2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Yüzüklerim kayıp o yüzden bilmiyorum😁
Ayağım şiş gibi durmuyor. Ben ekmek tatlı yemiyordum bu ara yedim biraz bence onlar ödem de yapar kilo da 🥺
Evet olabilir canım, tuzu da azalt bak onun da faydası oluyor. Ama aldığın kilo çok değilse korkma da. Fazla kilolu biri değilsen 12-15 kg civarı normal kabul ediliyor.

Kan sulandirici kullanimi konusulmus. Benim doktorum oksapari 31/0 da kestirdi. Su an sadece 100 mg corasprinle gidiyorum. Bebegim 35. Haftada sezaryenle dogacak, dogumdan bes gun once de corasprini birakacakmisim. Dogumdan sonra oksapara yine devam edecekmisim.

İ
Esin merakli olmasi cok guzel bir sey!! Benim esimin bebege ne aldigimdan haberi var mi acaba diyorum. Gecen gun yemekleri getir dedim hazirladiktan sonra, getirirken aspiratorun isiginin kapatma dugmesini bulamadi. Dogumdan sonra bana nasil yardimci olacak dedim!!! Cok yogun kafasi daginik falan diyorum ama yok ya kisisel merakla ilgili hep bunlar. Evde tum pratik, teknik isler benden sorulur hos kapatma dugmesini bulmak pek pratik bir deneyim degil ama 😅
İşte bu benim eşim. Hiç meraklı değil bebekle ilgili. Şeylere. 5 6 çocuk istemesini bilir ama. İlk bebeğimiz 7 sene sonra geldi. Zerre hevesi yoktu. İnsan Bi şey bakar Bi şey alır ilgilenir. Ama yok. Şimdide de öyle. Ne ihtiyacı var bebeğin ne almamız lazım diye bir kez bile sormadı. Her şeyi ben sipariş veriyorum. Bir yatağı o aldı. Onu da belli elli kere foto attım beşikleri attım seçenek olarak. İndirime girince aldı o kadar. Çok sinir bozucu bir durum ama gerçekten.ikinci çocuğum ama hala içimde yaradır bu konu. Ben çok hassas biriyim belki bu yüzden takıyorum bilmiyorum. Ama içimden ona bebekle ilgili hiçbi şey anlatmak bile gelmiyor.

Hiçbir şeye karışmayan babalara sinir oluyorum bedavadan bebek sahibi olmuşsun sende ilgilen yani seninde çocuğun sonuçta.
Kesinlikle. Eski zihniyetlerin bitmedi lazım artık. Bu bebeklerin anne kadar babaya da ihtiyacı var. Benim en büyük şansım kızıma hamileyken eşimin işten ayrılması oldu 😅 biraz maddi sıkıntı yaşadık ama yardımı çok oldu. Belki çalışıyor olsa işi bahane edip bu kadar yardımcı olmayabilirdi.

Doğumdan sonra annem sadece 1 hafta kalabildi gitti. Sonra eşim, ben ve bebek başbaşa kaldık. Benim dikişler im acaip ağrıyordu zor oturup kalkıyordum. Mecbur iş başa düştü eşim kolları sıvadı 🤭 Alt açma, banyo, giydirme, uyutma, hatta mama yedirme hepsini yaptı. Baştan olaya dahil olduğu için de alıştı hep öyle devam etti. Tabi dikişlerim iyileştikçe ben daha çok devreye girdim ama eşimde artık kızına bakmak mutluluk verici bişey haline geldiği için severek yapar hep. Bebekle ilgilendikçe kişide salgılanan oksitosin hormonu artıyormuş, oksitosin sayesinde de sevgisi ve bağlanması daha fazla oluyormuş. Bence bebek de daha mutlu daha huzurlu oluyor. Kızım çok sakin mizaçlıdır bunda anne baba beraber bakmamızın da çok faydası olduğunu düşünüyorum. İki sevgiyide bol bol hissederek büyüdü, dünyaya karşı ekstra bir güven oluştu.

İ

İşte bu benim eşim. Hiç meraklı değil bebekle ilgili. Şeylere. 5 6 çocuk istemesini bilir ama. İlk bebeğimiz 7 sene sonra geldi. Zerre hevesi yoktu. İnsan Bi şey bakar Bi şey alır ilgilenir. Ama yok. Şimdide de öyle. Ne ihtiyacı var bebeğin ne almamız lazım diye bir kez bile sormadı. Her şeyi ben sipariş veriyorum. Bir yatağı o aldı. Onu da belli elli kere foto attım beşikleri attım seçenek olarak. İndirime girince aldı o kadar. Çok sinir bozucu bir durum ama gerçekten.ikinci çocuğum ama hala içimde yaradır bu konu. Ben çok hassas biriyim belki bu yüzden takıyorum bilmiyorum. Ama içimden ona bebekle ilgili hiçbi şey anlatmak bile gelmiyor.
Bişey alma etme konusunda eşimin de ne bilgisi ne hevesi var, erkeklerin geneli böyle galiba. Hep anneler alıyor, araştırıyor herşeyi. Aman zaten karışmasın karışınca orta yolu bulmamız daha zor oluyor ondan ben bu durumdan memnunum 😅 bak ne güzel montessori yatak alacaktım kızıma eşim olaya dahil oldu o başka modeller istedi bi türlü anlaşamadık ben de yatak alma işini erteledim en sonunda 😬 parasını versinler, alınana ses etmesinler yeter 😅

Bişey alma etme konusunda eşimin de ne bilgisi ne hevesi var, erkeklerin geneli böyle galiba. Hep anneler alıyor, araştırıyor herşeyi. Aman zaten karışmasın karışınca orta yolu bulmamız daha zor oluyor ondan ben bu durumdan memnunum 😅 bak ne güzel montessori yatak alacaktım kızıma eşim olaya dahil oldu o başka modeller istedi bi türlü anlaşamadık ben de yatak alma işini erteledim en sonunda 😬 parasını versinler, alınana ses etmesinler yeter 😅
Yok almama ses etmez de en azından merak edip bir sorar insan ya. Ben öyle olsun isterdim. Biraz ilgilensin. Arada o da bir şeyler alsın.

Kesinlikle. Eski zihniyetlerin bitmedi lazım artık. Bu bebeklerin anne kadar babaya da ihtiyacı var. Benim en büyük şansım kızıma hamileyken eşimin işten ayrılması oldu 😅 biraz maddi sıkıntı yaşadık ama yardımı çok oldu. Belki çalışıyor olsa işi bahane edip bu kadar yardımcı olmayabilirdi.

Doğumdan sonra annem sadece 1 hafta kalabildi gitti. Sonra eşim, ben ve bebek başbaşa kaldık. Benim dikişler im acaip ağrıyordu zor oturup kalkıyordum. Mecbur iş başa düştü eşim kolları sıvadı 🤭 Alt açma, banyo, giydirme, uyutma, hatta mama yedirme hepsini yaptı. Baştan olaya dahil olduğu için de alıştı hep öyle devam etti. Tabi dikişlerim iyileştikçe ben daha çok devreye girdim ama eşimde artık kızına bakmak mutluluk verici bişey haline geldiği için severek yapar hep. Bebekle ilgilendikçe kişide salgılanan oksitosin hormonu artıyormuş, oksitosin sayesinde de sevgisi ve bağlanması daha fazla oluyormuş. Bence bebek de daha mutlu daha huzurlu oluyor. Kızım çok sakin mizaçlıdır bunda anne baba beraber bakmamızın da çok faydası olduğunu düşünüyorum. İki sevgiyide bol bol hissederek büyüdü, dünyaya karşı ekstra bir güven oluştu.
Bizimki şimdilik gün içinde ne yaptıysa bebeğe anlatıyor. İnternetten bebek masajı, gaz çıkarma videoları izliyor.
Doktor ultrasonda bakarken bebeği sürekli kendine benzetiyor.
Herşeyini eksiksiz alıyor paradan, masraftan kaçmaz.
Ama... Uykusuzluğa dayanamaz gece uyandırırım eterle bayıltılmış gibi 2 saat kendine gelemez.

Soyleyince yapiyorlar zaten her seyi onda sikinti yok. Ev duzeninde marifet gerektiren konular biraz ilgiyle alakali herhalde. Eski evimizde klozet kapagi kirildi yenisini takmak icin usta cagiracakti aa dedim olur mu ben takarim, taktim. Bana uzun bir zaman hayran hayran bakti ne buyuk sey becerdim gibi. Gecen gun de banyonun lambasi patlamis, acmasi zor degisik bir sey, yine usta cagiracakti, merdivene bu hamile gobegimle tirmandim degistirdim, yine bir hayranliklar..
Bebek bakim meselesinde de boyle tiplere sunu yap bunu yap demek de yorucu, yorucu kisim plan yapmak zaten. Esler genelde getir goturcu, al, tut, yika, bari bunlari yapiyorlar. Merakli tipler kendiliginden de dusunup goruyor ya o cok yardimci olurdu.

Bizimki şimdilik gün içinde ne yaptıysa bebeğe anlatıyor. İnternetten bebek masajı, gaz çıkarma videoları izliyor.
Doktor ultrasonda bakarken bebeği sürekli kendine benzetiyor.
Herşeyini eksiksiz alıyor paradan, masraftan kaçmaz.
Ama... Uykusuzluğa dayanamaz gece uyandırırım eterle bayıltılmış gibi 2 saat kendine gelemez.
Vaaayyy maşallah, valla benim eşim bebek gelene kadar hiç farkında değildi baba olacağının 😅

Kızlar adet ağrısı gibi ağrı yasayan var mi iki gündür adet olacak misim gibi ağrım var belimde ağrıyor normal mi acaba gözüm korktu herseyden korkar oldum

Selam kizlar
Bugun kontrolum vardi
29+3 1500 gram olmusuz
Cok iyi hersey yolunda
Suyu da iyi mis
Erken dogum riski yok
Rahim agzi kapali dedi
Dogum poziyonundaymis
Ama inanilmaz donuyo dedim☺donsun donsun hareket iyidir dedi.
Gecen sag tarafimda bi agri ama hemen gecti dedim biraz ayakta kalinca yabanci bi isim dedi kasilma adina ama bu demek degildir erken dogum belirtisi dedi .magnezyum verdi. Kasikta bacakta kasilmalarda baslayabilir kullan dedi.
Dogum tarihi 19 mayis gorunuyo ama ben sezeryan olacagim icin 1 hafta 10 gun geri tarih gibi dusun dedi ekstra bisey olmazsa. Genel olarak iyi gecti insallah bundan snrakiler de de bi sorun cikmaz🙏

Bir de az evvel okudum biri yazmis titretme gibi bi his diye benim oglumda karnimi titretirdi dogdu dogalu gerinirken elini hala titretir. Ben ona yoruyorum bu minnak da aynisini yapiyo elimi bacagimi bilemiyorum ama😉

Vaaayyy maşallah, valla benim eşim bebek gelene kadar hiç farkında değildi baba olacağının 😅
Benimkinin rahatligi da beni olduruyo
Daha 2 ay var diyip duruyo
Ben istiyorumki herseyim hazir olsun
O genis memleket
Ara ara cirliyorum
Dun gitmis icinden gelmis alt ust set almis minnacik🙈 yenidogan icin
Belki 10 gun ya giyer ya giyemez
Neyse bisey demedim basimin ustunde valla dusunmus yeter🤣 yoksa ben onu 3 -6 ay alirdim.
Neyse durtmeden yapmiyodu bu bile bi gelisme.

Değerleriniz stres yapılacak değerler değil.
Lütfen paniklemeyin elinizden geldiğince şeker tüketmeyin ama arada canınız istersede nefs köreltcek kadar yiyin.
Ya dün aksam biraz kek yedim diye diyetisyenim beni azarladı resmen sanki ben diyabet hastasıyım da hata işlemişim bir bu kalmıştı yani 😬

Evet son 2-3 haftaya kadar hep önden gitti sonra kilo alımı yavaşladı o şekilde arafakı 2 haftalık fark kapandı gibi oldu. Ben zorunlu sezeryan oldum 37 de ama karaciğer kolestazı sebebi ile, yani bebeğin kilosu vs sıkıntı değildi. Bebeklerin 2 hafta kadar önden gitmesi normal kabul ediliyor
İşte son haftalar dengelenir herhalde benim ultrasyon kağıdına baktım 12 gün önden gidiyormuş ins sağlıklı dogsunda 😊

Selam kizlar
Bugun kontrolum vardi
29+3 1500 gram olmusuz
Cok iyi hersey yolunda
Suyu da iyi mis
Erken dogum riski yok
Rahim agzi kapali dedi
Dogum poziyonundaymis
Ama inanilmaz donuyo dedim☺donsun donsun hareket iyidir dedi.
Gecen sag tarafimda bi agri ama hemen gecti dedim biraz ayakta kalinca yabanci bi isim dedi kasilma adina ama bu demek degildir erken dogum belirtisi dedi .magnezyum verdi. Kasikta bacakta kasilmalarda baslayabilir kullan dedi.
Dogum tarihi 19 mayis gorunuyo ama ben sezeryan olacagim icin 1 hafta 10 gun geri tarih gibi dusun dedi ekstra bisey olmazsa. Genel olarak iyi gecti insallah bundan snrakiler de de bi sorun cikmaz🙏

Bir de az evvel okudum biri yazmis titretme gibi bi his diye benim oglumda karnimi titretirdi dogdu dogalu gerinirken elini hala titretir. Ben ona yoruyorum bu minnak da aynisini yapiyo elimi bacagimi bilemiyorum ama😉
E hadi gözün aydın sonuçların iyi olması güzel sağlıkla kucağına almayı nasip eder rabbim 😊

Kızım öyleydi ama şuan ki bebiş o derece değil sanırım, 29.haftada 1500 gram çıktı haftalık 200 gram alsa 31de anca 1900 gram olur. Ya bi de bu kilo hesabı aşağı yukarı tahmin gibi ölçümler yapıyorlar. Bazen doktorlar da yanlış ölçebiliyor. Kızım da 2 farklı doktora gidiyordum 2is de farklı ölçüyordu kiloyu boyu. Bence de de aşırı bir gelişim geriliği olmadıktan sonra kilo çok da takılacak bişey değil. Sadece benim o zaman erken doğum riskim vardı bebek kuveze girmesin diye çok zayıf olmasın istiyordum, gelişimi önde çıkınca o yüzden seviniyordum. Erken doğum olduğunda çok minik bebeğe bakmak da zor oluyor insan neresinden tutcağını bile bilemiyor 😅
İnan kaç arkadasla konuştum doktorları doğumdan önce demiş bebeğin kilosu fazla doğmuş yarım gram ya da daha fazlası eksik çıkmış dün doktkrda fark ettim mesela baş çevresine karın bölgesine bakarak kilo tahmini yapıyorlar ancak doğduktan sonra neyin ne olduğunu gorecez 😀

X