2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Yok yok doktor bebek kilo almasin demedi sadece diyetisyene yönlendirdi farklı iki doktora göründüm ikisi de önden gidiyir dedi işte bende 2 haftadır diyetisyene başladım şekerden dolayı dikkat etmek istiyorum açıkçası
anladım dikkat etmek zor bu süreçte, insanın canı çok şeyistiyor inşallah sıkıntı olmadan atlatırsnız azkaldı ne de olsa:)

Paylaşırım canım inşallah. İlk oğlumda önden gidiyordu hep 1-2 hafta. Ama senin şeker olduğu için dikkat et demiştir büyük ihtimalle. Ben de çok kilo aldım ona rağmen sıkıntı yok çünkü. Gittiğim 3, doktor bu.
Aslında bende toplamda 9 kilo aldım kilom çok yok bana göre artık bebek için şekere dikkat et edecez ne yapalım siz şeker yüklemesi yaptınız mu

Ah ah canım neler istemiyor ki bence işin en kotu tarafı hamilelikte canının isteyipte yiyememek çok kötü bir durum 😬 hayırlısıyla doğum yapsam kıtlıktan çıkmış gibi saldiracam 😀
anladım dikkat etmek zor bu süreçte, insanın canı çok şeyistiyor inşallah sıkıntı olmadan atlatırsnız azkaldı ne de olsa:)

Aslında bende toplamda 9 kilo aldım kilom çok yok bana göre artık bebek için şekere dikkat et edecez ne yapalım siz şeker yüklemesi yaptınız mu
Yok canım yapmadım. Üç doktora sordum gerek görmediler. Benim önceki hamileliğimde de öyleydi. Gittiğim doktorlar seker yüklemesine gerek görmediler hiç. Bu doktorum Bi tahlil yaptı sadece son bir aylık ortalama şekeri ölçen Bi testmiş. Ona göre yapacaktı ama o da normal çıkınca istemedi yükleme. Bu hamileliğimde hızlı kilo aldığım için özellikle sordum Bi de doktorlara.

Yok canım yapmadım. Üç doktora sordum gerek görmediler. Benim önceki hamileliğimde de öyleydi. Gittiğim doktorlar seker yüklemesine gerek görmediler hiç. Bu doktorum Bi tahlil yaptı sadece son bir aylık ortalama şekeri ölçen Bi testmiş. Ona göre yapacaktı ama o da normal çıkınca istemedi yükleme. Bu hamileliğimde hızlı kilo aldığım için özellikle sordum Bi de doktorlara.
Anladım demek doktor sende uygun sorun görmemiş yoksa isterdi aslında geçen hafta açlık kan sekerime baktım normaldi son 3 aylık şeker oranima baktırdım oda normaldi işte tokluk yüksek bende oda risk teşkil ediyor demek bakalım daha kaç kilo alacaz bebislerimiz kaç kilo olacak 😊

kızlar bebişlerinizin nasıl hareket ettiğini takip ediyor musunuz? benimki dün gece titrer ya da çırpınır gibi gibi bi hareket yaptı baya da şiddetli bi hareketti 1-2 saniye sürdü ama endişe ettim açıkçası bu ne demek diye. internette baktım ama malum her türlü bilgi var çok iyi diyen varken epilepsi belirtisi olabilir diyen bile var çok mantıklı değil internette aramak. haftaya gidince soracağım doktoruma ama siz tecrübe ettiniz mi böyle bi hareket merak ettim. ilk oğlumda hiç yaşamamıştım böyle bişey.. gerçi ikisinin hareketleri tamamen farklı...
Ozellikle saymiyorum sayisini ama zihnim de surekli yokluyor hareket var mi diye. Bazen uzanirken ben, o titreme, cirpinma gibi hareketi yapiyor. Aklima kotu bir sey getirmedim, degisik degisik hisler veriyor baska hareketleriyle, onlardan biridir dedim. Insan 2. gebelik deneyiminde mutlaka kiyasliyordur digeriyle ama diyorlar ya bir annenin her gebeligi digerinden baskadir. Icinizi ferah tutun. Hareketin azalmasindansa cilgin hareketler hissetmeyi tercih ederim.

Anladım demek doktor sende uygun sorun görmemiş yoksa isterdi aslında geçen hafta açlık kan sekerime baktım normaldi son 3 aylık şeker oranima baktırdım oda normaldi işte tokluk yüksek bende oda risk teşkil ediyor demek bakalım daha kaç kilo alacaz bebislerimiz kaç kilo olacak 😊
Şeker yüklemesi konusunda her doktor aynı fikirde değil. Bazıları gereksiz görüyor. Annede gereksiz strese neden olduğunu düşünüyorlar. Geçmişte Bi seker hikayesi yoksa önemsemiyorlar. Çoğu hamilelikte olan bir şey diye. Genel olarak yenilenlere dikkat edilmeli. Bana da yapılsa belki de yüksek çıkardı bilmiyorum ki. Başka doktor olsa eminim yapardı yani. Sağlıkla doğsunlar yeter ki kilo önemli değil. 750 gr doğan bebek de yaşıyor tısuncuk oluyor bikaç Ay sonra.

Şeker yüklemesi konusunda her doktor aynı fikirde değil. Bazıları gereksiz görüyor. Annede gereksiz strese neden olduğunu düşünüyorlar. Geçmişte Bi seker hikayesi yoksa önemsemiyorlar. Çoğu hamilelikte olan bir şey diye. Genel olarak yenilenlere dikkat edilmeli. Bana da yapılsa belki de yüksek çıkardı bilmiyorum ki. Başka doktor olsa eminim yapardı yani. Sağlıkla doğsunlar yeter ki kilo önemli değil. 750 gr doğan bebek de yaşıyor tısuncuk oluyor bikaç Ay sonra.
Evet haklısın bende gereksiz stres yaptı keşke yapmasaydim insan ilk bebekte gerçekten çok tecrübesiz oluyor ins hepimizin sağlıkla doğar 😊

Bende sevindim. Birde haftasonları polis sitenin bahçesine girip izin vermiyordu dışarı çıkmaya burası özel mülk sonuçta millet bahçeye de mi çıkmıcak hava almak için kurtulduk çok şükür.
Elhamdülillah 🤲🏻 bu rahatlık bile, psikolojiyi etkiliyor en azından çıkmasak bile istediğimiz zaman çıkabiliriz hissiyatı☺️ı

Bebeğe küvet almamız gerekiyor mu? Birde kanguru alıyor muyuz? 😊
Evet küvetin üstüne file takıp yıkamak çok iyi oluyor. Hatta ben uzun bi süre salonda kuvvettinde yıkadım, kış vaktiydi bebeği banyoda üşütürüm diye korktum 😅 kanguru bana eltim vermişti ilk zamanlar kullanamadık çok küçük kaldı içinde ama 3-4 aylık olduktan sonra ara sıra kullandık. Bebek arabası daha rahat geldi bana, bebek arabası ile çıkardık genelde.

Ben de çoğu kişinin aksine tulumlara bayılıyorum. 🥰Çok da kullandım her ayında. Yazın da aynı sekilde yazlık tulumlar giydirdim çoğu zaman. Lcw tulumlar da çok güzel
Ben kaşıkla mama veya sağılmış süt içiriyordum hep önü ıslanıyordu o zaman tek üst değiştirmek daha kolay oluyordu. Yoksa tulumlara ben de bayılıyorum. Ama kıyafet değiştirme ve alt açma açısından tulum biraz daha zor tabi bahsettiğim uzun ve ayaklı tulumlar. Yazlık tulumlar süper, yazın hep tulum giydirdim ben de kızıma

Benim kızım da 31.haftafa 2150 grammış. Doktor 2 hafta önden gidiyor demiş ama bunu sorun etmemişti hatta erken doğum riski olduğu için gelişimin önden gidiyor olmasına sevindik bile. 37.haftafa 3250 doğdu ama nerdeyse 300 gramı ödemmiş puuufff uçtu gitti 😬

evet tabi 4030 gr 55cm doğdu yani haftası sınırdaydı prematüre açısından ama bebişe bakınca erken doğdu denilemezdi kesinlikle:) suyum fazla değildi şekerim yoktu gerçi rahim ağzı kısalığı vardı ama erken doğması gelişimini tamamlamış olmasındandı. bunu da o haftalarda bekliyorum nasipse sağlıkla inşallah:)
insAllah hakknda hayirlisi olsun saglicakla kucagna al canm🥰 sata goremi 37de dogdu usgye goremi😆 ay cok soru sordm

Ben bugün gittim bebegim 1950 olmuş ben anlamıyorum diyet yapıyorum bu bebek kilo alıyor 🤦 bu kiloyu neye göre doktorlar belirliyor bilmiyorum acaba doktorlar mi yanlış hesaplıyor ya
bebege su icsek mutfagn onunden gecsek yariyor yariyor galina😊 usg cihazlari tahmni ölcm yapiyo fzla yada eksik olablr🤔

Ben kaşıkla mama veya sağılmış süt içiriyordum hep önü ıslanıyordu o zaman tek üst değiştirmek daha kolay oluyordu. Yoksa tulumlara ben de bayılıyorum. Ama kıyafet değiştirme ve alt açma açısından tulum biraz daha zor tabi bahsettiğim uzun ve ayaklı tulumlar. Yazlık tulumlar süper, yazın hep tulum giydirdim ben de kızıma
Haklısın o zaman. Ben de hiç o sorunlar olmadı. Kusan Bi bebek de değildi zaten. O yüzden rahat kullandım özellikle fermuarlı olanları.

Evet her yemekten sonra mutlaka yarım saat yuruyorum şekerden dolayı yürüyüş yapmam lazım ben birde 2 haftadır diyete başladım malesef bakalım ben şuan 74.5 kiloyum bende 80 ile kapatırım herhalde ben zaten 65 ile hamile kaldım 😊
evet 80le kapatirsinz sanirim 😊 insallah saglicakla gelir yavrular😍

Ben 28 ci haftada kontrole gittim..1.170 g bebegim..suan 30 cu haftama yarin giricem..sizce nasil kilosu bnm ilk gebelik biraz bilgisizim acikcasi
Canım kilo her bebeğin yapısına göre değişir.
Sakın burda kimsenin söylediğini kendine kriter alma.yani benimki aynı haftada minyondur kilosu düşüktür,seninki uzuncadır kilosu fazladır.doktorun anormal bir durum görmediyse ki görse söylerdi ,seninkide normal sınırlardadır.

X