yer kaplıyor gibi yorumlar aldım zaten ilk zamanlar çok arabaya ihtiyaç duymayiz diye ileriye dönük düşündük Kraft baston model aldık onu da puseti de 2. El aldım letgodan aldık getirip bütün hepsini çıkarıp yıkadık Kanz model puset aldık 150 TL çok kullanilmamisti zaten çok kullanılmıyor açıkçası çok para vermeye de gerek yok letgodan az kullanılmış uygun bulabilirsinizKızlar ben hala bebek arabası alıcam. Chiccoya baktım ama ben o modelden istemiyorum pusetli alıcam.
Bebek arabalarında kapasite 13-15kilo yazıyor 1 yaşından biraz büyük bebek o kiloya geliyor zaten her yıl arabamı değiştircez anlayamadım ben
Yok bizim konuştuğumuz bu değil aslında.Cunku cocugun guvenli bi sekilde yolculu ketmesi gerekiyor aracta . Dunyadaki butun ulkelerde bu kural vardir Turkiye ye anca geldim olmasi gereken en onemli sey bu.
Haklisin canimAma bebek en rahat ana baba kucağında olmazmıkiii yani zorunlu olmasını anlamaya çalışmaktayımnyse bizim hastanede yok zaten öle bişey , modernleşme kısmı mantıklı olabilir ama önce başka şeylerimi örnek alsak acaba gelişmiş ülkelerin
Ah canımm keşke herşey mantık çerçevesinde olabilse güzel ülkemde.hayaller hayatlar durumu aslında.aracı olmayanlarıda düşünmek gerek onlar napsın.inşallah birgün ülkemizde herkes aynı ferahlık seviyesinde yaşayabilir.Modernlesme degil cocugun sagligiyla alakali bi durum bu. Yillardir gelismis ulkelerde bu sekilde. Cocugun guvenli bir sekilde hastaneden cikisini saglamak amacli kucaklayip gotururken olduda ayagin takıldı düştü veya aracta kaza yaptin nolcak bunlar bence cok cok onemli puset olamdan yenidogan bi cocugun dissri cikarilmasi akil kari degil
Hadi bakalım yarına az kaldı ınsaşlah sag saglım al bebbegını kucagına canım, Allah snada guc kuvvet versin bizlerde dua et ınsallahAllah razı olsun cnm , hepimizin yardımcısı olsun
Sen kullanışlı bir model almışsın güle güle binsin.Anladığım kadarıyla sen daha gösterişli travel sistem bişi bakıyorsun. Araştırırken onların o kadar da kullanışlı olmadığını gördüm. Çok ağır oldukları ve fazla yer kapladıklarını söylemişlerdi. Nerede kullanacağınız, arabanızın nasıl olduğu, evinizin asansörü var mı falan gibi faktörlere göre karar verin diyorlar. Ben minyonum, bizim araba küçük, bi de sonradan baston almak istemiyorum.
Cybex GB Qbit All City aldım baştan katlanınca küçük olan ama travel sistem de olabilen bir model tercih ettim.
Evet arabaya da şartmış kurban bayramında annemin memleketine gidicez 5 saatlik yol ihtiyacımız olacak.ARACta guvenli seyahat icin evet gerekli.
Baya emek harcamışsın güle güle kullansın.Kirmizi renkli bisey benimki yani cok ergonomik diyebilirim iclerinede kilif yaptirdim instagramdan bir de minder puset ortusu fkn cok guzel oldu. Tavsiye ederim
Insallah cnm aklimda olsun insallah gerek kalmaz da oglumda sutum yoktu gelmedi cok da tesvik eden olmadi cahillikte vardi mamayla buyudu insallah bu dogumda nasip olur cok tsk ederimAynen canım çok sık emzir 2 saati sakın geçirme uyanmazsa da bi şekilde uyandır zaten ilk günler çok fazla ememiyorlar 2 saate kesin acıkmış oluyorlar ben oğlumu çok sık emzirdim ilk 5 günde düzenli değil ama ara ara mama verdim ama çok az içti meme sonrası vermiştim hiç sarılık olmadı yani hiç yüzü fln da sararmadı
Hastaneden hastaneye fark ediyor canım ya benim doğum yaptığım hastanede öyle pekte emzirmeyle alakalı yardımcı olmamışlardı emzirme zamanı hemşireyi çağırıyorduk yarım saate anca geliyordu biz annemle memeyi tutturcaz diye ne ter döküyorduk valla. Kesinlikle her bebek farklı ama en azından ilk bebeği olacak olan annelerin araştırıp öğrenmesinde fayda var bir çok şeyi en azından başına bişey geldimi neden olduğunu az çok tahmin edebilesin
Aslında su vermek çok tehlikeli çünkü anne sütünde su var mama verirkende zaten suyla yapıyorsun birde ekstra su verip bebeğin Allah korusun böbreklerine zarar verebilirsin o yüzden çok dikkatli olmak lazım su verirken
Aventin bi aleti var meme ucu çıkarmak için ona bi bak istersen ama tabi doğumdan sonra kullanılıyor benimde çok ıçları yoktu zamanla çıkıyor zaten bebek ucunu değil kahve rengi kısmı ağzına alıyor yani çok endişelenme meme ucu için
Hiç geç gelmedi canım doğumdan hemen sonra geldi ama öyle bildiğimiz süt gibi değil tabi böyle sarımtrak yapış yapıştı kıvamı bilmeyen birisi süt demez belki o yüzden geç geldiği düşünülüyor sütün
Canım kolostrum pek makinayla sağmayla gelmeyebilirmiş bilgin olsun youtube dan elle sağım videosu izle derim onu da öğrenmekte fayda var. Bizim hastane mamayı hazırlayıp getirmişti ama sen yine de koy çantana belli olmaz
Evet herkes baston model önermiş duruma göre onu ilerde alırım belki.Bende Kraft baston model aldım travel sistem kime sorduysam onermedi hem çok ağır kullanışlı değil yer kaplıyor gibi yorumlar aldım zaten ilk zamanlar çok arabaya ihtiyaç duymayiz diye ileriye dönük düşündük Kraft baston model aldık onu da puseti de 2. El aldım letgodan aldık getirip bütün hepsini çıkarıp yıkadık Kanz model puset aldık 150 TL çok kullanilmamisti zaten çok kullanılmıyor açıkçası çok para vermeye de gerek yok letgodan az kullanılmış uygun bulabilirsiniz