- 22 Temmuz 2020
- 6.530
- 10.960
- 32
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #30.921
Benim bulandı da ne oldu canımdaha çok kilo aldım her gün kusarak. Hem işkence çektim hem kilo aldım ama olsun yine de olması gerekenin üzerine çıkmadık
Ya zaten bebeydi emzirmeydi çok çok keyifli olmayacak plaj günlerimiz. Yüzebilirsek çok güzel bir aktivite olur bizim için. Sıkılaşırız en azındanHaha valla bendeannem eskiden mayonun altina sort giyerdi en kotu o sekilde giris yaparim denize
En kıskandığım insanlar yiyip yiyip kilo almayanlarBenim de tam tersi dünyaları yiyip kilo alamazdım ama şimdi değişti ilk zamanlar yine alamıyordum ama şu an her yediğim yarıyor. Acaba Doğumdan sonra eskisi gibi olur mu kiçünkü yiyip kilo almamanın rahatlığına öyle alışmıştım ki gece yer yatardım o derece. Umarım yine öyle olur
Ya zaten bebeydi emzirmeydi çok çok keyifli olmayacak plaj günlerimiz. Yüzebilirsek çok güzel bir aktivite olur bizim için. Sıkılaşırız en azından
Gider gider. Lohusa şerbetini abartmayalım yeterBen daha fazla dayanamicam bu yaz ruyalarimda deniz goruyorum su bebegi kucagima saglikla aliyim sonra tutmayin beni15 kg alsak 10 u dogumda gitse 5 i de 40 gunde emzirirken gidebilir bence ya
Pazartesi kayınvalidem babasının ölüm yıldönümü için buraya gelecek bizde de bir kaç gün kalıp annesine gidecek. Bir tencere lahana sardım bir tencere yaprak sardım bir tencere de dolma doldurdum kabak biber karışık pişirip buzluğa gönderdim. Sonra akşam sitenin bahçesinde biraz yuruyum dedim tam isinmistim sanki karnim sertleşiyor gibi oldu korktum kasılma olmasın diye eve girdim sonra biraz dinlenip çay içtim vee deli gibi temizliğe kalkistim koltuklarimda süt lekeleri vardı akşam bir de dolma lekesi oldu sağ olsun oglum tükürdüonları falan da sildim eşimde yerleri sildi mutfağı halletti derken yorgun ama huzurluyum çok acıktım ne yesem diye düşünüyorum şimdi oğlumda uyurken hazır
Canım anladığım kadarıyla sen ailene çok düşkünsün, bu konuda çok hassassın ama sanırım ailen sendeki bu hassasiyeti fark edecek kadar düşünceli değil .Ya da fazlaca kendini onlara anlatmaya çalışıyorsun, onlar da bunun farkında ve senin bu kendini anlatma çaban onların egolarını tatmin ediyor olabilir. Baban gayet ilgili geldi, görüntülü araması, torunuyla konuşması falan çok hoş. Hamileliğinle ilgili konulmamasına gelince , bazı babalar kızlarının hamileliğine içten içe sevinseler de ya kendileri çekindiğinden ya da kızını utandırmak istemediğinden vs. hal ve sözlere pek dökemezler.Uzun zamandır içimi dökmemiştim, biraz yazayım
Biraz dertleşme tarzında bir mesaj olacak, okumak istemeyenler geçebilir
Belki hatırlarsınız annemle sorunlar vardı görüşmüyoruz, durum hala aynı, ben bi iki kez aradım açmadı, sonra ben de aramamaya başladım.
Babam haftada bir gün görüntülü arıyor, onda da nazlı hilalle konuşuyor, ben kamerayı kendime çevirmiyorum, babam da zaten kızım seni de göreyim demiyor. Bebeği de sormuyor hiç. Geçen ben özellikle konuşma arasında söyledim kontrole gittik diye ama yine sormadı, bebeği gördük dedim hangi bebeği dedi
Ben de, her ne kadar ilgilenmeseniz de sormasanız da bir bebek var hamileyim en azından bunu biliyorsunuz değil mi merak edip cinsiyetini bile sormadınız, dedim.
Babam da güldü, ben doğunca ilgilenirim şimdi sormam gibi saçma bir şey söyledi.
Dün yine görüntülü aradı, yine kızımla konuştu, sonra diğer bebek nasıl dedi cinsiyeti belli oldu mu dedi. Ben de daha belli olmasın mı 6 aylık oldu dedim, bu zamana kadar merak edip sormadıysanız bundan sonra da öğrenmeyin boşverin doğunca öğrenirsiniz dedim.
Bunlar gibi birçok durum var işte canımı sıkan.
Babam on gün falan aramadı, sonra normal arama yaptı, görüntülü arayamıyorum telefonda sıkıntı var dedi. Ben de annemden ara interneti yok mu dedim babam da güldü, beni karıştırmayın dedi.
Ben de merak etmeyin annemden ararsanız virüs bulaşmaz korkmayın dedim.
Böyle işte kızlar...
bu mesajın belki bizim bu gebelik konumuzda yeri yok ama içimi dökmek istedim...
her şey yolunda olsa da bu sıkıntılar hep aklımın bir tarafında, sürekli iç huzursuzluğu yapıyor.
Eskiden bende öyleydim. 30dan sonra metabolizma yavaşladı malesef. Dikkat etmezsem alıyorum artıkBenim de tam tersi dünyaları yiyip kilo alamazdım ama şimdi değişti ilk zamanlar yine alamıyordum ama şu an her yediğim yarıyor. Acaba Doğumdan sonra eskisi gibi olur mu kiçünkü yiyip kilo almamanın rahatlığına öyle alışmıştım ki gece yer yatardım o derece. Umarım yine öyle olur
Gider gider. Lohusa şerbetini abartmayalım yeter. Hemen yazın en sıcak denizleri bulalım.
Sancı ve kasılma arasındaki farkı nasıl anlıcazKasılma bende sürekli oluyor. İki ayrı doktora sordum sancı yoksa kasılmadan korkma dedi. Bende yürüyüşte 20dk dan sonra tempoyu düşürüyorum kasılmalar çok oluyor diye.
Maşallah yine döktürmüşsün. Bu saatte meyve gider bence en iyi. Güzelinden bir muz
Evet sizde uzaktan çalışma pek mümkün değildir cnm, bizim işler pc den uzaktan bağlantı ile yürüyebilen işler, araştırayım şu iki hafta ben de.Haklarını güzel araştır canım öyle bir hakları yok benim bildiğim kadarıylaben sağlıkçıyım mesela beni uzaktan çalıştırmayacaklar bu mümkünde değil zaten sen niye çalışasın
Valla daha önce o kasılmalara doğum sancısı dediler bana. Ben sancı hissetmiyordum ama nst de sancı cikiyordu. Kasılma benim kabusum. Hatta doktoruma sorsam eminim yürüme de der. Ondan dedim hani yürümeyi mı bari ama cidden böyle de aşırı sıkıldım nasıl olacak hep evde bilmiyorum ki. Bence sende çok yorma öyle kendini kasılma dediğim gibi pek güzel bisey değil bence ben korkuyorum. Aynen canım napcan işte can sıkıntısından bir de kadın aylardır gelmiyor geçen telefonda siz gelmeyince sarma falan da sarmaz oldum size sarıp bahanesiyle bende yiyordum dedi duygulanarak benimde içime battı sürpriz olsun dedim :) evet muz yiyim dediğin gibi tatlı niyetine ağrılarimi keser de önüne ne yiycem onu da söyleKasılma bende sürekli oluyor. İki ayrı doktora sordum sancı yoksa kasılmadan korkma dedi. Bende yürüyüşte 20dk dan sonra tempoyu düşürüyorum kasılmalar çok oluyor diye.
Maşallah yine döktürmüşsün. Bu saatte meyve gider bence en iyi. Güzelinden bir muz
Doktor bana da kasılmaların erken doğumu tetikler dedi. Dinlenmeyi ve magnezyumu önerdi. Ama hala oluyor alttan batmalarim bazen kuyruk sokumuma ağrı giriyorValla daha önce o kasılmalara doğum sancısı dediler bana. Ben sancı hissetmiyordum ama nst de sancı cikiyordu. Kasılma benim kabusum. Hatta doktoruma sorsam eminim yürüme de der. Ondan dedim hani yürümeyi mı bari ama cidden böyle de aşırı sıkıldım nasıl olacak hep evde bilmiyorum ki. Bence sende çok yorma öyle kendini kasılma dediğim gibi pek güzel bisey değil bence ben korkuyorum. Aynen canım napcan işte can sıkıntısından bir de kadın aylardır gelmiyor geçen telefonda siz gelmeyince sarma falan da sarmaz oldum size sarıp bahanesiyle bende yiyordum dedi duygulanarak benimde içime battı sürpriz olsun dedim :) evet muz yiyim dediğin gibi tatlı niyetine ağrılarimi keser de önüne ne yiycem onu da söyle
Evet burda paylastiktan sonra silme butonu olsa önceki hâlimi paylaşıcam 29 yaşındaydım ve 44 kiloydum hamile kalana kadarEskiden bende öyleydim. 30dan sonra metabolizma yavaşladı malesef. Dikkat etmezsem alıyorum artık
Yani bence ne kadar erken kasılma o kadar kotu. Benim kasılmalar dolayısıyla rahmim acilmisti bir süre sonra. O yüzden korkuyorum. Bazısı 41. Haftada sürekli çömelip yürür hareketler yapar açılma olmaz bazısının da günlük aktiviteler bile tehlikeli olur işte. Ben onlardan biriyim galiba. Az yurudum daha 15 dk olmuştu baktım karnim sertleşti. Zaten nefret ediyorum o histen eski anılarım canlandı. Hemen eve girdim. Sanırım bundan sonra da gerekmedikçe yurumem.Doktor bana da kasılmaların erken doğumu tetikler dedi. Dinlenmeyi ve magnezyumu önerdi. Ama hala oluyor alttan batmalarim bazen kuyruk sokumuma ağrı giriyor
Yani bence ne kadar erken kasılma o kadar kotu. Benim kasılmalar dolayısıyla rahmim acilmisti bir süre sonra. O yüzden korkuyorum. Bazısı 41. Haftada sürekli çömelip yürür hareketler yapar açılma olmaz bazısının da günlük aktiviteler bile tehlikeli olur işte. Ben onlardan biriyim galiba. Az yurudum daha 15 dk olmuştu baktım karnim sertleşti. Zaten nefret ediyorum o histen eski anılarım canlandı. Hemen eve girdim. Sanırım bundan sonra da gerekmedikçe yurumem.
Alttan batma ve kuyruk sokumundaki ağrı tam olarak kasılma değil. Kasılma daha ziyade karnında oluyor. Mesela karın kaslarin belli olsun diye kendini sikmissin gibi semsert oluyor diyelim bı kaç dakika sonra yumuşuyor sonra yine sertleşiyor. Kasılma daha ziyade böyle bişey. İlk gebeliğin mi bilmiyorum bu arada belki de ikinci bunları biliyorsundur :) neyse bilmeyen arkadaşlar varsa onlar için söylemiş oluyum öyleyse de şayet :)Doktor bana da kasılmaların erken doğumu tetikler dedi. Dinlenmeyi ve magnezyumu önerdi. Ama hala oluyor alttan batmalarim bazen kuyruk sokumuma ağrı giriyor
eğer ayırabileceğin bütçen varsa online ders almanı öneririm, Banu Değer diye bi eğitmen var, instagramda bulabilirsin, profilini bi incele, ben kendisiyle telefonda görüşmüştüm çok hoşuma gitmişti ama fiyat benim bütçeme uymadı.. aylık 8 derse 750 TL istedi.. yoga ve pilates karışımı yaptırıyor.
Evet evet o kasılma işte. Öyle durumlarda hemen oturup yatıp ayaklar havada dinlenmeye geçmek gerekiyor. O kasılmalar rahimde açılmaya sebep oluyor. Doğum zamanı gelince o kasılmalar işte 3-4 dakikaya bir olup doğum u başlatıyor. O yüzden kendini çok iyi dinlemek gerek 20. Haftadan sonraAcaba banada mi oyle bir sey oldu dun uzun zaman sonra 11 bin adim olmustu bunye de alisik degil bayadir boyle yurumemesim. Magnezyum da almamistim, bugun genital bolgemde batma vardi zorla 6 bin adim yaptim ve karnim tas gibi oldu dediginiz gibi. Cok tuhaf bir his