- 15 Şubat 2013
- 1.912
- 3.227
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
- #8.301
Bugün ikili test araştırırken en iyisi 11. Haftada olmak diye duydum. Hiç böyle bir şey duydunuz mu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yani ense kalınlığı azalmaz ki aynı oranda artması da yine risk oluşturmaz mı.Tam anlayamadım dediğinizi. Lütfen dualarınızı esirgemeyinEnse kalınlığı birkaç hafta içinde değişebiliyormuş. Güzel haberlerle gelirsiniz inşallah. Bu gece dua edelim birbirimize, hepimiz sağlıkla kavuşalım yavrularımıza
Zamanla azaldığını okumuştum bir çok yerdeYani ense kalınlığı azalmaz ki aynı oranda artması da yine risk oluşturmaz mı.Tam anlayamadım dediğinizi. Lütfen dualarınızı esirgemeyin
Bana direkt 12 dedi doktorum ama bilemicem. Hepimiz güzel sonuçlarla atlatsak şunu ne güzel olurBugün ikili test araştırırken en iyisi 11. Haftada olmak diye duydum. Hiç böyle bir şey duydunuz mu.
Canım bin kere maşallah ben dimdik buradayım merak etme anne, demiş. Bir sorun olsaydı doktor bu konuda bilgilendirirdi diye düşünüyorum için ferah tut olacak olana evham işe yaramıyor zaten.. inşallah sağlıcakla kucağına alacaksın.Kızlar ikizinin biri gelişimi durduğu u ögrendigin gün diğer bebiş bu şekilde görüldü. 8+5 tik o zaman. Kalp atıyordu ama dimdik pozisyon sizce normal mi ? Birine bisey olunca korkuyor insan vallahi
Yaaa bir nebze de olsa rahatladım sanki. İnşallah öyle olur 2 hafta sonra yine kontrolüm var. Zaman nasıl geçecek bilmiyorum. Çok teşekkür ederim size deŞöyle biliyorum. Aslında ölçülen bildiğimiz ense kalınlığı degil. Ensenin arkasında biriken sıvı ölçülüyor. O yüzden nuchal translucency (nt) olarak adlandırılıyor. Yani 11-14 arasi haftalarda ense arkasındaki saydamlık ultrason ile görüntülenebiliyor ve o ölçülüyor. Diğer topikleri de takip ediyorum, başta sınırda çıkıp sonradan azalan değerleri okudum. Insallah sizin de öyle olur B BuseVV
Hadi hayırlı sonuçlarla gel inşAllahYarın kendi doktorum da kontrolüm var ikili test yapacak hem de bakalım bişey diyecek mi cinsiyet hakkında ama şuan önceliğim tabiki sağlıklı olması ve tüm ölçümlerin normal çıkması erkek erken belli olurmuş ama
Çok fazla güvenemeyip nereden anladınız diye sordum, kalça yapısından dedi. Herhalde bir çıkıntı falan gördü Teşekkür ederim darısı başınıza inşAllah hayırlısıylaÇok erken acıklamış hayırlı olsun
Ikili test için baş popo mesafesi olan CRLnin 45-85 mm aralığında olması gerekiyormuş. Bu da 11-14. Haftalara denk geliyor ama bebegin önden gittiği durumlarda kaçırıyor bazı anneler ikili zamanını. Yani 14 haftalık diye düşünürken atıyorum 1 hafta önden gittiği için aslında 15 haftalık sayılıyor ve test yapılamıyor. Ben de öylesine 10+4 te gittim ama 11+1sin dedi ve yaptı testi. Gerci benimki 42.3 mm crl, ne kadar geçerli bilmiyorum.Bugün ikili test araştırırken en iyisi 11. Haftada olmak diye duydum. Hiç böyle bir şey duydunuz mu.
Benimkini dahiliye yazdı levotiron diye bir ilaç. Her sabah aç karnına yarım alıyorumMerhaba kızlar öncelikle hayırlı kandiller . Bir şey sormak istiyorum dün tsh t3,t4 baktırdım tsh: 4.40 çıktı. Doktor ilaç kullanmasan da olur çok yüksek değil dedi. İlacı ben değiş dahiliye başlayacak dedi. İlaç kullanan arkadaşların ilaçlarını kadın doğum doktoru mu yazdı dahiliye mi acaba
Inşallah canım cok sağol hayırlısıyla inşallah bakalımCanım bin kere maşallah ben dimdik buradayım merak etme anne, demiş. Bir sorun olsaydı doktor bu konuda bilgilendirirdi diye düşünüyorum için ferah tut olacak olana evham işe yaramıyor zaten.. inşallah sağlıcakla kucağına alacaksın.
Ben 8+5 de gitmistim kontrole 1 ay sonra testler icin gel dedi yani haftaya cuma gidecegim. 13+1 oluyor cuma gunu. Illa boyle bir durum olsaydi mutlaka doktorlar uyarirdi bizleri cunku herkesi farkli haftalarda cagiriyorlarBugün ikili test araştırırken en iyisi 11. Haftada olmak diye duydum. Hiç böyle bir şey duydunuz mu.
Test sonucu 1 hafta sonra çıkacak kendi doktorunuz da yorumlayacak. Ondan 1 hafta sonra gel diyor. Bir de enseye buruna her doktor bakmıyor. Sizinki bakmayanlardan olabilir. Benimki de bakmıyorYa bana bir şey çok saçma geldi aslında. Şimdi ben gittiğimde 12 haftalık olacağım perinatologa muayene ücreti ödeyeceğim tamam ikili test parası ödeyeceğim doktor bir de diyor ki bir hafta sonra da bana gel ona da muayene ücreti ödeyeceğim. Yani parasını düşünmüyorum ama kendi bakıp riskli bir durum görüp (Allah saklasın) perinatologa gönderseydi daha doğru olmaz mıydı böyle para tuzağı gibi geldi bana düşününce. Süreci böyle benim gibi ilerleyecek olan var mı merak ettim
Daha önce bir tanıdığıma kendi bakmış ama belki sistemleri değişmiş olabilir. Benim merak ettiğim süreci benim gibi ilerleyen var mı onu da öğrendim siz varmışsınız. İnsan çevresindeki kişilere sorunca öyle bir şey ilk defa duyuyorum para almak için yapmıştır diyince tecrübesi var sonuçta bir bildiği vardır diyorsun .Teşekkür ederim bilgi içinTest sonucu 1 hafta sonra çıkacak kendi doktorunuz da yorumlayacak. Ondan 1 hafta sonra gel diyor. Bir de enseye buruna her doktor bakmıyor. Sizinki bakmayanlardan olabilir. Benimki de bakmıyor