2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Çok haklısın canım. Yani ben de çok geç hamile kaldım 7 sene sonra. Tüp bebek zaten ilk beveğim. Ama bu yükleme ile ilgili hiç gündemimiz olmadı.şimdi çok fazla duyuyorum. Kim hamileyse beraberinde gebelik diyabeti var. Bu olsun yada olmasın yine de dikkat etmek gerek yediklerimize.
Bende dış gebelik geçirdim tüpüm alındı amh değerim düştü falan filan işte mucize hamile kaldım o yüzden insan üstüne titriyor ama Allah kısmet ederse 2. Hamilelik olursa tecrübeli olurum artık 😊

İşte bana da o son üç aylık ortalama şeker testini yaptı doktorum. Bak sonucumuz aynı çıkmış. Ve doktor bu sonuç sonrası yükleme yapmamıza gerek yok dedi. Hepsinin yöntem düşünce farklı farklı
Evet sonucumuz aynı çıkmış gerçekten ve ben bu son 3 aylık değere şeker yuklemesinden sonra baktırdım keşke daha önce baktirsaydim senin bu değere göre doktor sende şeker yok mu dedi 😊 iyiymiş

Kizlar benim bebis genelde geceleri hareketli gunduzleri sakin..sizde nasil oluyor?
Benimki öğleden sonra uyuyor. Sabahları hareketli birde akşam uyuyana kadar hareketli her zaman tekme atmıyor kayıyor, dönüyor, ultrasonda gördüm eliyle oynuyor yani bir şekilde ben burdayım anne diyor 🤗

Bu erken dogumun mu gostergesi aceba benim 21 mayis sata gore ama ult. Kagidinda 4 mayis yaziyor
Seninde 16 gün önden giidyor doktor hiç ultrasyon da önden gittiğini söyledi mi sana mesela benim önden gidiyor yani bu erken doğum anlamına gelmiyor tabi bebeklerin kaçıncı haftada gelecekleri belli olmuyor ki

İnan kaç arkadasla konuştum doktorları doğumdan önce demiş bebeğin kilosu fazla doğmuş yarım gram ya da daha fazlası eksik çıkmış dün doktkrda fark ettim mesela baş çevresine karın bölgesine bakarak kilo tahmini yapıyorlar ancak doğduktan sonra neyin ne olduğunu gorecez 😀
Benim özeldeki doktor nokta atışı yapmıştı, devletteki tutturamamıştı. 😅

Çevremde 34. Haftada doğum yapanda duydum 36. Da 37 de yani değişiyor bu bebeğin ne zaman dogacagina bağlı bence önden gitmesine bağlı değil diye düşünüyorum ama yakın tarihte doktra gidecek olan varsa sorsun bizi de bilgilendirsin var mı böyle doğum tarihi ve beklenen doğum tarihi farklı olan başka arkadaşlar

Ya dün aksam biraz kek yedim diye diyetisyenim beni azarladı resmen sanki ben diyabet hastasıyım da hata işlemişim bir bu kalmıştı yani 😬
Ozaman beni görmesin duymasın 🤣
Tabikide dikkate almanız gereken kişi diyetisyeniniz.ancak şeker yüklemesi birçok ülkede yapılmıyor bile (eğer bebekte su fazlalığı ve aşırı kilo alımı görüp şüphelenmezlerse) ailede yoğun bir şeker hikayesi varsa ancak o şekilde değerlendiriyorlar.

Şimdi ilgileniyor mu peki çocuğuyla? Yani ilgili bir baba mı?
İlgisiz diyemem.çok düşkünler birbirlerine. Oynar gezdirir falan. Ama bebekken mesela gece bir kez bile uyanıp bakmış değil. İlk günlerde kolikti. O zaman ilgilendi mecburen. Ama onun dışında uyutma gece kalkıp bakma vs hiç yapmadı. Bahanesi de bebeğin emmesi. Bende meme mi var diyor sen memeyi veriyorsun susuyor bende susmuyor gibi. Halbuki alışmadı çocuk onunla yatmaya. Hala ben uyutuyorum oğlumu. Asla uyumuyor babasıyla. İlle ben. Halbuki bakıldığı zaman benden daha çok babaya düşkün babaya aşık dersin. Alt değiştirme olayına hiç girmedi zaten. Yapamam dedi. Ama hamileliğimin ilk ayları ben çok kötü olunca onu da yaptı mecbur.

İlgisiz diyemem.çok düşkünler birbirlerine. Oynar gezdirir falan. Ama bebekken mesela gece bir kez bile uyanıp bakmış değil. İlk günlerde kolikti. O zaman ilgilendi mecburen. Ama onun dışında uyutma gece kalkıp bakma vs hiç yapmadı. Bahanesi de bebeğin emmesi. Bende meme mi var diyor sen memeyi veriyorsun susuyor bende susmuyor gibi. Halbuki alışmadı çocuk onunla yatmaya. Hala ben uyutuyorum oğlumu. Asla uyumuyor babasıyla. İlle ben. Halbuki bakıldığı zaman benden daha çok babaya düşkün babaya aşık dersin. Alt değiştirme olayına hiç girmedi zaten. Yapamam dedi. Ama hamileliğimin ilk ayları ben çok kötü olunca onu da yaptı mecbur.
Herkesin yapısı, karakteri farklı senin eşin gibi olan erkek çok var. Neyse tek kötü huyu bu olsun şimdi bakıp oynatıyormuş çocuğuna düşkünmüş oda güzel 😌

İnan kaç arkadasla konuştum doktorları doğumdan önce demiş bebeğin kilosu fazla doğmuş yarım gram ya da daha fazlası eksik çıkmış dün doktkrda fark ettim mesela baş çevresine karın bölgesine bakarak kilo tahmini yapıyorlar ancak doğduktan sonra neyin ne olduğunu gorecez 😀
Benim mesela 4 kiloyu geçmişti. Çatı basıklığı vardı bende. O yüzden sezaryena karar verdik. 4 kilo üstü riskliydi. Ama 3840 doğdu oğlum. Baya fark edebiliyor ölçümlerle.

Bende dış gebelik geçirdim tüpüm alındı amh değerim düştü falan filan işte mucize hamile kaldım o yüzden insan üstüne titriyor ama Allah kısmet ederse 2. Hamilelik olursa tecrübeli olurum artık 😊
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Bu saatten sonra sağlıkla gelirler inş. Artık büyüdüler.

Evet sonucumuz aynı çıkmış gerçekten ve ben bu son 3 aylık değere şeker yuklemesinden sonra baktırdım keşke daha önce baktirsaydim senin bu değere göre doktor sende şeker yok mu dedi 😊 iyiymiş
Aynen valla. Bu değere göre yüklemeye gerek yok dedi ki tüm hastalarına aynı şeyi uyguluyormuş.heöen yükleme yaptırmıyorum önce bu test dedi.

Bu erken dogumun mu gostergesi aceba benim 21 mayis sata gore ama ult. Kagidinda 4 mayis yaziyor
Geç döllenme ile ilgili olabilir bu durum. Benim öyle mesela. Sata göre 28 Nisan doğum. 33. Haftada görünüyoruö Ama ölçümlere göre 12 mayıs. Geç döllenme olduğundan da eminim ben. Zamanını biliyorum. Hatta bu yüzden düzeltilmiş olarak girdi doktorlar tarihi onlara da söyleyince.

X