- 4 Ocak 2021
- 157
- 362
- 33
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #3.401
Selam, bende hep yuz ustu yatardim. Yuz ustu yatmadan uykuya dalamam. Bel fitigim var sirt ustu yatinca belim agriyor. Karnimiz iyice buyuyene kadar rahatsiz olmuyorsak yuz ustu yatabiliyormusuz bebege bir zarari yokmus. Eger karin agrim yoksa yine yuz ustu yatiyorum ama dedigin gibi tedirgin olup yan yatmaya calisiyorum. Sabaha kadar donmekten tam uykuya dalamiyorum :/Herkese Günaydin. Yaa geceleri nasıl yatıyorsunuz sizler. Sağa ya da sola mi yoksa sırt üstü mü.ben normalde hep sağa yatarım ama şimdi korkumdan sırt üstü yatiyorum. Sabah uyandığımda da belim sırtım ağrımis oluyor
Ben 5 ay falan kullandım sonra gebelik olmayınca ara verdim 1 ay, ara verdiğim ay hamile kaldim, adet günü gelmeden öğrendim ve öğrenir ögrenmez tekrar basladim. Hatta folik asitim bitti yenisini aldım doktora gidene kadar kullanicam, sonra o multivitamin vermek isteyebilir ama su aralar bebeğin omurga sistemi olusuyor bence ihmal etme, markası çok önemli degil 400 mcg folik asit içeren bisey kullanmalisinKızlar günaydın ben doktora henüz gitmedim yarın tam 5 haftalık olacağın. Folik asit kullanmıyorum uzun xamandır isteyip olmadığı için bırakmıştım. Hangi folik asit markasını kullanıyorsunuz? Kendim alsam mı yoksa doktora gidip mi alsam
5. Aya kadar yüzüstü dahil her şekilde uyuyabilirsin. 5. Ay civarında sırt üstü yatmamak gerekiyor, karındaki ağırlık omuriliğe baskı uyguluyor (Dr Banu Çiftçi videolarına bakabilirsin)Herkese Günaydin. Yaa geceleri nasıl yatıyorsunuz sizler. Sağa ya da sola mi yoksa sırt üstü mü.ben normalde hep sağa yatarım ama şimdi korkumdan sırt üstü yatiyorum. Sabah uyandığımda da belim sırtım ağrımis oluyor
Aile hekimliginde de yapılıyor temel testler tsh vs randevusuz ama toksoplazma ve diğer 2 test için kadın doğum doktorunun yazması gerekiyor galiba. Yukarıda bi arkadaş yazmıştı hangi testler olduğunu. Aile hekimliği veya devlet hastanesinde test yaptiracaksaniz mutlaka barkod numarasını çekin. Enabiza düşmedi benim aile hekimliği testim, barkod ile labimden baktım. Diğer testleri yaptırdığım hastane de enabiza entegre olmamış vs. Yani elimde sonuçlarım yok, sadece doktordan duydum o öyle bu böyle diye.Canım devlette yaptırmak için doktor randevusu almamıza gerek var mı biliyor musunuz yoksa direk kan testi yaptıracağım deyip laboratuvarda mı sıra alıyoruz?
Çok teşekkür ederim gerçekten rahatladım5. Aya kadar yüzüstü dahil her şekilde uyuyabilirsin. 5. Ay civarında sırt üstü yatmamak gerekiyor, karındaki ağırlık omuriliğe baskı uyguluyor (Dr Banu Çiftçi videolarına bakabilirsin)
Şu an nasıl rahatsan öyle uyumakta fayda var.
Bat gününden 3 gün sonra ara ara kahverengi akıntım oldu sonrasında olmadı. Ve kaşık ağrımda olmuştı regl olacakmışım gibiKizlar yerlesme kanamasi yasayan oldu mu aranizda? Olduysaniz kacinci haftada gordunuz
O zaman karnimiz büyüyene kadar istediğimiz gibi yatalımSelam, bende hep yuz ustu yatardim. Yuz ustu yatmadan uykuya dalamam. Bel fitigim var sirt ustu yatinca belim agriyor. Karnimiz iyice buyuyene kadar rahatsiz olmuyorsak yuz ustu yatabiliyormusuz bebege bir zarari yokmus. Eger karin agrim yoksa yine yuz ustu yatiyorum ama dedigin gibi tedirgin olup yan yatmaya calisiyorum. Sabaha kadar donmekten tam uykuya dalamiyorum :/
Bana oglumda doktorum follidoce vermisti. Devlet karsilamiyor. Devletin verdiginin mg.i cok yuksek oldugu için artık onerilmiyor. Kendiniz de alabilirsiniz.Kızlar günaydın ben doktora henüz gitmedim yarın tam 5 haftalık olacağın. Folik asit kullanmıyorum uzun xamandır isteyip olmadığı için bırakmıştım. Hangi folik asit markasını kullanıyorsunuz? Kendim alsam mı yoksa doktora gidip mi alsam
Merhaba Öncelikle hayırlı olsun hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inşallahMerhaba, ben de Melek. Tahmini olarak 20-25 Eylül arasında anne olacağım Allah nasip ederse. Ovülasyonda kendisi tam da yılbaşını tercih edenlerden. :) Bat 17 Ocak'tı 20 Ocak'ta kan verdim ve sonuç 1400+ hcg sonucu aldım.
GittimAile hekimliginde de yapılıyor temel testler tsh vs randevusuz ama toksoplazma ve diğer 2 test için kadın doğum doktorunun yazması gerekiyor galiba. Yukarıda bi arkadaş yazmıştı hangi testler olduğunu. Aile hekimliği veya devlet hastanesinde test yaptiracaksaniz mutlaka barkod numarasını çekin. Enabiza düşmedi benim aile hekimliği testim, barkod ile labimden baktım. Diğer testleri yaptırdığım hastane de enabiza entegre olmamış vs. Yani elimde sonuçlarım yok, sadece doktordan duydum o öyle bu böyle diye.
Bu arada gittin mi doktora bugündü randevun di mi
Ben sabah kahvaltıdan sonra 1 tane alıyorum canım doktora sordum bugün olur devam et dedi.. Sanırım fark etmiyor.Merhaba Eylül annişleriFolik asitlerinizi ne zaman alıyorsunuz sabah mı akşam mı iki domtor farklı şekilde söyleyince kafam karışmadı değil
Canım yumurtlama günlerimiz aynı :) muhtemel doğum tarihi de rabbim sağlıcakla ilerleyip kucağına almayı nasip etsin inşallahMerhaba, ben de Melek. Tahmini olarak 20-25 Eylül arasında anne olacağım Allah nasip ederse. Ovülasyonda kendisi tam da yılbaşını tercih edenlerden. :) Bat 17 Ocak'tı 20 Ocak'ta kan verdim ve sonuç 1400+ hcg sonucu aldım. :)
Ayy yaşasınGittimŞükür keseyi gördük canım ama tabi kalp için tekrar gideceğim...Ben evhamlıyım inşallah kalbi de duyarsam rahatlıcam biraz... Kan tahlilleri bir dahakine kadar yaptırmamı istedi o yüzden sormuştum . Çok güzel anlatmışsın canım ekran görüntüsünü aldım unutursam diye teşekkür ederim
Banada pluretex igne hepor kan sulandiri igne coraspirin estrofem gevitamax verdi 13.haftaya kadar kullanacam gobegim cok agriyo mor hep 12.hafta sonra estrofemi bırakacakmışım digerleri de doktora kalmis6+6 şuan bende de iğne var hergün kan sulandırıcı 3 günde 1 de proluton coraspin prograf,estrofem,lutınus,gevitamax ta ilaçlarımm
Canım direk randevu alıp gidersin.Hamileyim dersin.zaten rutin tahliler olduğu için onlarda isteyecekler senden.Ben de öyle düşünüyorum ya malum pandemi var doktorlarin canı burnunda, ben özelde muayene oldum ama kanları burda yaptırcam desem sorun etmeden yazar mi diye düşünüyorum
Canım maşallah Rabbim kucağına sağlıklı bi sekilde almanı nasip etsinGittimŞükür keseyi gördük canım ama tabi kalp için tekrar gideceğim...Ben evhamlıyım inşallah kalbi de duyarsam rahatlıcam biraz... Kan tahlilleri bir dahakine kadar yaptırmamı istedi o yüzden sormuştum . Çok güzel anlatmışsın canım ekran görüntüsünü aldım unutursam diye teşekkür ederim
Canım verdi kağıt kese görünüyor minicik.Kese boyutu 11 mm yazıyor anladığım kadariylaUltrason fotoğrafı vermedi mi peki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?