Şahsi fikrim,bebeğin suyu artmamışsa , sizin kilo alımınız normalse , tabiki diyet yapın ama arada ufak porsiyon istediğinizi yiyin.sizde şeker çıkması tek başına bebeğe zarar verecek bir kriter değil.yani 2 hafta önden gidiyor olması sizde gebelik şekeri çıktığı için olmayadabilir ki tek başına birşey ifade etmez.yapısı gereği iri bebektir çook büyük ihtimalle.ama doktor dediyse bebek kilosu normalin çok üstünde ,sizinde kilo alımınız fazla ek olarak amniyon sıvısı artmış ,işte ozaman endişelenmeniz normal olurdu.ilk gebeliğimde diyetsiz 180 açlık şekerim vardı ama buna bağlı extra durum yoktu.yani az kilı almıştım bebeğimde orta iri bir bebekti ,suyum hep normal sınırdaydı..doktorum dikkat etmeye çalış dedi ki ettiğim çok söylenemez herhangi bir sorun yaşamadım.mesela 160şeker çıkıp insülin veren doktorları anlamıyorum ,riskli gebelik uzmanına gittim ilk gebeliğimde ki izmirin en bilinen iyi doktorlarından , 180çıkan şekerime dikkat etmeye çalış dedi sadece ama tabi diğer kriterlerde sorun yoktu bende.lütfen dikkat edin diyet yapmaya çalışın ama 200ve üstü çıkmıyorsa aşırı aşırı endişeye gerek yok zaten labaratuvar referans değerleri bile 170ve üstü riskli yazar..