2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bana doktorum açlık 95 tokluk 140 geçmeyecek dedi ve bende ne yiyeceğimi şaşırmış durumdayım hayırlısı ile bebeklerimizi sağlıcakla kucaklarımıza alalımda 🤗
Siz kendi doktorunuzun dediğine uymaya çalışın.ama lütfen bu değerlerle stres yapmayın.

İşte benim açlık 93 1. Saat tokluk 183 2. Saat tokluk 130 çıkmıştı şeker yuklemesinde daha sonra geçen hafta baktırdım sadece açlık baktırdım yine 93 ama o hastanenin referans aralığında açlık 70 ile 110 diyordu son 3 aylık kandaki şeker oranina baktırdım birde hbA1c değerim 4.9 çıktı doktor sende şeker yok demişti ama bu değerlerini başka bir dahiliye de yaptık
Değerleriniz stres yapılacak değerler değil.
Lütfen paniklemeyin elinizden geldiğince şeker tüketmeyin ama arada canınız istersede nefs köreltcek kadar yiyin.

Sizde de bebek önden gidiyor muydu peki ??
İlk gebeliğimde öndeydi ama iri bebekti zaten doğduğundada.180gebelik şekerimdi.fazla kasmadan diyet yaptım arada kaçırdım tabi ama şükür sağlıkla doğdu.iki doktorumda ünsülin kullancan demedi.takip et dedi.sabahı fazla kaçırdıysan öğle akşamı dikkatli ye dedi.aslında sorun şu anlaşılmayan, çok çok dikkatli diet yapmanıza rağmen şekeriniz 180ve üzeri çıkıyorsa tadbir amaçlı insülin kullanmak gerek (doktorun söylediği bu) bu şeker olayı her doktora göre değişiyor net birşey söyleyen yok.ben doktoruma çok güvendiğim için onun dediğine uydum şükür sorun olmadı.yinede herkes kendi doktorunun dediğine dikkat etsin vebal almak istemem sadece aşırı panik stres yapılcak bir durum değil.

Kızlar bebeğe aldığım şampuan ve duş jelini eşim açıp kullanmış. Bunlar çok güzel kokuyor diyor. 🤣
Esin merakli olmasi cok guzel bir sey!! Benim esimin bebege ne aldigimdan haberi var mi acaba diyorum. Gecen gun yemekleri getir dedim hazirladiktan sonra, getirirken aspiratorun isiginin kapatma dugmesini bulamadi. Dogumdan sonra bana nasil yardimci olacak dedim!!! Cok yogun kafasi daginik falan diyorum ama yok ya kisisel merakla ilgili hep bunlar. Evde tum pratik, teknik isler benden sorulur hos kapatma dugmesini bulmak pek pratik bir deneyim degil ama 😅

Bilmiyorum bende gerçekten. İlk gebeliğimde şeker çıkınca ağlamıştım ve zaten kaygılı biriyim. Önrüm gitti doğuma kadar. Şimdi biraz daha rahatım. Yediklerime dikkat ediyorum. Arada çıkıyor napayım🙄 işk hamileliğimde kadın doğum doktorum takip ediyordu diyetisyene gitmiştim önce. Sonrasını kadın doğum doktorum bakıyordu şeker sonuçlarıma ve günde 4-5 kez ölçüyordum. Şimdi endokrine gittim. Doktorum daha rahat. Günde bir kere ölçmemi söyledi. Arada yüksek çıkıyor ama hiç insülinden bahsetmedi daha
Aman iyi bari ya. İşte bak insan stres altında kalıyor böyle. Ben de olsam stres yapardım kesin. Zaten her şey yolunda olsa bile kaygılı bir süreç hamilelik.

Esin merakli olmasi cok guzel bir sey!! Benim esimin bebege ne aldigimdan haberi var mi acaba diyorum. Gecen gun yemekleri getir dedim hazirladiktan sonra, getirirken aspiratorun isiginin kapatma dugmesini bulamadi. Dogumdan sonra bana nasil yardimci olacak dedim!!! Cok yogun kafasi daginik falan diyorum ama yok ya kisisel merakla ilgili hep bunlar. Evde tum pratik, teknik isler benden sorulur hos kapatma dugmesini bulmak pek pratik bir deneyim degil ama 😅
Bizimki de evde uzun su bardaklarının yerini bilmiyormuş. 3 aydır bu bardakları arıyordum diyor elinden iş gelmez bişi bilmez senin gibiyim herşey benden sorulur evde.
Bebek için hevesli ama beşik, kıyafet çoğu şeyi beraber aldık her yere beni bırakır getirir, götürür.
Bazen bebeğin kıyafetlerine bakıp geri koyuyor. Doğumdan sonra bebeğe bakacağına dair söz verdi o konuda iltimas tanımıcam oda alışsın yapsın.

Kızlar yürüyünce karnım mideme kadar taş gibi oluyor. Bu herkeste olan birşey değil mi?

Bana da şeketir yüklemesi yapılmadı bebeğin gelişimi suyum normal bende illa yaptırmak istiyorum demedim.
Ekmek ve şekeri zaten çok tüketmemek gerekiyor şekerimiz olsa da olmasa da.
Ben bu hafta tekrar dikkat edicem aniden kilo aldım.
Ödemin var mı farkında mısın? Mesela alyansın parmağına olmamaya başladıysa yada ayakkabıların aniden dar gelmeye başladıysa vs ödem işaretidir. Ödem de ani kilo alımı yapıyor. Ben de ödem kaynaklı 1 günde +2 kilo oldu 🤦🏻‍♀️ ama gece oluyor sabah uyandığımda şiş uyanıyorum gün içinde geçiyor

Sizde de bebek önden gidiyor muydu peki ??
Evet son 2-3 haftaya kadar hep önden gitti sonra kilo alımı yavaşladı o şekilde arafakı 2 haftalık fark kapandı gibi oldu. Ben zorunlu sezeryan oldum 37 de ama karaciğer kolestazı sebebi ile, yani bebeğin kilosu vs sıkıntı değildi. Bebeklerin 2 hafta kadar önden gitmesi normal kabul ediliyor

Maşallah 31. Haftada 2150 benim şuan 31. Haftam bitecek işte yarın 32. Haftam başlıyor benimde 1947 çıktı sağlıklı doğduktan sonra aslında bence kilo olayı bişey değil çünkü başka forumlarda okuyorum kadınlar soruyor bebeğimiz kilolu olsun diye neler yesek diye 😀
Kızım öyleydi ama şuan ki bebiş o derece değil sanırım, 29.haftada 1500 gram çıktı haftalık 200 gram alsa 31de anca 1900 gram olur. Ya bi de bu kilo hesabı aşağı yukarı tahmin gibi ölçümler yapıyorlar. Bazen doktorlar da yanlış ölçebiliyor. Kızım da 2 farklı doktora gidiyordum 2is de farklı ölçüyordu kiloyu boyu. Bence de de aşırı bir gelişim geriliği olmadıktan sonra kilo çok da takılacak bişey değil. Sadece benim o zaman erken doğum riskim vardı bebek kuveze girmesin diye çok zayıf olmasın istiyordum, gelişimi önde çıkınca o yüzden seviniyordum. Erken doğum olduğunda çok minik bebeğe bakmak da zor oluyor insan neresinden tutcağını bile bilemiyor 😅

Bizimki de evde uzun su bardaklarının yerini bilmiyormuş. 3 aydır bu bardakları arıyordum diyor elinden iş gelmez bişi bilmez senin gibiyim herşey benden sorulur evde.
Bebek için hevesli ama beşik, kıyafet çoğu şeyi beraber aldık her yere beni bırakır getirir, götürür.
Bazen bebeğin kıyafetlerine bakıp geri koyuyor. Doğumdan sonra bebeğe bakacağına dair söz verdi o konuda iltimas tanımıcam oda alışsın yapsın.
Kesinlikle 👍🏻 ve sakın bebek doğunca odaları ayırmayın. Ben de eşime bunu şart koşmuştum. Üçünüz aynı odada yatın ki gece yaşadığın zorluğu eşin de görsün sana destek olsun. Geceleri sıra sıra bakın bebeğe

Aslında belki de gerçekten çok gereksiz bişey insanı strese koymaktan başka bişey değil işte insan ilk olunca malesef tecrübesiz oluyor bir de zor şartlardan sonra hamile kalınca insan üstüne titriyor malesef 🤷
Çok haklısın canım. Yani ben de çok geç hamile kaldım 7 sene sonra. Tüp bebek zaten ilk beveğim. Ama bu yükleme ile ilgili hiç gündemimiz olmadı.şimdi çok fazla duyuyorum. Kim hamileyse beraberinde gebelik diyabeti var. Bu olsun yada olmasın yine de dikkat etmek gerek yediklerimize.

Ödemin var mı farkında mısın? Mesela alyansın parmağına olmamaya başladıysa yada ayakkabıların aniden dar gelmeye başladıysa vs ödem işaretidir. Ödem de ani kilo alımı yapıyor. Ben de ödem kaynaklı 1 günde +2 kilo oldu 🤦🏻‍♀️ ama gece oluyor sabah uyandığımda şiş uyanıyorum gün içinde geçiyor
Yüzüklerim kayıp o yüzden bilmiyorum😁
Ayağım şiş gibi durmuyor. Ben ekmek tatlı yemiyordum bu ara yedim biraz bence onlar ödem de yapar kilo da 🥺

Anlam veremedim cnm doktor da çıkacağı varmış diyor ama ilaca başlayana kadar gr ödemim yoktu iyiydim ben kasılma ve kanama şikayetiyle gittim doktora serum yapıldı ciğer geliştirici iğne yapıldı birde ilaca basladim ertesi gün ayakkabilarim olmadı ödem oldu ve çarpıntım var ilacı aldıktan 2 saat sonra çarpıntı oluyor yarim saat falan sürüp geçiyor tansiyonum da düşmüyor hiç tuz yemedigim günde 4 tane aldığım halde ilaçtan şüphelendim açıkçası bunca şikayet ilaçtan sonra olunca
Nidicard ödem yapar kalp çarpıntısıda yapar sadece sizin belirtilerden tansiyon yüksekliği yapmaz

Kesinlikle 👍🏻 ve sakın bebek doğunca odaları ayırmayın. Ben de eşime bunu şart koşmuştum. Üçünüz aynı odada yatın ki gece yaşadığın zorluğu eşin de görsün sana destek olsun. Geceleri sıra sıra bakın bebeğe
Hiçbir şeye karışmayan babalara sinir oluyorum bedavadan bebek sahibi olmuşsun sende ilgilen yani seninde çocuğun sonuçta.

İşte benim açlık 93 1. Saat tokluk 183 2. Saat tokluk 130 çıkmıştı şeker yuklemesinde daha sonra geçen hafta baktırdım sadece açlık baktırdım yine 93 ama o hastanenin referans aralığında açlık 70 ile 110 diyordu son 3 aylık kandaki şeker oranina baktırdım birde hbA1c değerim 4.9 çıktı doktor sende şeker yok demişti ama bu değerlerini başka bir dahiliye de yaptık
İşte bana da o son üç aylık ortalama şeker testini yaptı doktorum. Bak sonucumuz aynı çıkmış. Ve doktor bu sonuç sonrası yükleme yapmamıza gerek yok dedi. Hepsinin yöntem düşünce farklı farklı

Eklentiler

• Screenshot_20210210_150044_com.huawei.browser.jpg
    Screenshot_20210210_150044_com.huawei.browser.jpg
    37 KB · Görüntüleme: 24
X